Tiez si myslim, vcera som to len letmo testoval - ci MSAA ci nie, ci high ci medium - FPS som mal stale rovnake s RTX3070.
Verim, ze pri pouziti najlepsieho procesora pre csko a dosahovani extremnych FPS by to uz bol bottleneck.
Counter-Strike: Global Offensive
Re: Counter-Strike: Global Offensive
Tak 64 fps/Hz server oproti 500 fps hre u mna, pri pingu 10ms mi pride nepochopitelne z hladiska vyznamu a skor mi to pride skutocne ako tebou uvedena reklama v sponzorovanych clankoch.
pozeral som chvilu streamera na twitchi, zapnuty stream cize minus fps, hral klasiku 5v5, a na spawne maval fps rozsah 230 cca, ale pocas fightov ked bol smoke, molotov, 3 enemies, tak mu skakal na rozsah 150fps. Ja rozumiem ze je jedno, ci 300 fps abo 500, ale ide o dropy fps.
Dropy fps su bezne hadam od roku 1993, ked doslo k nahlemu vytazeniu procesora ci grafickej karty. Preto hry ponukaju rozne moznosti nastavenia v podobe detailov, z akcnych hier je zname prave znizenie efektov, znizenie dymu, znizenie hmly, znizenie ohna, znizenie textur, bikubicke ci trikubicke detaily, vypnutie pocasia, moznost volby DirectX alebo OpenGL a ine.
Aky je rozdiel medzi 150 a 300 fps pri hrani? Napriklad pri Call of Duty, Battlefield a inych sa hravalo na 60 fps pri 60Hz displeji a ziadny problem. A to pri dropoch padalo na 40 fps.
Aky je rozdiel medzi 150 a 300 fps pri hrani? Napriklad pri Call of Duty, Battlefield a inych sa hravalo na 60 fps pri 60Hz displeji a ziadny problem. A to pri dropoch padalo na 40 fps.
Ked si das fps_max x, kde x je tvoje 0.1% low hodnota tak nebudes mat dropy fps
Bud mas konzistenciu, alebo maximalne mozne fps - oboje neexistuje ak nie je bottleneck inde.
Bud mas konzistenciu, alebo maximalne mozne fps - oboje neexistuje ak nie je bottleneck inde.
Hegy napísal: 20 okt 2023, 10:03 Ked sme hostovali este 1.6 servre tak sme robili premiove 1000 tickrate(fps) servery, takze teoreticky.
Pokial viem, CS:GO matchmaking servre mali 128 tickrate (fps). Faceit/ESEA mozno viac (?).
Za irelevantne to povazujem aj ja, nie som progamer ale progaming je velka marketingova schema na ktorej znacky buduju svoje produkty, takze ked ukazu ze RTX3060 pri 200 fps ma frametime 5ms a RTX4090 pri 500fps ma frametime 2ms tak si pis, ze to bude velkym vycapene v kazdom sponzorovanom clanku 150% faster frametimes.
//a z toho potom posty na hojku, ze na CS2 treba RTX40 kartu![]()
Bol som človek ktorý si myslel, že nad 60fps nevidno žiaden rozdiel, kým som si nekúpil 165hz monitor... Potom sa mi pár krát po update driverov stalo, že mi winy nahodili 60hz v display nastaveniach, zapol som cs a mal som pocit, že mám mikrolagy...
Každému doporučujem vypnúť vertical sync, nakoľko to pridáva input lag... Nie v hre ale priamo v driveroch pre cs aplikáciu...
Ináč cs hrávam asi 4-5 rokov (hrával som aj staršie ako go, ale sporadicky), dostal som sa na LEM a keď porovnám cs go a 2jku, tak v fps nieje takmer žiadny rozdiel... Mám 3800x a 3090... Hrávam na fullhd, bez barov, tiene high, ostatné low-medium... 180-280fps, a podobné som mal aj na go, takmer žiadna zmena, čakal som, že mi fps stúpnu, že tej nový engine bude brať viac z grafiky, ale vypadá to tak, že 2jka bude tiež viac procesorova hra, tak ako bolo gocko... Teda bolo úplne jedno od 1660ti vyššie, čo máte za kartu, išlo výlučne o procak a aj to o taký, čo mal single core najvyšší výkon, bo ten engine vedel využiť iba jedno jadro... A tu by mal byť aj technologický rozdiel, lebo 2jkovy engine už vie využiť výkon viacerých jadier na cpu.
Tu to aj pekne vidieť, rozdiel medzi 3090ti a 1080ti prakticky nevidno (bavíme sa o full hd low, lebo každí, kto hra cs a myslí to vážnejšie, hráva bez detailov)
Čo sa týka ticku, faceit bol vždy 128tick, gocko 64, čo je veľký rozdiel v kvalite servera, 2jka ostala na 64, ale s nejakým variable floatom, no ľudia na to p*cuju lebo to prinieslo skôr mierny desync, ako to čo prezentovali pred vydanim v tech uputavkcach...
Nakoniec som si poriesil pc s grafikou GTX 1080 ti, cca 300fps +- podla situacie, hravam iba faceit mapy cize a z toho map polu, najviac dropuje fpska anubis a ancient T_spawn, tam kde je water.
"According to the published information, the average FPS on Anubis drops from 250 to 160 frames per second when looking at the water. In addition, when moving, it drops to 105. Thus, the game's performance plummets by 58%."
https://csgo.com/news/93762-thour-notes ... cs2-anubis
- Inak super hra cs2, len jedna vec mi vadi, neviem ci to fixnu alebo to ostane, je toto "Dying behind walls".
"According to the published information, the average FPS on Anubis drops from 250 to 160 frames per second when looking at the water. In addition, when moving, it drops to 105. Thus, the game's performance plummets by 58%."
https://csgo.com/news/93762-thour-notes ... cs2-anubis
- Inak super hra cs2, len jedna vec mi vadi, neviem ci to fixnu alebo to ostane, je toto "Dying behind walls".
Pri sledovaní toho videa som dostal flashbacky z Battlefield 3