Parkovisko - poskodenie dveri

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
cheeseburger
Light Star
Light Star

Parkovisko - poskodenie dveri

Príspevok od používateľa cheeseburger »

Ahojte, rad by som sa poradil s niekym nezaujatym. Vznikli mi na parkovisku pred bytom skrabance na prednych aj zadnych dverach, na 99% som si bol isty, kto to sposobil, kedze v jednej ryhe este zostala aj farba z toho druheho vozidla. Dnes rano som videl, ze majitel toho druheho vozidla odchadza, tak som schvalne chvilu pozoroval ako bude nasadat do auta. Bez opatrnosti drb zo zadnymi dvermi na vedlajsie auto, a to iste s prednymi. Hned som mu siel nieco povedat, kedze po cesky nerozumel (holandan), tak len sorry, a zevraj je opatrny.

Myslite si, ze to ma nejaky zmysel riesit? Keby som videl, ze sa to stalo nejak nechtiac, tak okej, ale ked som uvidel jak drbne do oboch dveri bez toho, aby ho to trapilo, tak ma to neskutocne vytocilo. Mam chut zavolat policiu, viem, ze nemam ziaden dokaz, ale sposobil mi skodu, ktoru ked budem chciet opravit bude nieco stat, a hlavne moj cas, ktory stravim nad riesenim problemu. Ak nie, tak sa mozno aspon nauci, ze sa tak dvere neotvaraju.

Dakujem.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Parkovisko - poskodenie dveri

Príspevok od používateľa Pilifo »

Tu by malo zmysel niečo riešiť len vtedy, keby si mal kamerový záznam. Inak nemáš v rukách absolútne nič.

Jedine, že by sa týpek priznal a súhlasil s tým, že to vyriešite cez jeho PZP.
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Stretni sa s ním. Vyriešite to cez PZP. Vypíšete Správu o nehode a on ju odovzdá v poisťovni.
https://www.autoviny.sk/novinky/121787/ ... tak-odist/
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Neviem ako sa posudzuje vznik škody v priamej súvislosti s premávkou vozidla (čo je podmienka škodovej udalosti), ale myslím že otvorenie dverí auta na parkovisku do toho moc nezapadá, takže by potom nešlo o škodovú udalosť a PZP to nevyrieši.
(mimochodom ten článok je čo sa týka paragrafového znenia trochu neaktuálny - už nie je limit na škodu pri škodovej udalosti)
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

co znamena slovnej spojenie “premavka vozidla”?

PZP je povinne zmluvne poistenie skod sposobenych prevadzkou motoroveho vozidla. Otvaranie dveri na parkovisku pri nastupovani alebo vystupovani je prevadzka motoroveho vozidla. Takze takato vec sa berie ako skodova udalost a preplati ju PZP.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Samozrejme, ze otvaranie dveri spada normalne do skodovej udalosti.
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Tak potom je to fajn. Tu je o tom viac info:
https://odskodneniepzp.sk/2018/05/06/sk ... nim-dveri/
Napísať odpoveď