dobi235 napísal: 30 okt 2023, 11:05
ahojte,
chcel by som poprosiť tip na nejaké "over ear" slúchadlá k PC na počúvanie hudby, sledovanie filmov, mikrofón nepotrebujem. Cenovo tak do 100€. Vďaka
Ak môžeš isť par eur nad rozpočet, tak pozri Audio-Technica ATH-A550Z. Za nejakych 115€ su aktualne.
Pripadne Austrian Audio Hi-X15, Sony MDR-7506.
Ak je stovka strop a nechceš dať ani euro navyše, tak aj vyššie spominane Superluxy urobia dobru službu.
Ja som vyssie spominal Beyerdynamic DT 770 PRO 250 Ohm, ktore som vyberal tu, stali mozno 120 alebo 130€, teraz je cena vyssia, ale mozno v akcii, ked bude black friday, by mohli byt lacnejsie, len je idealne vyskusat, su rozne verzie, viac v predoslych prispevkoch, mozes si dat vyhladavat.
rozlúčil som sa s tým že na sluchadlach v tej cenovke 50€ budem mať odpojiteľný kábel ak chcem vyskúšať niečo iné ako Superlux HD668
tým pádom sa chcem opýtať aký je rozdiel medzi Omnitronic SHP-600 vs. Superlux HD-330 Pro / Superlux HD 660 pro 150 / 32 ohm jedny z týchto budem chcieť určite kúpiť a keď sa zlomí kábel za pár mesiacov tak spravím 3,5mm jack mod a kúpim k tomu opletený 3,5mm kábel.
Tak najvacsi rozdiel je prirodzene konstrukcia a s tym suvisiace atributy zvuku. Izolacia, podanie priestoru, vzdusnejsi prejav u otvorenych sluchadiel. A konkretne SHP600 maju prijemnejsi, nie tak ostry zvuk ako Superluxy. A su pohodlnejsie.
Odpojitelny kabel v tejto kategorii nie je bezna vec. Ja ale ani nejaku vyhodu odpojitelneho kabla nevidim. Okrem pohodlnosti a pripadu, ze by si tie sluchadla chcel pouzivat aj ako prenosne, kde je fajn kabel kratky.
Ono oprava poskodeneho kabla vyjde casto za ovela menej, ako kupa noveho. Nehovoriac o tom, ze pevne kable byvaju zvacsa odolnejsie. To len tak na okraj.
Zdravim, mate nejaky tip pre AMP, mozno AMP+DAC pre DT990PRO. Aktualne mam FX-Audio DAC-X6, ale zvazujem, ze by som zobral este jeden do druheho baraku aby som prenasal len sluchadla.
Zaroven by som chcel nieco lepsie ked pre nic ine, tak nech mam aspon pocit, ze to ma zmysel. Viem, ze je nejaka verzia MK II s nejakymi featurami navyse ktore ma extra nezaujimaju, ale ma zmysel aj zvukovo ? Pripadne je potom verzia X7, o tej neviem vela. Pripadne nieco ine do povedzme 150eur ?
Neviem aku konektivitu vyžaduješ, ale asi najlepšie čo je u nas (ale hadam aj vonku) aktualne k mani do 150€ je Topping DX1.
Potom už ma zmysel isť cenou až na 200€, kde je Topping DX3Pro+. Ten už slušne obsluži "99%" sluchadiel na trhu.
V podstate ziadnu. Resp ten DAC+AMP + DT990 mam len na obcasne "romanticke chvilky" ked idem cielene po posluchu hudby (valanda, tma, chybaju len sviecky ). Na pracu pouzivam spunty a kvalita zvuku ma velmi nezaujima.
Pokial by bol medzi DX1 a DX3PRO+ vyznamnejsi rozdiel, mozno by som to zvazil. 50eur nie je tak vela a pokial tych "romatickych chvilok" pribudne, budem mozno zvazovat aj nejake lepsie sluchalda ktore zrejme aj tak budu kablove a teda si vystacim s "old-school" konektivitou aj bez BT.
Ahoj, už nejaký čas rozmýšľam nad nejakým upgradom čo sa týka slúchadiel. Mám nejaké iem od KZ, so zvukom som spokojný, no možno by sa z nich dalo dostať viac. Počúvam ich z integrovanej zvukovky v pc s origo káblom. Čo som tak pozeral nejaké info k tejto tématike, dosť sa spomínal upgrade kábla, dac a zosliňovač. Zosilňovač mi ale príde zbytočný, keďže tie slúchadlá asi nemajú veľký odber. Fajn voľba mi prišiel ten dac, keďže nestojí veľa a vyzerá to byť celkom jednoduché riešenie. Má však vôbec vplyv na kvalitu zvuku?
Dočítal som sa až k balanced káblom, o ktorých som doteraz ani nevedel že existujú. Tam som však narazil na problém, keďže som našiel 3,5mm a 4,4mm balanced káble k tým iem. Čo som tak pozeral nejaké zariadenia s balanced výstupom, bol to práve 4,4mm. Potom mi ale nedáva zmysel ten 3,5mm, kedže bežný výstup v pc asi neni balanced. Tým pádom mi z toho výchádza, že ak by som chcel vymeniť iba kábel, bolo by to zbytočné. Trebalo by, aby mal ten dac 4,4mm výstup a vtedy by to fungovalo?
Na ali tie káble boli okolo 30€ a dac 50€. To je tak asi aj rozpočet, ktorý by som na to mal.
Malo by takéto riešenie vôbec zmysel? Išla by kvalita zvuku citeľne vyššie alebo sú to vyhodené peniaze? Alebo by bolo lepšie riešenie kúpiť nové slúchadlá za 80€, ktoré možno bez podobných upgradov zahrajú lepšie?
Kabel ma na kvalitu zvuku minimalny, až žiaden vplyv. Kupovať kabel za 30€ k lacnym KZ-tom je o to väčši nezmysel.
Symetricky (balanced) kabel sam nestači, je nutne aj zariadenie so symetrickym vystupom. V tejto kategorii v ktorej sa pohybujeme, to však nema žiadne opodstatnenie riešiť.
Kvalita DACu na kvalitu zvuku vplyv samozrejme ma, najväčši vplyv na zvuk ma ale vždy koncove zariadenie (rozumej repro/sluchadla). Nove sluchadla za 80€ však v tvojom pripade nemusia riešiť nič. Zaleži ake konkretne KZ-ety maš. Niektore modely maju zvuk konkurujuci ďaleko drahšim sluchadlam. Tak ten kvalitativny rozdiel nemusi korešpondovať s tym cenovym.
DAC ma zmysel riešiť aj z titulu nejakeho buduceho upgradu či použitia veľkych sluchadiel. Nehovoriac o tom, že vystupy z matičnej dosky (a už vôbec nie z predneho panelu PC) sa nie vždy kamaratia s inear sluchadlami (vystupna impedancia, interferencia, šum...).
Avšak, čo sa dacu tyka, asi by som neriešil nič pod Topping-om DX1. Čo je ale ca 115€ (v našich obchodoch).
Ak mas uzky rozpocet, tak posluzi aj X6. Za tu cenu je fajn, aj ked ma nejake nedostatky. Inak by som priplatil na DX1.
Alebo potom rovno uvazovat o niecom ako DX3 pro+, ci nieco v podobnej kategorii. A to mas uz viacmenej ku kazdemu dalsiemu upgradu sluchadiel.