Teroristické útoky
-
javatar
Hardcore addict
Re: Teroristické útoky
Po tisice rokov platilo, ze uzemie zacalo patrit niekomu kto ho bol schopny nasilim zobrat a prestalo patrit tomu kto ho nevedel voci nasiliu ubranit. Smutne ale z velkej casti to plati aj dnes. Takze argument ako - to uzemie je ich len bolo okupovane je nevalidny.
Situacia na danom uzemi je vysledkom komplikovanej historie a nebudem sa tvarit, ze jej dokonale rozumiem aby som ukazoval prstom, ze kto je ten zly.
Ale zacat otvorenu vojnu voci ekonomicky a vojensky vyspelejsiemu superovi je proste kktina. Ak by to chceli realne vyhrat tak by sa muselo vedenie Hamasu zrieknut podstatnej casti svojho bohatstva - a to sa nestane (just my opinion). Takze IMHO je situacia vysledkom toho, ze niekto profituje na chudobe a ochote ludi, co nemaju co stratit, bojovat.
Situacia na danom uzemi je vysledkom komplikovanej historie a nebudem sa tvarit, ze jej dokonale rozumiem aby som ukazoval prstom, ze kto je ten zly.
Ale zacat otvorenu vojnu voci ekonomicky a vojensky vyspelejsiemu superovi je proste kktina. Ak by to chceli realne vyhrat tak by sa muselo vedenie Hamasu zrieknut podstatnej casti svojho bohatstva - a to sa nestane (just my opinion). Takze IMHO je situacia vysledkom toho, ze niekto profituje na chudobe a ochote ludi, co nemaju co stratit, bojovat.
nie som si isty, ci toto bola reakcia na mna, kazdopadne...aacid napísal: 13 nov 2023, 11:41 ale to je taky hlupy argument, ze tam zili pred tisicmi rokmi dava aky precedens ze im to patri?
tiez to tu uz niekto spominal ze to je to iste ako keby sem na slovensko prisli iri ci skoti ze oni su predkovia keltov a ti tu povodne zili na slovensku takze slovensko patri im a my mame ist prec.
to by bolo podla teba ok?
mas tam k tejto diskusii 5 riadkov textu a odpises na 1 z nich...
ak to teda nie je jasne, aby som to zopakoval: okrem historickych narokov (ktore som dost jasne oznacil ako nie velmi dolezite), je tam i vojenska sila a akceptacia inymi statmi
nebola reakcia na teba, bola na blastbita.
k tvojmu prispevku, sak to je v pohode, boli vojny, palestincania prisli o uzemia, stale ale maju tie svoje tam su okupovani izraelom. treba si precitat co je napisane v tom mojom linku, to su veci co sa tam deju a podla mna to veru v poriadku nie je.
k tvojmu prispevku, sak to je v pohode, boli vojny, palestincania prisli o uzemia, stale ale maju tie svoje tam su okupovani izraelom. treba si precitat co je napisane v tom mojom linku, to su veci co sa tam deju a podla mna to veru v poriadku nie je.
Zrejme to bolo na mna - len stým rozdielom ze Kelti Slovanov nechceli v minulosti vyhladiť. Oni by sa spoločne dohodli na hraniciach.
Más pocit aacid ze Arabi od vzniku Izraela chceli Izrael len poškrabkať po chrbatiku a nechceli ich vyhladit len preto ze Arabi povazuju celý Blizky Východ výsostne za svoje uzemie? Ty ako ateista, by si bol medzi prvými ktoreho by ukamenovali a obesili lebo si pre nich neveriaci.
"Takze argument ako - to uzemie je ich len bolo okupovane je nevalidny" - pôvodné uzemie je židovské, okupácia je kradnutie uzemia.
Más pocit aacid ze Arabi od vzniku Izraela chceli Izrael len poškrabkať po chrbatiku a nechceli ich vyhladit len preto ze Arabi povazuju celý Blizky Východ výsostne za svoje uzemie? Ty ako ateista, by si bol medzi prvými ktoreho by ukamenovali a obesili lebo si pre nich neveriaci.
"Takze argument ako - to uzemie je ich len bolo okupovane je nevalidny" - pôvodné uzemie je židovské, okupácia je kradnutie uzemia.
nie, nie je to povodne zidovske uzemie, rovnako ako slovensko nie je povodne keltske uzemie.
citacia z knihy Sapiens:
citacia z knihy Sapiens:
True, today’s Jews, Armenians and Georgians claim with some measure of justice that they are the offspring of ancient Middle Eastern peoples. Yet these are only exceptions that prove the rule, and even these claims are somewhat exaggerated. It goes without saying that the political, economic and social practices of modern Jews, for example, owe far more to the empires under which they lived during the past two millennia than to the traditions of the ancient kingdom of Judaea. If King David were to show up in an ultra-Orthodox synagogue in present-day Jerusalem, he would be utterly bewildered to find people dressed in East European clothes, speaking in a German dialect (Yiddish) and having endless arguments about the meaning of a Babylonian text (the Talmud). There were neither synagogues, volumes of Talmud, nor even Torah scrolls in ancient Judaea.
ak ignorujeme historicke naroky, akceptujes silu a suhlas ostatnych krajin?
Ale áno je to pôvodné židovské uzemie, este pred narodením Krista. Arabi tam prišli niekolko storočí po jeho narodení.
Kelti boli vytláčaní Germánmi aj Rimanmi, so Slovanmi by problemov tolko nemali. Ako južné SR patrí Slovanom a nie pritahovalcom z Madarska (Huni a najmä Starí Madari). Madarom patrí to uzemie, ktoré vlastnia teraz.
A rozhodne predtým germánska mocnost západnej EU,teraz britská (Anglicko) sa nemá co starat do záležitostí 1000-ky km vzdialených od ich uzemia - Blizky Vychod.
Sami maju problem na vlastnom uzemii ked Irom + Skotom odopierali práva aj pôvodné územné nároky.
Kelti boli vytláčaní Germánmi aj Rimanmi, so Slovanmi by problemov tolko nemali. Ako južné SR patrí Slovanom a nie pritahovalcom z Madarska (Huni a najmä Starí Madari). Madarom patrí to uzemie, ktoré vlastnia teraz.
A rozhodne predtým germánska mocnost západnej EU,teraz britská (Anglicko) sa nemá co starat do záležitostí 1000-ky km vzdialených od ich uzemia - Blizky Vychod.
Sami maju problem na vlastnom uzemii ked Irom + Skotom odopierali práva aj pôvodné územné nároky.
-
javatar
Hardcore addict
Ak by si chcel aplikovat "vracanie okupovanych a ukradnutych uzemi" celosvetovo tak by si si dobre zavaril. Urcite by si narazil na pripady kedy uzemie nie je uz komu vratit, a celkovo migracia ludi by ti sposobila dost velky bolehlav.
Zaroven by si vytvoril precedens, ze ak si chces privlastnit nejake uzemie tak musis jeho obyvatelov ktomu "presvedcit" alebo ich niekam "odstahovat"
A to je hoooooodne nebezpecny precedens.
Zaroven by si vytvoril precedens, ze ak si chces privlastnit nejake uzemie tak musis jeho obyvatelov ktomu "presvedcit" alebo ich niekam "odstahovat"
Ved práve stým suhlasim, ale v prípade palestinskych Arabov sú jednoduché riešenia 1. v Izraeli žiť integračne spolu so Zidmi, 2. prestahovanie do ich pôvodnej domoviny Jordánsko. Palestina(Kanaán) ako židovské uzemie existovalo dávno pred príchodom Arabov. Akurát ze len sýrsko-jordánska enkláva Arabov si zmyslela, ze na uzemii Palestiny si vytvoria další štát. Chcu mat bližšie k Jeruzalemu a zároven robiť škodu Zidom.javatar napísal: 13 nov 2023, 12:19 Ak by si chcel aplikovat "vracanie okupovanych a ukradnutych uzemi" celosvetovo tak by si si dobre zavaril. Urcite by si narazil na pripady kedy uzemie nie je uz komu vratit, a celkovo migracia ludi by ti sposobila dost velky bolehlav.
Zaroven by si vytvoril precedens, ze ak si chces privlastnit nejake uzemie tak musis jeho obyvatelov ktomu "presvedcit" alebo ich niekam "odstahovat"A to je hoooooodne nebezpecny precedens.
nerozumiem co to ma spolocne s okupaciou.beardie napísal: 13 nov 2023, 12:09 ak ignorujeme historicke naroky, akceptujes silu a suhlas ostatnych krajin?
Autoeditácia príspevku po 1 min 57 sek:
ale ti obyvatelia co tam zili pred narodenim krista nemaju s dnesnymi zidmi absolutne nic spolocne.Blastbit napísal: 13 nov 2023, 12:12Ale áno je to pôvodné židovské uzemie, este pred narodením Krista.
okupacia = nadobudnutie vlastníctva prisvojením si veci niekoho iného
ak sa teda tvarime, ze aktualne uzemie Izraela im nepatrilo, ale dobyli ho silou, mozu si ho nechat?
lebo zjednodusene, ak su s tym okupanti stotozneni a ani susedia velmi nenamietaju, podla medzinarodneho prava je to uzemie uz izraelske
aacid - okupácia znamená branie zdrojov dobyteho uzemia agresorom. Izrael práve zdroje do Palestíny dodáva.
Izraeliti
Zidia=Izrael. Rieka Jordán podla nej zase Jordánsko (hlavné obyvatelstvo Arabi)
Palestínsky Arabi sú suniti ako aj jordánsky Arabi + Jordánsko pre nich prvá bezpečná krajina. Pozri mapu maju to na skok a vojna nebude.
Izraeliti
Palestínsky Arabi sú suniti ako aj jordánsky Arabi + Jordánsko pre nich prvá bezpečná krajina. Pozri mapu maju to na skok a vojna nebude.
ok, toto uz je slovickarenie, je mi uplne jedno ako sa to nazve, skratka ide o to ze palesticania su na svojom uzemi (westbank, gaza) pod kontrolou izraelu, maju mensie prava ako izraelski obyvatelia a celkovo su proste utlacani.
znova opakujem, treba si precitat ten link co som sem daval. dam ho znova:
https://www.amnesty.org/en/latest/campa ... ossession/
podla vas to mozno nie je okupacia, podla amnesty international to okupacia je.
vobec nejde o to ako sa to nazve, ide o tie ciny samotne.
znova opakujem, treba si precitat ten link co som sem daval. dam ho znova:
https://www.amnesty.org/en/latest/campa ... ossession/
podla vas to mozno nie je okupacia, podla amnesty international to okupacia je.
vobec nejde o to ako sa to nazve, ide o tie ciny samotne.
-
javatar
Hardcore addict
No, to co sa tam deje urcite nie je pozitivne. Ale v sucastnosti nevidim ine riesenie ako je nechat to Izrael vyhrat. Je mi luto viac menej vsetkych zucastnenych, ci uz sa jedna o zidovskeho civilistu alebo aj vojaka, tak ako aj na strane Palestiny a je mi jedno ci sa jedna o vygumovaneho teroristu alebo civilistu ktory ho (ne)podporuje. Je to zbytocna tragedia.
Neargumentoval som poctom mrtvych, spomenul som cisla.beardie napísal: 13 nov 2023, 11:36 na toto existuje jednoduchy protiargument
civilistov Britov zomrelo za WW2 asi 70k, civilistov Nemcov 2 miliony
maju byt ti Nemci vitazmi cohokolvek, ked ich viac zomrelo? urcite nie
Prirovnavat Palestnincanov k Nemcom za 2 sv., alebo nacistom ako tu spomina blastbit, ephramko mi nepride vobec vhodne prirovnanie. Tebe to pride adekvatne,ked tym argumentujes?
Ich uzemie je štát Jordánsko kedže pôvod majú najmä odtial. Zaujimavé že tí Palestínčania, co sa dokázali integrovať v Izraeli ich nikto neutláča.
retkvic - v ktorom mojom príspevku som písal, že Palestínčania sú na urovni nacistov, resp. ze ich k sebe prirovnávam ?
retkvic - v ktorom mojom príspevku som písal, že Palestínčania sú na urovni nacistov, resp. ze ich k sebe prirovnávam ?
argumentoval si aj poctom mrtvych, citoval som toretkvic napísal: 13 nov 2023, 13:59 Neargumentoval som poctom mrtvych, spomenul som cisla.
Prirovnavat Palestnincanov k Nemcom za 2 sv., alebo nacistom ako tu spomina blastbit, ephramko mi nepride vobec vhodne prirovnanie. Tebe to pride adekvatne,ked tym argumentujes?
a ano, na tvoj argument, ze tie pocty su neproporcne, mi to pride ako adekvatny protiargument
tato informacia je odkial?Blastbit napísal: 13 nov 2023, 14:00Zaujimavé že tí Palestínčania, co sa dokázali integrovať v Izraeli ich nikto neutláča.
Počet percent Arabov žijucich v Izraeli = 21%. Máš pocit alebo informácie o tom, zeby vo vnutrozemii Izraela páchali Arabi teroristické utoky?
ale ja sa nepytam ci sa spravaju arabi v izraeli ale ako sa k nim spravaju izraelci.
Autoeditácia príspevku po 2 min 7 sek:
inak ty si myslis ze hamas nerobi utoky na uzemi izraela?
Autoeditácia príspevku po 2 min 7 sek:
inak ty si myslis ze hamas nerobi utoky na uzemi izraela?