Google Chrome
Re: Google Chrome
Je nejaký funkčný doplnok k Chrome, ktorý by spravil to, že keď vymažeš komplet históriu a načítaš si google a najlepšie aj youtube aby nebolo treba odklikať súhlas s cookies? (Než prejdete na Google....)
No ešte lepšie keby to fungovalo globálne na všetkých stránkach.
No ešte lepšie keby to fungovalo globálne na všetkých stránkach.
I don't care about cookies
Toto rozšírenie si stiahni a nebude ťa súhlas so spracovaním cookies viac obťažovať.
Toto rozšírenie si stiahni a nebude ťa súhlas so spracovaním cookies viac obťažovať.
Toto vyzerá, že funguje, vďaka.
Keby niekto takéto niečo hľadal na Firefox, tam je doplnok consent blocker: https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... e-consent/
Ale ako pozerám tak ten doplnok je aj na FF.
A potom ešte na Firefox-e je doplnok "youtube annotations no more": https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... s-no-more/
Niečo podobné overene funkčné na chrome, zakázať anotácie na yt?
Keby niekto takéto niečo hľadal na Firefox, tam je doplnok consent blocker: https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... e-consent/
Ale ako pozerám tak ten doplnok je aj na FF.
A potom ešte na Firefox-e je doplnok "youtube annotations no more": https://addons.mozilla.org/en-US/firefo ... s-no-more/
Niečo podobné overene funkčné na chrome, zakázať anotácie na yt?
Constent-O-Matic, tych addonov je hromada, staci si vybrat.
mimochodom "I don't care about cookies" ze bolo kupene Avastom a nie kazdemu take nieco vyhovuje (ako avast spracovava data) a preto vznikol fork "I still don't care about cookies".
mimochodom "I don't care about cookies" ze bolo kupene Avastom a nie kazdemu take nieco vyhovuje (ako avast spracovava data) a preto vznikol fork "I still don't care about cookies".
No práveže zobrazí sa milión doplnkov a komu sa chce pol dňa skúšať rôzne neznáme hlúposti čím sa nájde niečo funkčné.
Keď je niečo to isté ja Chrome čo človek pozná z FF tak potom jasne nie je čo skúšať.
Keď je niečo to isté ja Chrome čo človek pozná z FF tak potom jasne nie je čo skúšať.
Consent-O-Matic je aj na pre chrome aj pre firefox. je to opensource, co ja preferujem.
predtym som pouzival nejaky "Minimal Consent" ale mal som problem ze niektore stranky ostavali vysiet v loadingu...
predtym som pouzival nejaky "Minimal Consent" ale mal som problem ze niektore stranky ostavali vysiet v loadingu...
-
Daniel9911
Professional
Ahojte, od včera mám problém, ak chcem zadať text do google cez jeho nástroj na zadávanie textu vôbec to nefunguje. Skúsil som premazať históriu prehľadávania a vtedy to funguje, ale akonáhle sa prihlásim do Gmailu, tak to zase prestane fungovať. Podľa toho mám asi niečo vypnuté alebo nastavené v google účte len neviem čo, viete mi poradiť ?
Ak na mobile, zapni lietadlový režim a následne vypni...
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Chrome v roku 2024 odstavi API, ktore vyuzivaju doplnky na zvysnie sukromia, zabranujuce sledovaniu a reklamam (adbloker, ublock orgin).
https://9to5google.com/2023/11/16/chrom ... -disabled/
https://9to5google.com/2023/11/16/chrom ... -disabled/
-
ja_som
Star
Používam Adguard už niekoľko rokov. Blokuje aj reklamy na YT, nie som si síce istý či to zvláda aj samostatný Chrome doplnok, mám aplikácie od nich, ale už pri niektorých doplnkoch YT zobrazuje upozornenie na porušovanie TOS.
A ich doplnok je už manifest v3
https://adguard.com/en/blog/adguard-mv3.html
A ich doplnok je už manifest v3
https://adguard.com/en/blog/adguard-mv3.html
-
harrison314
Hardcore addict
Tak ono po tomto sa budu reklamy dat blokovat len extrenymi programami ako pihole, ale myslim, ze ked sa to zacne pouzivat tak chrome prejde na povinne DNS-over-HTTPS aj s tym je koniec.
Ono tieto snahy googlu su citelne uz asi 5 rokov, najskor CT logy, teraz privacy-sandbox (vtipne meno pre ultimatny sledovaci nastroj priamo v browseri) a o rok hento.
Ono tieto snahy googlu su citelne uz asi 5 rokov, najskor CT logy, teraz privacy-sandbox (vtipne meno pre ultimatny sledovaci nastroj priamo v browseri) a o rok hento.
nastastie prechod z chromu na alternativny chromium prehliadac alebo rovno na nieco ine ako chromium je celkom easy.
alternativne prehliadace (ani tie chromiove) nemaju povinnost implementovat manifest v3. extension developer tiez nemusi podporovat v3 prehliadace. ako, nedostane sa na extension store ale manualne si ho clovek moze nainstalovat vzdy.
myslim ze ani alternativny extension store nemusi byt uplna utopia.
nestrati tym google viac nez ziska?
mohol by teoreticky zacat vo svojich aplikaciach pozadovat nejake v3 API a tym obmedzit funkcionalitu iba na prehliadace s v3 manifestom ale spravil by to? ze by si google maps ci youtube ci gmail neotvoril v inom prehliadaci ako chrome?
to mi pride ako dost risky.
alternativne prehliadace (ani tie chromiove) nemaju povinnost implementovat manifest v3. extension developer tiez nemusi podporovat v3 prehliadace. ako, nedostane sa na extension store ale manualne si ho clovek moze nainstalovat vzdy.
myslim ze ani alternativny extension store nemusi byt uplna utopia.
nestrati tym google viac nez ziska?
mohol by teoreticky zacat vo svojich aplikaciach pozadovat nejake v3 API a tym obmedzit funkcionalitu iba na prehliadace s v3 manifestom ale spravil by to? ze by si google maps ci youtube ci gmail neotvoril v inom prehliadaci ako chrome?
to mi pride ako dost risky.
Ja napriklad Chrome nepouzivam, nemam ho ani nainstalovany. Pouzivam Firefox a ako pripadny druhy prehliadac mam klasicky windowsacky Edge. Neviem si predstavit to, ze by Google blokol moznost, ze si nebudem moct pozriet Mapy, Gmail, YouTube alebo ine weby. Kde mam Chrome, tak to je akurat tak mobil (Android).
heker - a to ti v mobilnom chrome nechybaju zalozky z PC? Ci to inac riesis?
Vobec, nesynchronizujem to. PC a notebook ako vo Firefoxe, ale mobil si zije vlastny zivot.
edge, firefox aj brave maju aj mobilnu verziu a vedia synchronizovat aj otvorene taby.wladas napísal: 20 nov 2023, 13:30 heker - a to ti v mobilnom chrome nechybaju zalozky z PC? Ci to inac riesis?
No lenze ja tu synchronizaciu medzi mobilom a PC vobec nepotrebujem.
Toto inak ani ja nepotrebujem. Naopak, asi by mi to vadilo.
ja toto vyuzivam pravidelne. teda pre ujasnenie, nemam synchronizovane otvorene taby, akurat z kazdeho zariadenia si viem jednoducho pozriet otvorene taby na inych zariadeniach.
casto si nieco otvorim na jednom zariadeni a neskor si to chcem pozriet na druhom, nemusim nic posielat, iba si otvorim "Other devices" a hned vidim vsetko otvorene.
chrome to vedel ako prvy, len casom s tym boli trochu problemy, nie vzdy sa zosynchronizoval, obcasne nejake zariadenie proste zmizlo...
firefox to ma tiez, aj mam pocit ze to funguje spolahlivo, problem je ze pouzivam addon "Humble New Tab Page" ktory mi jednoducho zmeni new tab stranku na nieco co mi velmi vyhovuje a nic lepsie som nenasiel. jedna z veci ktoru tam vie zobrazovat su prave ostatne zariadenia a otvorene taby v nich ale napriek tomu ze ten addon je aj na firefox tak tieto otvorene taby tam nefunguju, asi to proste vyuziva ine api ako chrome.
edge mal podobne problemy ako chrome co si pamatam. brave mi zatial funguje celkom spolahlivo.
casto si nieco otvorim na jednom zariadeni a neskor si to chcem pozriet na druhom, nemusim nic posielat, iba si otvorim "Other devices" a hned vidim vsetko otvorene.
chrome to vedel ako prvy, len casom s tym boli trochu problemy, nie vzdy sa zosynchronizoval, obcasne nejake zariadenie proste zmizlo...
firefox to ma tiez, aj mam pocit ze to funguje spolahlivo, problem je ze pouzivam addon "Humble New Tab Page" ktory mi jednoducho zmeni new tab stranku na nieco co mi velmi vyhovuje a nic lepsie som nenasiel. jedna z veci ktoru tam vie zobrazovat su prave ostatne zariadenia a otvorene taby v nich ale napriek tomu ze ten addon je aj na firefox tak tieto otvorene taby tam nefunguju, asi to proste vyuziva ine api ako chrome.
edge mal podobne problemy ako chrome co si pamatam. brave mi zatial funguje celkom spolahlivo.
Hmm, tak to znie fajn. Ja som sa práve bál toho, že keď mám na PC 30 tabov, tak budú strašiť aj na mobile kým ich nezavriem. Toto je ok, vyskúšam to.
Ide to aj opačne, že na PC uvidím taby z iphonu? Lebo na prvý pohľad nikde nevidím nejaký button "other devices".
Ide to aj opačne, že na PC uvidím taby z iphonu? Lebo na prvý pohľad nikde nevidím nejaký button "other devices".