Arabi - moslimovia

Diskusie na politické témy...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Arabi - moslimovia

Príspevok od používateľa Blastbit »

Kedže boli v otroctve v Egypte, tak to znamená, že odtiaľ neprišli, ale že ich tam niekto násilným spôsobom dovliekol z ich domoviny :wink:
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa jackb »

A kedze kazdy, kto cital Pismo vie, ze Abraham bol z Uru Chaldejsko, a teda "domovina Zidov" je Irak. Skus one time - next time.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Aj keby je Palestina uznaný nový štát, tak by podnikali vojny voči Izraelu s cielom ho zničiť. Arabi ktorí sa chceli s Izraelom dohodnut tak urobili.
V prípade palestínskych Arabov ide o kradnutie cudzieho uzemia. Však aj iný Arabi mali s nimi svoje problémy, takže one time - next time :wink:
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

jackb napísal: 23 nov 2023, 8:29 A kedze kazdy, kto cital Pismo vie, ze Abraham bol z Uru Chaldejsko, a teda "domovina Zidov" je Irak. Skus one time - next time.
Pripadne tam, pismo som necital, no mozno stary zakon ci co to je by som si mohol, tam este nejaka ta pravda moze byt napisana, podana formou bajok a bod.
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

niezeby som rozporoval povod zidov, ale pouzivat stary zakon ako zdroj faktov? vazne?
retkvic
Addict
Addict

Neviem na koho to bolo, no ked a ak si precitam, tak potom budem vediet posudit, mozno tam nebudu fakty, ale nejake zaujimave bajky, pochopit viac to zmysalnie ludi co si to precitali a povazuju to za fakt.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Bavím sa na tom ako ateistom vyhovuje sa odvolávať na Starý + Nový zákon Biblie vtedy, keď im to vyhovuje - napr teraz pôvod Židov :)
Je mi ale divné, že sa tu niektorí miestny ateisti tak vehementne zastávajú arabských moslimov, ktorí keby vedia že ich obhajujú ateisti.
Tak aj tak by s nimi urobili krátky proces na popravisku. V lepšom prípade, by ich silou mocou prekonvertovali na Islam, lebo musia veriť v Alaha.
retkvic
Addict
Addict

Nemam rad skatulkovanie, na zaklade toho ze niekto nechodi do kostola a necital stary a novy zakon. Tych ateistov si niekam strc, takych farizejov co chodia kazdu nedelu, sobotu do kostola a precitali si nejaku knizku je plny kumbal.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Blastbit napísal: 23 nov 2023, 9:15 Je mi ale divné, že sa tu niektorí miestny ateisti tak vehementne zastávajú arabských moslimov, ktorí keby vedia že ich obhajujú ateisti.
Tak aj tak by s nimi urobili krátky proces na popravisku.
to je teraz aktuálna móda, ľavičiari sú moslimami posadnutí
Najvtipnejšie je pozorovať ľudí abecedy ako vyjadrujú svoju podporu Ham-assu, keby sa im ale dostali pod ruku, učili by sa lietať
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

retkvic napísal: 23 nov 2023, 9:13 Neviem na koho to bolo, no ked a ak si precitam, tak potom budem vediet posudit, mozno tam nebudu fakty, ale nejake zaujimave bajky, pochopit viac to zmysalnie ludi co si to precitali a povazuju to za fakt.
myslel som blasbita a jackb. ja som veriaci, ale pouzivat exodus ako argument je fakt priatiahnute za vlasy :D

co sa tyka zastavania si arabov, tak k tomu len tolko: co sa tyka sympatii, tak aj ked mi izrael nie je moc sympaticky, tak to u mna v porovnani s arabmi urcite vyhravaju. ale to neznamena, ze sa na ten konflikt nebudem pozerat komplexne a slepo preberat narativ strany, ktorej "fandim".
jackb
Redeemer
Redeemer

je to priatiahnute za vlasy.
blasbit pisal, ze do Egytpa Zidia nesmu, lebo tam boli zavlceny z "Inde". Tak som virtualne otocil par kapitol Stareho zakona a poznamenal na to, ze "praotec" Zidov bol Iracan :)

tiez je vtipne, ako sa "ateista" pouziva ako urazka na niekoho, kto nie je fanaticky slovensky katolik :D

uplne najvacsi vtip je ale dilema nackov: 8 rokov kvicia po namestiach, hadzu skaly do kocikov a potom su opat plne media toho, ako ludia, ktorych chceli len nedavno vykostit plnia ich sny o zachadzani so Zidmi.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Som proti fanatikom, sektárom a je jedno z akého sú náboženstva, som za umiernenosť vo vyznávaní náboženstva.
Ateista nie je urážka, neveriaci na ktorého by sa pozrelo s pohrdavým pohladom, neznaboh alebo kacír je horšia situácia a pomenovania.
Len mi nejde fakt do hlavy u niektorích z vás, že všetko kresťanské je zlé a moslimské je zrazu všetko okej?
Ved to nie je žiadne tajomstvo že Arabi sa nenávidia medzi sebou, Izraelčania majú s nimi tiež svoje skúsenosti a aktuálne problémy.
Boli by ste za to, aby sa sem dovalilo napr 5 milionov Arabov stým, že si tu chcú založiť mešity, uplatňovať právo šari´a, aby Slováci nemohli jest bravčové mäso? Prečo by to mali znášať aj Izraelčania ktorích je v obkolesení arabského mora (cca 450 milionov ludí) ako malá kvapka.
Arabský Libanon je štát a ako to dopadlo pri prvej arabsko-izraleskej vojne. Tiež tam šli s cieľom vyhladiť Izraelčanov.
retkvic
Addict
Addict

Blastbit napísal: 23 nov 2023, 10:50 Ateista nie je urážka, neveriaci na ktorého by sa pozrelo s pohrdavým pohladom alebo kacír je horšia situácia a pomenovanie.
Nie som ani jedno z toho, tak neviem načo to používaš a zrejme to bolo myselné aj na mňa. Ak si niekto myslí, že to má obsahovať tie rituálne návštevy chrámov, birmovky, spovede, čítanie svatého písma, púte a všetko okolo toho, tak môžem spadať do nejakej definície ortodoxného krestana, no ja si tak nepripadám, ak v niečo verím, nepotrebujem nič z toho.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

retkvic napísal: 23 nov 2023, 11:36 Nie som ani jedno z toho, tak neviem načo to používaš a zrejme to bolo myselné aj na mňa. Ak si niekto myslí, že to má obsahovať tie rituálne návštevy chrámov, birmovky, spovede, čítanie svatého písma, púte a všetko okolo toho, tak môžem spadať do nejakej definície ortodoxného krestana, no ja si tak nepripadám, ak v niečo verím, nepotrebujem nič z toho.
Nechápem prečo si zas urážlivý, keď o tebe nepíšem. Ved ja práve ani o tebe neviem či si, či nie si veriaci.
Aby si ma už konečne pochopil - 1. Arabov alebo všeobecne moslimov delím na umierneních čo prídu legálne do cudziny a dokážu sa integrovať.
2. Arabov alebo všeobecne moslimov, ktorí svoju vieru berú fanaticky, v horšom prípade sektársky a zabíjajú Arabov zo skupiny 1.
Tak je aj právo Izraela byť opatrný pri moslimoch - Arabi, Iránci, prípadne Turci a menšie moslimské národnosti.
retkvic
Addict
Addict

Len som ti vysvetlil svoje stanovisko, ked si nevedel, už vieš.

To co ta je do moslimov mi je putna :smt006
jackb
Redeemer
Redeemer

Kritika slovenskeho katolibanu je ateizmus. Ak niekto o sebe hovori,ze je krestan-katolik a pritom prejavuje nenavist voci inym nabozenstvam, voci ateistom, voci neheterosexualom ci inym krestanom nie je krestan, lebo ingoruje Kristovo ucenie.
Takze ak sa ideme hrat na berlinske predmestie a presuvat Zidov a brat si ako zklad Pismo, tak ak vylucime Egypt - lebo tam boli zavleceni, tak je to Irak kam by mali podla tejto absurdnej logiky ist. Lebo Abraham.
Ak teda prizname, ze Arabi sa nenavidia navzajom, preco vyhnat Palestincov do Jordanska? Uz sa zacnu kamaratit? A nezije ich tam uz dost v taboroch?
Kde konkretne chcu moslimovia sharkira law od nemoslimov? Ked si zoberieme, najcastejsie priciny umrti na Slovensko, bol by tak zly napad redukovat kozumacia bracoveho masa a alkoholu? Hlave, ked sa liecie ludi, ktori si tym privodia rkaovinu plati z dani a odvodov uplne vsetkych obyvatelov?
A preco je zle, aby si mohli moslimovia budovat modlitebne? Ked si mozu katolici budovat nove kostoly a plati sloboda vierovyznania... Alebo sa automaticky vie, ze do mesity budu chodit len ti radikalni? Presumpcia neviny nic?
beardie
Redeemer
Redeemer

jackb napísal: 23 nov 2023, 15:08A preco je zle, aby si mohli moslimovia budovat modlitebne? (...) Alebo sa automaticky vie, ze do mesity budu chodit len ti radikalni? Presumpcia neviny nic?
Europa je primarnym cielom salafistickych klerikov zo Saudskej Arabie, wahabizmus je najhorsi zo vsetkych smerov islamu
je teda velmi pravdepodobne, ze imami budu hlasat v Europe neprijatelne a netolerantne pretlacanie islamu, je X pripadov, kedy sa to uz stalo a i tato radikalizacia 2. ci 3. generacii sposobila mnoho teroristickych cinov
ak si europske krajiny nevedia dat pozor na takychto imamov, je lepsie, ak ziadne nove modlitebne nevzniknu a tie stare budu viac kontrolovane

ateizmus je vhodnejsia cesta, pre vsetkych zucastnenych

tolerancia intolerancie sposobi zanik tolerancie

Autoeditácia príspevku po 4 min 11 sek:
retkvic napísal: 22 nov 2023, 22:40Som pocul, ze aj na Ukrajine Rusi pachaju genocidu, to bol hoax?
skor nie, viacero vyjadreni sa uberalo presne tymto smerom
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb
" Kritika slovenskeho katolibanu je ateizmus. Ak niekto o sebe hovori,..." - áno ide o fanatika prípadne sektára čo má také reči.
" tak je to Irak kam by mali podla tejto absurdnej logiky ist." - pre Židov by bolo územie Iraku výhodnejšie územie než to čo majú teraz.
Mali by blizkosť bohatých arabských krajín + ropu a zároveň, ak by si na nich Irán trúfol, tak by si potom na Irán trúflo USA a možno by sa pridali aj bohaté sunnitské arabské krajiny, ktoré zase ten šiitsky Irán moc nemusia. Irán môžu len šiitsky Arabi.
Vidíš ale Zidia sa uskromnia s územím, čo má pár desiatok tisíc km2(+ zarátané uzemie Palestíny) = približná rozloha SR. Palestínčan sa neuskromní na arabskom území s rozlohou cca 13 milionov km2 ?
"preco vyhnat Palestincov do Jordanska?" - pretože sa jedná o pôvodných Jordáncov a Sýrčanov. No do Sýrie by nešli kvôli vojne.
No ak nechcú palestínskych Arabov v Jordánsku alebo v bohatých sunnitských štátoch, prečo by ich mal chcieť Izrael, aj ako susedov ?
"bol by tak zly napad redukovat kozumacia bracoveho masa a alkoholu?" - to by bol dobrý nápad. Ale nebol by dobrý nápad, keď by na mna fanatický moslim vytiahol nôž len preto, že som si dovolil odkusnúť z bravčového mäsa.
" A preco je zle, aby si mohli moslimovia budovat modlitebne? Ked si môžu katolici budovať nove kostoly " - tak a prečo nemôžu byť postavené kresťanské kostoly na moslimských územiach?
Edit - menšia oprava. Ked spočítam rozlohu Izraela a Palestíny je to do 30 tisic km2, čo je menej ako územie SR. Ešte aj z toho mála im chcú určitý Arabi zobrať.
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 23 nov 2023, 16:44 Europa je primarnym cielom salafistickych klerikov zo Saudskej Arabie, wahabizmus je najhorsi zo vsetkych smerov islamu
je teda velmi pravdepodobne, ze imami budu hlasat v Europe neprijatelne a netolerantne pretlacanie islamu, je X pripadov, kedy sa to uz stalo a i tato radikalizacia 2. ci 3. generacii sposobila mnoho teroristickych cinov
ak si europske krajiny nevedia dat pozor na takychto imamov, je lepsie, ak ziadne nove modlitebne nevzniknu a tie stare budu viac kontrolovane

ateizmus je vhodnejsia cesta, pre vsetkych zucastnenych

tolerancia intolerancie sposobi zanik tolerancie
ale tam ide o moslimsku komunitu. za poslednych 15 rokov Saudsky salafisti a whabisti postavili vela novuckych mesit po celom Balkane. a poslali aj inamov, ktori zacali kazat proti rakiji, proti prostovlasim zenam,... tak ich vacsina komunit poslala domov s podakovanim za novucku prefabrikovanu mesitu.
a taki inam asi nepojde na nafukovacke, ale bude mat cely folder platnych papierov. takeho treba preverit, sledovat a dat mu Persona non Grata do pasu po prvej fanatickej kazni.
beardie
Redeemer
Redeemer

A to sa nedeje v dostatočnej miere, z čoho pramení extrémizmus a radikalizácia
Napísať odpoveď