gramáž potravín
-
Daniel9911
Professional
gramáž potravín
Ahojte, včera sa mi stala zábavná vec, kupovali sme syr v črievku, a až doma som si všimol túto vec viď obrázky. Celkom by ma zaujímalo, aká je tolerancia pri produktoch či musia mať tú gramáž ktorá je uvedená na obale alebo majú +/- toleranciu ?
Re: gramáž potravín
To ej dobrá otázka, 132g zo 150g produktu (co by malo byt este bez obalu, to crievko bude vazit par g ale stale) neni uplne drobna odchylka, hentake crievko jedno nech stoji 1.29€, ak chyba 15% syru aj cena by mohla byt 1.09€. Je to ze hnidopichovanie, chapem ale ked si vezmes za rok kolko skonzumujes potravin tak to mozu byt aj nove tenisky.
To 144g sa do toho zmesti na 1 gram len tak tak.
To 132g je uz mimo tolerancii.
Toto by mala linka vazit a vyhodnotit ako chybovy produkt. Kto vie, ci to je nahoda alebo bezny jav.
edit: aaciid ma nizsie opravil, tripujem - neviem kde som zobral balenie 150g
edit2: ale aj tak aj keby vezmem ze hmotnost balenia je sucastou obsahu, stale to prekracuje stanoveny limit 4.5% (7%)
To 132g je uz mimo tolerancii.
Toto by mala linka vazit a vyhodnotit ako chybovy produkt. Kto vie, ci to je nahoda alebo bezny jav.
edit: aaciid ma nizsie opravil, tripujem - neviem kde som zobral balenie 150g
edit2: ale aj tak aj keby vezmem ze hmotnost balenia je sucastou obsahu, stale to prekracuje stanoveny limit 4.5% (7%)
na tom crievku je napisane 140g...
Este by som skusil daku presnu gramovu vahu
-
starysomar
Hardcore addict
Laboratórnu ako používajú niektorí... 
Máme - kúpil som ju žene aby si mohla presne vážiť komponenty diét (ktoré potom zajedá pred telkou)
Máme - kúpil som ju žene aby si mohla presne vážiť komponenty diét (ktoré potom zajedá pred telkou)
-
Daniel9911
Professional
teraz by sa hodil laboratórium ala Dexter s Laboratory
asi budem chodiť nakupovať závesnou váhou 
-
starysomar
Hardcore addict
Takúto váhu si kúp - nanajvýš Ťa budú podozrievať, že porcuješ Marišku