Formy vzťahu
-
sadhuggerka
Amateur
Formy vzťahu
V dnešnej dobe sú moderné rôzne formy vzťahov. Na základe čoho sa rozhodujete, že aký vzťah chcete žiť? Prečo niekomu vyhovuje mať kamarátku s výhodami, alebo milenku? Bojí sa záväzkov?
Re: Formy vzťahu
casto sa ludia vyhovaraju na to, ze nechcu zavazky alebo nie su pripraveni na vztah. nehovorim, ze take neexistuje, ale len malokedy je to pravda. vacsinou ten clovek viac nechce, lebo v tom druhom cloveku nevidi potencial.
-
starysomar
Hardcore addict
Prečo to vyhovuje tým ženám?
Život na cukrovú knižku nemusí byť zlý.
Pocit slobody ostáva a kto by chel - podvedie aj v manželskom zväzku.
Život na cukrovú knižku nemusí byť zlý.
Pocit slobody ostáva a kto by chel - podvedie aj v manželskom zväzku.
Nemyslim, ze toto je prave o rozhodovani sa. Je to skor o preferenciach. Pokial mam vztah, tak mam vztah. Ak nie je vazny vztah, tak mozu byt kamosky s vyhodami, kym sa nenajde nieco vazne.
Ale kazdy to moze mat uplne inac.
musi byt kazdy vztah vazny vztah?
mozno mi je s niekym dobre a rad s nim travim cas ale nechcem (zatial) rodinu, spolocnu domacnost alebo svadbu.
ja to celkom chapem, vsetko su to zivot meniace rozhodnutia. take rozhodnutia by sa mali robit len pokial som o nich presveceny. nie tak ako to byvalo zvykom ze najprv spravim vazne rozhodnutie a potom budem zit s jeho nasledkami o ktorych som mozno ani netusil.
co si ale vsimam tak problem je dost casto ten ze jedna strana povie ze chce kamarata s vyhodami alebo nezavazny vztah a ta druha to sice moc nechce ale pojde do toho s blahovou vidinou ze "casom sa to zmeni"...
mozno mi je s niekym dobre a rad s nim travim cas ale nechcem (zatial) rodinu, spolocnu domacnost alebo svadbu.
ja to celkom chapem, vsetko su to zivot meniace rozhodnutia. take rozhodnutia by sa mali robit len pokial som o nich presveceny. nie tak ako to byvalo zvykom ze najprv spravim vazne rozhodnutie a potom budem zit s jeho nasledkami o ktorych som mozno ani netusil.
co si ale vsimam tak problem je dost casto ten ze jedna strana povie ze chce kamarata s vyhodami alebo nezavazny vztah a ta druha to sice moc nechce ale pojde do toho s blahovou vidinou ze "casom sa to zmeni"...
-
sadhuggerka
Amateur
A ten dočasny vzťah iniciujes ty, či len súhlasíš, kým nepríde lepšie?JCM01 napísal: 27 nov 2023, 14:13 Nemyslim, ze toto je prave o rozhodovani sa. Je to skor o preferenciach. Pokial mam vztah, tak mam vztah. Ak nie je vazny vztah, tak mozu byt kamosky s vyhodami, kym sa nenajde nieco vazne.
Povedal by som, že aj jedno aj druhé. Zas dočasným vzťahom by som to nenazýval, skôr len náhodné stretnutia.
Ale to sa bavíme o období tak pred desať a viac rokmi.. Odvtedy je už len jedna
Ale to sa bavíme o období tak pred desať a viac rokmi.. Odvtedy je už len jedna
-
starysomar
Hardcore addict
Každý vzťah je najprv dočasný. Trvalým sa môže stať časom 
-
sadhuggerka
Amateur
Ľudia idú dnes do vzťahov, ktoré vedia, že nikdy nebudú mať trvalý charakter pre niečo. Iné je sa to dozvedieť v priebehu vzťahu a iné začať s tým vzťah.
Mam uz rok FWB. Bez vazneho vztahu som 2 roky. Je to celkom fajn, raz za 2 tyzdne sa stretneme, nic odomna nechce, nikde ma nevola, neotravuje ma, ziadna zodpovednost, ani nejaky natlak. Sme ale aj kamosi, to je dolezite.
Dlhodobe vztahy so zenami ako take mi velmi nejdu, mal som ich na moj vkus asi az plilis vela, taka 10 rocna snura, bez prestavky, najdlhsi vydrzal 1,5 roku, priemerne pol roka. Casom mi zena zacne liezt na nervy, obmedzovat ma.. tazko sa to opisuje.
Casom mozno este vztah vyhladam, ale najprv sa chcem venovat zas po dlhej dobe dlhsie sebe. Pomaly najst tu lasku hlavne zo seba (cellom sa mi to aj dari) To je zaklad.
Dlhodobe vztahy so zenami ako take mi velmi nejdu, mal som ich na moj vkus asi az plilis vela, taka 10 rocna snura, bez prestavky, najdlhsi vydrzal 1,5 roku, priemerne pol roka. Casom mi zena zacne liezt na nervy, obmedzovat ma.. tazko sa to opisuje.
Casom mozno este vztah vyhladam, ale najprv sa chcem venovat zas po dlhej dobe dlhsie sebe. Pomaly najst tu lasku hlavne zo seba (cellom sa mi to aj dari) To je zaklad.
-
starysomar
Hardcore addict
sadhuggerka - čo očakávaš od tohoto vlákna a fóra?
-
sadhuggerka
Amateur
Zistenie dôvodov aké ľudia majú na takýto život.
Autoeditácia príspevku po 1 min 4 sek:
Tak si dospel k názoru, že sám seba neľúbiš, takže tá nemôže ľúbiť ani žena a ani ty ju?Fglx napísal: 28 nov 2023, 11:43 Mam uz rok FWB. Bez vazneho vztahu som 2 roky. Je to celkom fajn, raz za 2 tyzdne sa stretneme, nic odomna nechce, nikde ma nevola, neotravuje ma, ziadna zodpovednost, ani nejaky natlak. Sme ale aj kamosi, to je dolezite.
-
starysomar
Hardcore addict
"Zistenie dôvodov aké ľudia majú na takýto život" - každý človek má svoje osobitné - jedinečné dôvody.
Každý žije, ako v danej chvíli najlepšie vie.
-
sadhuggerka
Amateur
No a práve tie ma zaujímajú. Rada analyzujemstarysomar napísal: 28 nov 2023, 13:49 "Zistenie dôvodov aké ľudia majú na takýto život" - každý človek má svoje osobitné - jedinečné dôvody.
Autoeditácia príspevku po 5 min 42 sek:
Ja skôr mám pocit, že žije tak, aby mu bolo čo najlepšie jemu. Možno by to vedel aj lepšie, ale z rôznych dôvodov to lepšie nechce. V mojom ponímaní je lepšie žiť vzťah srdcom a nie len plnením si potrieb. Ale to je makačka.
-
starysomar
Hardcore addict
"Rada analyzujem" -
To som zažil po jednom úlete - ráno po... Nechápal som 
Žiť vzťah možno nekonečne mnohými spôsobmi a formami a tak ho ľudia žijú. Každý svoj.
Moje poznanie napovedá, že je skvelé žiť vzťah otvorený, úprimný no aj, že to väčšina ľudí nedokáže.
Či slabosťou alebo neochotou - netuším.
Žiť vzťah možno nekonečne mnohými spôsobmi a formami a tak ho ľudia žijú. Každý svoj.
Moje poznanie napovedá, že je skvelé žiť vzťah otvorený, úprimný no aj, že to väčšina ľudí nedokáže.
-
sadhuggerka
Amateur
Analyzoval si ty, či ona, že sa tak usmievaš? Analyzovala tvoj výkon?starysomar napísal: 02 dec 2023, 8:59 "Rada analyzujem" -To som zažil po jednom úlete - ráno po... Nechápal som
-
starysomar
Hardcore addict
...