Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa Blastbit »

Jedná sa aj o pud sebazachovy pred agresorom. Tak rád to chceš hrat na pravidlá vojny ze agresor môže a brániaci nesmie.
Obrazne povedané stými 2 milionmi.Jablká s hruškami maju skoro rovnakú uroven. UA s RF nie. RF vyuzivaju teroristov Ukrajinci nie.
domcek je daleko od frontu a vyrabuju ho rusi? to sa tam teleportovali? - Frontová linia predsa, ale prienik RF jednotlivých jednotiek je možný kým nie je pevná línia frontu na ukrajinskej strane. Raketové utoky idú aj ponad podzemnú frontovu liniu kým dopadnú na zem.
neviem aky vratnici - tak to slabo sleduješ media, bolo to aj v TV novinách minulý rok reportáž.
Ale vidim ze stále máš z toho zábavu. Kde si bol celé roky ze vlastne reaguješ na tuto temu asi až teraz? Uz len na toto mi odpovedz mám obraz. :smt006 V podstate si so mnou suhlasil skoro vo všetkom. Takže nie nemáš uplne relevantné informácie o tom co sa deje na UA ako si si predtým myslel.
Nie su už neviniatka ked ich k tomu agresor prinutil. Ja Rusov delím sú aj taký ktorí pomahaju Ukrajine a Ukrajincom. Dobru noc :smt006
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Dostal si konkrétnu otázku, očakávam na ňu konkrétnu odpoveď. Ak toho nie si schopný, tak sa viac nevyjadruj k tomu, ako sa má napadnutá krajina brániť.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

Noobsz DJ napísal: 28 nov 2023, 23:31 Dostal si konkrétnu otázku, očakávam na ňu konkrétnu odpoveď. Ak toho nie si schopný, tak sa viac nevyjadruj k tomu, ako sa má napadnutá krajina brániť.
napadnutá krajina sa má brániť tak aby neporušovala medzinárodne právo

Autoeditácia príspevku po 3 min 1 sek:
Blastbit napísal: 28 nov 2023, 23:27 Jedná sa aj o pud sebazachovy pred agresorom. Tak rád to chceš hrat na pravidlá vojny ze agresor môže a brániaci nesmie.
Obrazne povedané stými 2 milionmi.Jablká s hruškami maju skoro rovnakú uroven. UA s RF nie. RF vyuzivaju teroristov Ukrajinci nie.
domcek je daleko od frontu a vyrabuju ho rusi? to sa tam teleportovali? - Frontová linia predsa, ale prienik RF jednotlivých jednotiek je možný kým nie je pevná línia frontu na ukrajinskej strane. Raketové utoky idú aj ponad podzemnú frontovu liniu kým dopadnú na zem.
neviem aky vratnici - tak to slabo sleduješ media, bolo to aj v TV novinách minulý rok reportáž.
Ale vidim ze stále máš z toho zábavu. Kde si bol celé roky ze vlastne reaguješ na tuto temu asi až teraz? Uz len na toto mi odpovedz mám obraz. :smt006 V podstate si so mnou suhlasil skoro vo všetkom. Takže nie nemáš uplne relevantné informácie o tom co sa deje na UA.
Nie su už neviniatka ked ich k tomu agresor prinutil. Ja Rusov delím sú aj taký ktorí pomahaju Ukrajine a Ukrajincom.
aj som zabudol, ze existuje hojko, len som nieco riesil ohladom PC, tak som si spomenul...
No dobre teda, nech sa ukrajinci brania ako chcu, len ked budu vrazdit civilistov, tak pre mna bude Zelensky rovnaky masovy vrah ako Putin (ja som s tym nezacal)

Autoeditácia príspevku po 9 min 7 sek:
este k tym relevantnym informaciam, nie nemam, necerpam ich TV novin...
a to ze suhlasim napr s tym, ze Rusko je agresor je snad logicke a samozrejme, nemyslis?
ale so zvastami o obrane sa suhlasit neda, ukrajina neni nutena pachat vojnove zlociny...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Máš nejaký dôkaz na vedomé používanie civilistov ako živé štíty?
Samé lži a drísty.
Nechel by si svojimi múdrami ísť niekam, kde ste si podobní - napríklad na Hladné Sračky?
Neviem, či si tak dutý - alebo Ťa za tú lživú propagandu niekto platí...
Smola - tu si medzi uvažujúcimi.

Podľa Tvojej tupej logiky je v poriadku, že agresor v mene ochrany etnických Rusov spravil z ich domov ruiny a veľa ich vyvraždil ???
Si obyčajný odpad - vlastne neobyčajný...
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Aké vedomé využívanie ľudských štítov? Pokiaľ armáda neevakuuje oblasť, tak si tam nemôže budovať pozície.
Podľa tvojej tupej logiky je argument, že Rusi vraždia a ruinuju? To ja ale nevyvraciam, ja len poukazujem na to, že AJ Ukrajinská armáda pácha vojnové zlociny. A ty keď vieš že to neobhájila, tak aspoň urazas...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Ze im neides robit poradcu...
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ArkanoviTigrovi napísal: 29 nov 2023, 7:29 Ukrajinská armáda pácha vojnové zlociny. A ty keď vieš že to neobhájila, tak aspoň urazas...
Mas dokaz? Nemas, lebo vsetko su to len kremelske sracky.
ArkanoviTigrovi napísal: 28 nov 2023, 22:22 inak tie zive stity boli vo velkom vyuzivane Ukrajincami v Mariupole, ach ako vtedy cely svet plakal, ze Rusi nicia domy a hla, mali na to pravo, vsak tam bola UA armada...
klames. Rusi nemali na nic pravo, lebo napadli susednu krajinu. a klames o tom, ze ZSU pouzivali ludi ako zive stity. ved sa ich snazili evakuovat na sever a co robili tvoju ruski kamarati? vrazdili cilnych evakuantov. ale kto v Doneckej oblasti pouziva zive sity? tvoji kamarati, ked si 8 rokov parkovali Grady medzi panelaky v Donecku, aby mohli kvicat - ako ty teraz - ze ZSU zabijacu civilov.
ArkanoviTigrovi napísal: 28 nov 2023, 21:36 podla tejto logiky je masovy vrah aj Zelensky...
niekto, kto pise, ze znasilnovanie batoliat je spravne; ze rabovanie je dobre a Rusi maju pravo vrazdit civilov ked si zmyslia napise, "Zelensky je masovy vrah".
ale co cakat od niekoho, kto obhajuje znasilnovanie zien celym autobusom banditov ci strielanie muzov len preto, ze mali inu etnicitu ako ich vrahovia. a to vsetko na cudzom uzemi.

eMPiko by si s tebou pohrkutal, ten tiez zdiela vsetku moskovsku propagandu a aj jej veri. mas smolu, ze tu nemas ani len jedneho kamarata a tak si za choreho len ty sam :smt006

eMPiko sem aspon dal dokument, kde pocas prveho roka bolo opisane co Rusi robia zajatym Ukrajincom. on, ako aj ty, pisete, ze to je spravne, lebo Ukrajinci sa brania.
starysomar napísal: 29 nov 2023, 5:25 Podľa Tvojej tupej logiky je v poriadku, že agresor v mene ochrany etnických Rusov spravil z ich domov ruiny a veľa ich vyvraždil ???
Si obyčajný odpad - vlastne neobyčajný...
Ale co sa cudujes, ked jeho nick je nazov skupiny srbskych sadistickych uchylakov, ktori vycinali v cudzich krajinach na "ochranu etnickych Srbov"
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Kremeľske sračky?
Zenevske konvencie, ktoré píšu, že nemôžeš ostreľovať oblasti kde môže dôjsť čo i len k NAHODNEMU ohrozeniu civilistov sú kremeľske sračky?
BBC a NYT písali o Tom že UA použila kazety na Doneck (čo má od NAHODNEHO ohrozenia ďaleko, to by som nazval vedomé a úmyselne), to boli tiež kremeľske sračky?
Je krásne ako na mi vyhadzujem všetko na oči, ja ale uznávam že Rusi páchajú zlociny a sú agresorom, to ty si slepý keď sa jedná o ukrajinské zlociny, nemaj dvojitý meter...

Autoeditácia príspevku po 5 min 40 sek:
Mimochodom vynechal si tu ukrajinčinu, prečo vojaci používajú ruštinu a sú za to kritizovaní? Či aj kyivpost sú kremeľske sračky?
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Podobného názoru na boj v obývaných oblastiach je aj Amnesty International, ale ako sme sa už na túto tému rozprávali minule, nie sú čas a prostriedky na to, aby boli civili odvezení preč

Všetko to môže Putin jednoducho zastaviť, stačí sa z celého územia Ukrajiny okamžite stiahnuť

Ak mu šlo, podľa jeho vlastných slov, o ochranu ruskojazyčného obyvateľstva, tak to mu dochádza, takmer všetkých bojaschopných mužov z Donecka a Luhanska si už nechal úspešne povraždiť, keď ich nasadil do slabovyzbrojených útokov proti ukrajinskej armáde
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

beardie, ja neverím na rozprávky o Putonovych slachetnych úmysloch ale realita je taká, že keď už to rozbehol, tak sám neodíde...
To ale neznamená, že Ukrajina si môže robiť čo chce...
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

krasne si citat tie tvoje prispevky, ako v kazdom napises nieco na styl "suhlasim co pisete", "neverim putinovi" ale potom dalej spustis tie svoje propagandisticke zvasty.

treba pochopit jedinu jednu vec:
rusko je utoci, vsetko co robi robi pretoze CHCE.
ukrajina sa brani, vsetko co robi robi lebo MUSI.

ano civilne strany su tragedia ale tie civilne straty su tu kvoli obrane, keby sa nebranili tak by tych civilnych strat bolo ovela viac, hlavne na ukrajinskej strane.
naopak keby rusko neutocilo tak nie su ziadne straty, civilne, vojenske, ruske, ukrajinske.

co je take tazke na tom pochopit?
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Aké propagandistické žvásty? Že spomeniem zenevu, BBC, kyivpost a podobne?
Ty si uvedom jednu vec, to že bola Ukrajina napadnutá jej nedáva právo páchať vojnové zlociny... Či máš iný názor?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ako pokazene radio.

nech si s tebou pise niekto kto ma na to chut...
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Inak krásne tu píšete o propagandistickych srackach ale kde som ich použil? Kde dávam ako zdroj niečo ruské?

Autoeditácia príspevku po 59 sek:
Čo acid? Nemáš čo napísať, prečo teda nepriznás že AJ Ukrajina pácha vojnové zlociny?
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

ArkanoviTigrovi napísal: 28 nov 2023, 21:04 OK, idem aj ja trolit
Zelensky je aky masovy vrah? vrah spasitel?
Vidim, ze ty si uz svojho kremelskeho spasitela nasiel.

No vidis, ty ides trolovat a ja iba uvediem oficialne ruske udaje.

Podla oficialnych udajov vedených tvojim trolim spasitelom padlo na Ukrajine k septembru 2022 okolo 6 tisic ruskych vojakov,kedze odvtedy uz oficialne udaje nezverejnuju.
https://en.wikipedia.org/wiki/Casualtie ... ainian_War
In September 2022, Russia's Ministry of Defence confirmed that 5,937 Russian soldiers had been killed in combat. It also claimed 61,207 Ukrainian soldiers had been killed and 49,368 wounded by this point.
Hádam nebudes spochybnovat tvojho spasitela.
Rusy vtedy udávali pocet 61 tisíc kia Ukrajincov, tak kto je ten masový vrah. V pomere je to 1:10, tam uz sa ten pomer zacina masovat.
A keby slo len na to co zverejnilo tass. tak posledne to bolo nejakych 1351 vojakov, ale to bolo este hlboko v 2022.
https://tass.com/politics/1427515?utm_s ... google.com

Mlyncek na maso, Rusi hrnuci sa na Ukrajinske pozicie v snahe "ochranit" svoju "rodinu", za cinika = masoveho vraha = Putina, stareho KGB-ka, ktory strasi deti v nemocniciach svojou navstevou a ktory sa bráni útokom a nicením vsetkého ukrajinského. Vidíme ako dopadol Mariupol, Bachmut a stovky a tisice dalsich ukrajinskych dedin a miest, kde vstupili Putinovy utocni "obrancovia".
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Len neviem, či je to platený troll, alebo zarytý Nácek...
beardie
Redeemer
Redeemer

ArkanoviTigrovi napísal: 29 nov 2023, 9:17To ale neznamená, že Ukrajina si môže robiť čo chce...
s tym samozrejme suhlasim a prax ukazuje, ze Ukrajincom na zivote civilov zalezi ovela viac ako utocnikom
to ale neznamena, ze ziadna strana nespravila ziadne chyby

tiez je dolezite pozriet sa na to, kto sa o minimalizaciu dopadu na civilov snazi viac, z tychto 2 stran su na tom lepsie urcite Ukrajinci
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

starysomar napísal: 29 nov 2023, 10:24 Len neviem, či je to platený troll, alebo zarytý Nácek...
Došli argumenty?

retkvic, aký môj spasiteľ? Kde ja tvrdím že sú Rusi svätý? Kde obhajujem to čo robia? JA LEN POUKAZUJEM NA TO, ZE AJ UKRAJINCI PACHAJU VOJNOVE ZLOCINY... nevkladaj mi do úst to čo som nikdy nepovedal...
A ak je Putin masový vrah lebo Rusi páchajú vojnové zlociny, tak je aj Zelensky masový vrah lebo Ukrajinci páchajú vojnové zlociny. A načo do toho pleties straty v bojoch?

beardie, s tým že Ukrajincom viac záleží na civilistoch moc nesúhlasím, možno na svojich ale nie na tých druhých... Už Porosenko rozdeľoval vlastných občanov na 2 kategórie...
beardie
Redeemer
Redeemer

definuj 'tych druhych civilistov'
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

ArkanoviTigrovi
Ukrajinskí vojaci pokial sú v civilnej budove v ktorej chránia civilistov v civilných bunkroch, tak sa nejedná o živé štíty civilistov.
Zivé štíty v policajnej a vojenskej terminologii znamená to, ked terorista alebo okupačný vojak si dá pred seba nasilu civilistu a striela po svojom protivníkovi.
Rusi pri invazii zabijali aj krymských Tatárov ale aj krymských Grekov a následne to aj samotné Grecko naštvalo a prerušili s RF styky.
Vojnové zločiny RF - masaker v Buči zodpovedný podplukovnik RF Azatbek Omurbekov, masové hroby popravených civilistov, znasilnovanie detí a pod.Toto sa dá klasifikovať ako vojnový zločin. Vypíš mi ukrajinské vojnové zločiny.
Napísať odpoveď