Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa harrison314 »

ArkanoviTigrovi - tak ako si ty predstavujes vojnu neprebiehala ani v 18-tom storoci
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

harrison314 napísal: 29 nov 2023, 13:34 ArkanoviTigrovi - tak ako si ty predstavujes vojnu neprebiehala ani v 18-tom storoci
Tak ale potom si ju takto predstavujú asi aj tvorcovia práva a konvencií...
Ja som ho nevytváral, ja len poukazujem na to, že podľa týchto noriem AJ Ukrajina svojim spôsobom boja pácha zlociny...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Sú situácie, kedy aj samotní ukrajinský civilisti nechcú opustiť svoje domovy a rozhodnú sa pomáhať ukrajinským vojakom =
prichýlia ich k sebe domov, poskytnu im obrannu poziciu pred možným utokom agresora pokial ide utočiť len s lahkými zbranami, ošetria ich.
Je to ovela vyššia win-win situácia aj pre civilistov a ich domy, aj pre vojakov ktorí majú lepšie podmienky vedenia pre obranný boj.
Akurát tým viac skomplikujú agresorovi postup napr cez dedinu a minimálne ho zdržia, inak by mal volnejší priebeh postupu, rabovania a pod.
Ale ak trváš na tom že je to vojnový zločin tak ako som ti napísal UA "1 vojnový zločin" (nie zločiny), zatial čo RF minimálne 10.
Týmto je z mojej strany diskusia uzavretá, dosiahol si akurát zhovadenie tým ked si neustále tvrdil ze Zelensky je rovnaký vojnový zločinec ako Putin.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Presne toto je trochu paradoxne ale tí civilisti tam nemajú čo hľadať a je jedno či sú tam dobrovolne alebo násilím, pre UA je to samozrejme výhodné ale Rusi majú na vyber buď zomierať v boji dom po dome alebo to rozbiť delostrelectvom a výberu si 2. možnosť...
Protiprávne by jednala v tomto prípade najprv UA a až potom RU armáda.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

zabudol si na tretiu, ale najdolezitejsiu moznost - uplne sa stiahnut a vobec neutocit

je divne, ze si prave tuto moznost opomenul
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

ArkanoviTigrovi napísal: 29 nov 2023, 11:30Inak právo dokonca ohľadom živých stitov ani nerozlišuje či sú tam dobrovolne alebo násilím, proste je to živý štít a armáda mala pred vytvorením pozícii civilistov evakuovať... Nájdeš to aj na stránkach icrc, najprv si to prečítaj a nemyl si pojmy a dojmy...
Pravo ale hlavne rozlisuje ci su civilisti "pouzity" na tento umysel alebo nie. Ich samotna pritomnost je sice nutna ale nie postacujuca.
Tzn. ak sa vojak usadi v dome v ktorom su civilisti, nepriatel o tom vie a vojak vyuzije tento fakt aby utocil na nepriatela tak sa jedna o pouzitie ziveho stitu. A skutocne je jedno ci sa civilista preto rozhodol sam alebo nasilim.
Ak vsak vojaci len prenocovavaju v dedine a nepriatel vtedy zautoci, nejedna sa o pouzitie ziveho stitu aj ked tam civilisti preukazatelne su.

Inak by dochadzalo k situaciam kedy zautocis na vojakov evakuujucich civilistov a ak opatuju palbu tak su automaticky vojnovi zlocinci. To by bolo dobre derave pravo ale ak mi neveris tak si to najdi na strankach icrc priamo v International Human Laws Database:
International Committee of the Red Cross napísal:It can be concluded that the use of human shields requires an intentional co-location of military objectives and civilians or persons hors de combat with the specific intent of trying to prevent the targeting of those military objectives.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Jasné že napríklad ostreľovanie vojakov pri evakuácii civilistov by sa nejednalo o živý stit, to je jednoznačný zločin druhej strany.
Ja poukazujem len na to keď si budujú pozície medzi civilistami.
PS: už som ani nedúfal, že sem príde niekto kto dokáže uvažovať bez emócií a nebude slepo obhajovať jednu stranu
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

To je sice pekne ale stale plati,ze ak oznacujes Ukrajincov za vojnovych zlocincov a obvinujes ich z pouzivania ludskych stitov tak to musis dokazat (a pritomnost civilistov nestaci) a nie tvrdit, ze proste mali vsetkych evakuovat. Zvysok ludi co ti tu nakladal, si sice nepozrel zakon ale prakticky mal pravdu.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

ArkanoviTigrovi napísal: 29 nov 2023, 10:49 retkvic, aký môj spasiteľ? Kde ja tvrdím že sú Rusi svätý? Kde obhajujem to čo robia? JA LEN POUKAZUJEM NA TO, ZE AJ UKRAJINCI PACHAJU VOJNOVE ZLOCINY... nevkladaj mi do úst to čo som nikdy nepovedal...
A ak je Putin masový vrah lebo Rusi páchajú vojnové zlociny, tak je aj Zelensky masový vrah lebo Ukrajinci páchajú vojnové zlociny. A načo do toho pleties straty v bojoch?
Ja ti do úst niečo vkladám, neviem odkial si k tomu prišiel. To sú iba moje skromné vyjadrenia k tebe.
Máš plné ústa Zelenského, že keď Putin tak aj Zelenský, ale na Putina krivého slova nepovieš. Tak si človek začne hneď predstavovať nejakého Putinofila.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

A hlavne jeden to robí dobrovolné a nevadí mu to a druhy bohužiaľ musí, prípadne je k tomu donútení aj keď nechce.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

sak uz mu to konecne uznajte ze ukrajina nechcene trafila aj civilne ciele a tym padom pachaju vojnove zlociny. ja sa uz neviem dockat o com bude diskusia dalej, lebo uz X stran sa s nim hadate dookola o tom istom.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

javatar napísal: 29 nov 2023, 15:33 To je sice pekne ale stale plati,ze ak oznacujes Ukrajincov za vojnovych zlocincov a obvinujes ich z pouzivania ludskych stitov tak to musis dokazat (a pritomnost civilistov nestaci) a nie tvrdit, ze proste mali vsetkych evakuovat. Zvysok ludi co ti tu nakladal, si sice nepozrel zakon ale prakticky mal pravdu.
ja nikoho nejdem zalovat, tak nic nemusim dokazat a ten zvysok ludi co mi tu nakladal si nepozrel zakon a vidi len to co chce vidiet...
https://www.amnesty.org/en/latest/news/ ... civilians/

Autoeditácia príspevku po 5 min 28 sek:
retkvic napísal: 29 nov 2023, 15:34 Ja ti do úst niečo vkladám, neviem odkial si k tomu prišiel. To sú iba moje skromné vyjadrenia k tebe.
Máš plné ústa Zelenského, že keď Putin tak aj Zelenský, ale na Putina krivého slova nepovieš. Tak si človek začne hneď predstavovať nejakého Putinofila.
pises tu "podla tvojej logiky", spominas mojho spasitela, som putinofil a podobne... ty ma takto poznas? :D ako si na to prisiel?
Naco budem nadavat na Putina? je vas tu na neho dost a nijak nespochybnujem, ze Rusi pachaju vojnove zlociny...

Autoeditácia príspevku po 1 min 27 sek:
aacid napísal: 29 nov 2023, 16:18 sak uz mu to konecne uznajte ze ukrajina nechcene trafila aj civilne ciele a tym padom pachaju vojnove zlociny. ja sa uz neviem dockat o com bude diskusia dalej, lebo uz X stran sa s nim hadate dookola o tom istom.
netreba, hrkutajte si dalej o masovom vrahovi Putinovi, o hrdinovi Zelenskom, o nevinnej ukrajinskej armade a zite aj nadalej vo vasej bubline kde existuje len dobro a zlo :D
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Nešiel by si, prosím otravovať inam?
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

starysomar napísal: 29 nov 2023, 16:48 Nešiel by si, prosím otravovať inam?
tak ja ta otravujem? co po tebe ziadam?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ArkanoviTigrovi napísal: 29 nov 2023, 8:49 Kremeľske sračky?
Zenevske konvencie, ktoré píšu, že nemôžeš ostreľovať oblasti kde môže dôjsť čo i len k NAHODNEMU ohrozeniu civilistov sú kremeľske sračky?
Robi to ZSU? Nie.
Len nedavno Rusi raketou zabili vacsinu obyvatelov malej osady, ked ludia boli na kare za padnutych vojakov. Kde mali tvoji ruskych hrdinovia Zenevske konvencie?
BBC a NYT písali o Tom že UA použila kazety na Doneck (čo má od NAHODNEHO ohrozenia ďaleko, to by som nazval vedomé a úmyselne), to boli tiež kremeľske sračky?
link na BBC? skus aj NYT, ale ked je to ten preflaknuty klamar, tak to ani nedocitam. lebo kremlofili ako ty si o toho o diani na Donbase vymyslaju cele Prostonarodne povesti a nevedia dat zdroj.
Je krásne ako na mi vyhadzujem všetko na oči, ja ale uznávam že Rusi páchajú zlociny a sú agresorom, to ty si slepý keď sa jedná o ukrajinské zlociny, nemaj dvojitý meter...
Takze ZSU okupuju cast Ruska, znasilnuju tam batolota, pri ustupe nechavaju pasce v civilnych domoch. Nicia Rusom muzea, katedraly, kradnu ruske deti na Ukrajinu, alebo ake ukrajinske zlociny myslis? To, ze si dovoluju branit si svoju vlast pred agresorom?
Autoeditácia príspevku po 5 min 40 sek:
Mimochodom vynechal si tu ukrajinčinu, prečo vojaci používajú ruštinu a sú za to kritizovaní?
Nevynechal. Je to blost. Keby si nesledoval len Pegova, Svinčúcha ci ine prokremelske bludy, vedel by si, za napriklad stary Japonec, ktory pomaha na Ukrajine, mal narodeniny a ludia mu blahozelali. Odpovedal po rusky a nevyhnali ho domov.
Alebo ak by si bol ochotny pocuvat novinarov, (co si sa vyjadril, ze ked namaju viac followerov ako infuenceri, tak nie su novinari) vedel by si, ze sa s civilistami pri fronte rozpravaju v rustine a ich ukrajinskych fixeri ich za to nesikanuju.
Ty si sa stale nevyjadril, preco ak ukrajinsky hovoria len dve obasti, preco sa 67% ludi, cez 45M, prihlasilo, ze ako materinsky jazyk pouziva ukrajincinu.

Aj tvoji kamarati z Ukrajiny hovoria, ze Zelensky je vojnovy zlocinec a ZSU nerobia nic ine, len pacha vojnove zlociny a Rusi len oslobodzuju a preto su na Slovensku ci v Cesku, len aby aj ich neoslobodili?

Inak, vies kto iny okrem Rusov pouzil zive stity? Srbi proti lietadlam NATO uz v Bosne. To je skvela partia ludi na uctievanie ako hrdinov. Mas naozaj skvely vkus.
Naco budem nadavat na Putina?
tymto "argumentoval" jedne. tiez zdielal, ze Zelensky je vojnovy zlocinec.
hrkutajte si dalej o masovom vrahovi Putinovi, o hrdinovi Zelenskom, o nevinnej ukrajinskej armade a zite aj nadalej vo vasej bubline kde existuje len dobro a zlo
до (не)побачення :smt006
retkvic
Addict
Addict

ArkanoviTigrovi napísal: 29 nov 2023, 16:46 som putinofil a podobne... ty ma takto poznas? :D ako si na to prisiel?
Naco budem nadavat na Putina?
Ja len že okolo neho plávaš ako keď voda obmýva brehy :) "Poďme sa baviť o zločinoch Ukrajinskej armády a ak je masový vrah Putin, tak Zelenský je potom čo", a podobné šmakulády.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

retkvic napísal: 29 nov 2023, 17:57 "Poďme sa baviť o zločinoch Ukrajinskej armády a ak je masový vrah Putin, tak Zelenský je potom čo", a podobné šmakulády.
baviť sa o zločinoch ukrajinskej armády = považovať Putina za spasiteľa?
poukazovanie na to, že aj Zelenského armáda pácha zločiny = obhajoba Putina?

Autoeditácia príspevku po 26 min 46 sek:
jackb napísal: 29 nov 2023, 17:55 Robi to ZSU? Nie.
Len nedavno Rusi raketou zabili vacsinu obyvatelov malej osady, ked ludia boli na kare za padnutych vojakov. Kde mali tvoji ruskych hrdinovia Zenevske konvencie?

link na BBC? skus aj NYT, ale ked je to ten preflaknuty klamar, tak to ani nedocitam. lebo kremlofili ako ty si o toho o diani na Donbase vymyslaju cele Prostonarodne povesti a nevedia dat zdroj.

Takze ZSU okupuju cast Ruska, znasilnuju tam batolota, pri ustupe nechavaju pasce v civilnych domoch. Nicia Rusom muzea, katedraly, kradnu ruske deti na Ukrajinu, alebo ake ukrajinske zlociny myslis? To, ze si dovoluju branit si svoju vlast pred agresorom?

Nevynechal. Je to blost. Keby si nesledoval len Pegova, Svinčúcha ci ine prokremelske bludy, vedel by si, za napriklad stary Japonec, ktory pomaha na Ukrajine, mal narodeniny a ludia mu blahozelali. Odpovedal po rusky a nevyhnali ho domov.
Alebo ak by si bol ochotny pocuvat novinarov, (co si sa vyjadril, ze ked namaju viac followerov ako infuenceri, tak nie su novinari) vedel by si, ze sa s civilistami pri fronte rozpravaju v rustine a ich ukrajinskych fixeri ich za to nesikanuju.
Ty si sa stale nevyjadril, preco ak ukrajinsky hovoria len dve obasti, preco sa 67% ludi, cez 45M, prihlasilo, ze ako materinsky jazyk pouziva ukrajincinu.

Aj tvoji kamarati z Ukrajiny hovoria, ze Zelensky je vojnovy zlocinec a ZSU nerobia nic ine, len pacha vojnove zlociny a Rusi len oslobodzuju a preto su na Slovensku ci v Cesku, len aby aj ich neoslobodili?

Inak, vies kto iny okrem Rusov pouzil zive stity? Srbi proti lietadlam NATO uz v Bosne. To je skvela partia ludi na uctievanie ako hrdinov. Mas naozaj skvely vkus.

tymto "argumentoval" jedne. tiez zdielal, ze Zelensky je vojnovy zlocinec.

до (не)побачення :smt006
na tvoje urazky vobec nebudem reagovat, pokecaj si, rovnako ako nebudem obhajovat ruske zlociny, nemam na to dovod...
tu mas nejake linky a ak ti tam nieco chyba tak si to vypytaj, poprosim bez omacok, nechce sa mi citat tvoje sprostosti...
https://www.amnesty.org/en/latest/news/ ... civilians/
https://www.bbc.com/news/world-europe-29702522
https://www.nytimes.com/2014/10/21/worl ... arges.html
https://www.kyivpost.com/post/23787

Srbi pouzili ale boli ta zla strana ktoru vsetci kritizovali a boli sudeni, Rusi su tiez tou stranou ktora je oznacena za zlo,
ukrajinu vsetci ospevuju aj ked pacha zlociny, vidis rozdiel?

ZSU robia vela veci, nepachaju len zlociny, nestrapnuj sa.

Zelenskeho niektorí este slepo uznavaju, niektori toleruju a niektori snivaju o dalsom a krvavejsom majdane ak nebudu volby, na cele s chlapcom, ktory v prve dni vojny povazoval zelenskeho za spasitela a zdielal malby kde sedi na koni a s tryzubom prepichuje Putina ktory bol vykresleny ako had. Viac ludi, viac nazorov. Len obcas mam pocit, ze sa necitia slobodne lebo vela veci jeden pred druhym nespomina, ci uz pro alebo proti Zelenskemu, vedeniu vojny, nasilnej mobilizacii, antimobilizacnym skupinam a podobne, ako keby sa jeden druheho bal alebo sa len nechceli hadat...
retkvic
Addict
Addict

ArkanoviTigrovi napísal: 29 nov 2023, 18:39 baviť sa o zločinoch ukrajinskej armády = považovať Putina za spasiteľa?
Keď bude Ukrajinska armada na pochode smer Moskva s 50km dlhou vojensku kolonou, pripadne bude obliehať Moskvu a bude nejakou obdobou Iskanderu rad za radom ničiť v Rusku posledne zasobniky s pohonnymi hmotami, elektrarne a obsadi nejaku tu atomovu elektraren a zriadi si tam vojensku centralu a vojenske sklady, tak potom by začinalo davať zmysel sa vôbec baviť o nejakych zločinoch ukrajinskej armady. Zatial je to ohavny netvor v bunkri co posiela na smrt svojich obcanov, vs braniaca a krajina na cele so Zelenskym, ktora v dôsledku ohavneho konania toho netvora prichadza kazdy den o svojich ludi.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

retkvic napísal: 29 nov 2023, 20:13 Keď bude Ukrajinska armada na pochode smer Moskva s 50km dlhou vojensku kolonou, pripadne bude obliehať Moskvu a bude nejakou obdobou Iskanderu rad za radom ničiť v Rusku posledne zasobniky s pohonnymi hmotami, elektrarne a obsadi nejaku tu atomovu elektraren a zriadi si tam vojensku centralu a vojenske sklady, tak potom by začinalo davať zmysel sa vôbec baviť o nejakych zločinoch ukrajinskej armady. Zatial je to ohavny netvor v bunkri co posiela na smrt svojich obcanov, vs braniaca a krajina na cele so Zelenskym, ktora v dôsledku ohavneho konania toho netvora prichadza kazdy den o svojich ludi.
to ako chceš povedať, že teraz je správne si nevšímať ukrajinské vojnové zločiny?
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ArkanoviTigrovi napísal: 29 nov 2023, 18:39baviť sa o zločinoch ukrajinskej armády = považovať Putina za spasiteľa?
ty tomu proste stale nechapes. ved nikto ti nezakazuje diskutovat o zlocinoch ukrajinskej armady. ale ty diskutovat o tom nechces, ty chces iba prerusit diskusiu o zlocinoch putinovej armady tym ze sa budes dookola snazit zmenit temu.
Napísať odpoveď