Aky je vekovy priemer fora???

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...

V ktorom roku ste sa narodili?

>1994
301
19%
1991-1994
601
39%
1986-1990
446
29%
1982-1985
103
7%
1978-1981
56
4%
1967-1977
28
2%
<1967
23
1%

Celkom hlasov: 1558

Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Aky je vekovy priemer fora???

Príspevok od používateľa Dreamer »

cORP. napísal: 20 jan 2023, 15:44osobne by ma kazdopadne mrzelo ak by nastal cas konca tohoto fora
Teraz mi napadlo, ze vacsina z nas na seba nema ziadny iny kontakt, ak by toto forum raz skutocne skoncilo, bola by to vazne skoda, mozno by sme si mohli pripravit nejaku zalohu, kdekolvek, napr. sub na reddit, ktory by sme nepouzivali, ale ak by sa nieco stalo, nasli by sme sa tam a mohli to aj pouzivat, ak by niekto nespravil nove phpbb hojko forum.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

cORP. napísal: 20 jan 2023, 15:44 ked si citam moje prve prispevky tak idem doslova grcat, sprosty adolescent ktory pisal totalne blbosti ku kazdej teme co sa len dala
Fu, este ze som sa sem regnul az na vyske, inac toto forum bolo na zaciatku tiez vsehochut, ci to bolo zamerane skor na it a pod veci? Tusim na zaciatku sa sem dalo dostat iba vdaka pozvanke niekoho z vnutra, mozno aj preto sa to ako tak selektovalo a nemohol sem hocikto. Vecsina tych co sem chodilina zaciatku sem uz ale asi nechodi, mozno max sem tam nieco precitaju.

Mna by zaujimalo, je toto taky sk jednorozec medzi forami, alebo existuju este aj nejake podobne, ale kvalitou myslim. Ja este sem tam zavitam poslednych par rokov na ceske outdorforum, tam to kvalitou je tiez podobne ako tu, ale je to trochu uzsie selektovane a aj vekovo este viac posunute.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

hojko napísal: 21 júl 2017, 0:06
Hojko, inak ako to realne je s forom vlastne, financujes hosting zo svojho, ci to bezi na nejakom servery u teba doma ? je mi jasne, ze forum nebude nijak ziskove, ziadne reklamy ani nic, v dnesnej dobe je to relativne len konicek, je potencionalna hrozba toho, ze by forum smerovalo k zaniku ? pretoze sa tu naozaj pozname povacsinou len cez nicky :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Dreamer napísal: 20 jan 2023, 20:47 Teraz mi napadlo, ze vacsina z nas na seba nema ziadny iny kontakt, ak by toto forum raz skutocne skoncilo, bola by to vazne skoda, mozno by sme si mohli pripravit nejaku zalohu, kdekolvek, napr. sub na reddit, ktory by sme nepouzivali, ale ak by sa nieco stalo, nasli by sme sa tam a mohli to aj pouzivat, ak by niekto nespravil nove phpbb hojko forum.
Zalohy mame, takze aj keby sa nieco stalo, tak to vieme obnovit. Vedenie fora ako take ma medzi sebou kontakty, ci je to mail, telefon alebo aj osobny kontakt.
cORP. napísal: 21 jan 2023, 1:09 Hojko, inak ako to realne je s forom vlastne, financujes hosting zo svojho, ci to bezi na nejakom servery u teba doma ? je mi jasne, ze forum nebude nijak ziskove, ziadne reklamy ani nic, v dnesnej dobe je to relativne len konicek, je potencionalna hrozba toho, ze by forum smerovalo k zaniku ? pretoze sa tu naozaj pozname povacsinou len cez nicky :)
Momentalne, asi rok, tak vyuzivame dedikovany server.
retkvic napísal: 20 jan 2023, 22:24 Fu, este ze som sa sem regnul az na vyske, inac toto forum bolo na zaciatku tiez vsehochut, ci to bolo zamerane skor na it a pod veci? Tusim na zaciatku sa sem dalo dostat iba vdaka pozvanke niekoho z vnutra, mozno aj preto sa to ako tak selektovalo a nemohol sem hocikto. Vecsina tych co sem chodilina zaciatku sem uz ale asi nechodi, mozno max sem tam nieco precitaju.

Mna by zaujimalo, je toto taky sk jednorozec medzi forami, alebo existuju este aj nejake podobne, ale kvalitou myslim. Ja este sem tam zavitam poslednych par rokov na ceske outdorforum, tam to kvalitou je tiez podobne ako tu, ale je to trochu uzsie selektovane a aj vekovo este viac posunute.
Nie, registracia bola vzdy volne a bezplatna. Zrejme si to myslis s lamky.net. Kedysi bolo hojko.com zamerane skor na IT, ale casom sme pridali diskusiu o vztahoch, zivote, cestovani atd... Poznam zo 2-3 ine slovenske fora, ale popravde ich nesledujem. Mozno 2x za rok sa tam prihlasim, ale to je asi tak vsetko. Viem, ze boli pokusy o klon, ci to bolo rozdelenie fora, okopirovane pravidla atd..., ale asi bolo tazke ziskat komunitu, ktora by sa pridala a prispievala.
cORP. napísal: 20 jan 2023, 15:44 no ako tak pozeram, o tri dni mam vyrocie - 23 jan 2006 - 23 jan 2023, ved to je chore tak dlho navstevovat jedno forum, zostarli tu asi vsetci, ked si citam moje prve prispevky tak idem doslova grcat, sprosty adolescent ktory pisal totalne blbosti ku kazdej teme co sa len dala, vtedy som mal 17 roko :D, tiez sledujem upadok fora ako takeho, tem je pomenej, no vraciam sa sem viacmenej denne aspon na chvilu, pozriem ake temy pribudli, niektore su davno mrtve, to je pravda, mlada generacia ani netusi co je nejake forum, osobne by ma kazdopadne mrzelo ak by nastal cas konca tohoto fora, za tych 17 rokov co som tu som si zvykol a pokladam ho za zaklad toho preco na internet chodim vo volnom case :)
Kedysi davno, par rokov dozadu som to tu pisal. Boli sme na oslave u kamarata. Bol tam aj jeho spoluziak zo strednej, toho casu programator ci admin v seznam.cz, tusim to bolo cez Vianoce 2013 a vtedy mi hovoril nieco na styl, ze maju studie, ze fora upadaju, ze budu koncit, ze to mam predat. Ze do popredia sa tlacia diskusie na Facebooku a dalsie socialne siete. Aj ked bola par krat ponuka na odpredaj fora, tak som to odmietol, pretoze to nebolo o peniazoch, ale o niecom co sa budovalo roky a je k tomu srdcovy vztah.

Tiez, ked som obcas narazil na svoje stare prispevky, ktore boli pisane 15 rokov dozadu, tak niektore som premazal. Ale snazim sa tomu vyhnut. Ved vsetci mame svoju minulost, svoj nazor a casom sa menime. Ak si dobre pamatam, tak forum bolo zalozene v roku 2004 a teda o cca rok aj nieco bude oslavovat 20 rokov. Myslim si, ze celkom slusny uspech.
Dreamer napísal: 18 jan 2023, 20:44 Vzdy sa tu nejak podporovali podobne temy, casto je to chat, hadky, off topic, niekolko stranok sa riesi nieco uplne ine, je to neprehladne, ja som na to parkrat upozornil, ale ziadna reakcia. - Vlastne aj toto je OT a ked niekoho nezaujima vekovy priemer fora, ani tuto diskusiu nezachyti.

Davnejsie som bol dokonca kritizovany za zakladanie novych tem, lebo nejaka podobna uz existuje, celkom som to nepochopil doteraz, pritom viacere zalozene temy mali vela stranok s komentarmi a celkom to fungovalo, aj teraz, AI - 5 stranok, Technologicke inovacie - 5, Zalohovanie PET - 12, starsie ako Planovane zastaravanie - 15, Vesmir - 20, Vedomie - 15 stranok. Ked uz niekto so zaujimavou temou pride, tak to chvilu aj zije.

Prave na taketo rady je phpBB idealne, ale tu sa podla mna nepouziva spravne, nove PC, novy notebook, novy mobil a pod. maju len jednu samostatnu temu, keby sa vytvarali temy pre kazdy pripad osobitne, tak napr. ak by niekto hladal nieco podobne, tak sa to da lahko najst a odporucit mu danu temu, pokial by nemal velmi specificke poziadavky.
Toto je velmi tazko posudit, vzdy je to individualne. To co mozno ja povazujem za offtopic, tak moderator povazuje v ramci moznost alebo naopak. Snazim sa mazat, resp. zasahovat do diskusii co najmenej. Niekedy je ten offtopic potrebny, inokedy je tazke dohliadnut na diskusiu, pretoze ak sa tu objavim vecer, tak uzivatelia za den mohli napisat 20-30 prispevkov a vtedy uz nema moc vyznam do toho zasahovat, upozornit ich alebo mazat. Tazko sa to niekedy hodnoti, najma v diskusii o politike, ak niekto nahlasi prispevok s popisom, ze ide o zavadzajuci obsah. Pretoze niektore veci trva dlho vygooglit, ine je tazke vobec overit a zrazu sa nachadzam v situacii, ze neviem, kde je pravda. Preto niekedy vyhodnotim prispevok tak, ze uzavriem oznamenie bez toho, aby som cokolvek vykonal. Uzivatel, ktory prispevok ohladil, tak dostane o tom automaticky spravu, ze jeho oznamenie bolo ukoncene/vybavene, ale napokon sa nic nestalo. A to nie je len moj pripad, ale aj pripad moderatorov, ze niekedy je skutocne velmi tazke do toho zasiahnut, vid. diskusia/hadky medzi beardiem a jacbkom.

Co sa tyka tych tem o kupe PC, kupe notebooku atd..., tiez sa to tazko sudi. Chapem, ze nikomu sa nechce pozerat 5 stran dozadu, ze co sa tam rieslo. Ale na druhu stranu, ak kupujem pocitac za 1800 eur alebo notebook za 1200 eur, je tych 5 minut strata casu alebo nie??? Prave preto vznikli temy, kde sa to ma riesit, aby to bolo po kope. Mozno by niekomu vyhovovalo, ak by mal svoju temu, ak by sa tam radilo aj jemu, co by pri terajsej navsteve ani nevadilo. Ale par rokov dozadu vznikali aj 3 taketo temy denne a riesilo sa v nich prakticky to iste, cize napriklad pocitac na hranie pre Vianocami do 800 eur. Prave preto sme to uprednostnili na jednu temu.
aacid napísal: 18 jan 2023, 11:00 ja vzdy pozeram len na prihlasenych uzivatelov, to ze tu je 70 konekcii neviem ci je uplne relevantne, predpokladam ze vacsina budu boti.
aby sme sa ale chapali ja tu nechcem nikoho prehovarat aby isiel na discord, ja som to spomenul len na margo tej nizkej navstevnosti.
skratka mladsie generacie preferuju ine komunikacne kanaly ako fora.
aj z pohladu vyvoja nemam pocit ze by sa fora niekam posuvali, phpbb sa aktivne vyvija ale skor mam pocit ze sa skor udrzuje ako ze by sa pridavala nova funkcionalita.
viem ze existuje discourse co som videl pouzivat firmy na support a samozrejme vsetko musi byt v javascripte takze existuje aj nodebb ale to neviem ci som videl niekde vo vacsom deploynute.

neviem ci existuje nejaka realna moznost ako sem nalakat viac ludi...
70 prihlasenych uzivatelov je dnes uz asi nerealnych, vacsinu z nich budu tvorit boti, ktory prehladavaju a indexu obsah. Ked si kliknes na zoznam online uzivatelov, tak ukaze, ze kolko je tu botov, kolko prihlasenych uzivatelov a kolko neprihlasenych ludi cita forum. Neviem, ze ci sa phpBB niekde posuva, uz to nesledujem, masterdead tu nahodi aktualizaciu z hladiska bezpecnosti a tam to konci. Myslim si, ze phpBB a ine podobne fora (vBulletin, Invision Community (ipBoard)) sa uz nemaju moc kam posuvat, zlepsovat a hlavne je utlm for, takze o dakej novej funkcionalite je asi zbytocne hovorit. Tieto fora su najma o jednodochosti a prehladnosti. Myslim si, ze realna moznost ako sem prilakat viac ludi neexistuje. Kedysi, mozno 3-5 rokov dozadu bol poslany mail uzivatelom, ktori mal urcite mnozstvo prispevkov. Nepamatam si presne, islo mozno o 1000 uzivatelov, ktori mali viac ako 500 prispevkov alebo kolko to bolo. Ale odozva bola minimalna. Viem, ze sa velke mnzostvo mailov vratilo, ktore boli este z pobox.sk, post.sk, azet.sk, oragnemail.sk atd..., ale kolko uzivatelov sa realne vratilo na forum, tak to presne neviem. Pocitam, ze ich mohlo byt tolko, kolko ma clovek prstov na tele.
starysomar napísal: 18 jan 2023, 10:05 "pomerne nizka navstevnot" - nevýhoda a súčasne výhoda.
Jednak ľudia nevedia o tomto fóre - no na iných hoci technických fórach vidím toľko (neviem to ani slušne nazvať), že je to vlastne dobre. je tu kto tu byť chce a preto je úroveň a kultúrnosť fóra z môjho pohľadu o hodne vyššia, než mnohých iných.
Google ako taky indexuje forum celkom fajn, je tu SSL, je tu SEO, XML export atd..., ale to nie je o tom, ze ci ludia vedia alebo nevedia. Mnoho diskusii sa presunulo na Facebook, kde je clanok a hocikto ho moze komentovat. Dnes sa ludom nechce registrovat, nie je to ako 15 rokov dozadu, ze sa tu registrovalo aj 100 ludi za den, aby mohli napisat. Je to proste realita a inak to uz nebude.
gogo956 napísal: 18 jan 2023, 9:21 toto forum urcite nie je jedine na ktorom su tunajsi uzivatelia aktivni. Ale pre niekoho to je zaujimavy doplnok.
Napr v tejto chvili ukazuje ze je tu prave 70 uzivatelov. Je to zase az tak malo?/ked to zoberieme do uvahy navsetvnost za cely den, cely tyzden a pod/ Skor to bude o tom, ze iba mala cast prispieva a ostatni su len pasivni navstevnici.
Viacmenej ma teraz forum svoju zakladnu ludi, ktoru tvori mozno 100 ludi, ktori sem obcas prispeju. Pokial ide o diskusie, tak sa tu toci mozno 20-30 ludi.
Ninx napísal: 17 jan 2023, 23:12 co tak poslat nejaky hromadny mail kazdemu kedysi aktivnemu uzivatelovi? mozno by sa vela z nich z nostalgie vratilo; aspon nachvilu.
Pisal som o tom asi o 3-4 citacie vyssie, ze aky dopad mal hromadny mail.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

hojko napísal: 23 jan 2023, 23:07Zalohy mame, takze aj keby sa nieco stalo, tak to vieme obnovit. Vedenie fora ako take ma medzi sebou kontakty, ci je to mail, telefon alebo aj osobny kontakt.
Dakujem za odpovede, tuto, aj ostatne, pristup k zalohe a kontakty ma viac ludi, alebo len ty? Mozno alternativa by sa dala spustit, ale ako by to nasli bezni uzivatelia? Kazdopadne, taky hojko sub na reddit, kde by sa mohli pridat existujuci uzivatelia aj moderatori by sa spravit mohol, trvalo by to par minut, bola by to len zaloha, mozno by tam mohli byt nejake informacie o tomto fore a mozno by tam mohla byt nejaka testovacia tema, alebo chatovacia, na veci, na ktore je toto forum nevhodne.

K tym ostatnym veciam, viem, ake narocne je moderovanie a to zistovanie faktov, ale ja som skor myslel OT, v "banalnej" teme sa casto riesia veci aj na niekolko stranok, tu nejde o to, ze mi vadi OT, ale v tej teme, aj v inych sa riesi ako OT zaujimava tema, ale mnohi uzivatelia sa k nej nedostanu, lebo je v teme, ktoru nesleduju. Riesit sa to pritom da, rozdelit temu, pridat zmysluplny nazov.

Tiez chat a tie hadky sa daju riesit, ja som tusim aj navrhoval, aby sa tema Covid rozdelila, odkedy tam prispievali len ti dvaja, s tym, ze by bola teba "Covid chat" a zakladna tema "Covid" by zostala na beznu diskusiu, novinky, zmeny a pod., lebo aj keby sa nieco podstatne stalo, tak to uzivatelia prehliadnu, ked tu temu prestali sledovat kvoli tomu chatu - podobne je to aj pri inych temach.

K poradni pri kupe, tam to je neprehladne aj pre tych, ktori radia, je tazke najst zaciatok, otazku, podmienky, toto mi tak velmi nevadi, ale aky by to bol rozdiel, keby boli samostatne temy, v zozname "aktualne temy", alebo "nove temy" by sa aj tak zobrazila iba 1 tema, teraz je tam stale rovnaky nazov, takze nie je jasne, ci sa tam riesi stale starsia vec, alebo sa tam pyta niekto novy, je tak nutne klikat zakazdym, alebo potom niektori neklikaju vobec.

Inak opakujem, aj toto je OT, mohlo by sa to rozdelit, nasledne z toho spravit temu pre navrhy, napady a pod.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Inak na jednom fore ktoré ale už neexistuje, bolo urobené chatové okno uplne dole,do ktoreho písali ludia najmä ak sa chceli dotahovať,hádať. Samozrejme bol maximálny limit, kolko slov do četu môže jednotlivý diskutujuci napísať.
Klasické témy tým pádom ostali priehladné a hlavne boli k veci bez flame a bez toho aby museli moderatori a admini zasahovať,mazať a rozdávať upozornenia. Ak by bol bližší zaujem o toto s dotatočným vysvetlením, možme sa presunuť do Co by ste privitali na fore?
K téme - pôvodná anketa hore už bude neplatná samozrejme ale vekový priemer odhadujem tak na 40 rokov.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa javatar »

Podla mna ludia ktori na seba chcu mat aj iny kontakt ako je forum maju moznost si tento kontakt vypytat cez sukromnu spravu. Forum je anonymne a najdenie niekoho "cez forum a mimo fora" je proti principom anonymity. Samozrejme ak niekomu kontakt dam alebo zverejnim dostatocne mnozstvo informacii aby sa dala s forom spojit bud realna alebo ina virtualna identita tak je to na mna.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

javatar napísal: 25 jan 2023, 13:26Forum je anonymne a najdenie niekoho "cez forum a mimo fora" je proti principom anonymity.
Ved prave moj navrh by tu anonymitu zachoval, zdielanie emailu uz nie je celkom anonymne a niekto ma ako email dokonca cele meno, navyse, neda sa teraz kontaktovat vsetkych aktivnych clenov a ja to ani nechcem.

Prave taka bezplatna, anonymna alternativa by znamenala nejaku zalohu, tu by bol odkaz, takze by sa tam mohli zaregistrovat ti, ktori by chceli, prip. by si len zapisali adresu a v pripade potreby by tam sli, ani by sa tam nemuseli registrovat, len by tam nasli prip. novu adresu na forum. Spominany reddit je bezplatny a anonymny, ale mohla by to byt aj ina forma.

Mne slo hlavne o to, aby tato komunita mala nejake zalozne miesto, kam ist, ak by sa nieco stalo.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Existuje po tej alternatíve dopyt?
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Nepouzil som asi spravny termin, nema to byt alternativa, ale hlavne zaloha, len o nej uzivatelia musia vediet, aby si to zapamatali, alebo zapisali, ale ak by to bol reddit, tak by sa to dalo lahko zapamatat, ked nam to teda niekto neukradne, zatial sa to zda byt volne.

Tazko riesit dopyt, ked aj tato diskusia je OT, chcelo by to mozno sticky temu, zalozenu hojkom, ale taky sub by mohol zalozit, nasledne by sme mohli diskutovat, ci to bude len zaloha, alebo by sa to mohlo aj pouzivat pre niektore temy, mozno nejake oznamenia, phpBB je pre mna ovela lepsie, usporiadanie, moznost pridavat obrazky a videa ako odpovede, nielen do prveho prispevku, reddit ma aj viac bugov, takze ja urcite nechcem presun uzivatelov na reddit, len si tam spravit tu zalohu.
Mek
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mek »

Unika mi podstata takej zalohy... keby sa s forom nieco stalo ze by bolo nedostupne? Podla mna je to tu dostatocne dobre monitorovane vedenim fora, a keby sa nieco stalo, nahodili by aspon informacnu staticku stranku aby sme vedeli co a ako. Pokracovat v diskusiach na "zalohe" by nemalo zmysel, stratil by sa kontext z hlavneho fora.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

tak ta zaloha je asi naozaj pre bezneho uzivatela bezpredmetna, kazdopadne verim vedeniu, ze pri problemoch by urcite nasla sposob ako informovat, len taka otazka, mozno by bolo fajn zalozit nejaku facebook skupinu ?

hojko - dakujem za odpoved
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

FB skupina je par rokov a ma prekvapujuci nazov - hojko.com :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

cORP. ved ty si v tej skupine nie? sak si tam písal nejaký komentár 3 roky dozadu, ze tu menej prispievaš.
A profilovka zarastený chlap s priatelkou alebo manželkou. Si to ty či nie?
Marry528
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marry528 »

Blastbit, presne som na to včera kukala 😄
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Ja tod 15 min dozadu uplnou nahodou a pre info ja síce nenosim šiltovku snád 20 rokov, ale do tváre som si stým chalaniskom s inicialkami D.B. dost podobný este aj strniskom :D ...Fajny avatar máš inak reku ze ti ho pochválim, co si metalistka? :D
Marry528
Expert
Expert

Príspevok od používateľa Marry528 »

Blastbit napísal: 27 jan 2023, 22:49 Fajny avatar máš inak reku ze ti ho pochválim, co si metalistka? :D
Diki :D ani nie :D pasoval mi k prezývke :smt059
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

sranda, ja som na tu skupinu uplne zabudol, nechodim moc na facebook ako taky, nevadi, budem si pamatat, ze nieco take existuje a som aj clenom :D
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Ja som na forum chodieval ked som sa hraval. Teraz sa uz nehram, ak tak tak nieco na telefone a aj to len par mesiacov.
Potom som sem este chodil na grafiku ked som sa tomu venoval ale teraz som sa uz pobral inym smerom.
A potom som sem chodil tusim na nejake tipy na film. Par filmov som tu nasiel, ale posledne roky som asi homofob lebo 90% dnesnych filmov stoji za holy kkt a to si do seba davat nechcem.
Politika ma nikdy nezaujimala, sport ma bavit len vykonavat a internet a siete tomu sa nerozumiem.
Ja som sa dostal niekam kam som ani nesmeroval.

Nasiel som tu par ludi ale s nikym uz poriadne nie som v kontakte.
Chybaju mi tie casi to hej, ale dost som sa uzavrel, nezdielam vela veci s internetom. Aj Instagram som vcera vymazal a facebook mam len na volanie. Ten facebook to je nic ine len suggestions vsade more.

Dobre forum to bola, dikicko hojko, mozno este leko spapa jeden lekvar :D
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

mne chybaju tvoje bany na cs1.6 hojko serveri :(
Napísať odpoveď