Umela inteligencia / Artificial intelligence / AI

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
retkvic
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Umela inteligencia / Artificial intelligence / AI

Príspevok od používateľa retkvic »

Sa skomerčnieva. Tiež poslednu dobu pozorujem, že vždy za otázkou nasleduje jeho odoveď, pred tým ako som zadal nejaký príkaz tak ho rešpektoval, teraz sa vždy zastaví pri otázke a musím ho zadať odznova.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Poľudšťuje sa :D
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Skor otupejevjaja.

Zistil som, ze Bing AI uz funguje vo Firefox-e bez dodatocnych uprav v about:config, pri testovani som ho nechal povedat par vtipov, ale neviem sa rozhodnut, ktory z tychto dvoch je lepsi.
bing2vtipy.png
Inak, stale sa nieco deje:

Válka o AI zrychluje. Šéf Amazonu se opřel do OpenAI a Microsoftu a uvedl konkurenci Nvidii – Connect.cz

Poliaci idú vytvoriť vlastný ChatGPT. Bude zadarmo a má byť oveľa lepší

EDIT: Tak vo Firefox je bez spominaneho about:config nastavenia limit 5 odpovedi, aj ked som prihlaseny, podobne to je v Chrome, s danym nastavenim je vo Firefox 30 odpovedi, ako v Edge.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Mne sa neskutocne paci, za kazdy LLM model, ktory sme este nevideli ma byt lepsi ako tie existujuce (asi sa na to dobre nahanaju invetsori).
No snahu cenim.

Popravde ja stale tuzim po LLAMA modeli (alebo podobnom, ktory ide rozbehat lokalne) a zvlada slovencinu.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

S tymto ste sa stretli? Bing dava uplne nespravne odkazy, dokonca aj ked ho upozornim, opravi sa opat inym a opat zlym odkazom.
bing_12062023_1.png
bing_12062023_2.png
Vlastne podobnu vec som tu uz daval, ked si vymyslel mena aj odkazy, ktore vobec neexistovali.

Autoeditácia príspevku po 3 hod 53 min 59 sek:
Google má zabijaka ChatGPT. Gemini rieši domáce úlohy, no dokáže toho oveľa viac

aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

zabijak ChatGPT :D :D :D
si pozriete tie porovnania a vo vacsine testov vyhrava gemini o par percent. a to este vzdy porovnavaju gemini ultra, ktore este ani nie je k dispozicii, gemini pro je slabsie.
google prisiel s velkou slavou ze sa mu po roku od vydania chatgpt4 podarilo konecne ho dobehnut... nie ze by to teda bolo zle, konkurencia je zdrava ale proste ziadny prevrat to nie je, len pekny kabat.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Zive ma stale agresivnejsie clickbait nazvy, ja som to pri niektorych odkazoch aj spominal, ale nechce sa mi pri vsetkych, tie nazvy treba brat s rezervou.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

:: OSEL.CZ :: - Brainoware je hardware pro umělou inteligenci s organoidem mozku
https://www.osel.cz/13225-brainoware-je ... mozku.html
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Skor filozoficka otazka: je to este umela inteligencia, ked na to pouzijeme mozgove tkanivo?
gogo956
Redeemer
Redeemer

„Podle nejrůznějších předpokladů bude už kolem roku 2026 až 90 procent všeho obsahu na internetu generováno. Jenom 10 procent negenerováno. To je už za tři roky, proto je potřeba mít mechanizmus, který prokáže původ autora. Umělá inteligence je totiž schopna za pár minut udělat věrohodně vypadající video, které ale neodpovídá realitě,“ říká Vlček.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekon ... .seznam.cz
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Teraz množsto (väčšina?) ľudí uverí bludom - potom ešte len bude sranda.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Toto bude problem na zaciatku, neskor sa to rozsiri a ludia uz len tak niecomu neuveria, chcem verit, ze to este pomoze, aby ludia pouzivali standardne a overene media, ktore si zdroje preveruju a prakticky to bude jediny sposob, ako odlisit pravdu od hoaxov, kedze "alternativne" media si zdroje neoveruju, tak urcite naletia, aj na hoaxy cielene na nich a moze ich to zdiskreditovat.

Este k teme zhorsovania ChatGPT, dalsi clanok, je zaujimave, ze ani autori nevedia, cim to moze byt, mozno predsa AI "oziva", alebo je za tym tajny utok?

ChatGPT zpomalil a trpí vánoční únavou, spekulují někteří uživatelé. OpenAI netuší, čím to je – Živě.cz
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

Dreamer napísal: 28 nov 2023, 17:25Bing chatbot zatial ziadne meno nema, to je tiez celkom zahada, taktiez je to neprehladne, Bing chatbot a Bing vyhladavac.
Interné meno pre Bing je Sydney, teraz to vyzerá že tomu dali meno Copilot?

To demo video o Gemini je zavádzajúce, modelu sa ukazovali statické obrázky z videa a výstupy Gemini boli nahovorené človekom
(zdroj: https://twitter.com/parmy/status/1732811357068615969)

https://pika.art - v podstate Dalle ale namiesto obrázku vám vytvorí video
Prílohy
bing.jpg
bing.jpg (6.7 KiB) 4600 zobrazení
gogo956
Redeemer
Redeemer

:: OSEL.CZ :: - Neuromorfní monstrum DeepSouth bude simulovat výkon lidského mozku
https://www.osel.cz/13230-neuromorfni-m ... mozku.html
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Spixy napísal: 15 dec 2023, 21:05https://pika.art - v podstate Dalle ale namiesto obrázku vám vytvorí video
To je zaujimave, skusali ste to niekto?
gogo956 napísal: 16 dec 2023, 11:48:: OSEL.CZ :: - Neuromorfní monstrum DeepSouth bude simulovat výkon lidského mozku
https://www.osel.cz/13230-neuromorfni-m ... mozku.html
Niekedy mam pocit, ze AI so skutocnym vedomim pride ovela skor, ako si myslime.

Na druhej strane, zaznamenali ste zhorsenie ChatGPT - Bing chat v poslednych dnoch, tyzdnoch?

Zdielal som k tomu aj clanok, v ktorom spominali, ze nespravili ziadne zmeny. Celkovo sa to zhorsilo uz davnejsie, pred mesiacmi, vtedy sa ale dokazal opravit, aj ked na niekolky pokus.

V poslednych dnoch je to ale horsie, aj ked presne napisem, ako ma zobrazit odpoved, konkretne veci, bez popisu, z urcitej krajiny a pod., tak nieco vynecha, prida aj popis, aj veci z inych krajin - a ani na opakovany pokus sa nedokaze opravit, na zaciatku napise, ze sa ospravedlnuje a nasledne skopiruje predoslu odpoved. Taktiez nespravne, ci vymyslene odpovede, odkazy.

Deje sa to niekolko dni, asi odkedy zacal na zaciatku odpovede pisat "Dobrý deň, toto je Bing. Rád vám pomôžem. 😊".

EDIT: Upravil/upresnil som prvu vetu, ktoru Bing pise na zaciatku.

Doplnam este, ze zacal pridavat dodatocny nevyziadany text, okrem tej prvej vety opakuje niekedy otazku, napise odpoved v slovencine aj anglictine a pod.

Taktiez zacal robit chyby v texte, gramaticke, alebo pouziva neexistujuce, ci zle prelozene slova, dokonca preklepy(!), to predtym nerobil takmer vobec.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Dreamer
už dlho nepouzivam ani Bing ani Chatgpt. Lebo tie odpovede su častokrat nie presné, či uplne mimo, tak načo potom taká informácia? radsej si to clovek najde vsetko sám..
Spixy
Professional
Professional

Príspevok od používateľa Spixy »

Free verzia na Discorde generuje 3s dlhý gif v smiešnej kvalite. Ale toto vyzerá dobre:
gogo956
Redeemer
Redeemer

Spixy

vzhladom na to ze su to v podstate stale len este zaciatky novej tecchnologie, tak kvalita je zaujimavá :)
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

gogo956 napísal: 16 dec 2023, 13:43Dreamer
už dlho nepouzivam ani Bing ani Chatgpt. Lebo tie odpovede su častokrat nie presné, či uplne mimo, tak načo potom taká informácia? radsej si to clovek najde vsetko sám..
Bing AI je stale lepsi a rychlejsi ako obycajne vyhladavanie Google v mnohych pripadoch, ked potrebujem zhrnut dlhy clanok, alebo niekolko clankov, hladam konkretnu informaciu, cislo, od to spravi za par sekund, ak by som to hladal a cital cele clanky, resp. v nich hladal rovnake informacie, tak by mi to trvalo minuty, samozrejme, treba brat tie informacie s rezervou a aj to je dolezite, tak si to este overit, ale aj v tom pripade je to lahsie s AI.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Dreamer
ja si to vyhladavam radsej tie "minuty" ale vidím konkrétny zdroj informácii a viem posudit jeho hodnovernost. Zatial co Bing Al posle vysledok rychlejsie, ale ani srnka netuší odkial to vytiahol. :-)
Napísať odpoveď