4. Ficova vláda (2023-202x)

Diskusie na politické témy...
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: 4. Ficova vláda (2023-202x)

Príspevok od používateľa ephramko »

Jop, meno+priezvisko+4cisla a píšu to isté ako cez kopirák. Tá trollia farma bude nejaký 1 dôchodca. :D :D
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Takže potvrdené, na budúci rok energie nezdražejú, teda uvidíme ako distribúcia ale že vraj nie
https://e.dennikn.sk/3716025/vlada-spal ... 1646148931

Šup šup takto usporené peniašky do tretieho piliera.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

retkvic napísal: 06 dec 2023, 17:08 Šup šup takto usporené peniašky do tretieho piliera.
Nemôžu aj III. pilier nejako znárodniť, zdaniť a pod.? :D

Zatiaľ to teda vyzerá na tú grécku cestu. Raz sa tie ceny energii budú musieť zvýšiť, pravdepodobne to bude zo dňa na deň a pôjde to hore o desiatky %. Dúfajme, že sa to stane ešte za Ficovej vlády.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

3.pilier len do 180€ rocne kvoli odpoctu dane. Inac je to zapoplatkovany nezmysel.
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

ephramko napísal: 06 dec 2023, 17:54 Zatiaľ to teda vyzerá na tú grécku cestu. Raz sa tie ceny energii budú musieť zvýšiť, pravdepodobne to bude zo dňa na deň a pôjde to hore o desiatky %. Dúfajme, že sa to stane ešte za Ficovej vlády.
To som si povedal, ked mi to vyhodilo pop up, ze na Slovensku ceny energii ostavaju. Tu v UK sme mali statnu podporu 67 libier na mesiac. Moj dodavatel si pytal 0,8254 za jednotku pocas zimy. Teraz cena klesla na len 0,3357 ale od Noveho roka do konca zimy ma byt o 5% vyssia. Ale od aprila uz nemame 67 libier. Tak ludia setria ako vedia.
Ked ta bublina Ficovi praskne, tak bude velke skripania zubami.
A ta dan za alkohol a tabak. Ako, preco nie, ale nebol to deep fake, ze s tym malo prist PS ak vyhra? :D
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

jackb napísal: 06 dec 2023, 21:35 Ked ta bublina Ficovi praskne, tak bude velke skripania zubami.
Presne tohto sa obávam, že tvrdo padneme na hubu. Pretože už teraz to proste finančne nevychádza a to v oficiálnych číslach nie sú zarátané všetky tie tunely a tendre, ktoré organizovaná zločinecká skupina okolo Fica bude robiť. Po Ficovi príde nejaká nová vláda, ktorá začne robiť uťahovanie opaskov, možno sa nejak z toho začneme dostávať a potom zase príde Fico alebo Matovič a povie, že "ja vám tie 13. dôchodky vrátim a dám vám aj 14. dôchodky"...

Čo sa týka chlastu a cíg, aby sme boli fér, tak tieto dane zvyšovala asi každá jedna vláda. Je pekné obhajovať to zdravím, ale ten zákon nerobí ministerstvo zdravotníctva, ani slovenská komora psychológov, ani psychiatri, ale min. financii. A kravu nemôžeš dojiť do nekonečna. Pred pár dňami prešumela médiami správa, že každá 4 krabička na Slovensku je fejk. Takže pašovať sa bude ešte viac. A podobne to bude aj s chlastom. Určite sa objavia aj prípady otráv metanolom z domácej produkcie. Tiež bude menej cudzincov, ktorí k nám chodia za lacným chlastom a cigami. A o rok minister financii zistí, že po zvýšení dane vybral na chlaste a cigách menej ako v roku 2023.

Pivo a víno má dlhodobo výnimku z tej dane na chlast. Rovnaké to je v ČR. Tam naposledy skoro vyšli ľudia do ulíc, keď vláda v rámci škrtov prišla s návrhom, že pivo a víno zdania rovnako ako tvrdý alkohol. A opozícia robila cirkus, ako keby vláda chcela zvýšiť DPH na všetko. To by mi mohol niekto vysvetliť, že prečo. Majú pivári a vinári taký veľký lobing? Alebo v tom majú politici prachy? Veď naši politici skupujú vinohrady len vtedy, keď ich chcú zázračne zmeniť na lukratívne stavebné parcely.

Akurát sme sa o tom minule bavili, že covid, vojna, inflácia...a pivo je asi to jediné v obchodoch, čo stojí plusminus stále rovnako. Ale hej, na zomri mali k tomu memečko s tou čivavou v svetríku, keď niečo navrhuje PS, tak je zúrivá, keď presne to isté spraví Fico, tak je usmiata.

To už je taká konštanta vo všetkých sociologických, psychologických a politologických prieskumoch, že pravicoví volič je kritickejší (aj k politikom ktorých volí) a čím vyššie vzdelanie, tým väčšia citlivosť na kauzy a pokrytectvo. A ficovi voliči sú takí že, slušne povedané, viac mu vedia odpustiť.

Ale stále mám v živej pamäti 2018 a 2019. Nebolo to len vraždou Jána a Martiny. To bola len povestná posledná kvapka. Ľudia vtedy precitli, že je všetko horšie a Fico ich roky klame. A keď zrazu pred voľbami začal rozdávať, tak to bolo ešte viac viditeľnejšie, že 12 rokov proste sral na ľudí a teraz sa ich snaží opiť rožkom, lebo vyšli prieskumy, že prehrá voľby.

Podľa mňa to bude podobné aj teraz. Bude ubiehať rok za rokom a začne to byť trápne, keď bude stále mlieť o Matovičovi, prezidentke, Lipšicovi a Sorošovi (ešte náhodou ten Soroš medzitým zomrie). Fico bude musieť prísť s nejakou ideológiou a nájsť nepriateľa, ktorý spoločnosť spojí. Podobne ako v Maďarsku, že síce ten Orbán kradne a zle je, ale aspoň je náš. Problém pre Fica je, že on nikdy nebol ideológ. Vždy bol pragmatik. A je veľmi dobré, že ideológa mu robí Blaha a experta na sociálne siete mu robí mladý Kaliňák. Personálne je SMER totálne vybrakovaný. A ešte je tam Danko, Huliak a ministerka Šminkovičová, ktorí sú takým stelesnením paródie na hejslováctvo.

Najhoršie je, že to budú ďalšie stratené roky. Svet pôjde dopredu. A my potom za niekoľko rokov budeme ešte vo väčších sračkách, než sme teraz.
curta
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa curta »

Slušný blog.

A kde pôjde svet dopredu? EU sa rozpadá, USA predbehne Čína, kde to pôjde svet dopredu?
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Myslim, ze ephramko to vystihol a napisal vyborne. Plny suhlas.
Muffi
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Muffi »

Nah, ja to nevidím tak ružovo, aby som sa nádejal, že sa krajine ešte z toho Fica podarí vystrábiť. Za tieto 2-3 roky sa mu podarilo vycvičiť si fanatický dav, ktorý ho bude obhajovať za každú cenu a za každých okolností. Tam to už pripomína náboženstvo alebo kult.

Znižuje Fico tresty za korupciu? Dobre robí, tlieskajme, nech tí liberáli a sorošovci vidia!
Ruší Fico špeciálnu prokuratúru? Centralizuje právomoci o obviňovaní na jedného človeka (GP), ktorý poctivo nepúšťal smerákov k súdu? Správne, tak to má byť, len tak ďalej pán Robert! Však práve na toto sme vás volili.
Zvyšuje Fico dane? ukrajuje dôchodky aktuálne pracujúcim? Ruší sviatky? Len nech pokračuje, však toto sa nás ani netýka a keď náhodou áno, je to isto pre väčšie dobro!

Ja proste z tohto už nevidím cestu nazad, aspoň nie v horizonte krátkych štyroch rokov. Ale ani neskôr možno nie, ako sme videli, úroveň vzdelania detí je žalostná a nemyslím, že to občanov tejto krajiny nejako trápi.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Netrápi ich to, niektorí majú štokholmský syndróm, ďalší majú vďaka smerohlasákom profit, lukratívne prac. miesta, vyhovuje im chaos, vyhovuje im ich typ správania, atd.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

A niektori proste len netusia a nedokazu pochopit co sa okolo nich deje. Pripadne im chyba stary rezim.

Ale je toho asi viac, podobne problemy ma vlastne cela Europa na com je pekne vidiet, ze zase tak moc pred nami nie su. Jednoducho mali lepsie zaklady a dlhodobo vyssiu zivotnu uroven no pocas krizy ich ten "progresivizmus" celkom rychlo opustil a uchyluju sa k extremistickejsim stranam.
retkvic
Addict
Addict

ephramko napísal: 06 dec 2023, 22:33 Presne tohto sa obávam, že tvrdo padneme na hubu.
S napisanym sa samozejme da suhlasiť, len mi to príde také bláhové, utesovanie sa sameho seba, ze nejak bude, ale mohlo byt samozrejme lepsie, mat tvoju istotu, ze v dohladnej buducnosti pride nejaka ina vlada nez je tato a este v demokratickom sate. Tie moznosti co sa im skytaju ked bude Pele prezidentom a je nejasne ake zlozenie bude mat parlament do buducna, ocakavam mozno este horsi vysledok pre pravicu, ak by tu slabu vecsinu zacali strasit, ze energie pojdu hore a bla bla bla.

Ja si to ale nemyslim, skor mi to pride ako precitnutie, že vlastne ono to predsa má logiku od samotného začiatku ako vznikol tento štát, teraz sa iba odmontovávajú tie prikrášlenia a vylepšenia, ktore sa snažili tento štat trochu napraviť, hoci bol od sameho zakladnu prehnity do morku kosti, no nepodarilo sa a mafia a korupcia nateraz a bohvie dokedy zvizatila, ludia su z toho znechuteni a iba sa ticho prizeraju co a im to robi pred ocami, doslova s vyrazenym dychom na to cumia a nic.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

retkvic napísal: 07 dec 2023, 10:52 S napisanym sa samozejme da suhlasiť, len mi to príde také bláhové, utesovanie sa sameho seba, ze nejak bude
Ja to stále beriem tak, že to nie je až taká katastrofa (zatiaľ), ako mohla byť. Fico nemá jednofarebnú vládu. Nemá ani ústavnú väčšinu. Celú jeho vládu drží pokope hŕstka dezolátov, ktorá sa tam prekrúžkovala cez SNS. A pustím si v piatok Arpiho, nech ma vylieči z toho môjho optimizmu. :D

V predchádzajúcom príspevku som písal o tom, že GAME OVER nastane v prípade, že medzi kleptokraciou a katolibanom bude fúzia. Ak zmenia ústavu a volebný systém tak, že tie bohom zabudnuté dediny, kde to ľudia hádžu SMERu alebo KDH, budú mať vo voľbách silnejší hlas, než voliči z veľkých miest (a prípadne ešte zrušia možnosť voliť zo zahraničia), tak to bude GAME OVER. Potom nebude mať zmysel vôbec chodiť k voľbám, keď nejaký zaprdený malý okres, bude mať toľko poslancov v NRSR ako celý BA kraj.
retkvic
Addict
Addict

V Čechách bude mať za 4 roky pomaly každá 2 druhá domácnosť, ak nie viac na streche kolektori, prípadne tepelné čerpadlo, zateplený starý dom a pod.

Namiesto toho aby podporili firmy, malych drobnych živnostníkov, firmy čo vyrábajú dané technológie, tak to vyberú od ludí na zvýšených daniach, a nalejú to spp a elektrárnam, zvýsenie daní spomalí pokles inflácie, ktorá bude už definitíve najvyššia v Europe a ked bude cas na zdrazovanie energii domácnosti zostanú zaskocené.

By ma zaujimalo ako bude Slovensko do buducna riesit plyn, ked ho 50 ci kolko to percent aj s ropou stale dovaza z Ruska na vynimku. Ak ho teraz aj dotuje, tak nie je iste ci ho po skonceni kontraktu takto o rok aj dostane, sice sa spekuluje, ze sa to zase predlzi, no nikdy nemozeme stopercentne zarucit, ze sa nejakym nedopatrenim ten plynovod z Ruska za rok neporucha, mozno aj ropovod.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

btw poznám prípad že si namontovali Fotovoltické panely na dom ktorý sa nachádza skoro až v oblasti Oravy. Má vôbec význam dávať fotovoltické panely v podstate na severe Svk? Namontovali si to teraz na jesen a su zatial dost sklamani z nízkeho vykonu. Z mojho laickeho pohladu je to velmi otazna investicia.. Veď minimalne 3-4 mesiace z roka je tam priameho slnecneho svitu pomerne malo.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

gogo956: Treba to dat firme prepocitat, kedze su tabulky podla SHMU, ze kde je kolko slnka. Napriklad v porovnani Martina a Prievidze, hoci su relativne blizko vedla seba, tak Prievidza ma daleko viacej slnecnych dni ako Martin. Fotovoltika sa oplati najma vtedy, ak dokazes ziskat dotiacie a teda ta investicia nie je az taka velka.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

Imho pokial vies toho v slnecnych dnoch vyprodukovat dost a mas virtualnu baterku, pripadne dokonca auto na baterky, tak sa to stale oplatit moze aj ked to nebude a rok.
kayko
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa kayko »

wladas napísal: 06 dec 2023, 20:40 3.pilier len do 180€ rocne kvoli odpoctu dane. Inac je to zapoplatkovany nezmysel.
Uz som olutoval aj vstup do II. piliera. Cely dochodkovy system je trvalo neudrzatelny. Svoje peniaze je najlepsie si investovat tak, aby si nad nimi mal neustalu kontrolu, keby sa nieco domrvilo. Ako napr. teraz sa uz hotuju, ze znizia odvody do II. piliera, nakoniec to cele zarezu ako Madari a Poliaci a moje uspory a roky investovania pojdu do pecka.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Kayko
ale tak to sa dalo od zaciatku cakat ze z dlhodobeho hladiska to populisti nenechaju na pokoji. Ked niekde lezia peniaze tak politici na ne skor ci neskor siahnu.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Týka sa to aj peňazí dôchodcov?
Napísať odpoveď