Musk nemusí byť ten zlý, ale bez odborov by ľudia boli kapitalistami donútení robiť za misu polievky denne, ako to bolo pred 100 rokmi. Najmä v Škandinávii si na sociálnych istotách a odboroch zakladajú
prístavní robotníci odmietli Tesly vykladať z lodí, elektrikári prestali opravovať rýchlonabíjačky Tesly, smetiari prestali vynášať odpadky a poštári prestali doručovať korešpondenciu, predovšetkým však nové evidenčné čísla, potrebné na prihlásenie áut.
Tesla sa snaží blokáde vo švédskych prístavoch vyhnúť tak, že lode presmerovala do Dánska. Stalo sa však niečo, s čím Elon Musk nepočítal. Prístavní robotníci a vodiči združení v dánskom odborovom zväze 3F vyhlásili, že sú solidárni so svojimi švédskymi kolegami. Preto prestanú zhruba za dva týždne v dánskych prístavoch vykladať Tesly
Zle zaradeny post. Ale je daky zdroj? Lebo proruska a proficovska "Pravda" vela krat okolo pravdy ani neide.
Ak by mali odbory akukolvek silu, tak nam tu napriklad nerusia vlaky kvoli strajku zelezniciarov. Tak isto odbory nemali silu dostatotcne skoro vyriesit problemy zdravotnych sestier a lekarov alebo ucitelov, ktori tiez strajkovali.
Neviem či to bude pasovať úplne do tejto témy, ale čo vravíte na situáciu medzi Venezuelou a Guyanou? Vie mi niekto k tomu povedať nejaké bližšie info co sa stalo prečo atď?
Vraj sa v tejto časti našli veľké ložiska ropy, tak Venezuela sfalšovala referendum? Mám pocit, že sa to nejak vôbec nerieši Ako sa k tomu môžu postaviť susedné štáty pripadne USA? Príde mi to dosť absurdne čo sa tam stalo. Dosť to pripomína Krym.
lukas9206 napísal: 08 dec 2023, 18:26
Neviem či to bude pasovať úplne do tejto témy, ale čo vravíte na situáciu medzi Venezuelou a Guyanou? Vie mi niekto k tomu povedať nejaké bližšie info co sa stalo prečo atď?
O Venezuele som dlho nepočul, ale ak tam stále majú hyperinfláciu a držia Madurovu diétu, tak pravdepodobne preto. Madurove triky proti USA. A určite sa potešili aj Venezuelčania, ktorí pred Madurom ušli do Guyany
WTF, on zabral 2/3 Guyany a prakticky celé teritoriálne vody?
lukas9206 napísal: 08 dec 2023, 21:17
O čom uvažujú? Podľa posledných info už hranice prešli nejaké ozbrojene sily a je nova mapa Venezuely aj s tou časťou Guayany ktorú zabrali.
lukas9206
Maduro je populista a ma silne reci, aby vyzeral ze sa neboji. Ale co by tou agresiou ziskal? Venezuela ma najvacsie zasoby ropy uz teraz a nevie ju dostatocne spracovat. Nemalo by to ziaden zmysel.
To ze Maduro ma v "spalni" nejaku mapu je dost irelevantne, potrebuje hladujucim obcanom zalepit usta, tak robí show.
Brazílske vojsko je tam prítomné preto, lebo hranica medzi Guyanou a Venezuelou je hustý prales
Dalo by sa síce prejsť cez Brazíliu, kde je nížina a prístupný terén, ale to Brazília nebude chcieť dovoliť
Maduro by tym vyrazne vyostril už aj tak nie dobré vzťahy s Usa ktoré by to určite len tak nenechali.
Venezuelsku armádu zaujma hlavne koordinácia drogového biznisu na svojom uzemi..
Vraj invázia na Taiwan je bližšie než si myslíme.
Podla zdrojov autora apríl, máj a august sú nevhodné mesiace na návštevu Taiwanu.
Neviem do akej miery sa to dá považovať za pravdepodobné, no podla jeho argumentov to vyzerá pre Taiwan zle.
Čína v politickych otazkach sa vo všeobecnosti snaží o racionálny pristup. A napadnutie Taiwanu by túto racionalitu postrádalo. Čína by vela stratila a málo získala. Ich taktikou bude naladej stupnovat psychologicky tlak napr. stale castejsimi vojenskymi cviceniami v blizkosti ostrova a pod. Ale skutočný útok nie je prilis pravdepodobny.
Si Ťin-pching dopredu nevie, ako by Usa a jeho spojenci zareagovali a aj keby nakoniec v takomto konflikte Čína ostrov obsadila, bolo by to za cenu enormných ekonomických a vojenských strát vraciame sa k prvemu bodu, že tym padom to cele nedava uplne zmysel.
Si Ťin-pching iba robí "ramená" pred domacimi voličmi, aby ukazal že" keby Čina chcela tak sa s Taiwanom spojí". Nehovoriac o tom, že Čina aktuálne zaznamenáva velke ekonomicke spomalenie.
Skôr to bude tak, že Čína si este par rokov/desatroci počká pokým zoslabne vplyv Usa a mozno skusi nieco potom, naviac mozno v case ked bude v Usa vladnut prezident ktory nebude velkym podporovatelom Taiwanu.