Nabíjačka na notebook
Nabíjačka na notebook
Ahojte, pokazila sa mi nabíjačka na notebook, takže ako laik som si ju zobral do obchodu, kde som ju predajcovi ukázal a on mi podľa nej predal. Predal mi podľa jeho slov univerzálnu nabíjačku s viacerými koncovkami na výber. Doma som zapojil a nič sa nedialo (v notebooku chyba nie je). Tak som si skúsil pozrieť parametre a vidím, že na starej nabíjačke mám výstupné napätie 20V a 3,25A. Tá nová má max. 12V a 1A. Môže to byť tým? Alebo čo mám ešte vyskúšať? Ďakujem
-
starysomar
Hardcore addict
Re: Nabíjačka na notebook
Je to tým nižším napätím.
20V a 12V je strasny rozdiel. Potrebujes 20V nabijacku, ani viac, ani menej. Co moze byt ine, tak to je prud (v amperoch). Ak ma origo 3,25A, tak nova moze mat kludne aj viac, notebook si vezme kolko treba. Ta stara mala 65W pri 20V, takze novu potrebujes 20V a moze mat kludne aj 75 ci 90W.
Ten predajca bol zjavny expert co do vcerajska predaval asi zeleninu. Inak to zhodnotit neviem.
Ten predajca bol zjavny expert co do vcerajska predaval asi zeleninu. Inak to zhodnotit neviem.
-
starysomar
Hardcore addict
Presne. Ešte tak 19V adaptér by mohol byť. No ako píše heker najlepšie na napätie 20V a s rovnakým alebo vyšším výkonom, nie nižším.
Predajcu slušne okomentovať neviem.
Predajcu slušne okomentovať neviem.