Netflix

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
fildinko
King
King
Používateľov profilový obrázok

Re: Netflix

Príspevok od používateľa fildinko »

begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Toto je vec, čo mi nedáva zmysel. Aký rozdiel medzi napr. Magiom kde si tiež možem nahrat program?
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Dobre tomu rozumiem že keď niekto platí, aj najmenší balík, tak tam bude mať reklamy? Alebo bude tam nejaký program bez platenia a tam budú reklamy.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Ponuka

Witchera tak skoro na magiu neuvidíš
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

vravelo sa o tom, ze tam bude moznost mat ucet zadarmo, resp. za mensi poplatok, ale s reklamami. Nieco ako spotify. Keby k predplatnemu normalnemu pridali reklamu, tak je to samovrazda.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

ja to tiez tak chapem, v tom clanku pisu ze netflix (a apple myslim) je jedna z mala stremovacich sluzieb na US trhu ktora neponuka lacnejsie predplatne s reklamami.

verim tomu ze netflix pride s lacnejsim predplatnym (teraz je to jedna z najdrahsich sluzieb) s reklamami, lebo keby zacal pustat reklamy ludom ktori im platia 10 eur mesacne tak by asi velmi velmi rychlo skoncil a ziadny zaklinac by ho nezachranil.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Hegy »

trosku OT: toto ma vzdy dostalo ked si zaplatis UFC PPV ja neviem, 60 doláčov za event a prisám 50% času tam ide 5 reklám dokola. Neviem ci to tak maju vsetci ale ja reklamy nestrpim uz z principu, celkovo neznasam marketing ako koncept.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

ja nemam nic proti reklamam. samorejme pokial mas dobry produkt tak si postupne zakaznikov najde aj bez reklam, ale tak preco to neurychlit?
na druhej strane ako zakaznik sa tiez nejak musim dozvediet o produkte a pokial o nom nikto nevie tak si ho nekupim.

mne skor vadi ako funguje predavanie a zobrazovanie reklam. ozaj si alza alebo swappie mysli ze ked som si pozrel ich reklamu a ich ponuka ma nezaujala tak ked mi tu reklamu ukazu 20 krat za hodinu tak sa nieco zmeni?
tuto trochu doplacame na to aky maly a zaostaly trh mame, ked som istu dobu pozeraval hulu americke cez vpn tak tam tiez chodili reklamy ale za 2 hodiny pozerania sa mi nestalo ze by som videl nejaku reklamu 2x. realne som si niektore reklamy cele pozrel aj ked som ich mohol preskocit, pretoze boli zaujimave.

ani na youtube by mi nevadili reklamy keby nechodili kazde 3 minuty (aj ked ak tomu rozumiem to zalezi od tvorcu videa ako casto povoli reklamy) a nechodli 2 stale dookola.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

aacid napísal: 12 máj 2022, 9:54...mne skor vadi ako funguje predavanie a zobrazovanie reklam. ozaj si alza alebo swappie mysli ze ked som si pozrel ich reklamu a ich ponuka ma nezaujala tak ked mi tu reklamu ukazu 20 krat za hodinu tak sa nieco zmeni?...
Mozno som to myslel skor takto ako to popisujes ty. Manscaped uz mas? :lol:
Vacsina produktov s ktorymi som spokojny som si aj tak vydiggoval niekde na forach specializujucich sa v oblasti. Ako priklad uvediem tu, napr na sluchadla/repraky sa opytas obvykle ti odpovie Ryan kt. ma zjavne bohate skusenosti, overis si to niekde na head-fi a recenziach a mas bang for the buck a vzdy som bol spoko. A to sa bavime o produktoch ktorych meno a mozno ani znacku si nikde nikdy nepocul.
Vadia mi take produkty ktore su vylozene vytvorene marketingom a mozno 70% "vyrobnych nakladov" je prave reklama a iny otravny agresivny marketing (vid. Manscaped, vraj jeden z najhorsich zastrihavacov - najmä v tej cenovej ale ten marketing musi niekto zaplatit - zakaznik).

Sorry za OT rant, len mi to prislo vhod na margo toho cpania reklam vsade este aj do zaplatenych programov.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

jasne ze na sluchadla alebo spotrebny tovar si najdes radsej recenzie a porovnania.
ale napriklad ten swappie zase, ked som to prvy krat videl tak si hovorim ze ok, keby chcem kupovat jazdeny iphone tak sa nad tym zamyslim, urcite to bude drahsie ako z bazosu ale zase mas nejaku zaruku a kontrolu. takze reklama zabrala, ale zase vidiet ju 10x za jedno video? chapem ze keby ju vidim raz tak za mesiac ked idem kupovat jazdeny iphone tak na to zabudnem, ale tak nech mi ju ukaze raz za den aby som nezabudol. aktualne aj keby chcem jazdeny iphone a swappie ma najlepsiu ponuku siroko daleko tak ho just kupim inde prave kvoli otravnym reklamam.

no a aby som to otocil k teme, tak sa obavam toho isteho aj pri netflixe, skratka tam bude nejaky algoritmus co bude hovorit ze za hodinu vysielania sa ti zobrazia 4 reklamy a reklamu vybera na zaklade niecoho a z poolu reklam ktore su k dispoziici. no a ked si u netfixu zaplatia reklamu len alza a lidl tak mi bude dookola zobrazovat tie.
chcem teda verit tomu ze stale bude existovat subscription ktora bude bez reklam.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

No podľa mňa reklamy na YouTube sú úplne utrpenie. Katastrofa. Platím premium a už neviem si predstaviť bez toho.

Netflix pravdepodobne zaplatím verziu bez reklám ale popravde bude mi stačiť aj Disney a HBO.

Prilezostne Apple a Netflix na 1-2 mesiace cez Vianoce alebo dovolenku.

Reklamy netolerujem.
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Tiež verím, že ten Netflix bude tak, ako Spotify, že za smiešne peniaze sprístupnia obsah, ale s reklamami - čo je fajn. Na druhej strane ak niekto dá dokopy "rodinu", tak je to doslova pár eur mesačne aj bez reklám a teda si neviem predstaviť, že by som šiel do verzie s reklamami.

Čo sa týka reklám ako takých, ono je pekné, že ty si pozrieš recenzie na produkt a necháš si poradiť na sluchátka tu na fóre. Lenže spomenul si zrnko piesku v sahare. Faktom je, že (dobrý) marketing funguje, dokonca je v dnešnej dobe neskutočne presne merateľný a ak by nefungoval, neexistoval by. Robím v reklamnej agentúre (síce programujem, ale denne robím s marketérmi a trochu do toho vidím) a vždy sa len pousmejem, ak má niekto názor, že "ja keď vidím reklamu, tak si ten produkt naschvál nekúpim, na mňa to nefunguje". Lenže takto reklamy nefungujú a fungovať nemajú. To je špička ľadovca.

Ako konzument tiež reklamy nestrpím tam, kde ich nechcem mať (zábava - YT, filmy, hudba...). Kvalitne cielená reklama mi naopak často slúži dobre. Skôr mi vadí reklamný smog v uliciach a offline reklama všeobecne.

Ale sme OT samozrejme. :)
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict

Hensym napísal: 12 máj 2022, 19:13 ...ono je pekné, že ty si pozrieš recenzie na produkt a necháš si poradiť na sluchátka tu na fóre. Lenže spomenul si zrnko piesku v sahare. Faktom je, že (dobrý) marketing funguje, dokonca je v dnešnej dobe neskutočne presne merateľný a ak by nefungoval, neexistoval by...
Som si toho vedomy. Viem ze to funguje, bohuzial. Ked vidim aj nasa firma kolko prostriedkov vynaklada na verejny marketing tak mi je z toho divne. Pre mna to je krindž ale chapem a dobre viem ze to funguje. Len ma sere, ze niekde nemas volbu - niekomu reklamy nevadia a je otvoreny k ponuke v rekl. spotoch, niekto nie je. Ja nie som, mal by som mat volbu nemat reklamy. Nikde. Nikdy.
A osobne si myslim ze keby firmy viac investovali do rozvoja miesto sialenych sum za marketing, svet by bol krajsi ale to je cez moje okuliare, chapem ze okolo mna sa svet netoci.
K netflixu, spotify - ak nebude program bez reklam som ochotny sa vratit k pirateniu contentu alebo to vytvori priestor pre nejaku fresh konkurenciu, ktora aspon chvilu vydrzi bez toho.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

Asi tak. Este nech spekuluju s reklamami. Akoze mam Netflix a je to super, pohodlne, je tam toho dost.
Problem ale vidim, ze ta ponuka sa stale zmensuje, kvoli tomu, ze sa zvysuje pocet tych sluzieb - Netflix, HBO, Amazon, Disney, Hulu?....

Takze pomaly to vidim na navrat k Pirate Bay a podobnym. Ak zacnu experimentovat s reklamami, tak tym streamovacim sluzbam prajem skoru smrt :-)
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

Mne na netflixe vadilo to, že aj to, čo som si rád pozrel dávali o 2 dni neskôr ako ako sa to dalo stiahnuť z internetu. Platím, je tam niečo čo si chcem pozrieť a čakať minimálne deň navyše alebo popri tom, že platím to musím stiahnuť niekde nelegálne?

Potom som to aj zrušil, platíš a ešte aj čakať? To radšej nie. :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

to je strasne, ze si musel cakat den navyse, tak si si to musel stiahnut, chudatko
Cesar
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Cesar »

To je priamo katastrofa, platím a aj tak musím ťahať na čierno, kde sme sa to dostali. :D
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

a o čo konkretne sa jedná?
*****HERO*****
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa *****HERO***** »

vela veci je tak, konkretne napr. teraz vychadza serial Better Call Saul a tiez ma tak 1-2 dni meskanie odkedy vyjde niekde inde .. no ja uz som v tomto pohodlny a vacsinou si radsej pockam .. a pre svoje ucely si to potom stiahnem az z netflixu :D
Hensym
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Hensym »

Podarilo sa niekomu obísť zablokovanie zdieľania v rodinnom účte? Mobily a tablety by mali byť OK, tie neblokujú, ale "pevné" zariadenia (TV, android boxy, AppleTV a pod.) už po vlnách blokujú nejaký čas.

Mňa prvý krát na TV blokli v septembri cca na týždeň, neriešil som to. Potom mi to náhodne začalo ísť na necelý mesiac a blokli ma znova, ale mal som možnosť kliknúť na "Som na cestách" a zadať kód z mailu, a opäť mi to šlo asi mesiac, až doteraz. Teraz už ale musím spraviť plnohodnotnú aktiváciu.

Skúsil som prvoplánovo nastaviť na wifi rovnaké SSID ako u brata (u ktorého sú všetky zvyšné zariadenia), ale samozrejme nepomohlo (zrejme porovnávajú verejnú IP). Pri pokuse o aktiváciu mi telefón napíše, že nie som na rovnakej sieti ako je moja domácnosť, takže musím aktiváciu spraviť na oboch zariadeniach (na mojej TV + na akejkoľvek druhej TV ktorá už je v domácnosti). Funguje to tak, že Netflix začne zobrazovať QR kód, ktorý sa mení cca 2-3x za sekundu a treba ho skenovať asi 5 sekúnd (čiže naskenovať sekvenciu kódov), následne sa QR kódy rovnakým štýlom zobrazia na druhej TV v Domácnosti a tiež treba tú sekvenciu naskenovať rovnakým mobilom.

Skúšali sme to o*ebať, že sme si zapli videohovor, brat mi streamoval ten QR kód a ja som ho skenoval z displeja notebooku, ale evidentne je to založené na nejakých súkromných kľúčoch, ktoré sú overované v reálnom čase a ten pár sekundový delay spôsobuje, že to takto neaktivujem. :D

Riešenie by mohlo byť spojazdnenie VPN a raz za mesiac sa nejakým spôsobom pripojiť do tej siete a spraviť aktiváciu, ale príde mi to ako zbytočná komplikácia a robota kvôli pár eurám. Na druhej strane plnú sumu za 4K netflix 12 € mesačne platiť z princípu odmietam, lebo až tak veľa tam toho nepozerám a zbytočne platím za 4 zariadenia, keď mám doma jedno. To si radšej nechám len Kodi za zlomok ceny a mám tam všetko (ale menej intuitívne a horší prehľad noviniek).

Riešili ste to dakto, či vám to zatiaľ ešte funguje?
Napísať odpoveď