Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
M142
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Ake LIDL - TESCO produkty mate najradsej ?

Príspevok od používateľa M142 »

Inac som velmi prijemne prekvapeny kvalitou nanukov, ktore pod svojou znackou ponuka lidl. Neviem ci oni idu kvalitou hore alebo algida dole, ale klasiky ako magnum alebo cornetto sa uz nedaju poriadne jest. Extremne sidia tu mliecnu/smotanovu zlozku a primiesavaju tam rastlinne oleje. Co teda budu robit aj tito low cost vyrobcovia, ale zjavne v rozumnejsej miere.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

Len taká otázka, nekupoval si tu náhodou niekto vianočný stromček z LIDLa? :D :D Že ako to vyzerá v reále, či to nie je príliš vypelichané...
https://www.lidl.sk/p/livarno-home-umel ... p100355204

Lebo mal som vybratý tento, ale ten cenový rozdiel je markantný. Tak by som aspoň ušetril.
https://svetstromcekov.sk/produkt/viano ... m/#content
cinges
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cinges »

Ked si ho vyzdobis, nebude tam ziaden rozdiel.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Ten druhy stromcek vyzera, ze sa neda zlozit. Prvy plznut bude po case ako vsetky plastove stromceky, cim starsi, tym viac plzne. Cena je ale viac nez dobra a zostane ti aj na novu vyzdobu.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

retkvic napísal: 27 okt 2023, 10:12 Ten druhy stromcek vyzera, ze sa neda zlozit. Prvy plznut bude po case ako vsetky plastove stromceky, cim starsi, tym viac plzne. Cena je ale viac nez dobra a zostane ti aj na novu vyzdobu.
Máme taký 50 ročný komunistický umelý. Ten nepĺzne, lebo má celé vetvičky odliate z plastu a ihličie je hrubé ako slamky. :D Vyzerá síce ako keby prežil hurikán, ale za komunistov to robili tie družstvá invalidov, či ako sa to volalo...takže je to originál ručná výroba. :D

No každopádne odkedy bývam sám, nemám stromček. Tak už by sa patrilo po niekoľkých rokoch si niečo kúpiť. Rozkladateľné by mali byť oba. Ale pri tejto veľkosti ho asi len šupnem do skrine po Vianociach, nech naň nepadá prach.
retkvic
Addict
Addict

Babka mala mozno tiez podobny, taky rozkladci na tri casti a jednotlive vetvicky boli tusim rovne, nie ako terajsie stromceky co sa daju formovat, ihlicie uz presne neviem. Myslim, ze to nebol liaty plast ale nieco na styl kovovej tycky a na tom take tochu pobiednejsie latkovo/plastove, uz presne neviem ihlicie.

My sme takyto putovny strmcek nemali, takze mozem porovnavat iba tie novsie stromceky, kupovane uz za poslednych 20+ rokov a tie plznu postupne, na zaciatku ani moc nie, no rokmi sa to stupnuje. Ucel splni ale kazdy, a pri takto malych stromcekoch to nehra taku rolu. Najlepsie je ho potom zviazat spagatom a do nejakeho plastoveho obalu, ale u mensieho stromceka to mozno ani nebude potrebne.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

retkvic napísal: 27 okt 2023, 11:56 Babka mala mozno tiez podobny, taky rozkladci na tri casti a jednotlive vetvicky boli tusim rovne, nie ako terajsie stromceky co sa daju formovat, ihlicie uz presne neviem. Myslim, ze to nebol liaty plast ale nieco na styl kovovej tycky a na tom take tochu pobiednejsie latkovo/plastove, uz presne neviem ihlicie.
Taký mala ešte moja prababka. Drótové vetvičky a rozstrapkané ihličie z nejakého neznámeho extrémne horlavého materiálu, lebo vtedy ešte plasty moc neboli. Asi to bola nitrocelulóza (ten materiál, z ktorého sa robili filmové kotúče). Dosť nebezpečné, keďže sa na ten stromček dávali reálne sviečky. A vyzeral ako keby prežil atómový výbuch. :D

Už som nakúpil. Potom pred Vianocami pošlem foto. :D
Prílohy
2023-10-27 20.22.18.jpg
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Už mám. Stromček, svetlá a vtáčiky = LIDL. Guličky a hviezda = IKEA. Cena spolu do 25€.
Prílohy
A1.jpg
A2.jpg
retkvic
Addict
Addict

Tie vtáčiky sú celkom pekné, hviezda z krabice vyzerá trochu inak :)
My máme tento rok po dlhej dobe živý stromček, kedze sme v zahrade vyrezali 3 smreky a jeden z nich bol suci na stromcek, hoci je od polky smerom k vrcholu trochu zmutovany, uvidime ako to bude s ihlicim.
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

retkvic napísal: 17 dec 2023, 23:30 Tie vtáčiky sú celkom pekné, hviezda z krabice vyzerá trochu inak :)
Tú zlatú hviezdu a gule som posunul ďalej, lebo až doma som si uvedomil, že ozdoby štandardnej veľkosti nevyzerajú dobre na mini stromčeku. :D

A hviezdy/špice som nevidel v mini verzii. Najviac decentný bol taký špic len z drôtu, ale už to bolo vypredané. Takže mám tu slamenú, ktorá pôsobí oproti stromčeku dosť masívne.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Nepoznate niekto nejaku tycinku podobnu Snikers kde nie je za kybel cukru?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

wladas napísal: 28 jan 2024, 10:50 Nepoznate niekto nejaku tycinku podobnu Snikers kde nie je za kybel cukru?
proteinove tycinky bez pridaneho cukru. V lidli mavaju rozne prot. tycinky, treba pozriet na obale ktora ma nejake rozumne mnozstvo sacharidov.
wladas
Redeemer
Redeemer

Aj s vacsimi kuskami arasidov?
wladas
Redeemer
Redeemer

Uz davnejsie som registroval podobnu cenotvorbu u par produktoch ale bolo to skor vynimocne (napr kava Velvet)
Za posledne 2r od citelneho zdrazenia potravim si vsimam divnu cenotvorbu u viacerych produktoch. Napr rastlinne natierky sli brutal hore vsetky. Ale...Flora stoji vsade cez 4€. Casto ale je nanu vyrazna akcia (v roznych obchodoch). Kludne aj za 1,8€. Uz toto je podozrive.
Kedze ale chodim casto do Metra, tak si viem porovnat velkoobchodne ceny. A kontretne Flora tam stoji uz cez pol roka 2,2€.

Vie mi niekto toto vysvetlit?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ľudia kupujú, neporovnávajú, nepremýšľajú. Tak čo?
gogo956
Redeemer
Redeemer

tie pomazankove rastlinne natierky nejem už aspon 10rokov.
Za prve to nie je nijako extra chutne a z hladiska zdravia je to tiež otázne. Ten vyrobok je v podstate iba zmes chemikalii v roznom pomere tak aby to malo nejaku formu.
Skúste si miesto toho pokvapkať pečivo či chlieb kvalitnym extra virgin olivovym olejom: chuťovo aj zdravotne uplne iná dimenzia. :-)
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Bravčová masť, cibuľka - alebo klasické maslo.
Nie je to síce k "aké mám najradšej" no odporúčam tvrdo si sledovať cenu na kilo, liter, meter.
Lebo:
- kedysi keď boli deti ešte malé som si v Tescu všimol, že dve polkilové Granká stáli menej, než jedno kilové.
- už dávnejšie, že zhodná mletá káva stojí vo výhodných baleniach 16 eur na kilo, v obyčajnom 12. ZHODNÁ.
- pred pár dňami, že Borovička alebo Vodka 40% v tých fľaštičkách (v živote som to nekúpil) bola na liter lacnejšia, než v pol/litrovom balení.
Teda nie len v Tescu - sledovať si ceny. Lebo ak ľudia kúpia niečo kľudne za dvojnásobnú - obchody to využívať budú.
Keď na to väčšina sere - neplačme že je draho.
Dreamer
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Dreamer »

Jednotkove ceny, to je samozrejmost, cudujem sa, ze dochodcovia sa nestazuju, ze su tie ceny take male, ved to nemozu precitat.

Este upozornenie, pri drahsich potravinach, hlavne ryby, su "jednotkove" ceny za 100g, nie za 1kg, co vlastne popiera samotny nazov "jednotkova cena", tak toto tiez sledovat, lebo kuracie maso moze byt za 4€, aj losos moze byt za 4€, ale nie za kilo, ale za 100g.
gogo956
Redeemer
Redeemer

dôchodcovia co som si trochu vsimol, sa delia ohladom nakupovania na dve casti: jedna cast ich sa snazi setrit za kazdu cenu aj za cenu kvality, aj ked z fin. hladiska nemusia. Druha cast su takí, ktorí zase moc nad tym co nakupuju nerozmyslaju, proste sa im zapáči nejakí obal a kupia to, vobec ani priblizne neposudzuju ci cena za tu vec je uplne prestrelena alebo primerana, proste sa im paci tak to zoberu nech to stoji kolko stoji, kludne zoberu aj veci ktore su dlhodobo po zaruke /tyka sa to niektorych neserioznych malych obchodov/
wladas
Redeemer
Redeemer

gogo956 napísal: 18 aug 2024, 17:15 tie pomazankove rastlinne natierky nejem už aspon 10rokov.
Za prve to nie je nijako extra chutne a z hladiska zdravia je to tiež otázne. Ten vyrobok je v podstate iba zmes chemikalii v roznom pomere tak aby to malo nejaku formu.
Flora bol len priklad a neriesil si hlavnu otazku :)
Ale uz ked si zabrdol...nesuhlasim. Kvalitna rastlinna pomazanka je logicky zdrava. Co je zle na repkovom, slnecnicovom a lanovom oleji zle?
Ano, verim tomu ze v nejakej Perle je kopec bordelu. Tomu odpoveda aj chut. Floru pokladam ale za kvalitny vyrobok. Nie nadarmo je najdrahsia z bezne dostupnych.
Olivovy olej pouzivam skoro denne :)

Autoeditácia príspevku po 2 min 49 sek:
starysomar napísal: 18 aug 2024, 17:34Lebo:
- kedysi keď boli deti ešte malé som si v Tescu všimol, že dve polkilové Granká stáli menej, než jedno kilové.
- už dávnejšie, že zhodná mletá káva stojí vo výhodných baleniach 16 eur na kilo, v obyčajnom 12. ZHODNÁ.
- pred pár dňami, že Borovička alebo Vodka 40% v tých fľaštičkách (v živote som to nekúpil) bola na liter lacnejšia, než v pol/litrovom balení
Ale toto tu funguje uz dlho. Lenze pripadov ako ta Flora je viacej a tam sa nebavime o 5% rozdiely ale kludne aj dvojnasobku.
Pred 2r stala Flora cca 1,6€. Nechapem ako si ju dnes niekto bezne kupy za 4,7€
Napísať odpoveď