Téma pre veriacich a všetkých ľudí dobrej vôle

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Re: Téma pre veriacich a všetkých ľudí dobrej vôle

Príspevok od používateľa strapaty »

..kedisi som chodil ale v tejto dedine co teraz zijem nic take nie je ... uvazovali sme zo zenou nejake zalozit ... no nie je moc s kym :( chodit do spolocenstva je uzasna vec ...clovek zazije co je to cirkev ... a pochopi co znamena ked sa dvaja alebo traja zidu v mojom mene
piton
King
King

Príspevok od používateľa piton »

hughito napísal:Toto je verejné fórum bez systému nejakých súkromných tém s obmedzeným prístupom. Môžeš si také čosi vybaviť pre túto tému u moderátorov. Zatiaľ sa to nedá tak, že v nejakej téme mi je nepohodlná diskusia, tak si založím vlastnú tému len pre vyznávačov toho, čomu verím ja.

Na isté veci musím zareagovať, ako napr. na tento "skutočný prípad."

Dokument o exorcizme na SK: http://www.magnificat.sk/video-priepast ... exorcizme/
post2120453.html#p2120453 takze len cakam, kedy bude aj toto vymazane :)
tehla

Príspevok od používateľa tehla »

strapaty napísal:..kedisi som chodil ale v tejto dedine co teraz zijem nic take nie je ... uvazovali sme zo zenou nejake zalozit ... no nie je moc s kym :( chodit do spolocenstva je uzasna vec ...clovek zazije co je to cirkev ... a pochopi co znamena ked sa dvaja alebo traja zidu v mojom mene
aha takto ... nemate tam v dedine kostol, kde sa stretavaju veriaci? V zahranici je napr. beznym zvykom, ze po omsi sa ide na kavu, ludia donesu nejake jedlo a tak ... , ved spolocenstvo veriacich si mozes zalozit hocikedy a hocikde, inak zda sa mi to ako dobry napad, zalozte nieco take vy so zenou, preco nie? Urcite su vo vasej dedine nejaky krestania. Co sa mna tyka, tak klasika v kostole - ludia co byvaju okolo mna a ktorych poznam, ale nic specialne, aj ked moze to byt dobry napad, ked som bol maly tak som mal taky klub este s par kamaratmi :) Inak v ramci farnosti sa robia take akcie pre deti, alebo zoznamovacie zalezitosti, u vas na dedine to nefunguje?

p.s.inak obdivujem ta za tvoju trpezlivost diskutovat s ateistami v susednej teme, myslim, ze prijemnejsie straveny cas by bol fakt v nejakom tom spolocenstve ;), toto nema absolutne vyznam
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

hughito napísal:Toto je verejné fórum bez systému nejakých súkromných tém s obmedzeným prístupom. Môžeš si také čosi vybaviť pre túto tému u moderátorov. Zatiaľ sa to nedá tak, že v nejakej téme mi je nepohodlná diskusia, tak si založím vlastnú tému len pre vyznávačov toho, čomu verím ja.

Na isté veci musím zareagovať, ako napr. na tento "skutočný prípad."

Dokument o exorcizme na SK: http://www.magnificat.sk/video-priepast ... exorcizme/
Existuje moznost zakazu vstupu do temy :)
Ja sa veciam spominanym v tejto teme tiez nevenujem, ale ako som pisal na zaciatku, staci trochu tolerancie a ochota ignorovat to. Tehla chcel priestor kde bude moct pokecat s ludmi s podobnymi nazormi a definoval to hned na zaciatku. To je pre mna klucove. Je jasne, ze ked je inde tema o krestanstve a tam sa vo velkom polemizuje, tak nebudeme potlacat jeden nazor na ukor druheho. Prispevky k tomu filmu beriem za ako-tak relevantne aj ked som tie odkazy nestudoval.
Mojim cielom je len udrzat v tejto teme pohodovu atmosferu.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

skoda ze nemozem karmovat ... aj tak mas u mna +
hughito
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa hughito »

GothaR napísal: Existuje moznost zakazu vstupu do temy :)
Ja sa veciam spominanym v tejto teme tiez nevenujem, ale ako som pisal na zaciatku, staci trochu tolerancie a ochota ignorovat to. Tehla chcel priestor kde bude moct pokecat s ludmi s podobnymi nazormi a definoval to hned na zaciatku. To je pre mna klucove. Je jasne, ze ked je inde tema o krestanstve a tam sa vo velkom polemizuje, tak nebudeme potlacat jeden nazor na ukor druheho. Prispevky k tomu filmu beriem za ako-tak relevantne aj ked som tie odkazy nestudoval.
Mojim cielom je len udrzat v tejto teme pohodovu atmosferu.
Však to, môj príspevok nebol provokačný ani OT ani nič pod., čisto k veci, k filmu, resp. k príspevku od tehlu.
strapaty
Guru wannabe
Guru wannabe

tehla napísal:
aha takto ... nemate tam v dedine kostol, kde sa stretavaju veriaci? V zahranici je napr. beznym zvykom, ze po omsi sa ide na kavu, ludia donesu nejake jedlo a tak ... , ved spolocenstvo veriacich si mozes zalozit hocikedy a hocikde, inak zda sa mi to ako dobry napad, zalozte nieco take vy so zenou, preco nie? Urcite su vo vasej dedine nejaky krestania. Co sa mna tyka, tak klasika v kostole - ludia co byvaju okolo mna a ktorych poznam, ale nic specialne, aj ked moze to byt dobry napad, ked som bol maly tak som mal taky klub este s par kamaratmi :) Inak v ramci farnosti sa robia take akcie pre deti, alebo zoznamovacie zalezitosti, u vas na dedine to nefunguje?cirkev u nas moc nefunguje ... preto by som chcel aspon ozivit zakladne standartne vstahy... po sv omsi kazdy uteka domov ... aj ked niekoho odchitim je to len na formalenj urovni ... do spolocenstva chodime do mesta... ale je to malo ...

p.s.inak obdivujem ta za tvoju trpezlivost diskutovat s ateistami v susednej teme, myslim, ze prijemnejsie straveny cas by bol fakt v nejakom tom spolocenstve ;), toto nema absolutne vyznammyslis ze keby si nepoznal boha bol by si veriaci .. ??? myslis ze to ze si veriaci je tvoja zasluha?? viera je milost od pana ... dava ju kazdemu no nie kazdy je schopny ju prijat... ono to ma velky vyznam diskutovat z neveriacimi... 1. clovek sa musi vzdat abicie prerobit ich ... lebo potom to nie je diskusia ale kazen... 2. uci ma to pokore a trpezlivosti... 3. sam musim hladat odpoved ...cize musim studovat pismo.. co by som sa v takom rozsahu nikdy neprinutil... 4. ucim sa s nimi komunikovat kedze musime spolu zit lahsie sa nam bude ked sa budeme navzajom respektovat ... a tolerovat ...(vzajomne chapanie tak to je len sen....) ...rozmyslal si niekedy nad tym ze keby si sa narodil inym rodicom inde a vyrastal by si v inych podmienkach ze by si bol iny... ze niekde bol ten impulz kedy si to zacal citit ... a kedy si sa odovzdal bohu ??? kedy si si uvedomil ze napriek vstkym vedomostiam si len uplny nimand ktory nevie nic podstatne ... a clovek zo zakladnym vzdelanim IQ o 30 mensim ako tya napriek tomu je ovela mudrejsi stastnejsi .. len vdaka tomu ze nasiel vieru a zije s bohom.. osobna skusenost je neprenosna... preto je nemozne presvedcit ateistu ....ale to nie je ani cielom ... clovek ktory nepozna boha nemoze verit... a ked ho spozna a necha ho v sebe posobit neni ho treba presviecat...
tehla

cirkev u nas moc nefunguje ... preto by som chcel aspon ozivit zakladne standartne vstahy... po sv omsi kazdy uteka domov ... aj ked niekoho odchitim je to len na formalenj urovni ... do spolocenstva chodime do mesta... ale je to malo ..

tak neviem, skus navrhnut knazovy alebo nejakym ludom ktory riesia veci v kostole, aby skusili zorganizovat nejaky spolocny program pre farnost, vylet atd … nieco kde by ste mohli sa stretnut na neformalnej urovni, ved ani kostol by nemal byt formalny ako urad … Ma to byt miesto kde su si vsetci blizky, zjednoteni pod Kristom, Bozie deti ..

myslis ze to ze si veriaci je tvoja zasluha?? viera je milost od pana ... dava ju kazdemu no nie kazdy je schopny ju prijat...

Nie nie je to moja zasluha, ani to ze som zivy nie je moja zasluha, ale ked vidim jak tam sliapu po viere, robia si posmesky atd. Pripada mi to skor ako hadzanie peral sviniam“, ako nieco kontraproduktivne, o co vlastne nemaju zaujem, len prilezitost zautocit a pohladit si vlastne ego...hrat sa na mudrcov, ktorymi nie su. Ale ako som povedal, je to tvoja vec, ja napr. na to trpezlivost absolutne nemam, skor mam problem diskusne sa ich zbavit.

je nemozne presvedcit ateistu ....ale to nie je ani cielom ... clovek ktory nepozna boha nemoze verit... a ked ho spozna a necha ho v sebe posobit neni ho treba presviecat...

Presne tak… ale chapem ze teba osobne to niekam posuva, kazdy mame svoje vyzvy :)
tehla

Chcem napísať, ohľadom toho, čo som pred rokmi písala, že som žena.
Chcela by som sa ospravedlniť pápežom aj Vatikánu, kresťanským stranám za to, čo som pred rokmi písala, aj za iné nezmysly ak som niekomu ublížila, rešpektujem ich a vážim si ich činnosť a poslanie. Nie som cirkevná autorita, Vatikán aj pápeži autoritu dostali. Modlime sa spoločne v tento vianočný čas za mier vo svete, ukončenie vojen, lásku a spoluprácu medzi národmi a ľuďmi všeobecne, za utečencov a ľudí bez domova, za ľudí trpiacich vo vojnách.
Boh je láska. Prajem všetkým pokojné (nielen) vianoce.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Z katolibanistu je transka? To tu už fakt nikto nič negarantuje?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

tehla napísal: 24 dec 2023, 8:25 Chcem napísať, ohľadom toho, čo som pred rokmi písala, že som žena.
Chcela by som sa ospravedlniť pápežom aj Vatikánu, kresťanským stranám za to, čo som pred rokmi písala, aj za iné nezmysly ak som niekomu ublížila, rešpektujem ich a vážim si ich činnosť a poslanie. Nie som cirkevná autorita, Vatikán aj pápeži autoritu dostali. Modlime sa spoločne v tento vianočný čas za mier vo svete, ukončenie vojen, lásku a spoluprácu medzi národmi a ľuďmi všeobecne, za utečencov a ľudí bez domova, za ľudí trpiacich vo vojnách.
Boh je láska. Prajem všetkým pokojné (nielen) vianoce.
:) :plus:
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

beardie napísal: 24 dec 2023, 8:40 Z katolibanistu je transka? To tu už fakt nikto nič negarantuje?
Ten nick mi niečo hovorí, ale osviež mi pamäť. Už si nepamätám, ktorý bol tehla. To bol ten bujak, ktorý do každej témy ako riešenie písal, že by to vyriešil strielaním ako v PC hre? A myslel si, aký je krásny a úžasný, len si nikdy nemohol nájsť babu, lebo podľa jeho slov mu stále píšu hrošíky (to bol jeho termín na škaredé baby) a on chcel modelku? :D
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Hrosiky spominal Terepin.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

To bol qwerty

Tehla bol nácek, ktorý sa tváril, že je veriaci

Je milé pozrieť si jeho staršie príspevky
ephramko
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa ephramko »

beardie napísal: 26 dec 2023, 10:00 To bol qwerty

Tehla bol nácek, ktorý sa tváril, že je veriaci

Je milé pozrieť si jeho staršie príspevky
Jaaaaaj jasné, qwerty :D :D :D

Nie som BDSM, aby som si pozeral staré posty tých tisovských kresťanov, ako bol tehla, kali a AA.
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Hrosiky :D
goood memories
Napísať odpoveď