Zdravím Vás, potrebujem poradiť prosím s jedným HDD. Jedná sa o Seagate Barracuda 2TB 3,5 palcový. Pokiaľ mám tento disk v externom boxe (zn. Samsung) a pripojím ho na PC, tak všetko funguje. Chcem si ho ale dať do PC skrinky ako druhý disk. Keď ho však vyberiem z boxu a napojím ho do môjho PC, tak mi vyradí môj primárny HDD a PC mi nechce nabehnúť. V biose som pozeral nastavenia a po pripojení tohto druhého disku, mi zmizol z biosu ten môj hlavný a ostal iba tento druhý....neviem či je možné nejakým spôsobom nastaviť tento druhý disk ako sekundárny...
teraz som ešte zistil, že mi to robí aj s iným diskom, ktorý som chcel dať do skrinky ako druhý disk.....
Problém s HDD
Re: Problém s HDD
Skus vymenit SATA kabel, ktorym ten druhy disk pripajas na zakladnu dosku, resp. skus pripojit ten druhy disk z ineho SATA portu na doske, predpokladam ze mas viac SATA portov na doske.
Zrejme bude problem s kablom a nastavenim biosu. Primarne sa bootuje z portu SATA0, niekde oznaceny ako SATA1. Tam by mal by systemovy, ale mal by byt nastaveny aj v biose.
Dosku mám MSI X79A-GD 45 Plus. Skúsim vymeniť ešte káble.....
Máš na doske iba SATA porty.Tak hlavný disk si zapoj do SATA1 a Barracudu do SATA2 , prípadne SATA3-6.Nezabudni nastaviť v biose v položke boot na 1.miesto disk s OS.
- Prílohy
-
- Doska MSI.png (103.11 KiB) 2255 zobrazení
Ďakujem, Vaše rady pomohli, vymenil som káble za nové a zapojil ako ste mi poradili.