Objektív pre bezzrkadlovku Sony A 6100

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
vald
Light Star
Light Star

Re: Objektív pre bezzrkadlovku Sony A 6100

Príspevok od používateľa vald »

Tak ten Sony 50mm f/1,8 som nakoniec vrátil. Nebol zlý, dokonca bol veľmi dobrý, ale v interiéri by som ho dosť málo využil, takže sa mi ho neoplatí držať. Momentálne zvažujem Sigmu 30mm f/1,4 DC DN...
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa starysomar »

Alebo niečo ešte širšie?

SIGMA 16mm f/1,4 DC DN

Sony 16 mm F2,8
7Artisans 12 mm F2.8 (?)
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Artisans má manuálne ostrenie. Výhoda Sony 16 je iba vo veľkosti, kvalita nie je žiadna sláva a ani ta svetelnosť.

Tu není čo veľmi vymýšľať. Ak chceš pevný svetelný objektív a najlepšiu kvalitu za rozumne peniaze pre apsc na Sony, tak niečo z trojice Sigma Contemporary.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Sigma 30 je cesta, na interiér bude stále úzka, ale veľmi univerzálne sklo a na apsc asi to najviac používané. Dokonca existuje aj 18-35 f1.8 od Sigmy pre aspcčka, čo je parádny rozsah aj svetelnosť, ale nedá sa v slovenskom eshope zohnať, videl som to ale niekde na bazári.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

18-35 ART je ale len pre DSLR, nie ? Na MILC by si potreboval adapter.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

Pravdu máš 🙂
vald
Light Star
Light Star

Takže ozývam sa s odstupom času aby som aspoň v krátkosti referoval o svojich skúsenostiach so Sony A6100.
Takže: objektív som zatiaľ ešte neprikúpil, ale poškuľujem po Sony 35mm F1,8. (hlavne kvôli stabilizácii) Príde mi dosť univerzálny, má (vraj) rýchle zostrovanie, dobrú krezbu a stabilizáciu. Na plne manuálny objektív si zatiaľ ešte netrúfnem.
Čo sa týka o samotnom fotoaparáte, recenzie neklamali. Je fakt super! Veľmi rýchly, svižný a čo je pre mňa dosť dôležité dobre sa vie vysporiadať aj so slabým osvetlením scény. Fotil som interiér pri slabšom osvetlení a automatika mi hodila ISO až na 6400. Je pravda že slabšie osvetlené miesta boli o niečo tmavšie ale bol som až milo prekvapený ako čistý obraz z toho nakoniec vznikol. (Zrno žiadne) Ono samorejme že to nebolo to pravé orechové, (to slabšie svetlo bolo znať) ale inak, dalo sa. Potom stačilo len zažať luster naplno a už to bolo o inom. S použitím vstaveného blesku mi to prišlo už ako trochu prepálené, ale myslím, že sa to dá v nastavení korigovať. Zatiaľ som fotil len so základným objektívom. Ten 55-210mm som ešte ani nevyužil. (čakám na lepšie počasie aby som si niekam vyšiel).
Tiež oceňujem umiestnenie hľadáčika celkom na ľavej strane. (Pri fotení nezavadzia nos). A ako tu niekto už písal možno to bude chcieť ešte jednu batériu. To čo mi dosť vadí je microUSB konektor. Doma mám už všetko na USB-C. Ešte šťastie že bol v balení aj káblik. (síce len 30 cm, ale bol).Takže to bude chcieť ešte aj externú nabíjačku. A samozrejme ten 35mm/F1,8 objektív. Ale s tým sa ešte neponáhľam. Teraz riešim dôležitejšie veci. No je toho ešte dosť, ale to hlavné je už ale doma a to ma teší najviac. Je to výborný foťák, asi pri ňom už zostanem.
Ešte raz ďakujem všetkým prispievateľom ktorý svojou troškou prispeli k môjmu rozhodnutiu.
vald
Light Star
Light Star

Tak som nakoniec volil predsa len Sony 35mm f/1.8. Tento: https://objektivy.heureka.sk/sony-35mm- ... /#prehlad/
Podarilo sa mi ho kúpiť za tri stovky. Chvíľu som zvažoval aj Sigmu 30mm f/1.4 ktorý je o dosť podobný ale nemá automatickú stabilizáciu, čo je pre mňa nie tak celkom zanedbateľná vec. S výberom som ale spokojný. (Myslím, že som našiel čo som hľadal). Na portréty i momentky v byte plne postačuje. Svetelnosť je dobrá aj bez blesku, má celkom peknú kresbu i kontrast, reaguje svižne, dobre ostrí takže sa hodí aj na krajinky či videá. (čo viac si priať?)
Mnohý ste mi tu radili (za čo úprimne ďakujem), tak mi nedalo nenapísať aspoň pár riadkov o tom čo som nakoniec zvolil a ako mi to slúži.
Napísať odpoveď