Baby video monitor

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
smajlik
Expert
Expert

Baby video monitor

Príspevok od používateľa smajlik »

Mate niekto tip na baby monitor s kamerou?

Minimálne požiadavky - možnosť sledovať cez aplikáciu v mobile (iPhone,Android)
Obojsmerna hlasova komunikácia
Aby to napr. Pri strate signalu, nevydavalo ziadne rušivé zvuky
Nočné videnie

Najlepšie by asi bolo ak by sa vedela detská jednotka napojit cez wifi router alebo cez hotspot/napriamo na mobil, pripadne rovno cez 4G/5G. Bonusom by bola aj možnosť fungovať na akumulátor.

Cena - cim nizsia tým lepšie.

Pripadne iné tipy ako riesite sledovanie babatka v inej izbe v dome/zo zahrady...?
mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Baby video monitor

Príspevok od používateľa mLuks »

Kamarat na to pouziva Xiaomi kameru, vid link a pochvaluje si to. Nie je to doslova baby monitor ale da sa tak vyuzit a potom ju vies vyuzivat dalej.

Z vlastnosti ma v podstate vsetko co pozadujes.
https://www.nay.sk/xiaomi-mi-camera-2- ... SwQAvD_BwE
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

Tiež by som sa pripojil s prosbou o radu, davnejsie som tu riesil nejaku fotopascu, ip kameru, v zasade by som potreboval to iste ako smajlik s tym, ze to potrebujem riesit aj s internetom pre babku.

Ta obojsmerna komunikacia, ktoru to ma funguje iba vtedy ked sa ja pripojim cez tu apku na kameru, ci moze ten mikrofon vyuzit aj osoba na druhej strane ak by som prave nebol na aplikacii?

Co sa tyka toho internetu, ake najjednoduchsie riesenie existuje, ak v byte nie je nic dotiahnute, teda by som kupoval asi nejaky router ktory by mal slot na simku asi...
Na heureke mi naslo acess pointy so sim slotom a zacina to tam viac menej vsetko od 50€ plus.
https://access-pointy-routery.heureka.sk/f:27403:1/?o=4
Pripadne existuje este nieco jednoduchsie? Lacnejsie? Kedze to ma sluzit iba pre tu "kvazi pestunku".

A keby som to pripojil na net, tak co mam ocakavat od takeho prenosu, data sa prenasaju iba vtedy ak sa pripojim cez tu apku?, aby som vedel cca o aky datovy balicek ma ist. ď.
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Je to tak, ze 3G/4G routre na SIM kartu su o nieco drahsie. Mozes skusit pozriet Bazos, ak chces usetrit, ved ich davali vsetci mobilni operatori ako moznost k internetu, takze na predaj tam toho bude urcite dost. Co sa tyka datoveho balicka, tak prepodkladam, ze ta kamera/baby monitor je pripojeny k sieti len v ramci wifi siete, mozno obcas posle informaciu na server o tom, ze je online, ale tato informacia bude mat uplne minimalny prenos, mozno 1-2 KB dat. Cize 500-1000 tychto odpovedi by bolo dokopy 1MB. Preto si myslim, ze na nieco takto by ti postacilo aj 1GB dat, co by sa dalo riesit predplatenkou alebo zdielanou datovou SIM kartou z tvojho pausalu.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

ked som to riesil, tak som nakoniec zobral taky, ktory nie je s pripojenim na internet
z jednoducheho dovodu - v noci nemavam zapnute data/wifi

nakoniec som zobral toto: https://www.alza.sk/maxi/truelife-nanny ... 123036.htm
ma to samostatny displej, funkciu VOX, obojstranny zvuk, celkom dobry obraz aj v noci
realne nic viac nepotrebujes

dosah som netestoval, ale viem, ze znamym to bez problemov z 2. poschodia dociahne do 20 m vzdialeneho altanku na zahrade
STomko
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa STomko »

Tu co sem dal beardie som mal aj ja, neskor ten novsi model. Pre niekoho moze byt nevyhoda ze kamera je napajana (nema bateriu). Pouzivam ju s powerbankou a je to OK, 99,9% casu to postacuje. A ak sme boli niekde kde napr. dieta spalo na hoteli a ty si dalej, tak sme pouzili appku Baby Monitor 3G kde jeden z nas nechal mobil na izbe ako kameru, a druhy pouzil svoj mobil ako displej.
Napísať odpoveď