Vyskovo nastavitelny stol

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Vyskovo nastavitelny stol

Príspevok od používateľa Johnnny »

Ahojte,

eventualne som uvazoval nad kupou vyskovo nastavitelneho stola s tym, ze teda mam aktualne aj ine vydavky. Nahodou som ale narazil na toto: https://chinaplanet.sk/acgam-et225e-elektricky-stol-45/. Ma to dva motory, pamat a ide vysunut pomerne vysoko. Na internete to nema blbe hodnotenia, skor naopak s tym, ze v maximalnej vyske sa to uz mierne hojda. Takze ma zaujima ci niekto nema skusenost s tymto stolom (co skor nepredpokladam), pripadne, ci niekto nema skusenost s niecim znackovejsim, napriklad Liftorom. Tam by tomuto asi odpovedal model Vision ktory stoji 2x tolko plus nejake drobne. Ja osobne si myslim, ze pri plnom vysunuti sa to skratka mierne hojdat musi, ale niekto s tym mozno ma viac skusenosti.

Osobne mam 190cm, takze ho potrebujem vytiahnut skor vyssie aj ked mi prislo, ze pohodlne pre mna to je okolo 115cm (ide do vysky 127cm). Zaroven ale nie je vylucene, ze v buducnosti budem premyslat aj nad nejakou podlozkou, nedajboze walking padom a musel by ist este vyssie.

Vdaka
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Re: Vyskovo nastavitelny stol

Príspevok od používateľa deszka3 »

Cauko, minuly rok som tiez hladal vyskovo nastavitelny stol, skoncil som nakoniec pri znacke Yaasa, konkretne Yaasa Desk Essential s rozmerom dosky 140x80cm. Kamos ma stol z ciny, a pri vysunuti do maximalnej vysky sa jeho stol “hojda” o nieco viac ako moj. Moze to byt aj tym, ze on si kupoval iba stojan s motorcekmi a pracovnu dosku dokupoval osobitne na slovensku, kym ja som si kupoval uz s doskou od vyrobcu, ktora je viac optimalizovana na konstrukciu stola.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ahoj,

Vdaka. Asi netusis, ci ten stol co kupoval kamos je ten isty co som sem postol, vsak ?
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Urcite nie, teda podla toho vyskoveho ovladaca to nevyzera na ten isty stol. Ale tieto stoly z ciny su vacsinou to iste (teda co sa motorov tyka) maximalne sa lisi velkost resp. konstrukcia. Moj stol v maximalnej polohe tiez neni taky stabilny ako v nizsich polohach, ale to nebude ani stol za 1000€. Zopar ludom to vadilo a Yaasa to vyriesila napr. stolom Desk Four, ktory ale aj stoji znacne viac, mozno aj z ciny uz najdes podobnu alternativu ak by ti to hojdanie velmi vadilo.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja som to objednal. Nasiel som nejake "recenzie" na internete aj s videami a zda sa, ze za tie peniaze je to hodne slusne. Stale tam je to "tie peniaze", takze to vo vysledku nemusi byt vyhovujuce, ale pri najhorsom to predam. Zatial mi to vychadza, ze najvyssiu polohu potrebovat nebudem, ale tych 115cm je stale dost.

Musim este zohnat rozumnu 140x60-70 dosku. Az to pride, dam nejake info :)
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Urcite si nespravil chybu, cena je vazne dobra a dolezite je, ze je to dual motor, cize viac spolahlive, kedze sa ta zataz deli medzi tymi dvoma motormi. Ak si nedajboze z BA, tak si vies zbehnut do Ikei a kupit tam stolovu dosku, ceny maju viac nez v pohode. A pravdupovediac napriek tomu, ze mam vyskovo nastavitelny stol uz dobrych par mesiacov, som ho pouzil v stati mozno 2x :D
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

No ja primarne pouzivam normalny stol s "balancnou" stolickou z Ikei :) Ale obcas ked si pri praci s priatelkou uz trochu lezieme na nervy (obaja v pracovni), resp ked potrebujem byt pri praci sam, presuvam sa na gauc a to je nepohodlne, takze som si povedal, ze si spravim kutik aj v druhej miestnosti pre vsetko. A lakalo ma to skusit, vraj sa pri tom lepsie sustredi (focus je moj dost vazny problem) mimo inych benefitov :) Mozno to ale dopadne rovnako :)

V Ikei som nic nevybral, takze zvazujem ze alebo vezmem stolovu dosku od vyrobcu, ale nemaju ciernu, alebo vezmem toto: https://www.tufi.sk/kancelarske-stoly/s ... WKEALw_wcB

Original vyrobca ma ale len 140X60 co som chcel povodne, ale rozmyslam, ci to predsalen nebude trochu malo.(v tej miestnosti je to trochu boj s miestom, je tam hrazda aj box vrece).
CrazyJerry
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa CrazyJerry »

Ja som si kupil z alzy.
https://www.alza.sk/alzaergo-table-et1- ... 647309.htm
+ frajerke planujem kupit tiez
a rozmyslam nad tym istym z alzy, alebo odtialto
https://delso.sk/kategorie-produktu/ele ... lne-stoly/
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Nad alzou som popravde nepremyslal, ale je pravda, ze tam si to mozem aspon skusit.

Ja som planoval kupit Liftor Vision, ale aktualne riesim aj klimu a dalsie blbosti, akse som to odkladal, kedze to aktualne nie je priorita.

Celkom ma ale zaujalo toto: https://www.ikea.com/sk/sk/p/idasen-sto ... s19280939/
Paťko
King
King

Príspevok od používateľa Paťko »

Aj v JYSK majú podobné stoly
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Jo, ale ja som v principe ani neriesil aku znacku, skor ma zaujimalo ake skusenosti maju ludia s premiovymi stolmi a ci je vobec realne aby stoly s podobnou konstrukciou drzali uplne stabilne aj v najvyssej polohe.

Jysk ma hodne fajn ceny a aj dnes som sa na ne bol pozriet, ale na predajni som ich nevidel a osobne si myslim, ze budu skor menej stabilne. Pre nizsie osoby fajn, ja mam zial 190cm :/
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Ja by som sa toho hojdania v najvyssej polohe vobec nebal, pod tym hojdanim si nepredstavuj, ze sa dotknes stola a ten sa ti zacne divo hojdat. Pri normalnom kancelarskom pouzivani sa ti ten stol nebude takmer vobec hybat, teda ak nezacnes donho drgat a zalezi aj co vsetko resp. aku vahu budes mat na stole, cim vacsia zataz na stole, tak tym vacsie “hojdanie” pri drgani do stola.
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

deszka3 napísal: 14 jan 2024, 16:06 Ja by som sa toho hojdania v najvyssej polohe vobec nebal, pod tym hojdanim si nepredstavuj, ze sa dotknes stola a ten sa ti zacne divo hojdat. Pri normalnom kancelarskom pouzivani sa ti ten stol nebude takmer vobec hybat, teda ak nezacnes donho drgat a zalezi aj co vsetko resp. aku vahu budes mat na stole, cim vacsia zataz na stole, tak tym vacsie “hojdanie” pri drgani do stola.

Ja by som nad tym uprimne ani nepremyslal, ale potom som narazil na jeden stol v Sconte a ten lietal ako handra :) Ale ako som povedal, nohy som uz objednal tak to snad do buduceho vikendu pride a potom sem hodim nejake skusenosti :)
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Tak mi dnes dosli nohy a vcera som bol po dosku z Aska: https://www.asko-nabytok.sk/4603961.6-d ... -asko-bila
Rozmer 135x68.

Vazne by som si niekde rad skusil drahsie a vymakanejsie stoly, lebo toto mi pride hodne luxusne. Jedina "cinstina" co som tam nasiel bola v tom, ze jedna noha mala akoby blbo navrtane otvory na sroby a stvrta tam vosla ltt. Inak mi to pripada solidne, zlozit to bolo pomerne jednoducho a aj pri maximalnom vysunuti na 130cm je to stabilne. Resp, ono sa to samozrejme trepe ked do toho clovek drga, ale akonahle sa o to oprie, je vsetko v uplnom poriadku. Nic kvoli comu by som mal motivaciu to menit takze to hodnotim ako hodne fajn deal vzhladom k tomu, ze za podobne peniaze asi ine 2 motorove nohy s pamatou nezozeniete :)

Skusal som ho dokonca zdvihnut so mnou (aktualne mam nejakych 104kg + 17KG doska) a slo to. Ale na 90cm som zliezol, nechcem ho mucit :)
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Super, nech sluzi teda. Nemyslim si, ze vymakanejsie/drahsie stoly budu o extra triedu lepsie. Ja som pred rokom siel do mojho stola hlavne preto, lebo mam averziu takmer na vsetko, co je z ciny resp. z Aliexpressu a podobnych stranok :D
Najprv som si chcel kupit stol z Ikei, potom od Flexispotu a nakoniec cez Corporate Benefits som dostal 20% zlavu na vyrobky od Yaasa, Svajciarska firma so sidlom v Rakusku, vsetko dizajnuju a vyrabaju v EU, ale cena je aj o dost vyssia (za stol a cable management drziak som platil okolo 500€).
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Ja som tiez neplanoval kupovat stol z Ciny aj ked z ciny nakupujem casto, len som skratka chcel nieco kvalitne.

Ani neviem ako prislo na to, ze som sa tomuto rozhodol dal sancu a kludne by som ho kupil znova. Som fakt hodne prekvapeny ako dobre to je.

Este premyslam nad nejakou podlozkou na statie, ake z nejakeho dovodu su to dost drahe hracky a neviem ci to za to stoji. Zatial pouzivam aspon kobercek :)
Napísať odpoveď