nová zostava bug
-
Daniel9911
Professional
nová zostava bug
Ahojte, upgradoval som starší PC, bola výmena doska+cpu+ram a inštalácia Windows 11. Ide o upgrade z i5 4690 na Ryzen 5 3600 (bola za dobru cenu ) ale grafika ostala stará a to GTX 1050. Po zhruba pár dni mi začalo pri pozeraní videii na yt alebo skrolovaní myšou na sekundu možno aj menej vyskočiť čierne artefakty vyzeralo to ako šachovnica a potom zmizlo. Hľadal som na nete niekde píšu, že to je bug Nvidia ovládačov a inde zas, že odchádza VRAM na grafike. Skúšal som odinštalovať ovládače grafiky a hodiť tam staršiu verziu, ale nepomohlo, tiež som vypol HW akceleráciu grafiky v nastavenia ale nič. Existuje program ktorým by som vedel otestovať grafiku a zistiť na 100% či je problém v grafike ? Napr. hral som aj hry a žiaden problém nebol, že by PC zamrzol alebo, že by sa počas hry objavili artefakty. Viete mi poradiť čo ešte skúsiť ? Stara zostava bežala na Windows 10, ale neverím, že WIndows 11 potreboval extra grafiku aby fungovala bez problémov.
-
starysomar
Hardcore addict
Re: nová zostava bug
Mám prestavaný komp na Ryzen 7 5700G, starú grafiku čo bežala pod Intelom Nvidia Geforce GTX 1050. Windows 11. Používal som drivery Nvidia Studio. Odinštaloval, pomocou DDU - display driver uninstaller dokončil.
Nechal som ovládače, ktoré si natiahol Windows a všetko ide ako má - no nehrávam hry.
Rozkec no skús či to bude robiť na driveri, ktorý si natiahne Windows.
Nechal som ovládače, ktoré si natiahol Windows a všetko ide ako má - no nehrávam hry.
Rozkec no skús či to bude robiť na driveri, ktorý si natiahne Windows.
Skús:Správca zariadení a tam grafické adaptéry a tam klik PTM na grafiku a vyber si zakázať zariadenie.Grafika bude bežať v základnom nastavení,ako bez ovládača.
-
Daniel9911
Professional
Tak som dal odinštalovať pomocou DDU, a nechal nainštalovať ovládač cez Windows Update uvidím či to pomohlo, ale zaujímavé, že to stiahlo verziu 456.71 čo je verzia z roku 2020. Hry moc nehrávam, skúsil som len kvôli tomu či aj tam sa objavia artefakty, a aspoň budem vedieť, že je problém v grafike. Zatiaľ ďakujem, dám vedieť či to pomohlo.
-
starysomar
Hardcore addict
Mne devmgmt píše driver 31.0.15.3758 a podľa:
https://www.catalog.update.microsoft.co ... y%20-%2031
je z 3.10.2023
Uvidíš čo to bude robiť

https://www.catalog.update.microsoft.co ... y%20-%2031
je z 3.10.2023
Uvidíš čo to bude robiť
Aktuálna verzia je 546.33 a žiadný problém.
-
Daniel9911
Professional
nepomohlo to, už som spravil aj VRAM test cez OCCT a no errors, ešte som skúsil stiahnuť directx end user runtime, ale to asi nebude mat súvis.
-
*****HERO*****
Guru wannabe
moze tam byt kludne spojitost aj s win11. mam jednu starsiu zostavu, kde robi grafika (GT 1030) problemy na win11, ale na win10 ide s tymi istymi drivermi v pohode. sice na win11 sposobuje ine problemy ako mas ty (po case prestane prekreslovat okna), ale predsa.
ak mas moznost, skusil by som na ten novej zostave win10, kludne aj z ToGo USBcka.
ak mas moznost, skusil by som na ten novej zostave win10, kludne aj z ToGo USBcka.
-
Daniel9911
Professional
Tak som skúsil ešte návod z Nvidia fóra, aby som si v chrome flags zmenil angle z default na OpenGL, a vyzerá to tak, že to pomohlo