Riešim takyto problem s novym PC. Pri uspati PC sa točia fany na skrini, svieti klavesnica (PS2) a svieti aj dac pripojeny cez USB.
Doska je Gigabyte A520M H, v PC je Win 11. ErP v biose rieši len napajanie pri vypnutom PC, a ine relevantne možnosti nastavenia som tam nenašiel (možno som len neschopny). V spravcovi napajania vo win je usb zakazane, napriek tomu DAC svieti. Pri PS2 konektore je možnosť to vypnuť začiernena, neaktivna. Na nete su navody (https://www.minitool.com/news/allow-com ... d-out.html) ako cez registre tuto možnosť spristupniť, ale to mne nefunguje. Napada niekoho ako v sleep mode vypnuť to napajanie?
Predtym na starom PC (win 10) bolo v sleep mode všetko vypnute.
Napájanie periférií uspatého PC
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Napájanie periférií uspatého PC
Predpokladam, ze PS2 a USB su napajane z dovodu prebudenia, ked kliknes po klavesnici. Ak PS2 nemas pripojene, tak preto je zrejme zaciernena moznost. Skus dat vo Win moznosti napajania, tam budu rozsirene moznosy a vyber usb, tam sa da kliknut vypnutie usb pri spanku. A pozri aj v biose, tam by malo byt nieco ako USB suspend, aj ACPI power, treba sa s tym pohrat, pripadne sleep alebo seep sleep s moznostami ako S4 a S5, ale neviem co ktore znamena, skus vygooglit.
-
Ryan Giggs
VIP
Re: Napájanie periférií uspatého PC
V možnostiach napajania usb ani PS2 nemam povolene prebudenie PC zaradenim (aj v biose mam zakazane), a aj tak je ta druha možnosť "povoliť počitaču ušetriť energiu vypnutim tohoto zariadenia" zašednuta a neda sa zaškrtnuť.
V biose nastavenie sleep mode nie je (alebo som debil).
V biose nastavenie sleep mode nie je (alebo som debil).