Chrípka
Chrípka
Od soboty 10.02.24 večera mám chrípku. Dnes ráno 39,3 teplota. Dnes o cca 09:40 37.8 st. Nejaké rady na rýchlejšie vyliečenie?
Ale ani nepamätám kedy som mal nad 39 st., rekord mám 39,8..to bolo raz v zime. Aspoň budem mať imunitu po prekonaní choroby.
Re: Chrípka
liecena trva tyzden, neliecena 7 dni
taki - 1x v živote máš chripku? Rady sú aj na nete ked pogoogliš. Covid je horší ten trvá aj niekoľko týždňov, ten som mal od januára.
Autoeditácia príspevku po 2 min 11 sek:
Autoeditácia príspevku po 2 min 11 sek:
Liečená chrípka trvá týždeň a neliečená 7 dní = týždeň. Takže je úplne jedno, či sa bude či nebude liečiť?
Aj mne príde táto téma trošku smiešna, ale ok, ja tu nie som od toho, aby som to posudzoval
A teraz k veci - ja zdieľam beardieho názor. Za posledné 3 mesiace som mal 2x nádchu a 1x chrípku (alebo covid, neviem, test som si nerobil). Sám tomu nerozumiem, už veľmi, ale veľmi dlho sa mi nestalo, aby som za tak krátku dobu bol toľkokrát chorý, ale stalo sa. Čo tým chcem povedať je to, že vždy mi vyliečenie trvalo tých cca 7 dní. Či som bral alebo nebral vitamíny, pil alebo nepil čaje, potil sa alebo nepotil s paralenom v posteli. Naozaj mi to prišlo vždy narovnako. Jasné, že je lepšie byť doma v teple a bez nejakej veľkej námahy, ak ti to práca dovolí.
Ležím v posteli, keď je vyššia teplota, tak zoberiem Paralen. Pijem čaje, beriem vitamíny, jem ovocie, kloktám...
Je pravda, že vysoká teplota (nad 38 st., niekto hovorí aj nad 38,5) by sa mala znížiť liekmi. Určite by som to však do tých 38 st. nerobil, nakoľko aj teplota je pre telo prospešná. Nič z toho, čo si napísal, ti neuškodí, no podľa mňa ani nijak výrazne nepomôže. Proste ti to musí prejsť.
-
starysomar
Hardcore addict
Osobne v posteli vydržím horko ťažko prvé dva dni. To si myslím, že je koniec sveta a nemávam vysoké horúčky. Mával som keď som bol mladší. Mne hodne pomáha najmä na začiatku sóda bicarbona. Treba piť dostatok tekutín - nie studených. Ovocie, prípadne vitamíny (no ovocie je lepšie, vitamíny robia často iba "drahý moč"). Čaje sú vhodné no nie sú podmienkou.
Liečená/neliečená trvá... je starý fór no pravdivý
Liečená/neliečená trvá... je starý fór no pravdivý
Veď ja len nad 39 beriem Paralen...DENNY napísal: 12 feb 2024, 9:54 Je pravda, že vysoká teplota (nad 38 st., niekto hovorí aj nad 38,5) by sa mala znížiť liekmi. Určite by som to však do tých 38 st. nerobil, nakoľko aj teplota je pre telo prospešná. Nič z toho, čo si napísal, ti neuškodí, no podľa mňa ani nijak výrazne nepomôže. Proste ti to musí prejsť.
To čo teraz napíšem nie je odporúčanie aby ktokolvek robil to isté ani zarukou toho, že dosiahne podobne výsledky.
Asi 4-5 rokov užívam vysoké dávky vitamínu D3 s vitamínom K2. Vitamín D je z vedeckých výskomov známy okrem iného tým že udržuje imunitný systém človeka v správnej kondícii. Odvtedy v podstate nemávam žiadne respiračné ochorenia a keď aj za tych cca 5rokov niečo som chytil tak priebeh bol velmi lahky, bez užívania akychkolvek liekov /okrem kvapiek do nosa pri upchatom nose/. Dokonca ani raz mi nevysiel pozitivny test keď bol Covid aj ked pravdepodobne som ho prekonal len som nemal žiadne viditelne prejavy. Bez problemov sa zdržiavam medzi luďmi ktorý maju respiračné ochorenie a buď prejav nie je žiaden, alebo iba uplne minimálny a rychlo zmizne.
Podmienkou je minimalne kazde 2-3 mesiace si dat vysetrit hladinu vit D3 v krvi a neustale ju udrziavat nad 100nmol/l, ale zaroven nizsie ako 150nmol/l. Tiez je vhodne sledovat s tym aj hladinu vapnika.
Predtým ako som začal s pravidelnym doplnanim vit. D3 som bol do roka vzdy aspon raz chory, aj antibiotika a pod. Ale od tej doby nič podobné neriešim.
Ale mne to funguje iba ako dlhodoba prevencia, takze ak niekto ma nizku hladinu vit D a nejaku respiracnu pliagu už chytil, tak v tej chvili je neskoro a vit D už žiaden zazrak neurobí.
Pravidelne monitorovanie hladiny v krvi pri suplementacii je dolezite, lebo prilis vysoka hladina moze sposobovat zase ine problemy. To je upozornenie, pretoze na niektorych youtubovych zdrojoch sa udava ako kazdodenna davka 10.000IU bez prestavky cely rok ale to je napr z mojho merania prilis a po dlhsej dobe by to zvysilo hladinu v krvi nebezpecne vysoko.
Na zaklade mojej skusenosti zacali brat vit D3 aj starsie osoby v rodine a ich skusenost je tiez jednoznacne pozitivna.
Asi 4-5 rokov užívam vysoké dávky vitamínu D3 s vitamínom K2. Vitamín D je z vedeckých výskomov známy okrem iného tým že udržuje imunitný systém človeka v správnej kondícii. Odvtedy v podstate nemávam žiadne respiračné ochorenia a keď aj za tych cca 5rokov niečo som chytil tak priebeh bol velmi lahky, bez užívania akychkolvek liekov /okrem kvapiek do nosa pri upchatom nose/. Dokonca ani raz mi nevysiel pozitivny test keď bol Covid aj ked pravdepodobne som ho prekonal len som nemal žiadne viditelne prejavy. Bez problemov sa zdržiavam medzi luďmi ktorý maju respiračné ochorenie a buď prejav nie je žiaden, alebo iba uplne minimálny a rychlo zmizne.
Podmienkou je minimalne kazde 2-3 mesiace si dat vysetrit hladinu vit D3 v krvi a neustale ju udrziavat nad 100nmol/l, ale zaroven nizsie ako 150nmol/l. Tiez je vhodne sledovat s tym aj hladinu vapnika.
Predtým ako som začal s pravidelnym doplnanim vit. D3 som bol do roka vzdy aspon raz chory, aj antibiotika a pod. Ale od tej doby nič podobné neriešim.
Ale mne to funguje iba ako dlhodoba prevencia, takze ak niekto ma nizku hladinu vit D a nejaku respiracnu pliagu už chytil, tak v tej chvili je neskoro a vit D už žiaden zazrak neurobí.
Pravidelne monitorovanie hladiny v krvi pri suplementacii je dolezite, lebo prilis vysoka hladina moze sposobovat zase ine problemy. To je upozornenie, pretoze na niektorych youtubovych zdrojoch sa udava ako kazdodenna davka 10.000IU bez prestavky cely rok ale to je napr z mojho merania prilis a po dlhsej dobe by to zvysilo hladinu v krvi nebezpecne vysoko.
Na zaklade mojej skusenosti zacali brat vit D3 aj starsie osoby v rodine a ich skusenost je tiez jednoznacne pozitivna.
Dnes ráno 37.4 st..keď mám Theraflu tablety 4 roky po expirácii..môžem ešte užívať?
Ja by som to, ako všetky lieky po exspirácií, vyhodil rovno do koša. Po toľkých rokoch po exspirácií tam už nebude tá zložka kvôli ktorej by si to theraflu chcel užiť.
Radšej by som si dal čaj z čerstvo nastrúhaného zázvoru a dal do toho citrón a med.
Radšej by som si dal čaj z čerstvo nastrúhaného zázvoru a dal do toho citrón a med.