deeper.network
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
deeper.network
ahojte, uvazoval uz niekto o pouzivi DPN ? decentralizovanej vpn ? zaujali ma celkom zariadenia od deeper networku, maju rozne zariadenia ktore viacmenej zarucuju bezpecnost, pripadnu dozivotnu vpn zadarmo, odradza ma akurat to, ze teoreticky cez moju domacu ipcku moze ina osoba vykonavat nezakonne veci, zvazujem ci nieco take kupit do domacej siete za ont, stretli ste sa s niecim podobnym, pripadne rovno zaridenim od nich ?
https://shop.deeper.network/products/de ... nnect-mini
najvacsie lakadla pre mna su hlavne trvale kompletne blokovanie reklam vo vnutornej sieti domu, moznost dozivotnej vpn bezplatne vzdy ked potrebujem, no nemam to otestovat a je problem najst kohokolvek v nasich koncinach co to realne pouziva
https://shop.deeper.network/products/de ... nnect-mini
najvacsie lakadla pre mna su hlavne trvale kompletne blokovanie reklam vo vnutornej sieti domu, moznost dozivotnej vpn bezplatne vzdy ked potrebujem, no nemam to otestovat a je problem najst kohokolvek v nasich koncinach co to realne pouziva
-
Mek
Addict
Re: deeper.network
No, pokial to pouziva uzviatelov zapojenych do siete ako proxy, tak potom ano, je tu riziko, ze cez tvoju IP sa bude hackovat a spamovat, a dostanes sa na blacklisty nie svojou vinou. Rovnaky problem maju ludia, ktori si doma spustia Tor exit node.
Co sa tyka pojmu "dozivotne zadarmo", uz mame skusenost so skylinkom, tomu by som neveril. Ten deeper.network existuje ako spolocnost len od roku 2018, a co ked zanikne, nestane sa z tych zariadeni len drahe tazitko na papier?
Co sa tyka pojmu "dozivotne zadarmo", uz mame skusenost so skylinkom, tomu by som neveril. Ten deeper.network existuje ako spolocnost len od roku 2018, a co ked zanikne, nestane sa z tych zariadeni len drahe tazitko na papier?
-
cORP.
Addict
to prave neviem, funkcnost aj celkovo myslienka ma zaujala no neviem ci tomu verit a ci vobec do toho investovat peniaze, nakolko ludi je pomenej, viacmenej jediny hw ktory je na to urceny predavaju viacmenej skor len oni
cORP.
a aka by mala byt vyhoda napr oproti nejakej beznej Vpn sluzbe?
a aka by mala byt vyhoda napr oproti nejakej beznej Vpn sluzbe?
-
cORP.
Addict
aj v tom, ze si ju uz viac nemusis platit viacmenej, kedze to funguje trocha inak ako dedikovane servery v danej krajine ktore dana vpn vlastni, zrusenie reklam atd.
takže človek síce ušetrí mesačne 2-3€ ale získa vysokú pravdepodobnost že dostane v priebehu času predvolanie na políciu lebo mu cez comp bežia ktovie aké svinstvá, alebo ho polícia rovno aj doma navštívi. Tomu sa hovorí "dobrý deal"cORP. napísal: 13 feb 2024, 17:05 aj v tom, ze si ju uz viac nemusis platit viacmenej, kedze to funguje trocha inak ako dedikovane servery v danej krajine ktore dana vpn vlastni, zrusenie reklam atd.
-
harrison314
Hardcore addict
Hlavne by som neveril "zvysnej bezpenosti", to ziadna VPN nedokaze zabezpecit. Osobne by som bal, si do lokalenj siete pripojit nieco co moze niekto iny pouzivat ako VPN, lebo sa toereticky moze dstat do tvojej siete.
A tiez nejako nevidim extra vyhody voci klasickemu Toru.
A tiez nejako nevidim extra vyhody voci klasickemu Toru.
prvy red flag: preco si musim kupit ich zariadenie? ved to je len nejaky protokol, preco si nemozem (aspon na skusku) nainstalovat klienta na svoje zariadenie?
celkovo idea davat do domu nejake random zariadenie a chodit cez neho na internet... vlastne im odovzdavas cely svoj traffic nech si s nim robia co chcu.
dalsie co ma napadlo (hned po tom ze nevies co kto robi cez tvoju siet) ze ako je to s rychlostou? kedze je to urcene pre konzumerov, vacsina ludi nema doma nejaky extra super uplink. ked ti bude 20 ludi cez tvoju siet pozerat netflix, nebude to spomalovat tvoj internet? a ak je tam nejaka moznost limitov rychlost, nenastavi si vacsina uzivatelov minimalnu rychlost uploadu a tym sa stane ich endpoint prakticky nepouzitelny?
no a po rychlom googleni sa mi len potvrdilo ze je to len dalsi "web3" get rich scam:
https://old.reddit.com/r/CryptoCurrency ... e_vpn_for/
celkovo idea davat do domu nejake random zariadenie a chodit cez neho na internet... vlastne im odovzdavas cely svoj traffic nech si s nim robia co chcu.
dalsie co ma napadlo (hned po tom ze nevies co kto robi cez tvoju siet) ze ako je to s rychlostou? kedze je to urcene pre konzumerov, vacsina ludi nema doma nejaky extra super uplink. ked ti bude 20 ludi cez tvoju siet pozerat netflix, nebude to spomalovat tvoj internet? a ak je tam nejaka moznost limitov rychlost, nenastavi si vacsina uzivatelov minimalnu rychlost uploadu a tym sa stane ich endpoint prakticky nepouzitelny?
no a po rychlom googleni sa mi len potvrdilo ze je to len dalsi "web3" get rich scam:
https://old.reddit.com/r/CryptoCurrency ... e_vpn_for/
-
hojko
Site Admin
Mne to pride ako uplna hlupost a navyse v tom vidim bezpecnostne riziko. Ako uz bolo spomenute, tak radsej si zaplatit VPN alebo pouzit Tor, nez nezname zariadenie, ktore bude mat pristup do celej siete. Zakladny NordonVPN stoji 4 eur/mesiac, CyberGhost VPN ma akciu a 28 mesiacov ma za 57 eur, teda 2 eur/mesiac: https://www.cyberghostvpn.com/en_US/buy ... host-vpn-3
Dlhe roky pouzivam surfshark a viacmenej spokojnost a nie su drahy. Tor je samozrejme tiez fajn, ale je vyrazne pomalsi a jeho exit nody su uz blacklistovane viacej ako u vpnniek
-
cORP.
Addict
diky za nazory, len ma to zaujalo, kupu nebudem tym padom realizovat