Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
jackb
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa jackb »

napr ako mnieria na vchody do bytoviek...
vsak to povedal fasisticky kapitan vo videu pre TV Zvezda.
napr.?
Krynky, rabovanie Rusov, straty Rusov v Avdijivke, nelegitimita Zelenskeho, nasilne odvody, nepouzivanie ukrajinskeho jazyka, genocida pachana Ukrajinou,... mozno ti Tomas zozenie robotu pre rusky bludweb, ked ste ti Trnavaci. prax mas.

logikou tunajsiech rusofilov: nepaci sa mi Ukrajinske video, preto sa skutok nestal:
urcite nevyhodili velitela Ciernomorskej flotily

urcite sa ani v lese pri Kyjive neobjavila diera po ruskom darceku. alebo ju Zelensky sam vykopal. ved ruske rakety vraj zasahuju len vojenske ciele. aj les je vojensky ciel. aj skolka. aj stanica plna evakuantov. aj trznica
citujuc britsky newsreel:
Gone was any pretence of aiming at military objectives. This was just savage.

a prve zabery GLSBD. a ani to sa urcite nestalo, lebo... rusofili nam hned a radi doplnia zo zumpy, v ktorej sa radi a ochotne brodia

Inak sledujete situáciu v Avdiivke?
Ano. Na to, ze mala padnut uz v oktobri a je druha polka februara, dostali tam okupatnske prasce poriadne po rypakoch a zasvili podu obrovskym mnozstvom vrakov. reenaktment 1916, ziadne umenie vojny.

clanok o Syrskom od ruskej edicie BBC
https://www.bbc.com/russian/articles/cv274dn0qlno
alebo citane po anglicky panom
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

jackb napísal: 15 feb 2024, 20:21 Krynky, rabovanie Rusov, straty Rusov v Avdijivke, nelegitimita Zelenskeho, nasilne odvody, nepouzivanie ukrajinskeho jazyka, genocida pachana Ukrajinou,...
Nekecaj zase, to čo si vymenoval som tu písal, a? To je môj názor na vec, reč je ale o inom tak neprekrucaj. Písal si:
jackb napísal: 14 feb 2024, 18:39 Ty tu zdielas uplne lzi, kraviny vymyslene v Moskve Svinčúchom a inymi dusevnymi mrzakmi
Tak mi daj ten priklad, či nemáš a zas splietas 2 na 3?
jackb napísal: 15 feb 2024, 20:21 logikou tunajsiech rusofilov: nepaci sa mi Ukrajinske video, preto sa skutok nestal
Nie nie, logikou jackb-ho, Igorko stiahne z TG video v ktorom trafila raketa kopec, oreze ho a jackb tu šíri to video s popisom ako sa ruské lietadla stretli s bavlnou, fakt úbohé :D

Autoeditácia príspevku po 10 min 53 sek:
jackb napísal: 15 feb 2024, 20:21
Ano. Na to, ze mala padnut uz v oktobri a je druha polka februara, dostali tam okupatnske prasce poriadne po rypakoch a zasvili podu obrovskym mnozstvom vrakov. reenaktment 1916, ziadne umenie vojny.
Zatiaľ čo UA vojaci utrpeli len minimálne straty ale povedali si, že pôda je tam zasvinena už dosť, tak sa presunú inde a ukážu aj tam rusom umenie vojny a budú im dávat zase po papuli po tisíckach denne, amen :D
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Avdiivka vyzera ze padla
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

jackb - " mozno ti Tomas zozenie robotu pre rusky bludweb, ked ste ti Trnavaci. " - aký Tomáš ?
K téme - je to už teda oficiálne ten pád Avdijivky?
jackb
Redeemer
Redeemer

beardie napísal: 15 feb 2024, 21:01 Avdiivka vyzera ze padla
Ked pozeram, tak pozeram, padol kotol medzi zumpou o Opytnym.
https://deepstatemap.live/en#14/48.1150/37.7743
To je môj názor na vec, reč je ale o inom tak neprekrucaj.
Nie. To nie je tvoj nazor. To su ruske lzi, ktore si siril. To, ze citis potrebu klamat a rozsirovat lzi nie je tvoj nazor.
názor -ru L -re pl. N -ry m. ▶ záver vytvorený myšlienkovým postupom pri hodnotení istej skutočnosti
https://slovnik.juls.savba.sk/?w=n%C3%A ... cs&d=psken#
Ty si ziadny myslienkovy postup nezapojil a nic si nehodnoti. V tvojej chorej potrebe obhajovat agresorov a uchylakov sa ti pacili protiukrajinske klamstva a tie si tu zdielal ako pravdu.
šíri to video s popisom ako sa ruské lietadla stretli s bavlnou
a nestretli snad? ved tam zahucal general porucik. snad nenapises, ze pri zbierani cucoriedok na kopci. teda, ty si aj toho schopny, len aby z toho tvoji milovani Rusi vysli v dobrom.
UA vojaci utrpeli len minimálne straty
ty ked nechces, aj pravdu napises.
Napriklad ku koncu roka: agresor minimalne 411kusov techniky, ZSU 30. Na zivej sile ku datumu publikacie clanku 13k, ZSU v radoch nizsich tisicov.
https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2 ... aine-wins/
Na to, ze je Avdijvka predmestie Donecka a front tam je uz 10 rokov, tak by tomu lepsie nevelil ani najsamotnejsi Pyrhos. Ale rusofili budu oslavovat dake vitazstvo, ale to, ze je to rovnaka prehra nepriatela ako Bachmut, to urcite nie.
inak, co tym agresorom trvalo tri tyzdne - ved tu rusofil zdielal video, ze Ukrajinci odmietaju bojovat 20. ci 21. januara. bud je to jedna z jeho lzi, alebo sa okupantom len nechcelo. fakt neviem.
Blastbit napísal: 15 feb 2024, 21:12 aký Tomáš ?
Ta karikatura novinara, ktoru sem daval curta s lzami o "rozklade ukrajinskej armady", ci aky blabol. on a este dalsi dvaja Trnavcania mali na FB dva bludweby na sirenie ruskych lzi uz pred 8-9 rokmi. sice pisali, ze su aj proti "lavicovakom", ale robili tam PR aj roznym pubertlanymi komunistom... skoncili tak, ze sa z nich stali "novinari" v minimalne dvoch bludweboch a uz beru peniaze z Velvyslanectva RF rovno a nie cez Proroka Sprostáša zo Zjem aj vlek.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

ArkanoviTigrovi napísal: 15 feb 2024, 16:54 aha, čiže "ilustračné video", OK ako vysvetlenie to beriem :D fakt "novinárčina" na úrovni...
ale ked rusi robia “novinarcinu na urovni” svojimi ilustracnymi videami, tak neplaces tolko, ani sa z nich nesmejes. Dam ti radu, bud plac objektivne na obe strany, alebo neplac vobec.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Jackb, ten priklad kde zdieľam svincuchove klamstvá máš?

Autoeditácia príspevku po 3 min 37 sek:
mLuks napísal: 15 feb 2024, 22:11 ale ked rusi robia “novinarcinu na urovni” svojimi ilustracnymi videami, tak neplaces tolko, ani sa z nich nesmejes. Dam ti radu, bud plac objektivne na obe strany, alebo neplac vobec.
Ty tu vidíš niekde rusku "novinárčinu na úrovni"? Ja nie, tak nechápem na čom sa mám smiať...
Je tu ale Igor orezavac videí Sushko, tak sa na ňom smejem.

Autoeditácia príspevku po 7 min 4 sek:
jackb napísal: 15 feb 2024, 21:21 a nestretli snad? ved tam zahucal general porucik. snad nenapises, ze pri zbierani cucoriedok na kopci.
Na tom orezanom videu určite nie...
A ten generál-porucik, máš nejaký seriózny zdroj okrem Kijev pošty, na ktorú sa odvoláva Wiki? Ja som to neskúmal, to sa píše tu, je to normálna neprovokacna otázka, tak sa hneď nerozčuľuj...

Autoeditácia príspevku po 7 min 17 sek:
jackb napísal: 15 feb 2024, 21:21 inak, co tym agresorom trvalo tri tyzdne - ved tu rusofil zdielal video, ze Ukrajinci odmietaju bojovat 20. ci 21. januara. .
Si si istý, že žiadna UA jednotka neodmietla bojovať? Odpovedaj prosím ťa len ÁNO alebo NIE
mLuks
Addict
Addict

ArkanoviTigrovi napísal: 16 feb 2024, 5:50 Ty tu vidíš niekde rusku "novinárčinu na úrovni"? Ja nie, tak nechápem na čom sa mám smiať...
pridavali sa tu rusmi recyklovane videa o AFU stratach, kde si bol vtedy? no ved ty mas TG, tak mozes ty pridavat a poukazovat na “rusku novinarcinuna urovni”, nech sa pobavime aj my.
jackb
Redeemer
Redeemer

Jackb, ten priklad kde zdieľam svincuchove klamstvá máš?
"Vsetko co si tu od novembra naklamal" okrem lzi o tvojom nicku. Z toho dakeho zmrda narodeneho v tomto storoci neobvinim.
ja sa smejem hned na dvoch vecia - od Rusov "vies", ze to video je oreazane. ale uplne najviac ako ste vy vsetci rusofili neschopni transliterovat azbuku/cyriliku do slovenciny

ale ked si nadhodil temu orezanych videii, tak moje najoblubenejsie, ako sa (aj tu) rusofili chvalili ako pozabijali tisice Ukrajincov pri marnom pokuse vylodit sa v Zaporizskej jadrovej elektrarni a ako tela "mrtvych" vyplavil Dnipr. No a v celej verzii videa sa ti "mrtvi" postavia a ptapkaju sa po pleciach.
Na tom orezanom videu určite nie...
A ten generál-porucik, máš nejaký seriózny zdroj okrem Kijev pošty, na ktorú sa odvoláva Wiki? Ja som to neskúmal, to sa píše tu, je to normálna neprovokacna otázka, tak sa hneď nerozčuľuj...
ked rakety padnu na aktivnu letecku zakladnu, tak sa tam urcite lietadla nestretnu s vybuchmi. teda ked ide o ukrajinske rakety zapadnej vyroby. ak by to bolo zakladna letectva ZSU, tak opat Rusi znicia ovela viac strojov ako maju a tu tlacovku Koňacenka tu budete slavnostne zdielat. Rozumiem tomu.
Ked tvrdis, ze zabitie general-porucika si Ukrajina vymyslela, tak ako Rusi klamali o Zaluznom ci Syrskom, tak musis uvies verziu, ktorej veris, ze je pravdiva a uviest, preco si v Kyjiv Post vymysleli niekoho, kto uz styri roky nezluzi a tvrdia, ze bol na Kryme :) Occamova britva. Vzdy a vsade.
Ked uz spominas ruskych generalov, kde sa vam stratil Gerasimov?
Si si istý, že žiadna UA jednotka neodmietla bojovať?
Kedze medzi tymi bludmi, ktore si zdielal a nepadnutim Avdijivky su minimalne tri tyzdne a "informoval" o tom len tupy slovensky rusofil, tak hadaj co si o tych nezmysloch, ktore nam tu nahovaras myslim. Dokonca taku tupotu nezdielali ani Svincuchovi zdielaci na Twitteri pod posty Ukranicov, takze realnost tej demagogie, ktoru ty bez namahy si nieco overit beries ako pravdu, je limitne bliziaca sa nule.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Commander: Fighting in Avdiivka 'difficult, but controlled'
https://kyivindependent.com/commander-f ... ontrolled/

**

Visegrád 24
@visegrad24
·
9h
The Ukrainian soldiers holding Avdiivka are nearly surrounded and outgunned as not enough artillery shells are being provided by the West

May they all escape encirclement & take up new, safer positions outside of town at the best moment possible.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Ak je pravdou, že už nemajú koho verbovať, bude to ťažké. Nádejou by mohli byť takéto veci:

Lotyšsko povedie alianciu krajín, ktoré Ukrajine dodajú milión dronov:
https://hnonline.sk/svet/96131313-lotys ... ion-dronov
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Pochopitelne že dobrovolníci na Ua už dávno došli. Velká cast tých ktorí boli v minulosti mobilizovaní su bud zranení alebo mŕtvi. A ak aj žiju a su zdraví, tak netušia kedy sa konečne budu moct natrvalo vratit domov k svojim rodinam.

**

Kalousek: Sen o vyhnání Rusů za hranice Ukrajiny je méně a méně reálný. Když ale Putin ochutná vítězství, jen těžko se zastaví | Život v Česku
https://zivotvcesku.cz/kalousek-sen-o-v ... d=26194112

Autoeditácia príspevku po 1 hod 31 min 25 sek:
Analytici odhadují, že současné ruské zásoby znamenají, že Rusko „potenciálně vydrží ještě asi tři roky těžkých ztrát a dokáže doplňovat tanky ze zásob, byť na nižší technické úrovni, bez ohledu možnosti vyrábět nové vybavení“.
https://www.novinky.cz/clanek/valka-na- ... .seznam.cz

**

Rusové začali stavět z čínských dílů falešné citroëny. Bez vědomí automobilky - Novinky
https://www.novinky.cz/clanek/auto-ruso ... .seznam.cz

Autoeditácia príspevku po 44 min 46 sek:
Jailed Russian opposition leader Navalny is dead -prison service | Reuters
https://www.reuters.com/world/europe/ja ... 024-02-16/
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

jackb napísal: 16 feb 2024, 7:51 ja sa smejem hned na dvoch vecia - od Rusov "vies", ze to video je oreazane. ale uplne najviac ako ste vy vsetci rusofili neschopni transliterovat azbuku/cyriliku do slovenciny
Keď vidím presne to isté video v 2 verziách, v jednej je vidieť okolie a má 15 sekund a v tej druhej sú okraje orezané a má 5 sekund, tak snáď viem že je orezané aj bez Rusov...
Keď niečo hľadám v srbčine, tak to priamo napíšem v cyrilike, neviem na čo by som to transliteroval, vieš ono sa dá mať aj v telefóne viac klávesníc, ak by si sa bavil s Rusmi, tak by ti to tajomstvo prezradili ako aj mne :D aj to že video bolo orezané :D
Ale trošku ťa poteším, nemám len slovenskú, srbskú a ruskú klávesnicu v telefóne, mám tam aj ukrajinskú, budeš ma uznávat? :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Takže Alexej Navalnyj je mŕtvy resp. skôr zabitý. https://www.aktuality.sk/clanok/EG1JXdh ... ka-sluzba/
jackb
Redeemer
Redeemer

Keď vidím presne to isté video v 2 verziách, v jednej je vidieť okolie a má 15 sekund a v tej druhej sú okraje orezané a má 5 sekund, tak snáď viem že je orezané aj bez Rusov...
Keď niečo hľadám v srbčine, tak to priamo napíšem v cyrilike, neviem na čo by som to transliteroval, vieš ono sa dá mať aj v telefóne viac klávesníc, ak by si sa bavil s Rusmi, tak by ti to tajomstvo prezradili ako aj mne :D aj to že video bolo orezané :D
Ale trošku ťa poteším, nemám len slovenskú, srbskú a ruskú klávesnicu v telefóne, mám tam aj ukrajinskú, budeš ma uznávat? :D
Urobil si vsetko preto, aby som o tvojom intelekte nemal dobru mienku. Tymto kydom si to cele potvrdil a uz sa nemusis snazit nic pisat.

400k ruskych strat prekonanych
GGb_1ZFWAAAIb9k.jpeg
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

jackb napísal: 16 feb 2024, 17:36 Urobil si vsetko preto, aby som o tvojom intelekte nemal dobru mienku. Tymto kydom si to cele potvrdil a uz sa nemusis snazit nic pisat.
tak ty co si naivne myslis, ze si zozral vsetku mudrost sveta a pises v tom zmysle, ze nedokazem rozoznat (bez Rusov) orezane a strihnute video (ktoremu si ty naletel, ze tam trafili ruske lietadla a postol si to sem ako najnaivnejsi idiot) od originalu tu ides pisat o intelekte?
ty ktory tu kvakas, ze Rusi dostavaju v Avdijivke po papuli po tisicoch denne pricom ruske straty na celej UA boli do 1000 denne tu ides kvakat o intelekte?
jackb napísal: 16 feb 2024, 17:36 400k ruskych strat prekonanych
a ake maju Ukrajinci ty uzitocny a naivny zdielac? nemusis odpovedat, bol by to trapny zvast
uz sa ti nebudem snazit nic pisat :smt006
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

S určitosťou jeden prípad keď stratili Rusi 3000 mužov (zabití, zajatí) pri Avdijivke.
Denné straty Rusov sú v priemere cez 200 vojakov od začiatku ruskej invázie.
mLuks
Addict
Addict

ArkanoviTigrovi napísal: 16 feb 2024, 17:59
a ake maju Ukrajinci ty uzitocny a naivny zdielac? nemusis odpovedat, bol by to trapny zvast
mensie ako rusi a ty to velmi dobre vies, tak neviem naco sa hras.

Staci teraz aktualne Adjivka. Ruske straty na technike v stovkach a Ukrajinske v desiatkach. Bol o tom nedavno clanok, asi aj tu to niekto postoval, ale ved dohladat si to vies aj ty. A k com to bolo rusom dobre? Ze po 5tich mesiacoch, ci kolkych, konecne obsadia Adjivku. uspech jak svina.

Za zmienku tiez stoji, ako si ukrajinci robia trhaci kalendar z ciernomorskej flotily. Kolko ruskych lodi uz padlo?
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

mLuks napísal: 16 feb 2024, 18:47 mensie ako rusi a ty to velmi dobre vies, tak neviem naco sa hras.
nie, velmi dobre to neviem, nemam to odkial vediet a rovnako nemam odkial vediet ruske straty, ak niekto tvrdi ze to vie, tak je naivny...
mLuks napísal: 16 feb 2024, 18:47 Ruske straty na technike v stovkach a Ukrajinske v desiatkach.
to tvrdi jedna strana, druha to nepriznava a rovnako je to aj naopak...
mLuks napísal: 16 feb 2024, 18:47 Za zmienku tiez stoji, ako si ukrajinci robia trhaci kalendar z ciernomorskej flotily. Kolko ruskych lodi uz padlo?
neviem kolko ale plne suhlasim, to co tam predvadzaju Rusi je tragikomedia

Autoeditácia príspevku po 11 min 44 sek:
Blastbit napísal: 16 feb 2024, 18:11 S určitosťou jeden prípad keď stratili Rusi 3000 mužov (zabití, zajatí) pri Avdijivke.
vynimka potvrdzuje pravidlo? :D ja narazam na ten slavny vyrok "denne po tisickach"
jackb
Redeemer
Redeemer

tak ty co si naivne myslis, ze si zozral vsetku mudrost sveta a pises v tom zmysle, ze nedokazem rozoznat (bez Rusov) orezane a strihnute video (ktoremu si ty naletel, ze tam trafili ruske lietadla a postol si to sem ako najnaivnejsi idiot) od originalu tu ides pisat o intelekte?
ty ktory tu kvakas, ze Rusi dostavaju v Avdijivke po papuli po tisicoch denne pricom ruske straty na celej UA boli do 1000 denne tu ides kvakat o intelekte?
presne o tomto som pisal. vysmievam sa z tvojej neschopnosti transliterovat azbuku/cyriliku a ty halucinujes dake video a este ma vulgarne napadas. dakujem, ze si potvrdil ako zle na tom tvoj intelekt je :)
uz sa ti nebudem snazit nic pisat :smt006
dakujem, ze to dodrzis. je trapnucke, ako ked sa potvrdi ako strasne dostavaju tvoji milovani agresori po papuliach, ty sa hodis o zem, robis kňů kňů kňů a vulgarne napadas ludi. mozes mat fyzicky vek 36, ale mentalne to je tak na pubertu. slovo robi chlapa, tak ho drz. :smt006
to tvrdi jedna strana, druha to nepriznava a rovnako je to aj naopak...
zase lzi. to je z clanku Forbsu. ked NYT vydava rusofila, ktory klamal o Krynkach, to si nam tu pchal pod nos, ze to je pravda. aj to, ked rovnake medium klamalo o ukrajinskom utoku na vlastny trh. to bolo tvoje Svate pismo. teraz mas clanok z Forbsu a "to tvrdi jedna strana". trapnucke, ale zodpovedajuce intelekutu.
dal si slovo.

podcast Telegraphu Ukrajine: The Latest mal live nahravanie:
Napísať odpoveď