Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa Blastbit »

ArkanoviTigrovi - no hej, ale neviem o tom, žeby pri Avdijivke strácali tisícky vojakov denne. Viem zatiaľ len o tomto jednom prípade.
Ale aj ten tvoj údaj, že Rusi strácajú do tisíc vojakov denne, nie je presný. Preto som tu dal pred pár týždňami aj link s dennými počtami.
Co sa týka čiernomorskej flotily Rusov, tak zrejme toto je ten údaj, citácia nižšie.
" “Ukraine has disabled a third of the Russian Black Sea Fleet during the large-scale invasion,” the country's armed forces told CNN after Wednesday's attack. That aligns with Ukrainian claims last week that they had disabled about 33% of Russia's warships, amounting to 24 disabled ships and one submarine. "
mLuks
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa mLuks »

ArkanoviTigrovi napísal: 16 feb 2024, 19:36 nie, velmi dobre to neviem, nemam to odkial vediet a rovnako nemam odkial vediet ruske straty, ak niekto tvrdi ze to vie, tak je naivny...

to tvrdi jedna strana, druha to nepriznava a rovnako je to aj naopak...
existuju kanaly, ktore overuju straty na zaklade geolokacii, satelitnych zaberov atd. Presne vdaka takymto ludom sa prislo na to, ze rusi recykluju videa AFU strat zo zaciatku ofenzivy a pouzivaju ich aj neskor, oretoze nesedela geolokacia.

Ked si si pri Belbeku dal namahu a presiel si si TG kanaly, tak si tu namavu daj aj teraz a pohladaj si to a budes to velmi dobre vediet. Iba zeby, si to nechcel vediet, tak sa hras na hlupeho? Ale no taak?
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

To o tej Avdijivke a tisicke denne vyskrekuje, lebo som to napisal ja. Nemoze zniest, ze ruske velenie tak v Avdijivke aj v Krynkach je blbe na total a posiela tam ludi na istu smrt robiac rovnake chyby kazdy jeden den. On si mysli, ze vsade vo svete je 2024, len na Ukrajine je 1916 a ked je velenie jednej strany dementne, tak je aj to druhe.

Chce vulgarne urazat, ale ked v kanale najde recyklovane video z popisom, tak tomu veri aj ked vsade okolo je realita ina. A ked si DeepState kupi fotky Maxaru Belbeku po utoku napocita tri znicene lietadla, tako on tvrdi, ze ani utok sa nestal, ani general nezomrel, lebo v kanale bolo "video je zostrihane". A ja kapitana pocul hovorit o miereni na bytovky a tvrdi, ze to nepovedal... ked uz nie ten bludweb, tak mozno baby Kalinak hlada asistenta nech vyuzije "talent".

Ku stratam v Avdijivke opat pisal Forbes. Pred siestimi dnami a je prelinkovany az na Google Sheet so stratami agresora a obrancov
https://www.forbes.com/sites/davidaxe/2 ... -avdiivka/
https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... =964689681
Ale od rana pride screenshot v slovencine, ze Ukrajincov tam vymreli miliony a bude dodiskutovane.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/ ... edit#gid=0
Ha, a este Spreadsheet od Oryxu. Ten som hladal uz od leta, ked bol ruske "videa ukrajinskych strat" - prezdielane ruskymi a americkymi botmi, ale inak nic. Tak tu je to dako vydokumentovane. Plus je tam aj pomer strat na technike. Na Oryx sa odvolavaju aj zapadne media, ale to je asi vsetko propaganda, lebo ked agresor urobi meatwave utok, tak pechota nezomrie a aj ked tanku uleti veza, tak sa posadke nic nestane a moze bojovat dalej. Zato Ukrajinci zomieraju asi len preto, ze dychaju vzduch, ktory si privlastnuju agresori.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

jackb napísal: 16 feb 2024, 23:04 To o tej Avdijivke a tisicke denne vyskrekuje, lebo som to napisal ja.
nie, ty si písal o tisícoch denne, plurál, množné číslo
jackb napísal: 21 jan 2024, 15:42v Avdijivke dostavaju Rusi po hubach na tisice denne.
Stačilo by priznať svoj omyl a ďalej nezavádzať
jackb
Redeemer
Redeemer

Z FB Martina Dorazina, ceskeho novinara na Ukrajine, ktory okrem novinarciny roznasa aj humanitarnu pomoc civilom, ktory ostali zit pri fronte. Okrem sprav z prvej ruky je aj zaujimave vidiet ako sa mesta z tituliek novin zmenili za dva roky
IMG_0178.jpeg
Hlavny velitel ZSU oznamil ustup z Avdijivky s dorazom na zivoty a zdravie bojovnikov.

Pre dezole to znamena: 10 milionov Ukrajincov a cudzich dobrovolnikov oblucenych. 1000 HIMARsov, 2000 Abramsov, 900 F35 a dve lietadlove lode triedy Queen Elisabeth ku tomu.
beardie napísal: 17 feb 2024, 7:53 nie, ty si písal o tisícoch denne, plurál, množné číslo
Nepodme sa tahat pismenka. O 1,1 alebo 1,2 tisic mrtvych som napisal ako o “tisicoch”. Ano.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Tak 1,2 tisíc mŕtvych ruských vojakov = stovky mŕtvych vojakov. Ak by to bolo 2,2 tisíc ruských vojakov mrtvych = dve tisícky mŕtvych.
Ak by ukrajinská armáda zabila v pondelok 2500 ruských vojakov, v utorok 3500 vojakov, v stredu 2720 vojakov, vo štvrtok 4500 vojakov atď, vtedy by sa dalo hovoriť o tisícoch/tisícke/tisíckach mŕtvych denne pri Avdijivke.
No to ale nie je reálne spôsobiť RF takéto denné straty pri možnostiach ukrajinskej armády, kedže priemerné straty za deň na ruskej strane je niečo nad 200 vojakov podla ukrajinského zdroja/linku čo som sem dal.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Má smrt Putinovi nepomůže, říkával Navalnyj. Ve věznici bylo 32 stupňů pod nulou - Aktuálně.cz
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/na ... .sznhp.box
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Môj verný sidekick to pokryl, ďakujem :)
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ArkanoviTigrovi napísal: 16 feb 2024, 19:36 nie, velmi dobre to neviem, nemam to odkial vediet a rovnako nemam odkial vediet ruske straty, ak niekto tvrdi ze to vie, tak je naivny...
Nemas odkial vediet kto ma ake straty na ua, ale zato vies ze izraelci uz zabili viac civilov ako rusi, lebo to zverejnil HAMAS :D
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

Asi off-topic, ale cisla z Gazy povazuju za dostatocne spolahlive napr. aj v OSN. Na zaciatku konfliktu dokonca kazda casualty bola identifikovana na konkretnu osobu. Toto fungovalo do cca 10k obeti, potom uz v Gaze nastal rozklad zdravotnictva a verejnej spravy v takej miere, ze robenie takychto statistik nebolo dalej mozne. Cisla ale potvrdzuju aj vedecke studie, napr. v prestiznom Lancete: https://www.thelancet.com/journals/lanc ... 7/fulltext Celkovo to vyzeraju ako dost kvalitne cisla a teda aj v minulosti v predoslych konfliktoch Ministerstvo zdravotnicva v Gaze nemalo zvyk cisla nafukovat.

K Ukrajine. Tak z cca 1000 mrtvych + zranenych sa zrazu stava tisice mrtvych a kto s tym nesuhlasi je rusofil podla miestneho dezinformatora. Klasika :D Ale teda tie cisla co dava za poslednu dobu vonku stab Ukrajiny davaju coraz mensi zmysel. Napr. aj za vcera hlasia ruske straty okolo 1000, ale ta situacia na bojisku tomu vobec nezodpoveda. Avdiivka vyzera pre Ukrajincov dost zle a za posledne 2-3 dni ide o to ako sa odtial stiahnut bez vacsich strat. Aj svedectva UK vojakov hovoria o tom ze im chyba antiair, ze to tam Rusi dost silno bombarduju zo vzduchu, ze Rusi maju prevahu v delostrelectve, ze v ludskej sile je to prevaha 7:1, ze musia miestami za sebou nechavat zranenych padnut do zajatia. A do tohto stab hlasi ze tam vyradia kazdy den jeden cely rusky BTG. No to mi uplne realisticke nepride, nech sa to na to clovek pozrie akokolvek. A teda ak sa porozpravate s beznym Ukrajincom, tak ani oni tymto cislam velmi neveria.
mLuks
Addict
Addict

Príspevok od používateľa mLuks »

na odlahcenie …co robia vojaci spojeneho kralovstva na ukrajine?

za dalsie, zopakujem sa, zdroje na straty na daju overovat a najst udaje, ktore su overene. a prave tieto zdroje potvrdili to, ze ruske straty pri adjivke su xkrat vacsie ako tie ukrajinske. Snad si aj ty sam aj spolu s AT videl tie videa z prvych bojov o Adjivku, kde naozaj im AFU dokazala rozsekat aj 7-10 vozidel behom jednej ich akcie. Ved sa to vsade mozne aj spominalo, ze tam rusi posielali vojakov jak do mlynceku na maso.

A vy dvaja miestny anti-ukrajinci si tu stale idete svoje ako su tie ruske straty vymyslene.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

jackb napísal: 16 feb 2024, 19:56 je trapnucke, ako ked sa potvrdi ako strasne dostavaju tvoji milovani agresori po papuliach, ty sa hodis o zem, robis kňů kňů kňů
mas to pomylene, mne je ukradnute ako sa Rusom dari/nedari a kolko ich tam skape... knu knu tu robis ty ked si dovolim kritizovat tvoju vieru "v konecne vitazsto" a vsetko s tym spojene :smt006 zi si aj nadalej v sladkej nevedomosti a naivite...

Autoeditácia príspevku po 3 min 19 sek:
M142 napísal: 17 feb 2024, 10:52 Nemas odkial vediet kto ma ake straty na ua, ale zato vies ze izraelci uz zabili viac civilov ako rusi, lebo to zverejnil HAMAS :D
predstav si, ze to pisali na strankach OSN, asi to boli hackeri z hamasu...
rovnako tam spominaju aj civilne obete na UA...
neverim Ukrajincom kolko ruskych vojakov zabili a neverim Rusom kolko zabili ukrajinskych... inak v decembri kecal Lavrov (? neni som si isty) o 383 000 ukrajinskych vojakoch, ty tomu veris? ja nie, rovnako ako UA infografikam...
eMPiko
Addict
Addict

mLuks napísal: 17 feb 2024, 11:33 na odlahcenie …co robia vojaci spojeneho kralovstva na ukrajine?

za dalsie, zopakujem sa, zdroje na straty na daju overovat a najst udaje, ktore su overene. a prave tieto zdroje potvrdili to, ze ruske straty pri adjivke su xkrat vacsie ako tie ukrajinske. Snad si aj ty sam aj spolu s AT videl tie videa z prvych bojov o Adjivku, kde naozaj im AFU dokazala rozsekat aj 7-10 vozidel behom jednej ich akcie. Ved sa to vsade mozne aj spominalo, ze tam rusi posielali vojakov jak do mlynceku na maso.

A vy dvaja miestny anti-ukrajinci si tu stale idete svoje ako su tie ruske straty vymyslene.
Ked Ukrajinci rozbijali ruske utoky a videli sme horiace kolony ruskej techniky, vtedy tie cisla davali zmysel. Ale ako je mozne ze teraz sa situacia uplne otocila a stale su tie cisla rovnake? To je to nezmyselne na tom.

A potom samozrejme treba rozlisovat straty na technike a straty na zivotoch. V tomto pripade Rusi boli utocnici tak oni museli vytiahnut tanky, BMP-cka a inu techniku a skusit sa prebit. Ukrajinci ale tejto techniky nasadzovali niekolkokrat menej, na obranu pouzivali drony, delostrelectvo, pechotu. Potom pochopitelne ruske straty na technike ktora sa pouziva na utoky su omnoho vyssie, kedze oni boli ti co utocili a Ukrajinci do zbytocnych tankovych subojov uplne pochopitelne nesli. Ale z tohto cisla sa neda odvodit ako vyzeraju straty na ludskej sile.
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

eMPiko napísal: 17 feb 2024, 11:10 Tak z cca 1000 mrtvych + zranenych sa zrazu stava tisice mrtvych a kto s tym nesuhlasi je rusofil podla miestneho dezinformatora. Klasika :D
dovolim si ta poopravit, "tisice pri Avdijivke" :D
jackb napísal: 16 feb 2024, 23:04 To o tej Avdijivke a tisicke denne vyskrekuje, lebo som to napisal ja.
nenapisal si to, pisal si o tisickach denne
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Britský vojaci na Ukrajine ? Nebude to súvisieť s pomocou odmínovania, s trénovaním civilistov na boj a pod ?
Edit - možno aj toto s tým súvisí https://www.geostrategy.org.uk/britains ... e-in-2024/
jackb
Redeemer
Redeemer

uz sa ti nebudem snazit nic pisat :smt006
Bud tak laskavy a drz sa tohoto, lebo si sa opat len strapnil.
mas to pomylene, mne je ukradnute ako sa Rusom dari/nedari
ano, mas to pomylene. beznemu cloveku sa agresor hnusi a sympatizuje s obetou. ty to mas naopak a pomylene - zdielas nerealne Ruske uspechy, spochybnujes ich vojnove zlociny a na druhu stranu si vymyslas zlociny pachane ZSU a upieras im uspechy. potom este vulgarne urazas kazdeho, kto si dovoluje s Ukrajinou sympatizovat a neveri ruskym klamstvam, ktore siris.
to, ze to mas pomylene je jasne uz z tvojho nicku. to som tu cele tyzdne rozoberal a zdrojoval. kazdy uz vie, co si zac a ake genocidne fasisticke bestie su ti sympaticke.
vieru "v konecne vitazsto" a vsetko s tym spojene
e? :D
zi si aj nadalej v sladkej nevedomosti a naivite...
toto ti zo srdiecka zelam. len nas tym tu neobtazuj, lebo potom vyzeras ako zazrak matematiky - osoba s negativnym IQ.
drz sa toho zavazku, ktory som citoval hore. dakujem.
eMPiko napísal: 17 feb 2024, 11:10 Aj svedectva UK vojakov hovoria o tom ze im chyba antiair, ze to tam Rusi dost silno bombarduju zo vzduchu
Na Ukrajine su britski regulari? Mozem poprosit legtimny zdroj? Lebo toto je ako z ruskeho bludwebu... UZ druhy krat za par dni spominas Britov na Ukrajine, ale si jediny zdroj info o tom, ze z dani platim posobenenie kralovskej armady na Ukrajine. Takze ma to zaujima este viac. Vdaka za vysvetlenie.
Blastbit napísal: 17 feb 2024, 8:56 No to ale nie je reálne spôsobiť RF takéto denné straty pri možnostiach ukrajinskej armády, kedže priemerné straty za deň na ruskej strane je niečo nad 200 vojakov podla ukrajinského zdroja/linku čo som sem dal.
Zjavne je, kedze Avdijivka mala padnut uz vcera a zase 1,1K dole.
723 dni vojny. 400k straty. 553(,2503) denne.

Dnes sa cini letectvo a nepriatel prisiel o tri lietadla.
GGiOdZ4WcAAHSCe.jpeg
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

1,2 tisíc = stovky vojakov. Od 2000 a viac = tisícky vojakov. Takže pri Avdijivke denne zomierajú desiatky, max. stovky ruských vojakov.
Zatial jediný prípad bola strata 3000 ruských vojakov pri Avdijivke, ale to sú dohromady počty mrtvych, zajatích, zraneních.
No a ty si písal, že Rusi dostávajú po papuli od Ukrajincov a že Rusi strácajú tisícky/tisíce vojakov denne pri Avdijivke.
eMPiko
Addict
Addict

jackb napísal: 17 feb 2024, 12:22 Na Ukrajine su britski regulari? Mozem poprosit legtimny zdroj? Lebo toto je ako z ruskeho bludwebu... UZ druhy krat za par dni spominas Britov na Ukrajine, ale si jediny zdroj info o tom, ze z dani platim posobenenie kralovskej armady na Ukrajine. Takze ma to zaujima este viac. Vdaka za vysvetlenie.
Skus si potrapit hlavicku a pokial nemas IQ vo vyske izbovej teploty mozno prides na to koho som tym myslel. Ak si napriek zamysleniu stale budes mysliet ze tym myslim britskych regularov, tak sa ozvi a ja ti to vysvetlim, dobre?
jackb
Redeemer
Redeemer

Mam IQ izbovej teploty a jediny zivotny uspech je, ze som sa naucil svoje rodne cislo. UK znamena United Kingdom. Zaujima ma, ako je mozne, ze su na uzemi Ukrajiny britski regulari a vie o tom jediny slovensky rusofil na anonymnom diskusnom fore. BTW, nebol som sam, kto sa ta na to pytal. Blahozelam, vuglarne si napadol viacerych diskuterov. Musis byt na seba hrdy.
Znacka Ukrajiny je a vzdy bola UA. Ak to niekto odmieta a pouziva dezolatsky slovnik - na obyvatelov Ukrajiny pouziva rasistiky derogativ "ukacka", tak ma skutocne IQ izbovej teploty. O patologii antipatii ku obetiam, sympatii ku agresorovi a pouzivanie jeho slovnika som sa vyjadril vyssie. Pekny zvysok vikendu.
Rusi dostávajú po papuli od Ukrajincov a že Rusi strácajú tisícky/tisíce vojakov denne pri Avdijivke.
Indeed they do. Napriek tomu, ze ZSU tam ustupuju. To je teda "uspech".
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

jackb napísal: 17 feb 2024, 12:22 lebo potom vyzeras ako zazrak matematiky - osoba s negativnym IQ.
Pleties si mňa so sebou. Zázrak matematiky si tu predviedol ty, ruské straty na celej UA cca 1000 denne ale pri Avdijivke dostávajú denne po tisícoch po papuli. Na tvojom mieste by som bol fakt ticho, lebo trapnucky si tu hlavne ty.

Autoeditácia príspevku po 2 min 19 sek:
A teraz som už fakt skončil, otváram pukance a idem sa rehotať na oslavných ódach na neporaziteľnu UA armádu, tak ma prosím vás nespominajte aby som sa nemusel zase zapájať do debaty, dakujem
Napísať odpoveď