ktore su tie nove ? odkial ides objednavat ?cinges napísal: 24 nov 2023, 22:06 lacne moc nenajdes. Osobne ja pojdem do novych aqara + tam musis kupit branu. Mam stare xiaomi vypinace a tie su otrasne, robia si co chcu.
Smart vypínače
Re: Smart vypínače
neviem odkial este, ale su to aqara smart whitch H1 (D1 je stary). Podporuju zigbee 3.0 a do buducna spolu s hubom M2 by mali podporovat aj matter.
Tie su tiež pekné len ked som sa pozeral na ten biely tak neviem ci to bolo fotkou ale pride mi ta biela tak do seda ... Mne budu uplne vyhovovat tie D1 a tiež sa vojdem do cca 25€ H1 stoja cez 50€.cinges napísal: 30 nov 2023, 8:05 neviem odkial este, ale su to aqara smart whitch H1 (D1 je stary). Podporuju zigbee 3.0 a do buducna spolu s hubom M2 by mali podporovat aj matter.
Len ide o to ci sa mi vojdu do klasickej okruhlej krabičky a budu sa dat dobre upevniť.
Nevojdu sa do okruhlej krabice urcite. D1 maju ten zaklad do zasuvky este vacsi ako H1. Ja mam doma vsade hranate krabice, tak s tym problem nemam. Ale tak, vysekat sa to da a dat hranate krabice.
a neviem kde pozeras ceny, ale na alze ich maju za cca 30e.
a urcite by som nesiel do starsich. Za par rokov skonci podpora, nieco nebude fungovat, tak budes nasraty, ze to musis menit. Rovnako ako ja s tymi blbymi xiaomi vypinacmi.
a neviem kde pozeras ceny, ale na alze ich maju za cca 30e.
a urcite by som nesiel do starsich. Za par rokov skonci podpora, nieco nebude fungovat, tak budes nasraty, ze to musis menit. Rovnako ako ja s tymi blbymi xiaomi vypinacmi.
Sekat isto nebudem krabice mam nove ked som pozeral tak to daval do okruhlej... Pozeral som to na Aliexpress...
Ja mam hlbku krabicky 4,5cm a sirku 6,5cm
Ja mam hlbku krabicky 4,5cm a sirku 6,5cm
cinges[/quotezle som sa pozrel myslel som tieto ale to su H1M za tych 50€
H1 máme doma jeden. Neviem, pride mi to ako veľká opacha,ale je to o zvyku. Tie H1m sa mi páčia viac a ak by sa predávali na SK so ZB3.0 tak by som šiel do nich, lenže ja by som potreboval aj bezdrôtové verzie 
Posli fotkuJosa napísal: 01 dec 2023, 7:30 H1 máme doma jeden. Neviem, pride mi to ako veľká opacha,ale je to o zvyku. Tie H1m sa mi páčia viac a ak by sa predávali na SK so ZB3.0 tak by som šiel do nich, lenže ja by som potreboval aj bezdrôtové verzie![]()
Chcem sa opytat ako funguje ten bezdrôtový vypínač co ktomu treba a ako ho zapojit ked snim chcem napriklad ovladat bodove svetla a led pasy ?
Viete mi niekto poradit ?
Autoeditácia príspevku po 1 min 30 sek:
Autoeditácia príspevku po 1 min 30 sek:
Dakujem to mas asi bezkablove vypinace vsak ? ako si to prepojil ?
-
kukiak
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Mam 3 dvojvypinace na opačnej strane skladu ako ich potrebujem. Co potrebujem k tomu, aby som ich mohol ovladat z kadial chcem? Nejaka krabicka pod stary vypinac a nejaky wifi vypinac na miesto z kadial ich potrebujem ovladat?
-
starysomar
Hardcore addict
Peniaze 
Google - wifi vypínač.
Príklad: https://www.alza.sk/xtendlan-inteligentny-vypinac-wifidvojtlacidlovytuya-d7399050.htm
Google - wifi vypínač.
Príklad: https://www.alza.sk/xtendlan-inteligentny-vypinac-wifidvojtlacidlovytuya-d7399050.htm
-
kukiak
Addict
Nerozumiem. Toto dam na druhu stranu skladu, ale musi ist nieco pod stary vypinac co to zopne nie?
Znamemu som daval nieco take: https://a.aliexpress.com/_Ez8DolB
Je to RF, na 1 strane 2-vypinac (nie je potrebny nulak), na druhej strane bateriovy rf. Nevyhoda - ak mas 3 vypinace pri sebe (v ramceku), nezmestis to vedla seba.
Ak na strane, kde chces pridat novy vypinac, mas elektrinu, slo by to spravit aj cez nejake shelly napriklad, len uz je to zavisle (lokalne) na wifi. Shelly ma aj 3-ramcek a tlacidla (to v pripade ze sa ti do krabice pod vypinac nezmesti modul). Moznosti je celkom vela.
Je to RF, na 1 strane 2-vypinac (nie je potrebny nulak), na druhej strane bateriovy rf. Nevyhoda - ak mas 3 vypinace pri sebe (v ramceku), nezmestis to vedla seba.
Ak na strane, kde chces pridat novy vypinac, mas elektrinu, slo by to spravit aj cez nejake shelly napriklad, len uz je to zavisle (lokalne) na wifi. Shelly ma aj 3-ramcek a tlacidla (to v pripade ze sa ti do krabice pod vypinac nezmesti modul). Moznosti je celkom vela.
-
starysomar
Hardcore addict
kukiak sorry. Musel by byť privedený aj nulák do krabice toho wifi vypínača, potom by stačilo zameniť starý za ten wifi.
On hlada vypinac ktorym moze ovladat vypinace ktore uz ma. To co si mu sem dal je smart vypinac, fajn. Len potrebuje este nejaky ktorym by ho vedel ovladat.
-
starysomar
Hardcore addict
Moja chyba, doma pouýívam LED ovládané mobilom no zapínané klasickým vypínačom. Tak som to bral, že ich bude ovládať iba cez wifi.
-
kukiak
Addict
Cize toto dam pod vypinac - https://www.alza.sk/sonoff-mini-extreme ... htm?evt=ac (dam to aj pod dvojvypinac) ? A nasledne tam kde ho potrebujem premiestnit si dam toto https://www.alza.sk/sonoff-t1eu2c-tx-se ... 711529.htm. Co sa stane ak sa stary vypinac vypne rucne. Pojde zapnut skrz ten spinac pod nim aj cez novy vypinac alebo mam radsej stary vypinac uplne zrusit a nechat tam len ten sonoff mini? Diky!
Wifi tam samozrejme je.
Wifi tam samozrejme je.
Ten sonoff je len 1 kanalovy (1 vypinac). Ci to das pod vypinac je otazka - aka krabica, kolko kablov a spojok tam mas, aky hlboky mas povodny vypinac, atd.
So sonoff velmi skusenost nemam, teoreticky to mozno vies spojit, len je otazka ci to ide aj lokalne po wifi. Aby to nezalezalo len na cloude.
Ja by som tam dal shelly. Na strane vypinacov napr. 3x Shelly 2PM (pripadne doplnit aj 3x shelly 2-vypinac+ramcek), no a na druhej strane napr. Shelly i4 (2 kusy, a 2x vypinac 4+2 alebo 3x2 (podľa toho koľko krabíc tam mas alebo vies spravit), kedze 6-tlacitko nie je.
Funkcne je jedno co kde vypinas. I4 potom komunikuje s vypinacom priamo cez wifi.
So sonoff velmi skusenost nemam, teoreticky to mozno vies spojit, len je otazka ci to ide aj lokalne po wifi. Aby to nezalezalo len na cloude.
Ja by som tam dal shelly. Na strane vypinacov napr. 3x Shelly 2PM (pripadne doplnit aj 3x shelly 2-vypinac+ramcek), no a na druhej strane napr. Shelly i4 (2 kusy, a 2x vypinac 4+2 alebo 3x2 (podľa toho koľko krabíc tam mas alebo vies spravit), kedze 6-tlacitko nie je.
Funkcne je jedno co kde vypinas. I4 potom komunikuje s vypinacom priamo cez wifi.