Umela inteligencia / Artificial intelligence / AI
Re: Umela inteligencia / Artificial intelligence / AI
Kedze elektricka siet je nad sebou a v urcitom roztahu su stoziare, tak pri poskodeni predpokladam, ze to behom jedneho dna vedia opravit a spojazdnit.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Lacnejsie je, ked nepriatela presvedcis, ze nema bojovat.Spixy napísal: 20 feb 2024, 22:47 Lacný útok pomocou AI môže byť drone swarm. Droníky ktoré lietajú na Silvestra, len vyzbrojené a poháňané AI![]()
Nekonečné svety, počítačové postavy skoro ako skutočné. Ako zmení umelá inteligencia videohry (anketa)
„Hry stratia svoje hranice a stanú sa nekonečné. Nebude možné odlíšiť živého hráča od umelého.“ -Juraj Andraščík
„Hry do 30 rokov predbehnú vizuálnu kvalitu aktuálnych filmov. Film ako taký sa časom stane okrajovým žánrom. Každý fyzický herec bude chcieť byť reprezentovaný aj digitálnym avatarom.“ -Marián Ferko
„V prvom Assassin's Creed okolití ľudia reagovali na hráčove skákanie po strechách, čo bola v tej dobe šialená novinka. Pomocou AI budú môcť hry vygenerovať reakciu na absolútne akúkoľvek situáciu, ktorú hráč vyvolá a ešte si k nej aj vypľuť dabing v akomkoľvek jazyku, farbe hlasu či intonácii.“ -Roman Lipka
nie 30, ale do 10tich rokov.
-
starysomar
Hardcore addict
Novinárske zlátaniny?
umela-inteligencia-sa-vymkla-spod-kontroly
https://www.cas.sk/clanok/2900215/umela ... tvorcovia/
umela-inteligencia-sa-vymkla-spod-kontroly
https://www.cas.sk/clanok/2900215/umela ... tvorcovia/
Sory, pošleš sem článok z toho najväčšeho
hnoja na SK a pýtaš sa či je to zlátanina?
Tak si pozrime iba nadpis:
- nadpis obsahuje zveličenie? ✔ ("Umelá inteligencia sa vymkla spod kontroly")
- slovo veľkým písmenom? ✔ ("HROZBA")
- útok na vaše emócie? ✔ ("Strasie vás")
- už chýbajú iba výkričníky na konci (ale v perexe je, to by som uznal)
A obsah "článku" asi písalo nejaké dieťa...
Tak si pozrime iba nadpis:
- nadpis obsahuje zveličenie? ✔ ("Umelá inteligencia sa vymkla spod kontroly")
- slovo veľkým písmenom? ✔ ("HROZBA")
- útok na vaše emócie? ✔ ("Strasie vás")
- už chýbajú iba výkričníky na konci (ale v perexe je, to by som uznal)
A obsah "článku" asi písalo nejaké dieťa...
-
starysomar
Hardcore addict
Tak funguje prevažná väčšina takzvane spravodajských webov no nie len ony.
Otázkou ostáva či nemôže niečo hroziť v budúcnosti priamo v súvislosti s umelou inteligenciou.
Nemyslím jej zneužitie jednotlivcami ale celkovo ak by dostala nejakú formu samozdokonaľovania a možnosť niečo priamo riadiť, ovládať.
Otázkou ostáva či nemôže niečo hroziť v budúcnosti priamo v súvislosti s umelou inteligenciou.
Nemyslím jej zneužitie jednotlivcami ale celkovo ak by dostala nejakú formu samozdokonaľovania a možnosť niečo priamo riadiť, ovládať.
Samozrejme.
Stačí že sa ľudstvu nejak podarí vyvinúť AGI - AI ktoré je vo všetkom múdrejšie ako človek.
Ľudstvo teda už nebude mať dostatočnú inteligenciu na pochopenie toho, ako AGI funguje a čo robí, čo zamýšľa...
Stratíme teda nad AGI kontrolu a môže sa stať čokoľvek...
Planning for AGI and beyond (openai.com)
Existential risk from artificial general intelligence (wikipedia.org)
Can AGI destroy us without trial & error?
Na internete sú o tom pekné grafy
Stačí že sa ľudstvu nejak podarí vyvinúť AGI - AI ktoré je vo všetkom múdrejšie ako človek.
Ľudstvo teda už nebude mať dostatočnú inteligenciu na pochopenie toho, ako AGI funguje a čo robí, čo zamýšľa...
Stratíme teda nad AGI kontrolu a môže sa stať čokoľvek...
Planning for AGI and beyond (openai.com)
Existential risk from artificial general intelligence (wikipedia.org)
Can AGI destroy us without trial & error?
Na internete sú o tom pekné grafy
-
starysomar
Hardcore addict
No pekná perspektíva...
ľudstvo tak ako ho dnes poznáme raz vymrie uplne rovnako, ako vyhynulo 99,9percent vsetkych zivocisnych druhov v minulosti.starysomar napísal: 23 feb 2024, 6:18 Otázkou ostáva či nemôže niečo hroziť v budúcnosti priamo v súvislosti s umelou inteligenciou.
Aj druhov homo bolo v minulosti vela a dnes existuje iba jeden. Preco by na ten jeden mala platit nejaka špecialna výnimka z vymierania? Všetko čo má počiatok ma už v sebe zakódovaný aj svoj koniec, týka sa to všetkých diferencovaných javov vo vesmíre. Ludstvo ako boatloader for AI. Keď ťa loďka previezla na druhy breh, stáva sa zbytočnou.
Apropo tie grafy co postol Spixy: osobne si myslim ze to môže ist ešte všetko rychlejsie ako si dnes myslime.
Mozno ma Dreamer pravdu, a uz zijeme iba v Matrixe, resp to co prezivame je len nejaka predstava, iluzia ktoru nam projektuje AI.
-
harrison314
Hardcore addict
Lenze toto je uz sucasny stav, mi dnes nevieme ako hlboke neuronove siete premyslaju, ako vieme sa pozriet na aktivovane neurony ale to je tak vsetko.Spixy napísal: 23 feb 2024, 9:53 Ľudstvo teda už nebude mať dostatočnú inteligenciu na pochopenie toho, ako AGI funguje a čo robí, čo zamýšľa...
A ak beries ludstvo ako celok, tak dnes je to uz aj z beznym pocitacom, priemerny clovek netusi ako funguje, co robi a preco robi to co robi.
-
starysomar
Hardcore addict
Aspoň sa to vyváži - ľudstvo osprostieva, AI múdrie 
-
harrison314
Hardcore addict
Pozorujem ako cim dalej tym viac pouzivam Windows kopilot. Na otazky som ho pouzival uz pred tym, ale teraz ho hlavne vyuzivam na to aby mi spravil suhrn stranky alebo videa a nemusism pozerat hodinove video, ale to ci su v nom zaujimave informacie zistim za 5 minut.
Všetky youtube videá cca od covidu pozerám v 1,25x rýchlosti.
Windows kopilot = Bing kopilot alebo má Win11 už vlastný kopilot? Vie to spraviť súhrn aj z youtubu videí?
Windows kopilot = Bing kopilot alebo má Win11 už vlastný kopilot? Vie to spraviť súhrn aj z youtubu videí?
-
harrison314
Hardcore addict
Windows copilot je premnovany bing copilot.
Vie to spravit suhrn videii ak maju titulky (aj automaticky generovane, takze to zvlada vsteky videa v anglictine) vie to aj suhrn stranok, co mas otvorene.
Vie to spravit suhrn videii ak maju titulky (aj automaticky generovane, takze to zvlada vsteky videa v anglictine) vie to aj suhrn stranok, co mas otvorene.
Tiez by ma to zaujimalo, mam Windows 10, Firefox, Bing Copilot odpovedal, ako obvykle:
Tak som to vyskusal, tento odkaz, nefunguje ani vo Firefox, ani v Edge, Windows 10, niekomu to funguje?
https://zive.aktuality.sk/clanok/S6nvd6 ... nu-verziu/
EDIT: Alebo to funguje len v tom bocnom paneli?
Autoeditácia príspevku po 12 min 24 sek:
Tak som skusal aj ten bocny panel, ked kliknem na "Generovať súhrn videa", tak sa zobrazi toto:
Ak by som to potvrdil, tak mi to bude fungovat aj vo Firefox, alebo nie?
Samozrejme, môžem vám pomôcť s vytvorením textového súhrnu YouTube videa.
Problem je, ze nedokaze zhrnut ani clanky z niektorych stranok - ale nie vsetkych.Ospravedlňujem sa, ale ako AI asistent nemám schopnosť priamo zhrnúť obsah YouTube videa.
Ak máte prepis videa, môžem vám pomôcť zhrnúť ten text.
OK, vidim uz odpoved, je mozne, ze to funguje len v Edge?Ospravedlňujem sa, ale nemám schopnosť priamo zhrnúť obsah webových stránok. Môžem však poskytnúť návod, ako to urobiť pomocou dostupných online nástrojov. Ak máte text, ktorý chcete zhrnúť, môžem vám pomôcť zhrnúť ten text. Ak máte nejaké ďalšie otázky alebo potrebujete pomoc s niečím iným, dajte mi vedieť!
Tak som to vyskusal, tento odkaz, nefunguje ani vo Firefox, ani v Edge, Windows 10, niekomu to funguje?
https://zive.aktuality.sk/clanok/S6nvd6 ... nu-verziu/
EDIT: Alebo to funguje len v tom bocnom paneli?
Autoeditácia príspevku po 12 min 24 sek:
Tak som skusal aj ten bocny panel, ked kliknem na "Generovať súhrn videa", tak sa zobrazi toto:
To musim povolit, aby mi fungoval suhrn videi? K comu konkretne ma MS pristup, len ku konkretnemu videu, alebo akymkolvek datam, ktore su v schranke, ktore kopirujem - a aj mimo Edge?Povoliť spoločnosti Microsoft prístup k obsahu stránky
Odosielať údaje prehľadávania spoločnosti Microsoft, aby boli odpovede a návrhy generované umelou inteligenciou v službe Copilot relevantnejšie. Ďalšie informácie
Áno / Nie
Ak by som to potvrdil, tak mi to bude fungovat aj vo Firefox, alebo nie?
-
harrison314
Hardcore addict
Je to bocny panel v Edge. Tym potvrdenim mu davas pristup ku obsahu stranky, ktoru mas otvorenu (spolu s bocnym panelom), je to logicke, lebo inac nema ako vygenerovat jej suhrn.
To ci to to bude fungovat vo Firefoxe netusim, ale ked to hekujes, tak sa potom necuduj, ze ti plno veci nejde.
To ci to to bude fungovat vo Firefoxe netusim, ale ked to hekujes, tak sa potom necuduj, ze ti plno veci nejde.
Dakujem, nemohol by si vyskusat, ci ti suhrn youtube funguje vo Firefox?
Copilot uz normalne funguje aj bez "hackovania" aj vo Firefox, iba je tam iny limit otazok.
Ten suhrn niektorych stranok nejde ani v Edge, takze ani s tymto nema nic "hackovanie".
Copilot uz normalne funguje aj bez "hackovania" aj vo Firefox, iba je tam iny limit otazok.
Ten suhrn niektorych stranok nejde ani v Edge, takze ani s tymto nema nic "hackovanie".
-
harrison314
Hardcore addict
Ale ten suhrn ti nepojde cez weboveho kopilota, lebo ten sa nema ako dostat k videu (napriklad ked je sukromne), vo Firefoxe nemam ako otvorit ten bocny panel kopilota.
Co ak je video verejne? Bez bocneho panela to nejde ani v Edge? Ked mu to zadas ako otazku a pridas odkaz youtube.
Mne totiz odpovedal, ze to dokaze, ako uvadzam vyssie, chcel by som zistit, ci to dokaze, ked bude mat potvrdeny ten suhlas so zdielanim schranky.
Suhrn stranky vie spravit aj vo Firefox, bez bocneho panela, ale nie na vsetkych strankach, takze aj pri youtube by to mohol zvladnut.
Mne totiz odpovedal, ze to dokaze, ako uvadzam vyssie, chcel by som zistit, ci to dokaze, ked bude mat potvrdeny ten suhlas so zdielanim schranky.
Suhrn stranky vie spravit aj vo Firefox, bez bocneho panela, ale nie na vsetkych strankach, takze aj pri youtube by to mohol zvladnut.