Zmena dodávateľa elektriny

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
tyler91
King
King

Zmena dodávateľa elektriny

Príspevok od používateľa tyler91 »

Zdravím, keďže teraz chodí ročné vyúčtovanie plynu a elektriny, pozrel som sa na ceny a na tejto stránke: http://www.menej.sk/elektrina/porovnanie/ som zistil, že pri mojej spotrebe elektriny 2317 kWh, tarifa DD2, dokážem ušetriť aj 40-50€. Môj súčasný dodávateľ je VSE, ktorý si asi najviac pýta € za dodávku elektriny.
Je tu niekto kto by popísal celý ten proces zmeny? na čo si mám dávať pozor pri výbere nového dodávateľa ?
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Zmena dodávateľa elektriny

Príspevok od používateľa starysomar »

Pozri si recenzie - práve pozerám na Energie2 a... prosti si pozri skúsenosti iných.
Tiež zvažujem zmeniť dodávateľa lebo platím 30 eur mesačne. No nie za každú cenu, až po pozretí skúseností iných.
tyler91
King
King

Príspevok od používateľa tyler91 »

No na google majú všetko negatívne recenzie.... 30€ platíš iba zálohu, všetko záleží od reálnej spotreby
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Prezrel som si to podrobnejšie - treba si pozrieť túto stránku:
http://www.urso.gov.sk:8088/CISRES/Agen ... hKW_Tarifa

...porovnať s tou druhou, zamyslieť sa, uvedomiť, akú časť platby tvorí samotná cena elektriny, a zamyslieť sa riadne, než človek dačo "vyparatí".
Pre možno 5-6% úspory (ak vôbec bude) sa mne neoplatí špekulovať a riskovať problémy s alternatívcami, aj keď zdravej konkurencii veľmi fandím.
daniel.daniel
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa daniel.daniel »

Cely proces zmeny trva dost dlho, nakolko dodavatela mozes zmenit, kratke obdobie po zverejneni noveho cennika elektriny z dovodu nesuhlasu s cenami. Alebo mozes vytvorit nesuhlas s automatickym predlzenim sucasnej zmluvy a to najmenej 2 mesiace pred predlzenim. Ak si najdes noveho dodavatela, vecsinou vsetko vyriesi zateba a pocka kedy mozes prejst ku nemu bez zmluvnej pokuty.

Najlepsie porovnanie ceny energii uz postol stary somar. Na zaklade mojej spotreby som presiel k najlacnejsej firme Utylis. Na nete najdes o nich dve stare negativne recenzie, ale vyskusal som a dva roky som spokojny. Pri rocnej spotrebe 11000kw mi to robi 300€ rozdiel oproti SSE. A velmi pozitivna vec neplatim ziadne preddavky a nemavam rocne vyuctovanie. Kedze mam digitalny elektromer (IMS) chodia mi mesacne faktury spresnou spotrebou za dany mesiac.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Dávam aktuálny LINK na kalkulačku URSO:

https://data.urso.gov.sk/CISRES/Agenda. ... NewWeb2023

Pozeral som to práve pre nás no pre mňa nemá zmysel ušetriť 1,43 eura mesačne pri ročnej spotrebe 2000 kWh. Kto má niekoľkonásobne vyššiu spotrebu, pre toho to zmysel má.
Napísať odpoveď