Na toto uz momentalne Rusi nemaju. Ich ciernomorska flotila je znacne oslabena a Ukrajina ma vdaka zapadnym zbraniam kvalitny area denial co sa tyka obrany svojho pobrezia. Ak by chceli ist Rusi do Podnesterska, museli by tam prist po susi. Ina situacia bola na zaciatku konfliktu, ked na taketo operacie Ukrajinci este neboli velmi pripraveni.retkvic napísal: 28 feb 2024, 18:52 Aktualne sa to zda nepravdepodobne, no mali to v plane od samotneho zaciatku, aj to co ste tu davali tu spravu o CIA agentoch na Ukrajine, tak sa tam spomina, ze vylodenie v Odese sa im nepodarilo kvoli zlemu pocasiu.
Vojna na Ukrajine
Re: Vojna na Ukrajine
Kedze februar ma tento rok 29 dni, tak "Suchoj Unor" stale pokracuje:
O 2,5 hodiny neskor: another one
A o dalsiu hodinu sprava o dalsom
uz mozes objasnit, kto odpalil Nordstream?
-
starysomar
Hardcore addict
A Ty?
presne to neviem, i ked mam nejakych favoritov
nie je to tam jasne napisane, preto sa opat pytam, ci to mozes konkretizovat
podla moznosti jednym slovom, napriklad 'Rusi' alebo 'Americania' alebo 'Ukrajinci'
podla moznosti jednym slovom, napriklad 'Rusi' alebo 'Americania' alebo 'Ukrajinci'
tieto Ua zostreli to už začína byt dost sila. Lebo strata takej stihacky je nielen financne velka strata, ale strata sama o sebe, lebo vyroba takehoto lietadla nie je až tak jednoducha a rychla zalezitost.jackb napísal: 29 feb 2024, 8:04 Kedze februar ma tento rok 29 dni, tak "Suchoj Unor" stale pokracuje:
-
starysomar
Hardcore addict
Len tak dalej. Zmatok sice harasi atomkami no neopovazi sa.
Češi na Ukrajině: Rusové nás rubou všude. Útočí jako divoši, nemáme už skoro čím krmit děla - CNN Prima NEWS
https://cnn.iprima.cz/cesi-na-ukrajine- ... .sznhp.box
Autoeditácia príspevku po 3 min 14 sek:
VIDEO: Nástupy ruských jednotek třikrát rozmetal HIMARS. Velení ignorovalo ukrajinský dron | FORUM 24
https://www.forum24.cz/video-nastupy-ru ... .sznhp.box
https://cnn.iprima.cz/cesi-na-ukrajine- ... .sznhp.box
Autoeditácia príspevku po 3 min 14 sek:
VIDEO: Nástupy ruských jednotek třikrát rozmetal HIMARS. Velení ignorovalo ukrajinský dron | FORUM 24
https://www.forum24.cz/video-nastupy-ru ... .sznhp.box
Drviva vacsina tych zostrelov nie je nicim dolozena. V minulosti sa vzdy objavili satelitne zabery trosiek, videa zo zeme, ruske telegramove ucty kde sa lucili s pilotmi a podobne. Zaroven casto chybaju uplne zakladne udaje: kedy, kde, ako. Preto som osobne trochu opatrny s tym ci su tieto ukrajinske tvrdenia naozaj pravdive - treba pockat na nejake dalsie overenie. Bud si to Ukrajinci vymyslaju a davaju to von aby prekryli momentane neuspechy na fronte, alebo sa Rusom podarilo zdokonalit ich operation security a uz im personal neleakuje informacie o stratach na telegrame.gogo956 napísal: 29 feb 2024, 15:37 tieto Ua zostreli to už začína byt dost sila. Lebo strata takej stihacky je nielen financne velka strata, ale strata sama o sebe, lebo vyroba takehoto lietadla nie je až tak jednoducha a rychla zalezitost.
áno, môže to byť z časti iba Ukrajinska propaganda na posilnenie vojenskej morálky. Tolko zostrelov v tak kratkom čase je podozrivých.eMPiko napísal: 29 feb 2024, 17:09 Drviva vacsina tych zostrelov nie je nicim dolozena. V minulosti sa vzdy objavili satelitne zabery trosiek, videa zo zeme, ruske telegramove ucty kde sa lucili s pilotmi a podobne. Zaroven casto chybaju uplne zakladne udaje: kedy, kde, ako. Preto som osobne trochu opatrny s tym ci su tieto ukrajinske tvrdenia naozaj pravdive - treba pockat na nejake dalsie overenie. Bud si to Ukrajinci vymyslaju a davaju to von aby prekryli momentane neuspechy na fronte, alebo sa Rusom podarilo zdokonalit ich operation security a uz im personal neleakuje informacie o stratach na telegrame.
https://www.publicsenat.fr/actualites/p ... -les-plans
Francuzi su ocividne ti clenovia NATO ktori chcu najviac poslat svojich vojakov na Ukrajinu v kontexte debaty poslednych dni. Tu spominaju ze by to mohol byt trening, antiair defense, ale celkom zaujimavy napad aj strazenie istych hranic. To by mohla byt hranica s Bieloruskom, kde uz dalsiu eskalaciu asi nateraz necakaju, ale stale tam je naviazanych 50k ukrajinskych vojakov. Alebo by mohli chytat zbehov na hraniciach s EU.
Francuzi su ocividne ti clenovia NATO ktori chcu najviac poslat svojich vojakov na Ukrajinu v kontexte debaty poslednych dni. Tu spominaju ze by to mohol byt trening, antiair defense, ale celkom zaujimavy napad aj strazenie istych hranic. To by mohla byt hranica s Bieloruskom, kde uz dalsiu eskalaciu asi nateraz necakaju, ale stale tam je naviazanych 50k ukrajinskych vojakov. Alebo by mohli chytat zbehov na hraniciach s EU.
Je to tam napisane uplne konkratne. Princip Occamovej britvy jasne hovori, ze ked tam ma jedna krajina techniku na vykonanie toho utoku, tak to spachala ona, a je neplatna teoria z b-ckovej bondovky.beardie napísal: 29 feb 2024, 13:02 nie je to tam jasne napisane, preto sa opat pytam, ci to mozes konkretizovat
Inak je pri lietadlach sranda, aky fanaticky rusofil niekto dokaze byt. Rusom padaju lietadla vo velkom: Ukrajinci klamu
Ked Rusi zverejnia cele mesiace stare videa, ci videa, ktore su nahrate z hry, tak je to svate pismo a stalo sa to presne tak a presne tom mieste ako hovoria, aj ked sa to nikdy nepodarilo overit, ba naopak, "georeferencovanie" ukazuje na miesto, kde sa to stat ani nemohlo. S humorom do konca tyzdna
Prasivy Maxar, nerobi satelitne zabery pocas zimy s nulovym cloud cover kazdy jeden den a nezvrejnuje ich zadarmo na nete. Ako si to len moze dovolit
Napisat azerbajdzanskej internetovej televizii "How Dare You!?" do komentara
Lebo Rusi sa poucili a "maju neprekonatelne EW vybavenie uplne vsade", preto ukrajinske drony utocia v ruskom zazemi. Ukrajinci sa naucia ako na ruske suchoje - klamu. Ak tu boli pred rokom znaky chorej rusofilie, tak to toto je potvrdena diagnoza.
môžeš byť ešte viac konkrátnejší?jackb napísal: 01 mar 2024, 8:15 Je to tam napisane uplne konkratne. Princip Occamovej britvy jasne hovori, ze ked tam ma jedna krajina techniku na vykonanie toho utoku, tak to spachala ona, a je neplatna teoria z b-ckovej bondovky.
Pýtam sa to opäť
Zaluzny ma dnes celkom prekvapil. Zavesil na facebook post kde ma tricko neo-nazi kapely Perunova sekera. Borci v pesnickach spievaju o nadvlade sionistov a otvorene popieraju holokaust. To je teda celkom silny statement z jeho strany a ocividne ak niekedy v buducnosti vyzve Zelenskeho v suboji o prezidenta, bude zbierat hlasy extremnej pravice, kde Zelensky velmi uspech nema. Doteraz som si myslel ze to ma v hlave trochu viac upratane.
tych zostrelenych ruskych stihaciek je za posledne dni tolko, ze to znie skoro ako keby znova operoval Prizrak Kyjeva, len sa medzitym premenoval na Prizrak Azovu
rad by som sa tesil a preto by som rad videl nejake videa alebo nedajboze ine dokazy
rad by som sa tesil a preto by som rad videl nejake videa alebo nedajboze ine dokazy
Ukrajinci ztrácejí vesnice kolem Avdijivky. Obávají se, že postup Rusů nabere na obrátkách - Echo24.cz
https://echo24.cz/a/HyNg4/zpravy-svet-u ... d=26566244
https://echo24.cz/a/HyNg4/zpravy-svet-u ... d=26566244
katastrofa, ja tie spravy uz ledva mozem citat. casto sa tu(pravdivo) spominalo, ze zapad nechce az tak silnu ukrajinu a primarne len oslabuju rusko. ale toto co sa deje nie je premyslene, toto je ciste zlyhanie. rusko nakupuje balisticke strely a vsetko potrebne, vytlaca zapad z afriky a bohate zapadne staty sa predbiehaju v tom kto toho viac neposle na ua. toto slabosstvo nas bude stat vela.
Jediná šanca kedy bol čas zastaviť inváziu bolo od novembra 2021 - k začiatkom februára 2022. Ešte kým sa aj Macron s Putinom obijimali.
Ved aj prezidentka vo vyhlásení povedala, že o plánovanej invázii RF vedel Západ včetne SR vlády, už od novembra 2021.
A zrazu si nejaký európsky lídri možno zmyslia, že pošlú nejaké jednotky na UA, no už je neskoro, mali to urobiť pred RF inváziou a vtedy by si RF set sakra rozmyslelo, či podnikne inváziu na UA stým, že začnú bojovať aj s vojakmi Západu a riskovali by horšiu vojnu než je teraz na UA.
No čo si budeme hovoriť, RF ziska minimálne polku UA zrejme ku koncu budúceho roka 2025 a ukrajinský pracovnici sú už teraz ako lacná pracovná sila pre SR a Západ. Bude to koniec ukrajinského národa, budú včlenení do iných kultúr a národov, lebo späť sa už nebudú mať kde vrátiť.
Win situácia pre Západ + SR, aj Rusko keď získa to kvôli čomu vedie túto vojnu, hlavná obeť len Ukrajina bez vlastnej kultúry a územia skončí.
Ved aj prezidentka vo vyhlásení povedala, že o plánovanej invázii RF vedel Západ včetne SR vlády, už od novembra 2021.
A zrazu si nejaký európsky lídri možno zmyslia, že pošlú nejaké jednotky na UA, no už je neskoro, mali to urobiť pred RF inváziou a vtedy by si RF set sakra rozmyslelo, či podnikne inváziu na UA stým, že začnú bojovať aj s vojakmi Západu a riskovali by horšiu vojnu než je teraz na UA.
No čo si budeme hovoriť, RF ziska minimálne polku UA zrejme ku koncu budúceho roka 2025 a ukrajinský pracovnici sú už teraz ako lacná pracovná sila pre SR a Západ. Bude to koniec ukrajinského národa, budú včlenení do iných kultúr a národov, lebo späť sa už nebudú mať kde vrátiť.
Win situácia pre Západ + SR, aj Rusko keď získa to kvôli čomu vedie túto vojnu, hlavná obeť len Ukrajina bez vlastnej kultúry a územia skončí.