co by ste robili v pripade dostatocneho pasivneho prijmu
co by ste robili v pripade dostatocneho pasivneho prijmu
Otazka jasna z nadpisu
viem, ze tu vela ludi investuje a asi kazdy by rad dosiahol take prijmy z investovania, aby bol financne nezavisly. Co by ste vsak v takom pripade robili? Chodili by ste dalej do prace? Alebo by ste si nasli nieco ine, co by vas naplnalo viac, napriek tomu, ze by to moc nevynasalo? Boli by ste schopni seknut s pracou uplne? Ja som nad tym rozmyslal a prisiel som na to, ze mam taku otrocku mentalitu, a aj ked ma terajsia praca nijako extra nenaplna, tak neviem co ine by som v pripade takej volnosti mohol ine robit.
-
Mek
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Re: co by ste robili v pripade dostatocneho pasivneho prijmu
To je jednoduche, asi kazdy by sa venoval iba tomu co ho bavi, teda hobby. Ak je pre niekoho praca aj konicek, tak by asi dalej pracoval.
ked sa tam o 20-25 rokov dostanem, tak budem pracovat len ciastocne a cestovat, kym budem vladat
-
starysomar
Hardcore addict
Neraz som nad tým premýšľal kým som pracoval. Možností more - rozvíjať sa, venovať sa hobby, užitočnej činnosti pomoci odkázaným alebo robiť niečo iné, pre radosť nie ako nutnosť skrz plat.
Jediné čo si neviem predstaviť a nevedel som si nikdy - nerobiť nič.
Jediné čo si neviem predstaviť a nevedel som si nikdy - nerobiť nič.
To mi je jasne, skor ma zaujimaju konkretne predstavy.Mek napísal: 29 feb 2024, 11:19 To je jednoduche, asi kazdy by sa venoval iba tomu co ho bavi, teda hobby. Ak je pre niekoho praca aj konicek, tak by asi dalej pracoval.
Venoval by som sa svojim hobby, ktoré si dovolím povedať, že by mi zabrali minimálne tých 8 hodín denne, ktoré dnes trávim v práci.
Zároveň by som určite viac cestoval, aj keď na to sa nesťažujem ani teraz. Každopádne mám stále miesta vo svete na svojom bucket liste, ktoré by som chcel vidieť.
Ak by ma to prestalo baviť, tak by som možno skúsil rozbehnúť nejaký biznis typu car detailing. Dá sa to samozrejme spraviť aj dnes, akurát v súčasnej situácii mi to až tak nevyhovuje, keďže mám stále nemalé záväzky vo forme hypotéky a takýto biznis predstavuje nemalé riziko.
Ale ako hovorí Stanko Lobotka, možno si vďaka Bitcoinu za pár rokov budem môcť povedať: "This was my sen but now it's realita!"
Zároveň by som určite viac cestoval, aj keď na to sa nesťažujem ani teraz. Každopádne mám stále miesta vo svete na svojom bucket liste, ktoré by som chcel vidieť.
Ak by ma to prestalo baviť, tak by som možno skúsil rozbehnúť nejaký biznis typu car detailing. Dá sa to samozrejme spraviť aj dnes, akurát v súčasnej situácii mi to až tak nevyhovuje, keďže mám stále nemalé záväzky vo forme hypotéky a takýto biznis predstavuje nemalé riziko.
Ale ako hovorí Stanko Lobotka, možno si vďaka Bitcoinu za pár rokov budem môcť povedať: "This was my sen but now it's realita!"
Cestovanie, cestovanie a cestovanie.
Ale z práce by som asi hneď neutekal. Kým by ma to aspoň trocha bavilo tak by som pokračoval.
Ale z práce by som asi hneď neutekal. Kým by ma to aspoň trocha bavilo tak by som pokračoval.
co znamena "financne nezavisly" ? Pasívny prijem ktorý sa vyrovna terajsiemu prijmu, alebo? Alebo pasivny prijem niekolko nasovne vyssi ako terajsi prijem zo zamestnania? Lebo od toho sa aj rozvijaju nasledne moznosti..
To je u každého individuálne
Mozno vyhral lotto a potrebuje konkretnu inspiraciu 
by som prestal uplne pracovat/v zmysle zamestnanie/. Venoval by som sa len rodine a koníčkom typu literatura a pod. Len to je riziko, spoliehat sa do konca zivota uz len na prijem z investicii. Lebo nikto netuší čo sa v dlhšom časomvom horizonte stave s akciovym trhom, alebo v pripade nehnutelnosti, sa môžu udiať tiež rôzne prekvapujuce skutocnosti.
Takze aj ked clovek uz nejake investicie ma, tak strach z buducnosti mu aj tak nedovoluje prilis utiect z "rats race".
A potom je tu aj ta vec, ze ked clovek zbohatne tak automaticky sa mu posuvaju aj životné naroky a jeho standard a tak peniaze ktore mu este vcera na pokojny zivot stacili, tak dnes uz nemusia.
Za svoj zivot som poznal pripady, ze uspesnym podnikatelom /a ich rodinám/ sa zrazu otočil život o doslova 180stupnov..
Takze aj ked clovek uz nejake investicie ma, tak strach z buducnosti mu aj tak nedovoluje prilis utiect z "rats race".
A potom je tu aj ta vec, ze ked clovek zbohatne tak automaticky sa mu posuvaju aj životné naroky a jeho standard a tak peniaze ktore mu este vcera na pokojny zivot stacili, tak dnes uz nemusia.
Za svoj zivot som poznal pripady, ze uspesnym podnikatelom /a ich rodinám/ sa zrazu otočil život o doslova 180stupnov..
Pri cca 3000€ mesačne by som si znížil úväzok na 1/2, od 8000€ by som asi prestal pracovať úplne.
Kúpil by som si druhé auto na zábavu (asi 911GT3, kludne aj na lizing), na 2-3 mesiace by som vycestoval do USA, kúpil nejaký investičný byt v južnej Európe (sú tam lacné, a môžem tam na 2 týždne ísť bývať cez leto), ďalšie akcie IT firiem, plno blbostí ako akvárium, poriadneho drona, 3D tlačiareň, smart home... Ak by som vážne nemal čo s peniazmi tak vymeniť byt za penthouse alebo za dom s bazénom.
Kúpil by som si druhé auto na zábavu (asi 911GT3, kludne aj na lizing), na 2-3 mesiace by som vycestoval do USA, kúpil nejaký investičný byt v južnej Európe (sú tam lacné, a môžem tam na 2 týždne ísť bývať cez leto), ďalšie akcie IT firiem, plno blbostí ako akvárium, poriadneho drona, 3D tlačiareň, smart home... Ak by som vážne nemal čo s peniazmi tak vymeniť byt za penthouse alebo za dom s bazénom.
nebol by som proti
co znamena literatura? citanie alebo nieco pises?gogo956 napísal: 29 feb 2024, 19:27 by som prestal uplne pracovat/v zmysle zamestnanie/. Venoval by som sa len rodine a koníčkom typu literatura a pod.
-
harrison314
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
Siel by som studovat dalsiu vysoku skolu, napriklad chemiu, alebo biologiu.
M142
literatúra v zmysle čítania
literatúra v zmysle čítania
Ja by som už ďalej nepracoval. Viac by som sa venoval rodine, keďže teraz cítim že môj pracovný čas výrazne ukrajuje z času, ktorý by som chcel venovať manželke a deťom. Naplánoval by som nám nejaké výlety - nemyslím tým 5* all inclusive, ale aspoň nejaké zaujímavé aktivity a výlety po Slovensku, každý týždeň aspoň jeden. Nepotrebujem k tomu ani nejaké veľké sumy, stačilo by mi aj to čo zarábam teraz, alebo možno plus 50% navyše aby som mal pocit, že rodina je "safe".
Plus samozrejme nejaká posilka a beh, proste investovať čas do svojho zdravia.
Plus samozrejme nejaká posilka a beh, proste investovať čas do svojho zdravia.