Vojna na Ukrajine
Re: Vojna na Ukrajine
Ano ved v tomto suhlasim + že ak meškajú alebo niesu dodané požadované množstvá techniky, tak sa nedá niekedy ani len účinne brániť.
No pri tankoch som si nie istý že sú až tak účinná pomoc, na kolko RF stratilo velmi vela tankov a UA ich zase tolko nemá, žeby vytlačili RF.
Najlepšie sa vedie ofenzíva zo vzduchu stíhačky, bombardery a drony súčastne tak, aby sa čim skôr vyradila protivzdušnú obrana, ktorá ak nemá vzájomne kryté stanovištia, tak sú tiež lahký ciel.
No pri tankoch som si nie istý že sú až tak účinná pomoc, na kolko RF stratilo velmi vela tankov a UA ich zase tolko nemá, žeby vytlačili RF.
Najlepšie sa vedie ofenzíva zo vzduchu stíhačky, bombardery a drony súčastne tak, aby sa čim skôr vyradila protivzdušnú obrana, ktorá ak nemá vzájomne kryté stanovištia, tak sú tiež lahký ciel.
toto je dokument ktory potvrdzuje ze Usa nijako nezabezpecili buducu udrzbu tazkej techniky ktoru poslali na Ua. Neprebehol žiaden výcvik ua mechanikov na opravy nielen v poli, ale ani v dielnach. Nie su ani vybrane podniky ktore by mali stroje opravovat, takze nikto na Ua nevie ani ako ich diagnostikovat či kalibrovať.
https://media.defense.gov/2024/Feb/20/2 ... ECURED.PDF
Cele to dodanie Usa tazkej echanizovanej techniky bola len show aby sa ukazalo ze sa nieco poslalo, s tym ze nech si s tym uz potom Ukrajinci poradia ako vedia.
https://media.defense.gov/2024/Feb/20/2 ... ECURED.PDF
Cele to dodanie Usa tazkej echanizovanej techniky bola len show aby sa ukazalo ze sa nieco poslalo, s tym ze nech si s tym uz potom Ukrajinci poradia ako vedia.
Mna osobne vo všeobecnosti mrzí to, ako dopadne perspektívny národ s ich polohou a potenciálom ktorý keby plne využijú, sú ekonomicky silnejší než CR, SR a Polsko dohromady. Boli by vážna konkurencia aj pre západné krajiny.
Západ aj RF má svoje záujmy, SR tiež lebo je pod rôznym vplyvom a Ukrajincov využívajú aj tí ktorí na nich plujú no profit z nich majú napr Sujovci ked ich ubytovali a dostávali na nich peniaze, media si tiež na tomto pekne zaprofitujú lebo je to situácia ktorá pritahuje pozornost, politici si tiež na tom urobia svoje PR, a jediná obeť UA dopadne ako zdochlina ktorú nakoniec kde kto aj využije aj opluje.
Západ aj RF má svoje záujmy, SR tiež lebo je pod rôznym vplyvom a Ukrajincov využívajú aj tí ktorí na nich plujú no profit z nich majú napr Sujovci ked ich ubytovali a dostávali na nich peniaze, media si tiež na tomto pekne zaprofitujú lebo je to situácia ktorá pritahuje pozornost, politici si tiež na tom urobia svoje PR, a jediná obeť UA dopadne ako zdochlina ktorú nakoniec kde kto aj využije aj opluje.
pri Patriotoch sa dopredu ani neuvažovalo o tom, že by mali byť opravované, nakolko su take technicky komplikovane.
https://media.defense.gov/2024/Feb/20/2 ... SECURE.PDF
https://media.defense.gov/2024/Feb/20/2 ... SECURE.PDF
The DoD Did Not Develop a Sustainment Strategy
for the PATRIOT Air Defense Systems Transferred to
the UAF
Patril, tak ako patrilo Slovensko dnesnemu Madarsku a to je este slabe v porovnani s nami, kedze moskovi panovnici to uzemie vojensky napadli len pred par sto rokmi, oproti nasej tisicrocnej podradenosti, takze by sme si mali zacat zvykat, kedze 1000 rocnu historiu nezapries. To je uplne na hlavu ulet, ze? Alebo podla teba je to uplne legitimne? Slovensko ma samostatny stat par rokov, je zrejme nacase to zmenit.ArkanoviTigrovi napísal: 02 mar 2024, 9:17 a podla teba nepatril?
Ani ak by UA vstupila do EU a bola neutralna?
A teraz ako to, ze v Rusku to je kazdy rok cez 500k chlapcov.
A teraz ako to, ze https://focus.ua/uk/voennye-novosti/623 ... ya-vid-tck
A teraz ako to, ze bohvie kolko z tych 200k je vobec na UA, neschovava sa a je schopnych sluzby.
A teraz ako to, ze na UA uz sami priznavaju, ze maju problem s tym koho mobilizovat, tak im chod poradit.
Ako to 500k nie je problem, problem je ze ich potrebuju vycvicit a aby mali s cim bojovat, realita je taka, ze zapad zatial nenabehol na vojensky stav a mysli si, ze vyjednavanie s Putinom ma stale nejaky zmysel a ze podpisanie mierovej dohody bude znamenat koniec vojny, lepsie povedne im to tak tvrdi Rusko a tlmoci to cez trolljugend a svojich spojencov.
Teraz UA nie je v EU a je neutralna, to znamena ze nema u seba ziadnu zakladnu nato, no aj napriek tomu bola napadnuta.
Putin chce Ukrajinu demilitarizovat, co znamena neutralna Ukrajina, ktora by mala byt demilitarizovana, bol by to vobec este stat, ktor by nemal vlastnu armadu a nebol by v nejakom vojenskom spolocenstve? Demilitarizovana ukrajina a neutralna ukrajina to mi nejak nejde ddohromady, mozno by ti to mal vysvetlit Putin, ako to myslel.
Autoeditácia príspevku po 9 min 55 sek:
Toto by sa inak dalo pouzit aj na nas narodBlastbit napísal: 02 mar 2024, 9:40 Mna osobne vo všeobecnosti mrzí to, ako dopadne perspektívny národ s ich polohou
devízové rezervy klesli na polovicu za 2 roky vojny, pri aktuálnom nastavení ekonomiky sa budú vyčerpávať ešte rýchlejšiegogo956 napísal: 02 mar 2024, 8:59Ale Rusko stale este nieco ma z toho svojho "dolaroveho vankúša". Co sa tyka zbraní, tak je pravda ze moderne tanky nestiha vyrabat, ale tank je dolezity pri utocnych operaciach a tie nie uz pre Rusko prioritou. Tou je udržanie ziskanych uzemi. Na obranu stacia aj stare T-55 /nemusia byt ani zakopane/ a tych maju v skladoch este dost.
T-55 zničí obyčajný dron s RPG hlavicou za stovky dolárov
UA vyrába 100k dronov mesačne, v tomto nemajú Rusi šancu brániť dlhodobo už získané územia
na kedy sa teda podla teba môžme pripraviť, že Rusko sa začne stahovat z Donecka-Luhanska?beardie napísal: 02 mar 2024, 10:00 devízové rezervy klesli na polovicu za 2 roky vojny, pri aktuálnom nastavení ekonomiky sa budú vyčerpávať ešte rýchlejšie
T-55 zničí obyčajný dron s RPG hlavicou za stovky dolárov
UA vyrába 100k dronov mesačne, v tomto nemajú Rusi šancu brániť dlhodobo už získané územia
Ukrajinske su drony su pre AFU urcite velmi uzitocne, ale na ruskej strane nepochybne tiez prebieha proti-dronova technologicka evolucia. Dron sam o sebe nie je ziadna zazracna zbran a ked budu ruske straty sposobene dronmi prilis vysoke, nejake efektivne protiopatrenie vymyslia.
Aktualne testuju napr "jamming Saniya EW System " https://en.defence-ua.com/weapon_and_te ... -9181.html
Čo by asi znamenalo, ak by Ukrajina vyhrala vojnu? To by znamenalo, že RF by pritvrdila? Ved na vyhre alebo prehre RF zavisi Putinova existencia a po prehre by nasledoval jeho rychli pad, tak ako sa pomalicky prikrada ten ekonomicky, ciselka v rozpocte z vyroby zbrani ich nezachrania.Blastbit napísal: 01 mar 2024, 22:09 A to je aká radikálna pomoc? Taká, žeby Západ bol už v úplne otvorenej vojne s RF a ich spojencami? Lebo zatial je to nepriama účasť Západu.
No a keby náhodou Ukrajina aj vyhrala vojnu, tak budú mať čo robiť, aby si obnovili zničenú krajinu a ešte aj platili za tú pomoc za ktorú žiadali a dostali.Všetko by ich to vyšlo na stovky miliárd eur a to nikdy nijako UA nesplatí a pritom by stále riskovali další útok od RF ktoré by pritvrdilo.
Každopádne Ukrajina už je teraz porazená a žial RF si na jej územii zriadi bábkové štáty tzv nárazníkovú zonu + linia tvorená BLR až k Ciernemu moru.
Ukrajina porazená nie je, to sú iba mysle ludí, ktorí si myslia, ze po "mieri" bude lepsie.
Po tom co, ukrajinsku sampionku v serme dosikanovali Rusi, Zaluzny sa s nou odfotil v tricku so slovenskym znakom a hufnicami Zuzana. Jeden by povedal, ze zvysi sympatie Slovakov. No zo Slovenska sa o nom pise, ze je nacek. Preco sa objimal so Zidom Zelenskym a ako toleroval ministra moslima Umerova je teda velka zahada. Alebo to cele bude tak ako s tou "rasistickou karitaturou Aziata".
beardie, na temu Nord Streamu ako konkretnejsie ti mam napisat, a preco to mam dookola pisat, ze z retazca priamych dokazovat a ziadnej autorskej licencie na novy spionazny roman, je jasne, ze si to urobili Rusi sami. lebo tam mali tu lod. NATO Pond nie je taky uzky, aby sa tam plavila len tak mimochodom a robila tam cudne manevre. ta lod ma minimponorku na pracu v hlbkach. jachta nema zakladne vybavenie na ten druh roboty. tym, ze su trubky znicene, nemusi Rusko platit penale, za to ze plyn nedodava. pre Ukrajinu by bolo jednoduychie sabotovat teminaly na ruskom pobrezi ako realizovat ten divoky pribeh, ktory sa predklada ako dogma.
ak pocujem kopyta a som v Europe, je viac pravdepodobne, ze je to kon alebo somar a nie zebra, ktora daky sposobom niekomu niekde usla.
A cim zaplatia? Obilie a suroviny. Ved cely Donbas je o surovinach. Po 10 rokoch vojny to vyzera, ze tam nic byt nemoze, ale mapy prirodnych zdrojov hovoria iny pribeh.
beardie, na temu Nord Streamu ako konkretnejsie ti mam napisat, a preco to mam dookola pisat, ze z retazca priamych dokazovat a ziadnej autorskej licencie na novy spionazny roman, je jasne, ze si to urobili Rusi sami. lebo tam mali tu lod. NATO Pond nie je taky uzky, aby sa tam plavila len tak mimochodom a robila tam cudne manevre. ta lod ma minimponorku na pracu v hlbkach. jachta nema zakladne vybavenie na ten druh roboty. tym, ze su trubky znicene, nemusi Rusko platit penale, za to ze plyn nedodava. pre Ukrajinu by bolo jednoduychie sabotovat teminaly na ruskom pobrezi ako realizovat ten divoky pribeh, ktory sa predklada ako dogma.
ak pocujem kopyta a som v Europe, je viac pravdepodobne, ze je to kon alebo somar a nie zebra, ktora daky sposobom niekomu niekde usla.
preco by "si" Ukrajina obnovovala krajinu sama? ved uz teraz su oblasti rozdelene medzi krajiny EU, ktore maju patronat na obnovu. a co potencial slovenskych robotnikov a firiem? ked mohli slovenski zvaraci demontovat sovietske nuklearne sila ci robit inu robotu ked sa rozpadol ZSSR a naslednicke kraijny boli v chaose, preco by nemohli pracovat na obnove Ukrajiny? Britania, ani Nemecko sa neobnovili same...No a keby náhodou Ukrajina aj vyhrala vojnu, tak budú mať čo robiť, aby si obnovili zničenú krajinu a ešte aj platili za tú pomoc za ktorú žiadali a dostali.Všetko by ich to vyšlo na stovky miliárd eur a to
A cim zaplatia? Obilie a suroviny. Ved cely Donbas je o surovinach. Po 10 rokoch vojny to vyzera, ze tam nic byt nemoze, ale mapy prirodnych zdrojov hovoria iny pribeh.
retkvic
pokial "kremelska garnitura" bude nadalej stat za Putinom, tak nie je žiaden dovod preco by mal Putin vojnu skoncit. Ropu, plyn a dalsie nerastne suroviny moze vyvazat donekonecna a vzdy bude mat dost odberatelov. Rovnako Kldr ci Iran ho budu nadalej podporovat co sa municie ci zbrani tyka.
Pre Rusko je to cele velmi bezpecna hra, pretoze Ukrajina ma iba velmi obmedzene moznosti ako zassahovat na ruskom zemi a iný štát sa neodváži priamo na Rusko zautocit /neratame novoziskane uzemia tzv Novorusko/.
Čo mňa velmi prekvapilo, je že ani po takych velkych stratach živej sily sa Rusi nijako masovo nebúria. Asi im stačí že rodina dostane za mrtveho peniaze..
Co sa tyka novych mobilizantov: maju moznost utiect niekam smerom na Zapad. Alebo sa nechat odviezt do zakopu, s vidinou niekolkorocneho pobytu v otrasnych podmienkach s vysokou pravdepodobnostou ze sa nevratia.
Co si asi tak vyberu..
Treba si uvedmit jednu vec: pri prvej mobilizacii bolo vela dobrovolnikov preto, ze sa hovorilo, ze to cele bude trvat niekolko mesiacov. Lenze realita je taka, ze mnohi su na fronte uz dva roky a bez perspektivy na nejaku vyraznu zmenu.
pokial "kremelska garnitura" bude nadalej stat za Putinom, tak nie je žiaden dovod preco by mal Putin vojnu skoncit. Ropu, plyn a dalsie nerastne suroviny moze vyvazat donekonecna a vzdy bude mat dost odberatelov. Rovnako Kldr ci Iran ho budu nadalej podporovat co sa municie ci zbrani tyka.
Pre Rusko je to cele velmi bezpecna hra, pretoze Ukrajina ma iba velmi obmedzene moznosti ako zassahovat na ruskom zemi a iný štát sa neodváži priamo na Rusko zautocit /neratame novoziskane uzemia tzv Novorusko/.
Čo mňa velmi prekvapilo, je že ani po takych velkych stratach živej sily sa Rusi nijako masovo nebúria. Asi im stačí že rodina dostane za mrtveho peniaze..
Co sa tyka novych mobilizantov: maju moznost utiect niekam smerom na Zapad. Alebo sa nechat odviezt do zakopu, s vidinou niekolkorocneho pobytu v otrasnych podmienkach s vysokou pravdepodobnostou ze sa nevratia.
Co si asi tak vyberu..
Treba si uvedmit jednu vec: pri prvej mobilizacii bolo vela dobrovolnikov preto, ze sa hovorilo, ze to cele bude trvat niekolko mesiacov. Lenze realita je taka, ze mnohi su na fronte uz dva roky a bez perspektivy na nejaku vyraznu zmenu.
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
pozri, mna nezaujimaju omacky, to by som sa tu mohol dohadovat s niekym inym ale fakt ma to nebavi, ja som ani neriesil dobro a zlo, kto ma na co pravo a podobne... ty si nazval Putina samozvanym historikom lebo povedal, ze cele primorske uzemie a cele uzemie po vychodny breh Dnipra patril kedysi podla Putina Rusku... ja som sa len opytal kontrolnu otazku ci podla teba nepatril a sam si napisal, ze patril, tak potom nechapem pointe toho prispevku o Putinovi ked suhlasis s tym co povedal...retkvic napísal: 02 mar 2024, 9:54 Patril, tak ako patrilo Slovensko dnesnemu Madarsku a to je este slabe v porovnani s nami, kedze moskovi panovnici to uzemie vojensky napadli len pred par sto rokmi, oproti nasej tisicrocnej podradenosti, takze by sme si mali zacat zvykat, kedze 1000 rocnu historiu nezapries. To je uplne na hlavu ulet, ze? Alebo podla teba je to uplne legitimne? Slovensko ma samostatny stat par rokov, je zrejme nacase to zmenit.
UA zrusila neutralitu v 2014 a vstup do NATO ma v ustave, vraj aj preto nemohli s Ruskom podpisat zmluvo v ktorej je napisane, ze UA ma byt neutralna
Toto je nadesivejsie. Jedna vec su represie, ale aj tak... zrejme to robia z Kremla sikovne a mobilizuje sa na "vidieku" a nie v Moskve, Petrohrade a celkovo v europskej casti, kde by tie potresty mali sancu nieco vyriesit. Pre mna je sokujuce aj to, ze sa ludi v Moskve ci Petrohrade nedotkli utoky dornov, nutene uzavretie civilnej leteckej dopravy. Vtedy som cakal ludi v uliciach. No nic.gogo956 napísal: 02 mar 2024, 10:20 Čo mňa velmi prekvapilo, je že ani po takych velkych stratach živej sily sa Rusi nijako masovo nebúria. Asi im stačí že rodina dostane za mrtveho peniaze..
ano suhlasim. Ono zase tie dronove utoky v Moskve ci Petrohrade, ludia vedia ze to su v podstate ojedinele incidenty. Tieto mesta su prilis daleko na nejake "masove dronove utoky". Pár dronov v ramci jedneho utoku protileteckej ochrane este unikne ale keby leteli naraz desiatky dronov tak to uz skoro urcite nie.jackb napísal: 02 mar 2024, 10:27 Toto je nadesivejsie. Jedna vec su represie, ale aj tak... zrejme to robia z Kremla sikovne a mobilizuje sa na "vidieku" a nie v Moskve, Petrohrade a celkovo v europskej casti, kde by tie potresty mali sancu nieco vyriesit. Pre mna je sokujuce aj to, ze sa ludi v Moskve ci Petrohrade nedotkli utoky dornov, nutene uzavretie civilnej leteckej dopravy. Vtedy som cakal ludi v uliciach. No nic.
čo teda ta citácia, že to mohli spraviť Ukrajinci?jackb napísal: 02 mar 2024, 10:18beardie, na temu Nord Streamu ako konkretnejsie ti mam napisat, a preco to mam dookola pisat, ze z retazca priamych dokazovat a ziadnej autorskej licencie na novy spionazny roman, je jasne, ze si to urobili Rusi sami.
Neviem o akom novorusku je rec, ved to je samozvane vyhlasena republika, ktora bola vyhlasena pod uzemim, ktore ani nie je pod jeho spravou,to je taky rusky zly vtip.gogo956 napísal: 02 mar 2024, 10:20 retkvic
Ano, pokial ukrajinci vytlacia Rusov z okupovanych uzemi a aj naprik tomu budu podporovat Putina pred smrtelnou postelou a jeh kliku, tak vtedy sa da predpokladat, ze su napohlad v bezpecnej pozici, lenze ten rezim vykazuje corazvecise fasisticke tendencie a z historie pozname, ze sa to neskoncilo dobre, hoci sa to dnes javi, ze su v komfortnej pozicii.
Ano, daleky vyhod Ruska je rozvojova krajina( a to by sa niektore krajiny mohli este urazit), nedavno prebehla mediami sprava, ze vychodne oblasti zaznamenali vyrazny narast na uctoch ludi, niektore oblasti az vyse 17-50% narast hotovosti za zomretych a aktualne kontrahujucich.
za 2 roky, keď Putin exnegogo956 napísal: 02 mar 2024, 10:13 na kedy sa teda podla teba môžme pripraviť, že Rusko sa začne stahovat z Donecka-Luhanska?
a na základe akeho vypočtu čoho si myslis ze by mal Putin do dvoch rokov zomrieť?
Má 71rokov, čo nie je zase až tak vela. V mojom okolí sa bežne muži dožívajú aj cez 80rokov, nehovoriac o tom, že zdravotná starostlivost ktoru ma Putin je niekde inde ako u bežného smrtelníka.
Btw ten co pride po Putinovi, aka je sanca ze bude z hladiska Zapadu "ustretovejsi"?
Uplne kludne to moze byt este vacsi nacionalista.
Otazka číslo dva:
kolko mobilizantov moze za tie dva roky postavit teoreticky Rusko a kolko Ukrajina?
retkvic
tzv Novorossiyu plne ovlada Rusko, to je cela podstata, či si myslis ze je to inak?
Je vysoko nepravdepodobne ze by niekedy Ua plne vytlacila Rusko z tohto uzemia.
V podstate tam uz vela ludi pro-ukrajinsky ladenych uz ani nezije. Bud usli na Ua, alebo boli Ruskom deportovaní do inych oblasti Ruska s nalepkou "nespolahlivych". Uzemie je plne hustych obrannych linii naviac v blizkosti Ruska co je vyhodne pre amradnu logistiku.
Vzdy ked povies "mna to nebavi", tak v tom citam, ze nemas ziadny argument.ArkanoviTigrovi napísal: 02 mar 2024, 10:25 pozri, mna nezaujimaju omacky, to by som sa tu mohol dohadovat s niekym inym ale fakt ma to nebavi, ja som ani neriesil dobro a zlo, kto ma na co pravo a podobne... ty si nazval Putina samozvanym historikom lebo povedal, ze cele primorske uzemie a cele uzemie po vychodny breh Dnipra patril kedysi podla Putina Rusku... ja som sa len opytal kontrolnu otazku ci podla teba nepatril a sam si napisal, ze patril, tak potom nechapem pointe toho prispevku o Putinovi ked suhlasis s tym co povedal...
UA zrusila neutralitu v 2014 a vstup do NATO ma v ustave, vraj aj preto nemohli s Ruskom podpisat zmluvo v ktorej je napisane, ze UA ma byt neutralna
Ved hovorim, ze je samozvany historik, lebo povedal ze ked raz v dalekej historii vojensky na nejaky cas ovladol nejaky mongol nejake uzemie tak je to podla neho tak aj v dobe samostatnych statov s jasne urcenymi hranicami. Tiez povedal, ze bol v 80 rokoch na Ukrajine a stretol sa tam s madarmi a tak by blo podla neho dobre ze by si to uzemie narokovali madari,hoci tvrdi ze s Orbanom sa o tom nerozpraval, ale vypusta taketo jeho perly.
Pointa prispevku je v tom, ze Putinove historicke argumenty na napadnutie Ukrajiny su asi tak legitimne ako Orbanove napadnutie Slovenska. Ty sa vykrucas o nejakom potvrdeni, ale o to sa tu vobec nebavime, ale o legitimnosti jeho kroku v sucasnom svete medzinarodneho prava a stanovenych hranic.
Mna by skor zaujimalo co mysli neutralitou a demilitarizaciou Rusko, lebo neutralita znamena silne vyzbrojena armada, budovana nad ukory pre neucast v spolocenstve.
retkvic - pritvrdenie = minimálne silnejšie a koordinovanejšie letecké útoky, jadrová hlavica, útok na uzemie mimo EU a NATO, ktoré ked nemajú oni, nebude mat nikto. Ešte predtým ked Putin skape, si dá nejakého nasledovníka, ktorý bude raziť imperiálnu politiku.
Neutralita a demilitarizácia Ukrajiny neznamená nič, pretože RF režimu ide najmä o ukradnutie celeho uzemia Ukrajiny kvoli jej perspektíve, o nič iné nejde.
jackb - obnova Ukrajiny nebude možná ani zo strany Západu, pokial v RF vládne imperiálny režim a nikto ju nebude budovať na vlastné riziko, ked za bránami šteká imperialista z východu, ktorý si časom opäť môže dovoliť podniknúť inváziu na územie, ktoré tak skoro nebude v EU ani v NATO.
No tie stovky miliard, alebo až biliony ktoré treba investovat do UA na jej obnovu, to sa ťažko zaplatí len surovinami a obilím, ktoré už teraz stojí na hraniciach. Aj tá pôda tak skoro nebude dobrá kedže sa na nej stále bojuje a jej kvalitu obnoví len ten štát, čo nato má peniaze a vybudovanú bezpečnosť.
Neutralita a demilitarizácia Ukrajiny neznamená nič, pretože RF režimu ide najmä o ukradnutie celeho uzemia Ukrajiny kvoli jej perspektíve, o nič iné nejde.
jackb - obnova Ukrajiny nebude možná ani zo strany Západu, pokial v RF vládne imperiálny režim a nikto ju nebude budovať na vlastné riziko, ked za bránami šteká imperialista z východu, ktorý si časom opäť môže dovoliť podniknúť inváziu na územie, ktoré tak skoro nebude v EU ani v NATO.
No tie stovky miliard, alebo až biliony ktoré treba investovat do UA na jej obnovu, to sa ťažko zaplatí len surovinami a obilím, ktoré už teraz stojí na hraniciach. Aj tá pôda tak skoro nebude dobrá kedže sa na nej stále bojuje a jej kvalitu obnoví len ten štát, čo nato má peniaze a vybudovanú bezpečnosť.
No ak je tato vymyslena samozvana konfederacia zlozena z Luhanskej a Doneckej oblasti, tak si dovolim skromne tvrdit, ze rusko neovlada do dnesenho dna uzemia oboch tychto uzemnospravnych oblasti, ktore tak slavnostne vyhlasil Putin pred jeho "specialnou cestou ako sa stat novodobim fuhrerom".gogo956 napísal: 02 mar 2024, 10:46 retkvic
tzv Novorossiyu plne ovlada Rusko, to je cela podstata, či si myslis ze je to inak?
Autoeditácia príspevku po 3 min 59 sek:
Ved to vam tu stale vysvetlujem, ze Putinovi nejde o mierovu dohodou per se.Blastbit napísal: 02 mar 2024, 10:51 retkvic - pritvrdenie = minimálne silnejšie a koordinovanejšie letecké útoky, jadrová hlavica, útok na uzemie mimo EU a NATO, ktoré ked nemajú oni, nebude mat nikto. Ešte predtým ked Putin skape, si dá nejakého nasledovníka, ktorý bude raziť imperiálnu politiku.
Otazka je ci ked Putin skape bude mat nejakeho nasledovnika, ak by mu to trvalo do vysokeho veku, tak mozno, ak to bude rychlejsie, tak nie. Prevraty byvaju v Rusku krvave.