Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

i-Cube napísal: 04 mar 2024, 12:46 Ok diky moc, vyberieme teda nieco z toho :)
Chapem, ale mala izba = mala sledovacia vzdialenost :D
Nie nutne. Môžeš mať izbu 100 m2 a sledovať z omnoho bližšej vzdialenosti ako pri izbe 3x3. Tam neplati priama umera.
nejakymarko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa nejakymarko »

Čo vravíte na 85” tcl? V Nay majú momentálne fajn ponuky na veľké tcl
https://www.nay.sk/tcl-85p745
Ryan Giggs
VIP
VIP

Je to totalny lowend. Neviem či by som chcel taky veľky TV z toho uplne najnižšeho radu. Tam už sa ti každy neduh obrazu ťažko skryje.
nejakymarko
Addict
Addict

A nejaká 75 v podobnej cene už vie byt ok? Alebo sa to s nejakým lg oledom v 65ke nedá ani porovnať?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Samozrejme že sa to neda porovnať. Ani nahodou.
nejakymarko
Addict
Addict

Takze v podobnej cene jedine 65ku?
Mirrorion
Star
Star

Príspevok od používateľa Mirrorion »

Prosím odporučíte mi max. 40" smart LCD so spoľahlivým OS? Teraz mám starší Samsung, na ktorom ma neuveriteľne vytáča mrznutie systému. Denne ho musím niekoľko krát vyťahovať zo siete aby sa reštartoval. Mrzne hlavne na YT videách, alebo keď prepínam na externý HDD. Klasické TV kanály na to nepozerám.

Ide na tom iba YT / Netflix / HDD, klasickú "programovú" TV nepozerám. Na kvalitu obrazu a zvuku nemám žiadne špeciálne nároky, fakt je pre mňa najväčšie plus ako to bude bežať svižne a nebude to sekať.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Možno niečo s androidom, napr. Panasonic TX-40MS490E. Spoľahlive systemy u takychto lacnych TV veľmi nie su.

nejakymarko napísal: 17 mar 2024, 21:38 Takze v podobnej cene jedine 65ku?
Ano.
Mirrorion
Star
Star

Ryan Giggs napísal: 18 mar 2024, 11:48 Možno niečo s androidom, napr. Panasonic TX-40MS490E. Spoľahlive systemy u takychto lacnych TV veľmi nie su.
Neuveríš ale konkrétne túto TV som pozeral na Alze a v recenziách má mínusy:
Aplikace se sekají, často
TV se občas sama vypne a nemyslím během nečinnosti, ale během dívání
Někdy jen tak přestane na ovladači fungovat tlačítko OK a po nějaké době se rozjede (????) Možná to souvisí s momentální nečinností nějaké aplikace, ale to bohužel v tu chvíli nejde poznat a ostatní tlačítka fungují běžně
procesor je velmi pomaly, typu klikni a cekej, nez informaci zpracuje
Teda presne to, čo tu mám teraz :?

A čo Google TV? Má niekto skúsenosti s ich OS?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Tie "recenzie" nemaju velku vypovednu hodnotu ak nevies za akych okolnosti to bolo hodnotene. Napr. aka verzia fw, kedy to robi atd. Rovnako tak ak to napise jeden clovek atd. To najdes ku kazdemu TV na svete.

Google tv je len novsia verzia android TV.

Ak chces nieco spolahlive, tak si kup nejaku externu krabicku. Kupovat TV podla OS je najvacsia hlupost.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Mam lacny Philips za 500 eur, je tam Android TV, pravidelne aktualizovany system mozno kazde 3-4 mesiace. Kodi mi za ten cas spadla asi 3x a Netflix vari raz, ale po updatoch to od jesene ani raz nepadlo. To pisem len na margo stability systemu.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ja mám napríklad nejaký Hisense za cca. 400€ a síce na ňom púšťam len Youtube appku, ale tiež bez problémov. Padne to raz za mesiac možno, ale to si skôr myslím že je problém s prepojením mobil-sieť-TV. Stačí ak obnovy appku Youtube na mobile a opäť to ide. Ale ako vravím, nedeje sa to nijak často.
fildinko
King
King

Príspevok od používateľa fildinko »

Ja mám 55 palcové TCL za 450 € a nedávno sa mi stalo to, že som pozeral na Apple TV Napoleona. Pauzol som. Šiel som tlačidlom domov - Youtube, zapol som video/live stream a počul som len zvuk. Obraz čierny ale svietil. Z minulosti som vedel že musím z TV vytiahnuť kábel napájania a znovu ho zapnúť. Fixed.
Mirrorion
Star
Star

Nuž ak vám to spraví raz za x mesiacov, tak máte šťastie. Mne to niekedy spraví aj 3x denne, je to naprd keď deti práve pozerajú rozprávky alebo keď si chce milf pustiť večer obľúbený podcast na zaspávanie a začne sa to mršiť...

Externý box nechcem, to je ďalšie zariadenie navyše a narovinu - ak sa dokáže sekať android v TV, tak sa určite dokáže sekať aj v ext.boxe.
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Externy box nema Android TV, ale cisty Android ako je v mobiloch a tabletoch. A to je rozdiel.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Jop, tie externé boxy sú úplne niečo iné ako to čo je v TV. Mám niečo od Xiaomi už druhý rok na internetovú TV, Netflix atď. a ani si nepamätám žeby to niekedy padlo.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Mirrorion napísal: 19 mar 2024, 21:57 Nuž ak vám to spraví raz za x mesiacov, tak máte šťastie. Mne to niekedy spraví aj 3x denne, je to naprd keď deti práve pozerajú rozprávky alebo keď si chce milf pustiť večer obľúbený podcast na zaspávanie a začne sa to mršiť...

Externý box nechcem, to je ďalšie zariadenie navyše a narovinu - ak sa dokáže sekať android v TV, tak sa určite dokáže sekať aj v ext.boxe.
Boxy maju iny system, su odladenejsie, plus maju v drvivej vacsine vykonnejsi hardver. Cize tam je sanca ovela, ovela mensia.
To dalsie zariadenie sa da mat napr. aj vo forme "kluca", ktory len pichnes do HDMI a to je cely cas za TV. Ani nevies ze to tam mas.
Ano, z nejakeho filozoficko-pocitovo-mentalneho hladiska kupovat krabicku k TV, ktory uz nejaky system v sebe ma, nedava velmi zmysel. Ale z hladiska funkcnosti je to najrozumnejsie. A nemusis ani menit TV, takze aj usetris.

Ak to silou mocou nechces, tak asi najskor nejaky lg s webosom. Eventualne Samsung s Tizenom. To su jednoduche systemy, kde je mensia sanca ze sa to bude kurv****. Ale ani tam nie je istota.
aacid
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa aacid »

heker napísal: 19 mar 2024, 23:55 Externy box nema Android TV, ale cisty Android ako je v mobiloch a tabletoch. A to je rozdiel.
co by nemali. xiaomi mi box, nokia, nvidia shield ci google chromecast maju vsetko android TV, respektive Google TV co je to iste.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JCM01 »

Podstatne je, že pokiaľ nekúpiš nvidia shield, tak stále nemáš 100%tnú istotu, že ten systém pôjde bez problémov.
Aj Mi smart box II. gen dokáže pekne blbnúť.
Ja napr. na Kodi používam xbox series X a tam to beží podstatne lepšie.
Plasmon
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Plasmon »

Zdravim. Poradte nejaku 65-ku a s rozpoctom, tak cca. 800 eur.
Napísať odpoveď