Ahojte, mam ASUS Vivobook K513EA s 8 GB RAM a 256 GB NVME SSD. Chcel by som si rozsirit RAM aj ulozny priestor. Dal som dolu spodny kryt notebooku a na moje prekvapenie tam nie je ziadna RAM v slote, takze podla googlenia som zistil, ze tam je akasi integrovana pamat RAM.
Mam 2 otazky:
1. Ked do prazdneho slotu pre RAM kupim klasicku SO-DIMM 8 GB DDR5 4800 MHz CL40, tak mi to rozsiri existujucich 8 GB o dalsich 8 GB? Alebo takato integrovana RAM sa neda rozsirit klasickou notebooovou RAMkou? Odkial mam vediet aky typ RAM pamate tam mozem dat? Ci tam moze ist DDR5 ci DDR4 a s akou frekvenciou?
2. Kedze je tam prazdny slot pre disk, viem tam vlozit 2.5" SSD? Otazka je, ci ho tam mam kde pripojit? Alebo to bude len prazdny slot, ktory sa neda vyuzit?
Dakujem
Rozsirenie RAM a disku v notebooku
-
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Re: Rozsirenie RAM a disku v notebooku
Je to ono?
https://www.asus.com/sk/laptops/for-hom ... /techspec/
Ak ano tak SSD aj 8 gigova DDR4 by mali fungovat.
https://www.asus.com/sk/laptops/for-hom ... /techspec/
Ak ano tak SSD aj 8 gigova DDR4 by mali fungovat.
Re: Rozsirenie RAM a disku v notebooku
Dnes sa pouzivaju RAM integrovane do dosky. Tvoj notebook podla parametrov na Asus stranke zvladne SoDIMM DDR4 3200MHz o kapacite 32GB. Takze mozes kupit 8GB alebo pri tej cene rovno uz 16GB modul. Mal by si tak 24GB RAM. V pripade disku M.2 NVMe disk, podporu som videl pre disky do 2TB kapacity, ale zrejme to vezme aj vacsi disk.
A bud rad, ze ti stacilo dat dole spodny kryt. Na mojom starsom Asuse sa disk aj RAM menili pod klavesnicou. Kedze ntb mal len daky 4 sroby po krajoch, tak trebalo vycvakat cely zadny kryt, potom demontovat panty displeja, odpojit kable, vymontovat klavesnicu a tak. Potom to mali aj Lenova, napr. vari IdeaPad 3 ci 5. No a tusim aj niektore HP.
A bud rad, ze ti stacilo dat dole spodny kryt. Na mojom starsom Asuse sa disk aj RAM menili pod klavesnicou. Kedze ntb mal len daky 4 sroby po krajoch, tak trebalo vycvakat cely zadny kryt, potom demontovat panty displeja, odpojit kable, vymontovat klavesnicu a tak. Potom to mali aj Lenova, napr. vari IdeaPad 3 ci 5. No a tusim aj niektore HP.