Chcem kúpiť auto
Re: Chcem kúpiť auto
tak ja neviem, ale ked som staré auto predával tak som do kúpno-predajnej zmluvy pridal jeden bod, že kupujúci bol detailne oboznámeny so stavom predavaneho vozidla a na vsetky jeho otazky ohladne stavu predavaneho vozidla bolo odpovedea, cim predávajúcemu zanikajú akekolvek dalsie povinnsoti ktore tu preberate. Teda tam som to napisal trochu krajsie, ale obsahovo to bolo takto, este som mu na to ukazal, ze to tam je, povedal Ok a podpisal zmluvu. Ziadny dalsi problem potom nebol...a to par veci casom teda menil...ale to proste pri 20 rocnom aute sa musi ocakavat
Ahojte.
Peugeot 206+, r.2012, 1.4 benzín, 54kw, motor KFT.
Váš názor? Boli na tomto aute nejaké závady, poruchy, typické pre tento model?
Peugeot 206+, r.2012, 1.4 benzín, 54kw, motor KFT.
Váš názor? Boli na tomto aute nejaké závady, poruchy, typické pre tento model?
Tieto malé motory by asi mali vydržať, ale dovolil by som si upozorniť ťa na extrémne slabé spracovanie celého auta - vŕzganie, tvrdé plasty, vôľa vo všetkom, čo človek chytí v interiéri, dvere majú plechový zvuk pri zatváraní ako na najlacnejšej Dacii, strašný hluk pri diaľničnej rýchlosti, atď. Ako spolujazdec mám najazdených niekoľko stoviek kilometrov v novšom Peugeote 208 a to auto mi nedáva za tie peniaze zmysel, keď za nižšiu cenu viem zohnať napr. Octaviu Mk2, ktorá je spracovaním o niekoľko levelov vyššie. Ak je kritériom auto menších rozmerov, tak by som radšej išiel do niečoho ako VW Polo alebo Toyota Yaris.
Francúza by som teda bral asi len ako milenca/milenku, ale auto nie...
Francúza by som teda bral asi len ako milenca/milenku, ale auto nie...
Bola som ho pozerať, žiadne vŕzganie som nepostrehla, ani na dverách. Auto je takmer nepoužívané, prvý majiteľ bol deduško, ktorý s ním najazdil cca 65***km, druhý majitelia ho majú pár mesiacov, skonštatovali, že je pre nich malé.
Skôr sa zaujímam, čo sa týka stránky motora. Či neboli problémy s rozvodmi, olejom a pod.? Že vraj v tomto motore je reťaz a bývali s tým problémy - kamarát vravel. Ale nie je si istý, či to nebol problém len pri označení VT, také niečo spomínal.
Tak či sa tu nenájde niekto, kto má osobnú skúsenosť...
Skôr sa zaujímam, čo sa týka stránky motora. Či neboli problémy s rozvodmi, olejom a pod.? Že vraj v tomto motore je reťaz a bývali s tým problémy - kamarát vravel. Ale nie je si istý, či to nebol problém len pri označení VT, také niečo spomínal.
Tak či sa tu nenájde niekto, kto má osobnú skúsenosť...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
V pripade otazky na ten konkretny Peugeot bude lepsie popozerat alebo opytat sa na ceskom Peugeot clube, kde je velka komunita a poradia ti tam najlepsie: https://www.peugeot-club.com/
ďakujem za tiphojko napísal: 03 feb 2024, 17:47 V pripade otazky na ten konkretny Peugeot bude lepsie popozerat alebo opytat sa na ceskom Peugeot clube, kde je velka komunita a poradia ti tam najlepsie: https://www.peugeot-club.com/
Ahojte, všimol som si, že sa v tejto téme od vzniku samostatnej značky Cupra prakticky tieto autá neriešili. Aký máte názor na Cupra Formentor, prípadne Ateca? Ideálne 2.0 TSI 220kw, prípadne ale aj slabšia 1.5 TSI 110kw, v automate. Chcel by som kúpiť nejaké max 2-ročné auto s nižším nájazdom (do cca 30-40k) v rozumnejšej výbave. Je mi jasné, že cenovky sú (napr. oproti Seatom) trochu inde, no nemôžem si pomôcť, vizuál tých áut je podľa mňa asi to najlepšie, čo v tejto triede chodí po cestách (subjektívny názor samozrejme).
Sadni si do toho a zhodnoť si vnútornú veľkosť, ono je to dosť malé, i keď to tak nevyzerá
V Atece som sedel a viem, ze Formentor je mensi. Ale toto mi nevadi, nechcem velke auto ani plnohodnotne SUV, takze toto neberiem ja osobne ako negativum, aj ked niekto by mohol.
Tu vysvetľuje 3 dôvody, prečo by viac kúpu toho Formentor-a neodporúčal. Ak nevieš nemecky, tak si zapni titulky.
V prvom bode hovorí, že je tam neskutočne katastrofálny infotaiment. Funguje to tak, ako sa tomu zrovna zachce. Je to vidieť aj na videu, keď sa snaží niečo stlačiť, ale displej vôbec nereaguje. Taktiež tam spomínal, že cúvacia kamera sa zapína ako sa jej zachce. Ešte v tomto prvom bode spomínal aj kryt motora. Kvôli nemu vraj hrozí riziko požiaru.
V druhom bode rozpráva o brzdách. Tie Brembo brzdy majú mať ten problém, že doštičky sa po brzdení, nevrátia späť do východiskovej polohy.
V treťom bode rozpráva zasa o tých brzdách, že bol s tým v servise v Rakúsku, Nemecku ale aj v Španielsku. A že doteraz mu nevyriešili problém, čo sa tých bŕzd týka.
Je to fakt pekné auto a páči sa to aj mne. Ale ak je pravda, že sú tam takéto kadejaké chyby, tak by som nad tým autom vôbec neuvažoval. inak nie je to jediné video, kde boli spomínané problémy, kvôli ktorým nie je odporúčaná kúpa práve tohto Formentor-a.
Ja som mal minuly rok v Juli na mesiac Cupru Born a ten Infotaiment vazne nebol najsviznejsi, no za ten mesiac sa mi stalo iba raz, ze mi zamrzol a po minute sa sam znova restartoval. Od Novembra mal byt update, co zvyrazne zrychluje ten Infotainment a stabilizuje ho. Inak cely VW koncern ma nafigu zvladnuty Infotainment, rovnako predfaceliftovy Golf 8 mal dost velky problem s elektronikou.
U Cupry je problem v tom, ze je to akoby premiova divizia Seatu a o motore a podvozku to asi aj plati, ale vnutri je to stale Seat co mne za tie peniaze nedava zmysel.
Zdravim. Co si myslite o tomto aute za tuto cenu pri tychto kilometroch? Pripadne co by ste odporucili pri tejto cenovej hladine a preco? Auto na dlhsie trasy. Vdaka
https://www.autobazar.eu/detail/hyundai ... /31107826/
https://www.autobazar.eu/detail/hyundai ... /31107826/
Ked som riesil nieco podobne, u Hyyndaiov som mal pocit, ze v tej generacii su este pomerne hlucne co mne osobne hlavne na dialnici vadi. Ale priznam sa, ze sam som v tom nesedel. Za tie peniaze je to ale pekne auto a vedeli byt aj slusne vybavene. Tie km imho tak zle nie su, naznacuju skor dlhsie trasy co je urcite lepsie nez auta pouzivane na mestske jazdenie. Ten motor ale nepoznam a pride mi trochu slaby, no to ma asi kazdy inak.
Ten hluk, komfort, ani vykon by mi nevadil len nech to pojazdi tych 100k este pojazdi. Hlavne by ma zaujimalo co si vsimat pri autach pri tychto kilometroch. Spojka a rozvody budu asi samozrejmost. Je este nieco take co si v tychto kilometroch pyta automaticky výmenu?
Kompletne skontrolovať podvozok a brzdy. V motore to budú žhaviče a vstrekovače, turbo, a dvojhmotný zotrvačník v prevodovke.
-
starysomar
Hardcore addict
Idealne zobrat zo sebou skuseneho mechanika, co tie auta pozna.
Robia to aj servisy, pokial nikoho nepoznas. A nebyva to ani extra drahe.
Chcel by som kupit nejaky merac hrubky laku a neviem sa rozhodnut,
ktory zobrat.
Mate niekto skusenosti s nejakym konkretnym modelom?
ktory zobrat.
Mate niekto skusenosti s nejakym konkretnym modelom?
Tento z Ali funguje v pohode, porovnany s meracom zo Slovexperty pri poistnej udalosti a totozne hodnoty.
https://a.aliexpress.com/_EHZep6l
https://a.aliexpress.com/_EHZep6l