Slúchadlá zapojené do notebooku "kopú" elektrinu
Slúchadlá zapojené do notebooku "kopú" elektrinu
Neviem, či som dala zrozumiteľný názov, ale chápete.
Mám nové slúchadlá do notebooku a stáva sa mi, že keď ich mám v ušiach, kopne ma elektrina cez ne.
Nie je to prvýkrát, čo sa mi to stalo. Aj niekedy v minulosti sa mi to stalo, v takom prípadne, ale nie hneď od začiatku, až časom.
Sú zlé slúchadlá, či je problém s notebookom, dá sa to zmeniť? Či len kúpiť nové slúchadlá?
Mám nové slúchadlá do notebooku a stáva sa mi, že keď ich mám v ušiach, kopne ma elektrina cez ne.
Nie je to prvýkrát, čo sa mi to stalo. Aj niekedy v minulosti sa mi to stalo, v takom prípadne, ale nie hneď od začiatku, až časom.
Sú zlé slúchadlá, či je problém s notebookom, dá sa to zmeniť? Či len kúpiť nové slúchadlá?
Re: Slúchadlá zapojené do notebooku "kopú" elektrinu
Určite ich nemáš z vodivého materiálu. Kope ťa statická elektrina.
Čiže mi stačí dávať pozor na to, kam ich položím, aby sa mi nezelektrizovali ? Potom to bude všetko v pohode?
-
starysomar
Hardcore addict
Ak kopnú bez pripojenia notebooku na adaptér, určite nič nehrozí, je to len statická elektrina. Hlavne ak až po nejakom čase. Hodne látok a materiálov je dnes umelých, niektoré sú hodne "elektrizujúce". Vo vykúrených bytoch je nadmerné sucho, podlahy sú umelé atd - to zvyšuje výskyt statickej elektriny.
Kam kopne? Z čoho? Od káblika napríklad na ušný boltec či inak?
Ak by to robilo len alebo o hodne viac ak je zapojený na adaptér, nemusí to byť výlučne statickou no pravdepodobnosť jeho poškodenia je veľmi malá.
Kam kopne? Z čoho? Od káblika napríklad na ušný boltec či inak?
Ak by to robilo len alebo o hodne viac ak je zapojený na adaptér, nemusí to byť výlučne statickou no pravdepodobnosť jeho poškodenia je veľmi malá.
Ja mám notebook väčšinou na nabíjačke.
Skôr mi ide o to, že bolí to "kopnutie" do ucha.
Skôr mi ide o to, že bolí to "kopnutie" do ucha.
-
starysomar
Hardcore addict
Nepočul som o takom od nikoho, nikdy nikde nečítal. Dcéra používa notebooky a rôzne slúchadlá vyše 16 rokov, nikdy nekomunikovala podobný problém. Opatrnosť je na mieste.
Treba skusit ine sluchadla, kup online a do 14 dni ich mozes vratit.
Tieto co mas, tak su pripojene cez usb alebo cez jack (kolik ako do walkmannu)?
Tieto co mas, tak su pripojene cez usb alebo cez jack (kolik ako do walkmannu)?
Sú pripojenou tou tyčkou, jackom.
Minule som mala SONY slúchadlá, ale tie mi nelektrizovali. Akurát, že sa mi nejaký káblik nalomil, a keďže ich akurát nemali v obchode, vzala som, čo mali.
Nie som si istá, ale zdá sa mi, že keď som mala iný notebook, tiež sa mi to stávalo. A pri ňom mi nie som si istá, či odpálilo slúchadlá alebo ten port, kde sa to dáva. Neviem už.
Tie na USB by boli lepšie?
Minule som mala SONY slúchadlá, ale tie mi nelektrizovali. Akurát, že sa mi nejaký káblik nalomil, a keďže ich akurát nemali v obchode, vzala som, čo mali.
Nie som si istá, ale zdá sa mi, že keď som mala iný notebook, tiež sa mi to stávalo. A pri ňom mi nie som si istá, či odpálilo slúchadlá alebo ten port, kde sa to dáva. Neviem už.
Tie na USB by boli lepšie?
Urcite skus kupit sluchadla na usb.
Pozriem, vďaka.
Ešte doplním, že slúchadlá mávam tie malé, štupľové.
Ešte doplním, že slúchadlá mávam tie malé, štupľové.
-
K-u-b-i-a-k
Addict
kúp bezdrotové, problém solved 
Za 10 eur si vies kupit aj bezdrotove a za 15 eur na usb-C. Pokial Cecko nemas na pc/notebooku, redukcia stoji dake 3 eura.
Slúchadlá do uší: https://www.alza.sk/sluchadla-do-usi/18859903.htm
Slúchadlá do uší: https://www.alza.sk/sluchadla-do-usi/18859903.htm
-
K-u-b-i-a-k
Addict
za seba odporúčam Redmi Buds 3 Lite
Ďakujem chlapci za rady 
Je tam nejaká výhoda oproti 3.5 jacku? Akurát si zbytočne zapcháš jeden USB port.
Dnes maju notebooky bezne 3-4 usb. Co tam take pripajas?
Pripojíš myš, externú klávesnicu a už sú 2 z 3 slotov zaplnené.
Jack oproti USB môžeš strčiť aj do mobilu, atď.
v najhorsom si vzdy mozes kupit usb hub alebo rovno docking station.
usb je prave o tom ze nie si odkazany na taketo podivnosti a kvalitu zvukovky v notebooku.
ale ja uz by som dratove sluchadla proste nekupoval, bezdratove su ovela pohodlnejsie a spratnejsie. ziadne zamotane kable, ziadne nahodne zhodenie notebooku na zem lebo si zabudol ze mas zapichnute sluchadla a postavil si sa. a pokial nie si audiofil tak aj 30-40 eurove TWS sluchadla budu hrat viac nez dobre. moja oblubena znacka je soundpeats ale ani anker alebo edifier nie su zle.
usb je prave o tom ze nie si odkazany na taketo podivnosti a kvalitu zvukovky v notebooku.
ale ja uz by som dratove sluchadla proste nekupoval, bezdratove su ovela pohodlnejsie a spratnejsie. ziadne zamotane kable, ziadne nahodne zhodenie notebooku na zem lebo si zabudol ze mas zapichnute sluchadla a postavil si sa. a pokial nie si audiofil tak aj 30-40 eurove TWS sluchadla budu hrat viac nez dobre. moja oblubena znacka je soundpeats ale ani anker alebo edifier nie su zle.
Cize si vymenoval 2 veci a stale ostal volny port. A ak ma ten notebook 4 usb porty, tak mi este doposes tlaciaren ci webkameru? Pozeram na moj Samsung Galaxy S23 a vobec tu jack nevidim. Dokonca som pozeral vedla na iPhone 13 a ani ten nema jack. Sranda s tym jackom.Spixy napísal: 08 mar 2024, 21:26 Pripojíš myš, externú klávesnicu a už sú 2 z 3 slotov zaplnené.
Ano iPhone jack už dávno nemá a Samsung to okopíroval. Ale sú mobily, ktoré jack majú (xperia, zenfone).