Formula 1

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
JCM01
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

Formula 1

Príspevok od používateľa JCM01 »

Už keď sa nám trochu rozbehla téma pri mobiloch o sledovaní prenosov F1 tak založím novú tému - žiadnu takú som nenašiel.

Nájdu sa tu teda fanúšikovia F1?
Čo vravíte na prvý pretek?
Plánuje niekto tento rok navštíviť nejaký okruh?
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Formula 1

Príspevok od používateľa Blastbit »

Tu je príslušná téma, v nej sa môže pokračovať aj v dalších sezonach topic13290.html?hilit=F1
Tema bola v sekcii Sport, heh síce si tu od 2005 a tema je z roku aj 2005 aj 2009, škoda že si si ju vtedy nevšimol, no nevadí.
Ak ti tuto tému nepresunú z vedenia fora do témy z roku 2005, 2009 tak pohoda mne je jedno, nech sa diskutuje hocikde.
Odpoved na otázky 1. pozeral som F1 najmä po roku 2000 zlaté časy, teraz ma to už neberie, 2. nemám odpoveď, 3. nechystám sa nikde.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

Ja som plánoval, až kým som nezistil koľko stojí vstupenka 😅.
JCM01
Light Professional
Light Professional

No podľa toho aká lokalita a či na grand stand alebo general admission..
Ja som bol na monze minulý rok a dal som za grand stand na parabolice 250€ (last minute).. každopádne som to spojil s partiou a pár dňami v Lignane takže si to veľmi pochvaľujem a rozmýšľam o niečom podobnom aj tohto roku :D
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

a je to zazitok nazivo?

mne by chybal ten komentar a prestrihy na vsetko zaujimave
heker
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa heker »

Ja som bol nazivo na F3 ci F3000, rovno nad boxami v belgickom Spa a poviem ti, ze to nebolo nic zaujimave. Potom som presiel na Eau Rouge, ale ta rychlost je velka, hluk strasny a zazitok maly. V telke toho vidis fakt ze vsetko. Ale zase treba povedat, ze spomienky vidiet nieco take nazivo mi ostali. Cize 1x za zivot vidiet staci.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Ak si fanúšik F1 tak je to zážitok.
Zážitok sú aj sprievodné podujatia, ale keď začali hádzať inštalačné kolá jazdci F1, tak to sme mali pocit, že ostatné kategórie cúvali. V TV je ta rýchlosť dosť skreslená.
Zvuk pri F1 je už o ničom, ale porsche SC je ešte celkom fajn a bola aj prehliadka historických áut F1 a to by sa zišli aj štuple do uší.
Oproti tribúne sme mali telku teda o nič sme neprišli.
A bola to Monza, a i keď nie som fanúšik Ferrari, tak tifosi robili parádnu atmosféru.
lukas9206
Addict
Addict

Príspevok od používateľa lukas9206 »

JCM01 napísal: 06 mar 2024, 14:17 No podľa toho aká lokalita a či na grand stand alebo general admission..
Ja som bol na monze minulý rok a dal som za grand stand na parabolice 250€ (last minute).. každopádne som to spojil s partiou a pár dňami v Lignane takže si to veľmi pochvaľujem a rozmýšľam o niečom podobnom aj tohto roku :D
Rozmýšľal som nad Holandskom a Belgickom keďže to mám viac menej po ruke. Nie som nejaký extra F1 fanúšik, ale mám rád všetko čo jazdí a tak by som chcel aspoň raz zažiť aj formulu na živo. Oplatia sa tie okruhy pozrieť?
JCM01
Light Professional
Light Professional

Holandsko je dosť drahé a zvykne byť problém zohnať lístky.
Ale SPA by som si pozrel aj ja :)
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

lukas9206 napísal: 08 mar 2024, 7:50 Rozmýšľal som nad Holandskom a Belgickom keďže to mám viac menej po ruke. Nie som nejaký extra F1 fanúšik, ale mám rád všetko čo jazdí a tak by som chcel aspoň raz zažiť aj formulu na živo. Oplatia sa tie okruhy pozrieť?
Ak vyberáš medzi Holandskom a Belgickom, tak jednoznačne by som išiel radšej do Belgicka. Spa-Francorchamps je legendárna trať, na ktorej sa dá aj dosť predbiehať oproti Zandvoortu, ktorý mi nepríde ničím extra zaujímavý.
CheZteR
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa CheZteR »

tam asi jedine len ta atmosfera ale musis byt "Max Max Max Super Max" positive :)
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

kamosi boli v belgicku vlani. dali za 3dnovy listok majland, stali niekde na luke na kopci, prsalo a boli v blate niekolko hodin aby videli pretek v jednej zakrute :D super trip za viac ako liter :D
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Ja som bol prvykrat pred dvoma rokmi na velkej cene Rakuska hore na kopci (Schönberg) na tribunach s otcom, ktory sleduje Formulu uz vyse 40 rokov a poviem vam, mal som dost zmiesane pocity po skonceni pretekov. Cesta tam este ako tak v pohode, policajti usmernovali. Hore na kopec sme museli ist 3 vlacikmi, kde sme boli ako tuniaky v konzerve nasackovany, tam nas vylozili pri brane, kde sme museli este 10 minut ist pesi k tribune (otcovi taha na 70 a uz bohuzial neni taky mobilny). Sedacky na tribunach boli neskutocne blizko seba, my sme sedeli v strede a vzdy ked niekto chcel ist na zachod, tak sa musel cely rad postavit. Moj otec fajciar jasne nevydrzal bez cigaretky a takto sa kvoli nemu musel cely rad postavit 2x :D. Pocasie bolo take vseliake, vatsinou oblacno, no mne sa podarilo napriek tomu na ksichte poriadne spalit. Hned na zaciatku prveho kola, ked prechadzali pred nami monoposty sa musel uplne dolny rad postavit, aby videli vsetko a toto vyvolalo taky domino efekt, ze sa musela postavit cela tribuna a potom si videl hovno ak si sa aj ty nepostavil. Mali sme pred nami velku obrazovku, ale vela z tej obrazovky clovek nevedel zcitat, uz sa nepamatam presne ale viem, ze bud hlas alebo video meskalo, clovek bol este viac dopleteny :D. Koniec pretekov, kazdy sa hrnul k branam, cestou dole uz nesli vlaciky, trepali sme sa 45 minut dole kopcom, otcove nohy to uz ledva davali k autu, ale s dost velkym mrncanim to nakoniec dal. Cesta domov dalsi zazitok, policajti zmizli, chaos na cestach, 2 hodinove zapchy na dialniciach, proste hroza.

Na druhej strane to bola neskutocne velka Show, sprievodne podujatia boli pre mna vazne top, ci uz klasicke formulove monoposty s V10 a V8 motorom(orgazmus a zaroven bolest pre usi) za ktorych volantmi sedeli Zak Brown, Ralf Schumacher, syn Nikiho laudu, Hakkinen, Coulthard a podobne velke mena, vzdusna show Red Bullu, kde lietali s lietadlami z 2. svetovej vojny (P-38 Lightning, B-25 Mitchell), vzdusne ozbrojene sily Rakuska s dvoma Eurofightermi, ktore ked zapli Afterburnery nad tribunami, tak sa nielen tribuna triasla, ale aj organy v tebe, blaznivy holandania s tymi dymovnicami a cela trat je na krasnom hornatom mieste.

Moj otec po tomto vsetkom skonstatoval, ze to bol mega zazitok, ale jeho to uz netaha na ziadnu velku cenu, najradsej si kukne velku cenu v pohodli domova, kde ma aj vacsi prehlad, kto na ktorej pozicii jazdi. Mna to zas este taha bud na klasicke trate ako Monza, Spa, Silverstone, ale urcite by som si prenajal nejaku izbu niekde v blizkosti a pustil by som sa az pondelok domov.
heker
Redeemer
Redeemer

Silverstone? Ak si dobre pamatam, tak to je trat na ktorej sa minimum predbieha. Ak by som volil trat bez predbiehania, tak si zvolim Monaco. Ved do Monaca sa vies lacno dostat a to lietadlom do Nice (cca 100 eur) a potom busom.
JCM01
Light Professional
Light Professional

OK, a čo v Monacu?
Pokiaľ nemáš pozvanie na nejakú jachtu tak držím prsty s lístkami :)
V Monacu som bol, ale nie na preteky. Preteky by som si pozrel, ale na to nemám :D
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Aký názor máte na Hungaroring ? Kedže je to blízko zo SR.
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Samotný okruh je dosť nuda, keďže tam nie je príliš veľa miest na predbiehanie.

Radšej by som volil Red Bull Ring v Rakúsku.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Je to blízko a to je všetko.
Pre mňa nudný okruh a málo akcie.
heker
Redeemer
Redeemer

JCM01 napísal: 12 mar 2024, 6:55 OK, a čo v Monacu?
Pokiaľ nemáš pozvanie na nejakú jachtu tak držím prsty s lístkami :)
V Monacu som bol, ale nie na preteky. Preteky by som si pozrel, ale na to nemám :D
Neviem ake su ceny listkov v Monacu. Ja som tam bol v ramci cesty, takze som si presiel okruh pesi a potom pokracoval dalej. Ale radsej by som volil Monaco nez Silverstone + spojil to s vyletom do Nice a pripadne Cannes. Alebo uz spominanu klasicku velku cenu v Monze alebo Spa. Zalezi kolko chces do toho investovat, co od toho ocakavas a ci ides len kvoli F1 alebo tam pribalis este 2-3 dni vyletu na nieco v okoli.
JCM01
Light Professional
Light Professional

Presne tuto cestu som absolvoval - Nice + Cannes + Saint Tropez + Monaco atd..
A áno, ak peniaze neriešiš, tak jednoznačne by som Monaco vidieť chcel.
Napísať odpoveď