Ako spevniť brucho a zbaviť sa bolesti chrbta
Ako spevniť brucho a zbaviť sa bolesti chrbta
Čawte, chcel by som sa opýtať tých, ktorí silovo cvičia ako sa mám zbaviť tuku na bruchu. Nemám síce veľa kg (76 kg, 179 cm, 26 rokov). Cvičím rok a niečo ale ale neviem dať dole brucho. Jem aj zdravo, veľa bielkovín a sacharidov ale moja postava je po mame, teda mám veľké boky. Ono niekedy som bol tučný a mal 95 kg a potom som schudol až na 70 (iba som behal) ale to už som bol vychrnutý veľmi
Silovým cvičením som trošku pribral ale trebalo by mi zlepšiť brušné svaly, pretože ma teraz dokonca aj bolí chrbát (najmä na ľavej strane, nad bedrom a pri chôdzi) a niekedy to vystreľuje do zadku alebo nohy (tak slabučko). Ten chrbát je aj stuhnutý (mám problém s hrudným chrbtom, keď niekedy bolesť vystreľuje do hrude). Je pravda, že nerobím kardio ale už nejaký mesiac cvičím plank a vydržím celkom dlho aj 5 minút. No ale z brucha nejde dole.
Re: Ako spevniť brucho a zbaviť sa bolesti chrbta
Zbaviť sa tuku = začať behať + zdravá strava (každý má rád niečo iné). Na bolesti chrbta plávanie.
Odo mňa všetko 
Chudnutie a priberanie je iba o prijme a vydaji energie. Ale vzhlafom k vyske nie si tucny takze nejake velke diety nie su vhodne. Zacni radsej silovo cvicit na hrudnik aby ti narastol a brucho nebudectak vidno.
gogo956 napísal: 12 mar 2024, 18:23 Chudnutie a priberanie je iba o prijme a vydaji energie. Ale vzhlafom k vyske nie si tucny takze nejake velke diety nie su vhodne. Zacni radsej silovo cvicit na hrudnik aby ti narastol a brucho nebudectak vidno.
[/quNo
No presne tu je ten problém hrudník. Ten hrudník mám tiež strašne slabý. Cvičím rok a stále som iba na 60 kg na bench...Ruky váhovo idú ale hrudník je strašne slabučký. Na tom budem musieť zamakať lebo je strašne útly.
44feda44
ty sa snazis v rovnakom case nabrat svaly nahrudi a zaroven schudnut na bruchu. Ale takto to nefunguje. Mozes chudnut alebo naberat nie oboje naraz /ak sa bavime o naturaloch/
ty sa snazis v rovnakom case nabrat svaly nahrudi a zaroven schudnut na bruchu. Ale takto to nefunguje. Mozes chudnut alebo naberat nie oboje naraz /ak sa bavime o naturaloch/
No ja dokonca neberiem ničgogo956 napísal: 12 mar 2024, 18:42 44feda44
No toto je u mňa záhada jak nabrať a zároveň mať ploché vypracované brucho
Autoeditácia príspevku po 1 min 49 sek:
Plávať síce neviem ale postačil by asi behBlastbit napísal: 12 mar 2024, 18:14 Zbaviť sa tuku = začať behať + zdravá strava (každý má rád niečo iné). Na bolesti chrbta plávanie.Odo mňa všetko
![]()
44feda44
1/L- citrulín a arginín su síce dobré na pumpu, ale svaly z nich nerastú
2/kreatín je osvedčený na silu aj objem a v podstate nemá vedlajšie učinky
3/treba si pozriet cviky specialne na spevnenie svalov chrbta a tie pravidelne poctivo cvicit
https://gymbeam.sk/blog/slovnik-cvikov-svaly-chrbta/
3/treba si pozriet cviky specialne na spevnenie svalov chrbta a tie pravidelne poctivo cvicit
Teraz mi trenér napísal, že najlepšie veľa bielkovín a kalorický deficit plus kardio samozrejme ale zas sa bojím, že budem veľmi chudýgogo956 napísal: 12 mar 2024, 19:18 44feda44
to je prave o tom, ze sa musis rozhodnut, ci chces prioritne teraz chudnut alebo naberat. Vela bielkovin znamena ČO?44feda44 napísal: 12 mar 2024, 19:48 Teraz mi trenér napísal, že najlepšie veľa bielkovín a kalorický deficit plus kardio samozrejme ale zas sa bojím, že budem veľmi chudý
Musis si to aj realne zmerat kolko ich je, lebo clovek ma casto predstavuje ze je vela bielkovin ale v skustocnosti ich ma za den vyrazne menej.
Ak ti trener povedal ze si mas davat arginin alebo citrulin pritom nič nesomenul o kreatine tak je to dosť čudné.
Kreatin je v podstate najlepsia vec vo fitnes, ked sa bavime o legalnych veciach.
Odporučil mi aj kreatíngogo956 napísal: 12 mar 2024, 20:27 to je prave o tom, ze sa musis rozhodnut, ci chces prioritne teraz chudnut alebo naberat. Vela bielkovin znamena ČO?
Musis si to aj realne zmerat kolko ich je, lebo clovek ma casto predstavuje ze je vela bielkovin ale v skustocnosti ich ma za den vyrazne menej.
Ak ti trener povedal ze si mas davat arginin alebo citrulin pritom nič nesomenul o kreatine tak je to dosť čudné.
Kreatin je v podstate najlepsia vec vo fitnes, ked sa bavime o legalnych veciach.
Vieš čo teraz som skúšal trocha behať a totálna slabosť v lýtkoch, točenie hlavy a trocha bolesť v hamstringu...ide o platničku ?
točiť sa ti môže hlava vtedy ak mas prilis prisnu dietu s prilis nizkym mnozstvom kalorii
Aha no môže byťgogo956 napísal: 12 mar 2024, 21:59 točiť sa ti môže hlava vtedy ak mas prilis prisnu dietu s prilis nizkym mnozstvom kalorii
Len ľavá strana krížov ma už bolí asi druhý mesiac a neviem čo s tým...platnička, ischias alebo neviem
tak potom ist za doktorom nech to skontroluje a dovtedy radsej moc ani necvič ked sa necitis fit
Áno už som sa objednal k chiropraktikovi vo štvrtok..Ďakujem peknegogo956 napísal: 12 mar 2024, 22:09 tak potom ist za doktorom nech to skontroluje a dovtedy radsej moc ani necvič ked sa necitis fit
odporúčam masáže a cviky SM metódou na pevnejší chrbát - mne to pomohlo po polroku bolestí chrbta.
Ďakujem za odpoveďMirrorion napísal: 12 mar 2024, 22:35 odporúčam masáže a cviky SM metódou na pevnejší chrbát - mne to pomohlo po polroku bolestí chrbta.
Jeden ortopéd zistil, že mám vertebrogénny algický sydróm..Teda ochorenie chrbtice často ma pichne v hrudi, bolí ma hlava a pod. Často je to počas námahy (posilka) niekedy som si myslel, že to je sŕdce ale nie chrbát je problém
-
starysomar
Hardcore addict
K tým bolestiam. Mám poškodenú platničku či čo - kompresný lis, kĺby poničené za roky tvrdej driny.
Skúšal som na rady ortopéda aj nejaké z netu kadečo. Bolo to k hovnu. Nakoniec (nie len mne) najviac pomáha obyčajná želatína. 5-7 gramov do deci studenej vody, nechám 3-4 hodiny postáť, trochu dolejem vodou, zamiešam, vypijem. Denne. Kĺby nepraskajú, chrbát prevažne vôbec nebolí.
Skúšal som na rady ortopéda aj nejaké z netu kadečo. Bolo to k hovnu. Nakoniec (nie len mne) najviac pomáha obyčajná želatína. 5-7 gramov do deci studenej vody, nechám 3-4 hodiny postáť, trochu dolejem vodou, zamiešam, vypijem. Denne. Kĺby nepraskajú, chrbát prevažne vôbec nebolí.
Ahoj, Ďakujem ti pekne za radu..Síce si myslím, že nemám vysunutú platničku ale niečo mi ide do drieku..starysomar napísal: 13 mar 2024, 17:11 K tým bolestiam. Mám poškodenú platničku či čo - kompresný lis, kĺby poničené za roky tvrdej driny.
želatína.jpg
Myslím si, že keby som mal vysunutú platničku tak ma sekne alebo sa mi ťažšie chodí...Je pravda, že to brucho dosť kazí lebo je dosť vypuklé a to nemám veľa kg
-
starysomar
Hardcore addict
Vypuklé brucho vie byť aj viscerálny (vnútroorgánový) tuk. Želatínu som spomenul mnoho ľuďom vrátane starých tetušiek po dedinách - viaceré si pochvaľovali že im pomáha. Kĺby môžu trpieť aj zdravé - aj trpia. Predíde tomu zčasti.
Zelatina je velmi dobra, od stredneho veku by ju mal preventivne aspon obcas jest kazdy