zobrazenie v kastastralnej mape
-
cORP.
Addict
- Kontaktovať používateľa:
zobrazenie v kastastralnej mape
ahojte, nejedna sa o vyslovene o problem, no odpoved na tuto otazku som nikde nenasiel, mame skolaudovany dom s pridelenym cislom ako ukazuje obrazok, na katastralnej mape napriek tomu nieje ako keby nas dom zakresleny, rovnako to ma kamarat ktory zije na opacnom konci obce a dom ma postaveny cca 4 roky, jedna sa o to, ze tieto info sa aktualizuju dodatocne alebo je niekde nieco nespravne zapisane ? co sa tyka mapovych podkladov rozumiem tomu, ze cerpaju z databaz a aktualne aj po 4 mesiacoch ani mapy.cz ani google mapy nase popisne cislo nepoznaju, no na zaklade toho ma napadlo ci nebude uz priamo z tej katastralnej mapy nieco zapisane inak ako by malo byt
Re: zobrazenie v kastastralnej mape
ak si na zbgise prehodis na katastralnu mapu (ruzova) a priblizis si to uplne az do cirnobielej podoby mas tam parcelu pod domov zakreslenu zvlast? teda zakresleny dom?
Presne tak, treba to vlavo hore prepnut na katastralnu mapu (cerveno-ruzova farba) a tam to uvidis.
-
cORP.
Addict
ano tam to samozrejme je, len nechapem preco zrovna cca tri domy v obci ukazuje na tomto type map inak ako zvysne, nevedel som popravde pod cim by som mal hladat odpoved na tuto otazku
https://zbgis.skgeodesy.sk/mkzbgis/asse ... rganizacii
Vrstvy iných organizácií
Zoznam vrstiev iných organizácií zobrazovaných v Mapovom klientovi ZBGIS a kontaktné údaje.
Adresné body (MV SR) a Ulice (MV SR):
Zodpovednou organizáciou za správu vrstiev Adresné body a Ulice je Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky a adresné body vytvárajú priamo obce. To znamená, že za nápravu chýb, editovanie adresných bodov a pod. sú zodpovedné príslušné miestne úrady/obecné úrady. Z uvedených dôvodov Vám odporúčame pri zistení chyby obrátiť sa na príslušný miestny/obecný úrad. Po oprave súpisného/orientačného čísla v Registri adries bude zmena premietnutá do Mapového klienta ZBGIS.
Vrstvy iných organizácií
Zoznam vrstiev iných organizácií zobrazovaných v Mapovom klientovi ZBGIS a kontaktné údaje.
Adresné body (MV SR) a Ulice (MV SR):
Zodpovednou organizáciou za správu vrstiev Adresné body a Ulice je Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky a adresné body vytvárajú priamo obce. To znamená, že za nápravu chýb, editovanie adresných bodov a pod. sú zodpovedné príslušné miestne úrady/obecné úrady. Z uvedených dôvodov Vám odporúčame pri zistení chyby obrátiť sa na príslušný miestny/obecný úrad. Po oprave súpisného/orientačného čísla v Registri adries bude zmena premietnutá do Mapového klienta ZBGIS.
-
cORP.
Addict
to som si uz tuto s miestnou organizovanou skupinou na obecnom urade presiel, prosim pekne aj mapy uvadzaju nespravne adresy, kurier bludi, no co k tomu dodat, diky kazdopadne za info
Skus pozriet sem - https://www.minv.sk/?register-adries
Skus overenie adresy priamo v registri adries - https://portal.minv.sk/wps/portal/domov ... .ness.ra_/
Skus overenie adresy priamo v registri adries - https://portal.minv.sk/wps/portal/domov ... .ness.ra_/
tak chyba je len v tej vrstve,cORP. napísal: 25 mar 2024, 0:07 to som si uz tuto s miestnou organizovanou skupinou na obecnom urade presiel, prosim pekne aj mapy uvadzaju nespravne adresy, kurier bludi, no co k tomu dodat, diky kazdopadne za info
pokial ti napr. google maps zle uvazda adresu, da sa to nahlasit priamo googlu a oni zo opravia, ja som tiez tak opravoval adresu lebo moje cislo domu bolo posunute inde. Tiez mi donasky chodili o kus dalej, odkedy som to opravil kazdy sa trafi.
-
cORP.
Addict
to cislo som googlu nahlasil asi 10x, ono aj ho tam ukazuje, no vzdy sa posuniie az na susedovu garaz, nerozumiem sice preco, ale budis, navigacia (akakolvek) adresu zatial neeviiduje, kedze tieto podkladky si sluzby aktualizuju pomerne malo krat za rok.
Tiez sme mali problem s popisnym cislom, ale to bolo este v dobe kedy nebola povinnost vyhotovovania adresnych bodov, bud tam uradoval nejaky skriatok, alebo nemali nejak prepojene tie databazy, cislo domu bolo evidovane v LV, no na mape to cislo zobrazene nebolo. Je mozne ze to bolo tym, ze sme kolaudovali tesne pred tym ako zacali platit adresne body, pritom v databaze adries sme boli, kolaudovali sme v 2014 a adresne body zacali platit od 2015, po istom case sa ale popisne cislo zobrazilo aj tam, no na aky podnet netusim, len jedneho dna tam zrazu bolo...cORP. napísal: 26 mar 2024, 9:47 to cislo som googlu nahlasil asi 10x, ono aj ho tam ukazuje, no vzdy sa posuniie az na susedovu garaz, nerozumiem sice preco, ale budis, navigacia (akakolvek) adresu zatial neeviiduje, kedze tieto podkladky si sluzby aktualizuju pomerne malo krat za rok.
Tiez bol problem s kurierom, niektori pouzivali mapy cz a tam nejaky ich zamestnanec nedopatrenim priradil nase cislo domu nejakej zahradnej chatke v obci a kurier co pouzival ich mapove sluzby vzdy bludil na opacny koniec obce, po kolecku kontaktovania seznamu to po par mesiacoch nakoniec opravili.
-
cORP.
Addict
hej ved to prave, je v tom strasny bordel a toto by teda mohlo byt globalne lepsie vymyslene, co zial nieje asii moc realne