Kúpa TV

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Penguin
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

Re: Kúpa TV

Príspevok od používateľa Penguin »

TCL 65C745
Ryan Giggs
VIP
VIP

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

JCM01 napísal: 20 mar 2024, 14:49 Podstatne je, že pokiaľ nekúpiš nvidia shield, tak stále nemáš 100%tnú istotu, že ten systém pôjde bez problémov.
Aj Mi smart box II. gen dokáže pekne blbnúť.
Ja napr. na Kodi používam xbox series X a tam to beží podstatne lepšie.
Shield tiež nie je žiadna istota.
Plasmon napísal: 20 mar 2024, 15:19 Zdravim. Poradte nejaku 65-ku a s rozpoctom, tak cca. 800 eur.
Asi najrozumnejšie čo vieš najsť je vyššie spominany TCL 65C745.
Michael123
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa Michael123 »

Mirrorion napísal: 19 mar 2024, 21:57
Externý box nechcem, to je ďalšie zariadenie navyše a narovinu - ak sa dokáže sekať android v TV, tak sa určite dokáže sekať aj v ext.boxe.
Prednedávnom som kúpil Xiaomi TV Box S 2nd Gen a ide to neskutočne plynulo... jediná vec čo mi tam vadí je, že sa nedalo vypnúť HDR obrazu.. a pri zdroji (appke) ktorá nie je HDR... farby nie sú také dobré.. ako keby mierne vybledlé. Diaľkovým od Xiaomi boxu viem ovládať aj cca 6 ročnú Philips telku.

Mám aj TCL 40C735.. čo sa týka rýchlosti a plynulosti systému je tam obrovský rozdiel... oproti Xiaomi boxu je TCL TV oveľa oveľa pomalšia.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Plánujem kúpu ďalšieho TV a do oka mi padol Philips The One 50PUS8818. Cenovo to vychádza na cca 700€.

Bude sa na ňom sledovať internetová UPC TV, Prime Video, Skyshowtime, občas možno bude prepojený s notebookom.

Philips som si vybral preto, že som zvyknutý na Ambilight a TV bez tejto funkcie nechcem. Dá sa v tej cene nájsť niečo lepšie (samozrejme s Ambilight) alebo ho mám hneď zobrať?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Nič ine s Ambi neexistuje. Čiže maš rozhodnute. Jedine že by si prihodil 2 stovky do oledu.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Vďaka za reakciu. Ten OLED, si mal na mysli asi tento konkrétny model Philips 48OLED718. Stojí ten príplatok za tie peniaze, čo sa týka výsledného obrazu OLED vs LED? OLED som zatiaľ nemal možnosť sledovať, tak si to sám neviem porovnať a radšej si nechám poradiť.
Ryan Giggs
VIP
VIP

To sa po stranke obrazu neda porovnať. Je to uplne ina uroveň.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Ryan, bol som dnes pozrieť v NAY, aby som si porovnal celkovo LED vs OLED. Predajca mi podal také informácie, že Philips používa panely od LG, ale nie v takej kvalite, ako používa samotné LG. Taktiež mi tvrdil, že pri OLED TV, je už ten Ambilight zbytočný. Pre mňa je dobrý hlavne z toho dôvodu, že večer či v noci, ma tak veľmi neťahajú oči, keď na TV pozerám a je za ním to podsvietenie. Ak je teda pravda, že pri OLED TV mi nebude "ťahať" oči a upustil by som od Ambilight, viem kúpiť niečo vhodnejšie s OLED panelom v cene cca 900€ a veľkosti uhlopriečky do 50"?

Inak, predajca mi tam odporúčal konkrétne LG OLED48C32. Celkom sa mi páčil aj ten ich smart ovládač, ktorý fungoval podobne ako PC myš. Samozrejme, nie je to nič, čo by zavážilo vo výbere.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Oled nema na oci iny vplyv ako LCD. Ambilight ocenis aj tam. Panely od LG pouziva vacsina vyrobcov. Nie je pravda, ze LG pouziva nejake lepsie. Ono len existuju 2 typy panelov od LG a nie kazde LG ma ten lepsi panel. Rovnako tak nie kazdy Philips ma ten horsi. Zalezi na konkretnych modeloch, nie na znackach. Lacnejsie modely maju panel horsi, drahsie lepsi. Kazdopadne ovela vacsi vplyv na kvalitu obrazu ma elektronika (najma obrazovy procesor) a tam ma navrch Philips.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

hlavne kedze si bol v nay tak mi je jasne ako prebiehal ten rozhovor, poloarogantny trtko nasilu tlacil predaj LG, pokazde ako som tam bol nalozil na Sony, TCL a ine znacky, proste podla jeho smerovaniia a mudrovania bol vysledok ten, ze ked nekupim LG takk som spravil chybu, sa cudujem, ze to este praktizuju, minimalne na zlatych pieskoch a v avione su tito sasovia extremne drzi, s jednym som sa viacmenej aj pohadal, pretoze normalne utocil ked som chcel vidiet TCL.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Ryan, hovoril mi, že LG má 2 typy panelov a to OLED a OLED EVO. Aj ma postavil ku dvom TV od LG, každý s iným panelom. Po pravde, ja nebudem mať asi také citlivé oko, aby som nejaký rozdiel videl. Pretože na oboch TV nastavil štandardný režim obrazu a pustil film z USB, čo tam mal. OLED alebo OLED EVO, ja som rozdiel nevidel žiadny. Možno ak by nebolo v miestnosti tak veľa umelého svetla, by som si nejaký ten rozdiel všimol. Možno. Keď som si to isté pozrel na TV s LED panelom, tak vtedy bol ten rozdiel viditeľný, to uznávam.

Čo ma zarazilo, bolo to, že podľa toho predajcu je Ambilight pri OLED už zbytočný. Taktiež mi prišlo pritiahnuté za vlasy vyjadrenie, že OLED už neťahá oči. To vidím na displejoch telefónov, že to tak celkom pravda nebude. Ak by som nemal zapnutý nočný režim (po západe slnka sa zmení zafarbenie displeja do žlto hnedého sfarbenia) a automaticky regulovaný jas podľa okolitého osvetlenia, ani na telefón by som nevydržal pozerať viac ako pár minút.

cORP. bol som na Zlatých Pieskoch a stále to tak funguje. To, že pretláčal LG je nepopierateľný fakt, ale že by tam bola nejaká arogancia, by som už nepovedal. Na iné značky nenadával, no LG ospevoval a Ambilight (čo pre seba považujem za užitočnú funkciu) úplne odrovnal. Taktiež ako som v príspevku vyššie spomenul, ukazoval mi možnosti toho Smart ovládače od LG, ktoré by mi Philips neponúkol. Áno, bolo to zaujímavé, ale nič čo by u mňa zavážilo pri výbere.

Inak ešte jednu takúto zastávku budem musieť absolvovať v DATART-e, keďže v NAY nemali ten konkrétny TV (Philips 48OLED718), ktorý som chcel vidieť.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Okrem oled EVO a neEVO existuje este OLED EX. To ma napr. vyssi model Philipsu 808. To je novsia generacia panelov.
Najvacsi rozdiel, ktory je okom viditelny medzi EVO a neEVO je vyssi jas.
Ako som ale vravel, podstatnejsia pre obraz je elektronika ako panel.

Nejako netusim preco by mal byt Ambilight u oledu zbytocny. Napada mi akurat jediny argument. Ambi ma totiz aj taku nechcenu (?) vlastnost, ze opticky maskuje niektore neduhy obrazu. A u oledu je tych neduhov zasadne menej. Tak mozno tam by sa dalo argumentovat ze na toto nie je potrebny. Lenze Ambi ma X dalsich vlastnosti na ktore typ panelu nema ziaden vplyv (zazitok, akoby opticke zvacsenie obrazu, teplota farieb prijemna pre oko atd.)

Viem ze kedysi mali niektore obchody z predaja LG vyssiu marzu. Tak preto to pretlacali. Neviem ako teraz, ale mozno to stale plati. Resp. mozno uz len zotrvacnost. Zvyk je zelezna kosela.
Tym netvrdim, ze LG nema dobre oledy. To vobec nie. Ale ak vychadza niekde lepsi pomer cena/kvalita, resp. ak nieco ine podobnej kvality (ci nebodaj lepsie) sa vojde do rozpoctu, tak nevidim dovod priplacat za LG. To je vzdy o cenach v aktualnom case.

Ten magic mouse u LG je naozaj fajn funkcia. Lenze v dnesnej dobe, zvlast u android/google TV sa to da rovnako, pomerne jednoducho implementovat vsade. Len to nie je "out of the box" ako u LG a je treba dodatocne zaplatit par eur navyse. "Air mousou" je na trhu milion.

Ak nemaju ten 718 v 48", tak si kludne pozri 55" verziu. Inak ale obecne, kukat televizory na predajniach ti vela neda. A ked uz, tak jedine s dialkovym v ruke a nastavenim nejakeho filmoveho modu.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Ďakujem ti pekne za tvoje reakcie. Už som na 99% rozhodnutý pre ten Philips 48OLED718. Z toho čo si napísal (aj keď si to nenapísal priamo) mi vyplýva, že kúpou toho konkrétneho modelu, chybu nespravím. Pôjdem ešte pozrieť do DATART-u, a ak ma na ňom niečo neodradí, tak ho tam hneď vezmem, alebo ho objednám z Alzy. Cenovo sú aj tak v oboch obchodoch na tom úplne rovnako.

Ešte raz vďaka a veľká poklona :aasmile1:
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

zlate piesky ma este ako tak normalneho, no v Avione co predvadza ten saso je uz fakt na smiech, normalne ma isiel poucovat o technickych specifikaciach a ked som ho upozornil na to, ze specifikacie ovladam tak sa zasmial, tak som ho zacal konfrontovat a vysvytlo len to, ze vie prd a svoje znalosti si natlacil na nejakom LG skoleni, o inych znackach vedel prd, no maju plany predaja, to mi pride vyslovene trapne a vtierave pre zakaznika
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Ahojte,

Samsung 65S90C je za cca 1200€, 55ka ide pod 1000€, oplati sa cakat na S90D alebo je to furt velmi dobry pomer kvalita/cena?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Na nove modely sa takmer nikdy neoplati čakať.
aviceN
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa aviceN »

Okej, co sa tyka tohto price pointu, je nieco od konkurencie alebo verit rtingsu? Xbox, kodi, klasika, sem tam voyo.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Za 1200€ nevymysliš nič lepšie.
vix
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa vix »

Hľadám nejakú 55" do 1300, rozmýšlam o QE55S95C, je niečo lepšia voľba? Vďaka.
Napísať odpoveď