Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
Re: Posilňovanie | Bodybuilding | Gainer | Kreatín | Fitness
ovsene vlocky, semena a orechy. Z hladiska zdravej vyzivy ok, ale do diety sa to moc nehodí. Inac ok.
Preco nie do diety?
Dost vela sacharidov, ale co je horsie vela tuku.
Autoeditácia príspevku po 7 min 23 sek:
Dalsia vec je, ze na ako dlhe obdobie si clovek robi tu zasobu. Pretoze tym ze tie orechy a semiacka rozseka tak sa stane co? Asi kazdy tusime..
Autoeditácia príspevku po 7 min 23 sek:
Dalsia vec je, ze na ako dlhe obdobie si clovek robi tu zasobu. Pretoze tym ze tie orechy a semiacka rozseka tak sa stane co? Asi kazdy tusime..
Netuším. Prosím, vysvetli.
Mechanickym poskodenim orechov vdaka pristupu vzduchu zacnu tuky oxidovat. Ak je takto spracovany orech konzumovany v kratkom case tak to este nevadi, ale cim dlhsie je vystaveny vzduchu tym horsie.
Autoeditácia príspevku po 27 min 13 sek:
apropo vsetky tie "extra proteinove potraviny", vratane proteinovych práškov sú iba jeden velky marketing.
Prečo? preto že pre 99percent ludí co ich uzivaju su uplne zbytocne. Skutocne ich potrebuju len profi kulturisti v najvyssich vahovych kategoriach. Obyčajní cvičenci dokážu pokryť prijem kvalitnych bielkovín zo stravy /maso,vajcia, mliecne vyrobky/ len si musia dobre zostavit jedalnicek a potom ho aj dodrziavat. Z pestrej stravy clovek ziska aj roznorodejsie zdroje proteinov ktore maju napr roznu dobu dlzky travenia a tym padom dodavaju aminokyseliny svalom dlhsiu dobu na rozdiel od "whey proteinu" ktorý sice rýchlo "vyskočí" ale pomerne rychlo aj "padne".
Autoeditácia príspevku po 27 min 13 sek:
apropo vsetky tie "extra proteinove potraviny", vratane proteinovych práškov sú iba jeden velky marketing.
Prečo? preto že pre 99percent ludí co ich uzivaju su uplne zbytocne. Skutocne ich potrebuju len profi kulturisti v najvyssich vahovych kategoriach. Obyčajní cvičenci dokážu pokryť prijem kvalitnych bielkovín zo stravy /maso,vajcia, mliecne vyrobky/ len si musia dobre zostavit jedalnicek a potom ho aj dodrziavat. Z pestrej stravy clovek ziska aj roznorodejsie zdroje proteinov ktore maju napr roznu dobu dlzky travenia a tym padom dodavaju aminokyseliny svalom dlhsiu dobu na rozdiel od "whey proteinu" ktorý sice rýchlo "vyskočí" ale pomerne rychlo aj "padne".
S týmto tvrdením nesúhlasím. Prečo by človek nemohol mať v strave aj niečo také? Diéta je len o ryži a mäse na vode? Alebo čo je podľa teba gogo zdravé jedlo?gogo956 napísal: 27 mar 2024, 16:45 Z hladiska zdravej vyzivy ok, ale do diety sa to moc nehodí. Inac ok.
Ak to teda berieme takto že Diéta = redukcia váhy (v najlepšom prípade strata tuku) tak nevidím problém v tom aj keby človek jedol každý deň pizzu. Stále môže redukovať váhu (v naj najlepšom prípade stratí dokonca tuk).
Samozrejme ak by sme šli podľa goga do hĺbky v tom že v pizzy nie sú také minerálne látky a také a také drobnosti ako v iných "podľa neho" zdravších jedlách.
Nedémonizoval by som žiadne jedlo - či je alebo nie je vhodné do diéty.
Fildinko
asi si moc pozorne necital prispevky: napisal som hned na zaciatku:"z hladiska zdravej vyzivy ok".
Problem je ze taka tycinka podla toho receptu bude mat hodne tuku. Ano jasne pokial clovek si striehne pri diete celodenny celkovy prijem energie a vie podla toho zmanažovať aj ostatne jedla tak ok, ale bude to zlozitejsie ako bez takej tučnej tycinky.
Zaroven ako uz bolo napisane, je tam problem s tym potencialnym oxidovanim pomletych orechov./velkovyrobcovia toto maju technicky poriesenie/
asi si moc pozorne necital prispevky: napisal som hned na zaciatku:"z hladiska zdravej vyzivy ok".
Problem je ze taka tycinka podla toho receptu bude mat hodne tuku. Ano jasne pokial clovek si striehne pri diete celodenny celkovy prijem energie a vie podla toho zmanažovať aj ostatne jedla tak ok, ale bude to zlozitejsie ako bez takej tučnej tycinky.
Zaroven ako uz bolo napisane, je tam problem s tym potencialnym oxidovanim pomletych orechov./velkovyrobcovia toto maju technicky poriesenie/
gogo956 diki ohladom tej oxidacii orechov, pozeram ze oxidacia je umerna s obsahom nenasytenych mastnych kyselin, podla jedneho webu ze arasidy, vlasske orechy su nachylne a ze mandle, kešu moc nie. Ďalej, ze sa tieto kyseliny rozdeluju medzi poly a mono-nenasytene. Cize asi treba najst nejaku korelaciu medzi tymito hodnotami a chutou rozozmletych orechov xd. Inak pri lanovych semiackach som nasiel toto "Aby sa však mohli všetky prospešné látky správne vstrebať, konzumujte ľanové semienka vždy čerstvo rozomleté. Takto pripravené ich skladujte v uzatvorenej nádobe v chladničke, a to maximálne po dobu jedného týždňa – sú totiž náchylné k zožltnutiu."
Tabulky hodnot nenasytenych kyselin https://gymbeam.sk/blog/orechy-zdravie/
Tabulky hodnot nenasytenych kyselin https://gymbeam.sk/blog/orechy-zdravie/
Ahojte, máme tu nejakého odborníka, resp. fitness trénera, ktorý sa cvičeniu a výžive naozaj rozumie?
Chcel by som sa opýtať, aké doplnky výživy by bolo fajn brať. Aktuálne beriem tieto doplnky výživy: proteín, kreatín, aminokyseliny, vitargo, prášok z červenej repy, tribullus, macu a uvažujem aj nad glycerolom a glutamínom. Odporúčali by ste ešte niečo? Napr. nejaký arginín alebo niečo iné?
Ďalšia otázka je, čo hovoríte na gainer? Bojím sa ho hlavne preto, aby sa mi neukladal do tukov.
Ďakujem
Chcel by som sa opýtať, aké doplnky výživy by bolo fajn brať. Aktuálne beriem tieto doplnky výživy: proteín, kreatín, aminokyseliny, vitargo, prášok z červenej repy, tribullus, macu a uvažujem aj nad glycerolom a glutamínom. Odporúčali by ste ešte niečo? Napr. nejaký arginín alebo niečo iné?
Ďalšia otázka je, čo hovoríte na gainer? Bojím sa ho hlavne preto, aby sa mi neukladal do tukov.
Ďakujem
tréner bude chciet treba vedieť koľko máš rokov, ako dlho cvičíš, ako často v rámci týždňa, či silovo, vytrvalostne, alebo kulturisticky /na objem/ a pod. Podla toho čo píšeš si pravdepodobne začiatočník a vzhladom k tomu berieš 90 percent tebou uvedenych suplementov zbytocne.
"Ukladanie do tuku" je vec pomeru kaloricky prijem vs výdaj energie, v kazdom pripade je gainer uplna zbytocnost ak nie je niekto 120kilova hora svalov /nemylit si s 120kg tučnotou/ ktora už moze mat problem s dostatocnym prijmom kalorii počas dňa.
"Ukladanie do tuku" je vec pomeru kaloricky prijem vs výdaj energie, v kazdom pripade je gainer uplna zbytocnost ak nie je niekto 120kilova hora svalov /nemylit si s 120kg tučnotou/ ktora už moze mat problem s dostatocnym prijmom kalorii počas dňa.
Nie, neboj sa, mám svojho trénera, ale chcel som počuť nejaký ďalší názor.gogo956 napísal: 07 apr 2024, 19:21 tréner bude chciet treba vedieť koľko máš rokov, ako dlho cvičíš, ako často v rámci týždňa, či silovo, vytrvalostne, alebo kulturisticky /na objem/ a pod. Podla toho čo píšeš si pravdepodobne začiatočník a vzhladom k tomu berieš 90 percent tebou uvedenych suplementov zbytocne.
ani si nenapisal o čo sa vlastne aktualne usilujes: rysuješ? alebo robíš objem? Z minima infa ktore si poskytol ti tazko niekto da nejaku fundovanu radu.
ani si nenapisal o čo sa vlastne aktualne usilujes: rysuješ? alebo robíš objem? Z minima infa ktore si poskytol ti tazko niekto da nejaku fundovanu radu.
Platíš trénerovi ale pýtaš sa radu na hojku?
Za čo ho platíš? Čo všetko ponúka?
Len ma to zaujíma.
Za čo ho platíš? Čo všetko ponúka?
Len ma to zaujíma.
-
patrik1111
Novice
ahojte,
chcem sa spytat, tí co pijete protak..
kupujem si od Stillm**ss klasika najlacnejsi excellent whey protein, davam si len 25g denne lebo aj tak makra a kcal splnam dostatocne ..
Vsimam si ale odkedy ho pijem mam pocit ze sa mi zacal ukladat zubny kamen na spodnych zuboch.. ked som ho nepil, tak som takyto pocit ani problem nemal
mam cisto nove balenie, ktore chcem dopit, ale chcem sa spytat ci nedate nejaky hint, aky protak pouzivate a ste spoko, mam podozrenie ze je to nejakou zlozkou
pripadne sa spytam ci nemate takyto problem aj vy
vdaka a pekny den
chcem sa spytat, tí co pijete protak..
kupujem si od Stillm**ss klasika najlacnejsi excellent whey protein, davam si len 25g denne lebo aj tak makra a kcal splnam dostatocne ..
Vsimam si ale odkedy ho pijem mam pocit ze sa mi zacal ukladat zubny kamen na spodnych zuboch.. ked som ho nepil, tak som takyto pocit ani problem nemal
mam cisto nove balenie, ktore chcem dopit, ale chcem sa spytat ci nedate nejaky hint, aky protak pouzivate a ste spoko, mam podozrenie ze je to nejakou zlozkou
pripadne sa spytam ci nemate takyto problem aj vy
vdaka a pekny den
od toho protaku to asi nebude, tiez som uzival v minulosti od Stilmassu a nic take som si nevsimol.
Ale protein v prášku je pre normalneho cloveka zbytočný, význam to ma iba pre sportovcov ktorí maju povedzme 90 a viac kg vo vyrysovanom stave a pre ktorych je uz problem ziskat dostatok proteinu zo stravy.
Lepšie je tie peniaze ktore by si dal za protein investovat do plnohodnotnej kvalitnej stravy ktora obsahuje viacej živín ako proteinovy prášok.
Ale protein v prášku je pre normalneho cloveka zbytočný, význam to ma iba pre sportovcov ktorí maju povedzme 90 a viac kg vo vyrysovanom stave a pre ktorych je uz problem ziskat dostatok proteinu zo stravy.
Lepšie je tie peniaze ktore by si dal za protein investovat do plnohodnotnej kvalitnej stravy ktora obsahuje viacej živín ako proteinovy prášok.
ktora potravina ma tolko proteinu, ze sa financne oplati aspon rovnako ako whey protein?
whey protein je iba suplement, doplnok výživy.M142 napísal: 21 aug 2024, 19:37 ktora potravina ma tolko proteinu, ze sa financne oplati aspon rovnako ako whey protein?
Ziatial co plnohodnotna pestra strava je nielen chutnejšia ale obsahuje aj dalsie zlozky vyzivy ktore whey protein neobsahuje.
Napr radšej ak whey protein si urobím praženicu z vajec z volneho vybehu, na kvalitnom oleji, v pripade chute pridať syr, šunku, celozrnny chleba, paprika, koreniny. Nema zmysel setrit na jedle za kazdu cenu..
v poriadku, ja som sa len pozastavil pri tom investovani do jedla namiesto proteinu. whey protein sa kupuje casto koli tomu, ze je to najlacnejsi kvalitny protein, aky mozno zohnat.
Tak tak. Nie kazdy si dokaze dovolit kvalitnu vyvazenu stravu. Holt to je aj hlavna pricina preco sme na chvoste v EU v dlzke dozitia v zdravi (naskorsie mame civilizacne choroby).
Ale viac odbornikov odporuca protak ako sucast chudnutia.
Ale viac odbornikov odporuca protak ako sucast chudnutia.
všimnite si ako rýchlo vytrávite po vypití srvatkoveho proteinu. Je to z dovodu, že su to v podstate len lahko
stravitelne bielkoviny a nič iné.
Lenže telo potrebuje k svojmu optimalnemu fungovanu desiatky makro-mikro nutrientov.
Apropo na chudnutie je namiesto srvatkoveho proteinu vhodnejsi nizkotucny tvaroh, resp ak ma niekto citlive travenie na mliecne vyrobky tak Micelárny kazeín. Je to z toho dovodu ze kazein sa trávi velmi dlho, čím vytvára pocit zasýtenia vyrazne dlhsie ako srvatkovy protein.
stravitelne bielkoviny a nič iné.
Lenže telo potrebuje k svojmu optimalnemu fungovanu desiatky makro-mikro nutrientov.
Apropo na chudnutie je namiesto srvatkoveho proteinu vhodnejsi nizkotucny tvaroh, resp ak ma niekto citlive travenie na mliecne vyrobky tak Micelárny kazeín. Je to z toho dovodu ze kazein sa trávi velmi dlho, čím vytvára pocit zasýtenia vyrazne dlhsie ako srvatkovy protein.