USB s kapacitou 256/512GB
USB s kapacitou 256/512GB
Ahojte, mám v pláne kúpiť jeden USB kľúč o kapacite aspoň 256GB, ideálne 512GB. Požiadavky by boli:
- kapacita aspoň 256GB, ideálne však 512GB.
- rýchlosť zápisu, čo najvyššia. Nie papierová, ale skutočná.
- kvalita spracovania.
- na rozmeroch nezáleží.
- čo sa ceny týka, som ochotný si za rýchlosť zápisu a kvalitu priplatiť.
- ideálne by bolo, ak by som ho mohol kúpiť na Alza.sk.
USB sa bude primárne používať na prenášanie veľkoobjemových súborov (hlavne seriály) a ich prehrávanie v TV. Vopred ďakujem za každý dobrý tip na vhodný USB kľúč.
- kapacita aspoň 256GB, ideálne však 512GB.
- rýchlosť zápisu, čo najvyššia. Nie papierová, ale skutočná.
- kvalita spracovania.
- na rozmeroch nezáleží.
- čo sa ceny týka, som ochotný si za rýchlosť zápisu a kvalitu priplatiť.
- ideálne by bolo, ak by som ho mohol kúpiť na Alza.sk.
USB sa bude primárne používať na prenášanie veľkoobjemových súborov (hlavne seriály) a ich prehrávanie v TV. Vopred ďakujem za každý dobrý tip na vhodný USB kľúč.
Re: USB s kapacitou 256/512GB
Externý SSD?
Chcem sa vyhnúť potrebe pripojenia cez kábel. Preto USB kľúč chcem kúpiť.
Autoeditácia príspevku po 14 min 14 sek:
Tak, nakoniec mi to nedalo a prezrel som aj tie SSD a našiel som tam niečo takéto:
Transcend ESD310C 512 GB
Silicon Power DS72 500 GB USB 3.2 Gen 2
Keďže oba majú vstavané USB porty, čiže odpadá nutnosť nejakého káblu, tak to je pre mňa celkom zaujímavá možnosť. Otázka znie, ktorá z týchto dvoch značiek bude lepšia? Nepoznám ani jednu, tak sa radšej pýtam.
Autoeditácia príspevku po 14 min 14 sek:
Tak, nakoniec mi to nedalo a prezrel som aj tie SSD a našiel som tam niečo takéto:
Transcend ESD310C 512 GB
Silicon Power DS72 500 GB USB 3.2 Gen 2
Keďže oba majú vstavané USB porty, čiže odpadá nutnosť nejakého káblu, tak to je pre mňa celkom zaujímavá možnosť. Otázka znie, ktorá z týchto dvoch značiek bude lepšia? Nepoznám ani jednu, tak sa radšej pýtam.
Alebo kupit NVMe 512GB disk https://www.alza.sk/adata-legend-710-512-gb-d7708661.htm a dat ho do krabicky https://www.alza.sk/axagon-eem2-gtr-m2- ... 803546.htm Pripadne za 3 eura este redukciu z USB-C na A.
chapem ze ten kablik vie byt otravny ale ta rychlo nvme m.2 disku bude o tolko lepsia oproti klasickemu usb klucu ze sa to proste oplati zniest...
Ja som nakoniec vzal ten Silicon Power DS72. Je to tiež SSD disk a má veľkosť bežného USB kľúča. Rýchlosť zápisu pri cca 5GB súbore, bola niečo málo cez 700MB/s. Keď som kopíroval naraz cca 230GB dát, tak časom klesla rýchlosť na cca 170-180MB/s. Ten disk má kapacitu 500GB (reálne ukazuje 470GB) a cenovo to vyšlo na cca 65€ aj s dopravou do alzaboxu. Takže za mňa celkom spokojnosť. Ten SSD disk vzali všetky TV čo som skúšal.
-
starysomar
Hardcore addict
Len zvedavosť - "vidí" ho aj mobil bez redukcie? Ak naša telka vidí iba FAT32, ten by videla?
Keď prídem domov, pichnem ho do telefónu a dám vedieť. Ale čo som pozeral recenzie a testy, tak ho používali aj v telefóne. Redukciu nebude treba, keďže má USB-A a tiež USB-C.
A máme doma ešte jednu TV z 2008 roku. Ak bude mať USB vstup, vyskúšam ho aj v nej.
Autoeditácia príspevku po 2 hod 35 min 24 sek:
Takže, vyskúšal som ten SSD disk na dvoch telefónoch, a to na Samsung Galaxy A52s 5G a Google Pixel 8. Oba telefóny ten SSD videli bez potreby akejkoľvek redukcie. Skúsil som aj prehrávanie videí a všetko bez problémov. V tej starej TV som ho nevyskúšal, keďže nemá USB vstup.
A máme doma ešte jednu TV z 2008 roku. Ak bude mať USB vstup, vyskúšam ho aj v nej.
Autoeditácia príspevku po 2 hod 35 min 24 sek:
Takže, vyskúšal som ten SSD disk na dvoch telefónoch, a to na Samsung Galaxy A52s 5G a Google Pixel 8. Oba telefóny ten SSD videli bez potreby akejkoľvek redukcie. Skúsil som aj prehrávanie videí a všetko bez problémov. V tej starej TV som ho nevyskúšal, keďže nemá USB vstup.
-
starysomar
Hardcore addict
Paráda - teda redukciu netreba. Lebo na USB kľúč na prepojenie s mobilom áno. Neidem ho kupovať, len zvedavosť no ďakujem.