Pada instalacia Windowsu
Pada instalacia Windowsu
Notebook Lenovo V17-IIL, NVMe SSD, 8GB RAM, Core i5. PC mrzol, bluescreen. Otestovany disk a vadne sektory. Nahodil som novy disk, resetol bios, vypol secureboot. Spravil USB kluc cez oficialny program Microsoftu, Win11, aj Win10 a Win8, ale nic.
Vzdy to skonci bluescreenom ked ma zapnut instalaciu. Win7 PE (live verzia) zamrzne ked prebehne v uvode ten biely pas nacitavania instalacky hned na starte. Ultimate Boot CD skonci bluescreenom. Skusil som aj rozne usb kluce, vysledok rovnaky. MemTest86 bezal 2 hodiny a ziadna chyba.
Disk je novy, RAM okej, nic ma nenapada. Mozno vadny disk, ktory prisiel?
Vzdy to skonci bluescreenom ked ma zapnut instalaciu. Win7 PE (live verzia) zamrzne ked prebehne v uvode ten biely pas nacitavania instalacky hned na starte. Ultimate Boot CD skonci bluescreenom. Skusil som aj rozne usb kluce, vysledok rovnaky. MemTest86 bezal 2 hodiny a ziadna chyba.
Disk je novy, RAM okej, nic ma nenapada. Mozno vadny disk, ktory prisiel?
Re: Pada instalacia Windowsu
Tak ten disk vyber a spuť inštaláciu,či to pobeží do bodu,výberu disku ,kam nainštalovať.Inštaluješ v režime a akom bol starý disk.Myslím UEFI alebo klasika MBR.
Aky presny error code ti hadze ten bluscreen? Myslim ten text co tam vypise, ze kvoli comu ten bluescreen nastal + ten 0x....... za tym, ked tam nieco take ukaze.
Stary disk, ktory si nahradzal, bol SATA alebo NVMe? Aky to bol presny typ?
Novy disk, ktory si tam teraz dal, je to SATA alebo NVMe? Aky to je presne typ?
Stary disk, ktory si nahradzal, bol SATA alebo NVMe? Aky to bol presny typ?
Novy disk, ktory si tam teraz dal, je to SATA alebo NVMe? Aky to je presne typ?
Stary disk bol 512GB Hynix, novy je WD 256GB (tusim model 530), disk normalne detekuje v biose. Ide o NVMe PCIe 4.0 o velkosti 2242.
Skusim to bez toho disku. Este fotky z chyb.
Skusim to bez toho disku. Este fotky z chyb.
https://www.reddit.com/r/techsupport/co ... ?rdt=33287
https://www.intel.com/content/www/us/en ... ssors.html
https://techloris.com/whea-uncorrectable-error/
Podla informacii na internete, je ten WHEA error kod, problem s HW. Kludne to moze byt HW problem procesora, dosky, grafiky, disku ci RAMky. Takze ak vymenis za ine kusy disk a RAMku + testy nepreukazu ziadne chyby na disku ci RAMke, potom to vyzera na HW problem procesora, dosky ci grafiky. Kedze minimalne procesor predpokladam je napajkovany na doske, tak ten len tak nevymenis, ak by mal ten procesor HW problem. Tak ak sa to potvrdi co vyssie pisem, tak potom tento laptop si myslim pomaly odchadza do kremikoveho neba.
https://www.intel.com/content/www/us/en ... ssors.html
https://techloris.com/whea-uncorrectable-error/
Podla informacii na internete, je ten WHEA error kod, problem s HW. Kludne to moze byt HW problem procesora, dosky, grafiky, disku ci RAMky. Takze ak vymenis za ine kusy disk a RAMku + testy nepreukazu ziadne chyby na disku ci RAMke, potom to vyzera na HW problem procesora, dosky ci grafiky. Kedze minimalne procesor predpokladam je napajkovany na doske, tak ten len tak nevymenis, ak by mal ten procesor HW problem. Tak ak sa to potvrdi co vyssie pisem, tak potom tento laptop si myslim pomaly odchadza do kremikoveho neba.
Ja som Google skusal, vela som cital, hladal, vzdy sa spominala chyba integrity Windowsu, potom chyba disku alebo RAM. Este ma napada, ze ci to nemoze byt aj chyba USB v notebooku, pretoze mi bootovat ide len z prveho portu, z dalsich dvoch nejde, pritom na nete sa pise, ze bootovanie ma ist z hociktoreho usb. Inak su vsetky usb porty funkcne.
Ináč prečo si pri výmene disku resetoval bios ?
Pretoze je tam bol secure boot a podla mna by to bez toho neslo spravit. Ved instalacny kluc k Windowsu ostal nadalej ulozeny v biose. Skusal som potom aj UEFI boot, aj legacy, ale sprava sa to rovnako.
V biose bol kľúč pre Win8.
-
starysomar
Hardcore addict
...skúsiť inštalovať Linux?
WHEA error som mal za 20 rokov raz - vadný SSD disk.
WHEA error som mal za 20 rokov raz - vadný SSD disk.
Kluc tam stale je. A Win8 co bol k notebooku, tak bol aktualizovany oficialne na Win11. Takze predpokladam, ze by to mohlo ist aktivovat. Pokial nie, tak kupim kluc na nete za 10 eur, v tomto problem nevidim. Problem vidim v nemoznosti nainstalovat system. Rozmyslam, ze otestujem ten novy NVMe disk, mam aj citacku na to z Alzy, tak to viem pripijit na mojom PC a skusit. Live Linux som neskusal.
Samozrejme že pôjde aktivovať.Skús bez disku alebo tam daj späť starý disk.Nemusíš inštalovať Win.Iba spusť inštalačku,ako som spomínal.
Skusim, ale dostanem sa k tomu asi az v sobotu. Tak potom dam vediet.
Chyba môže byť kľudne aj v usb porte, skúšal si aj z iných portov inštalovať? Ja som mal starý ntb, kde asi bol miliónkrát zasunuté niečo do usb portu, že sa usb kľúč stále odpájal, pripájal, strácal, rôzne problémy, skús iný usb port. Skúšal si aj iný usb kľúč?
Pisal som to tu uz, ze som skusal aj ine usb kluce, aj iny usb port. Avsak bootovanie funguje len z jedneho usb portu.
Autoeditácia príspevku po 1 deň 12 hod 12 min 55 sek:
Novy disk je bez chyby v HD Tune Pro. Instalacia a blue sceen zamrzne aj vtedy, ak v notebooku nie je ziadny disk. Vyskusane ine usb, vyskusane aj z externeho disku. Bootovat ide z dvoch portov, z tretieho nejde. Zrejme bude chybna doska. Idem skusit este instalacku z SD karty, ak sa bude dat bootnut.
Autoeditácia príspevku po 1 deň 12 hod 12 min 55 sek:
Novy disk je bez chyby v HD Tune Pro. Instalacia a blue sceen zamrzne aj vtedy, ak v notebooku nie je ziadny disk. Vyskusane ine usb, vyskusane aj z externeho disku. Bootovat ide z dvoch portov, z tretieho nejde. Zrejme bude chybna doska. Idem skusit este instalacku z SD karty, ak sa bude dat bootnut.
Ak si v biose tak žiadný problém?Skôr by som na druhom NTB nainštaloval Win po prvý reštart a prehodil disk.
Bios v pohode. Aj som ho resetol na default, aj nastavoval, no nic. Skusil som vybrat aj RAM, ale ziadna zmena. Skusil som boot aj z SD karty, ale rovnako ako pri usb. Potom reku sa s tym idem pohrat, diody zasvietili, ale displej uz nie. Asi je uz v cudu.
Skus pozriet ako je nastaveny drive interface v BIOSe a skus prepnut medzi AHCI/SATA rezimom.
Uz ma zaciatku som skusal, nic nepomohlo. Navyse to mrzne aj ak tam nie je ziadny disk.