Meranie HRV (tester + aplikacia)

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Mek
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Meranie HRV (tester + aplikacia)

Príspevok od používateľa Mek »

Chcel by som merat moje HRV (heart rate variability - variabilitu srdcoveho tepu), ale nie kvoli sportovym vykonom ako vacsina stranok o tom pise, ale kvoli stresu. HRV moze pomoct zistit, ci je clovek v strese alebo nie - ci prevlada sympaticky alebo parasympaticky nervovy system. Potom sa da pouzit niektora z technik na stimulaciu parasympatiku, ktory ma "na starosti" ukludnenie, a overit pomocou HRV, ci to pomaha. Mam totiz velke problemy s pocitmi stresu a ich zvladanim (ano, riesim to aj s lek(v)armi a nikam to nevedie).
Dobre je to vysvetlene na tejto ceskej stranke.
Je tolko moznosti, ze sa v tom trochu stracam. Hrudny pas? Smart hodinky? Smart prsten? Aka appka do mobilu? (mam android).
Mate niekto skusenosti, viete poradit do coho ist? Este jedna dolezita vec: v ziadnom pripade nechcem platit mesacne predplatne.
Vopred dik.
Hegy
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Meranie HRV (tester + aplikacia)

Príspevok od používateľa Hegy »

Ja mam hrudny pas Polar H10, vraj je velmi presny (niekde je aj clanok ako presnost porovnavali s EKG a bolo to 'presnejsie' - ci to je marketingovy BS alebo to ma nejaky merit necham na tebe).
Appka Welltory vie merat aj variabilitu aj EKG, ale je platena.

Vo vseobecnosti ale ak chces taketo senzitivne merania, urcite chces hrudny pas a nic ine, appky su rozne popozeraj.
Napísať odpoveď