Aký seriál začať pozerať

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
Noobsz DJ
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

Re: Aký seriál začať pozerať

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

8. februára to má mať premiéru na Paramount+. Tak som zvedavý, či to bude automaticky aj na Sky Showtime alebo si budem musieť na to počkať. Z toho traileru to vyzerá byť na celkom solídnu akciu.
guess.whoo
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa guess.whoo »

zacala dalsia seria True Detective na HBO
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa harrison314 »

Problem troch telies od Netflixu - mozno, keby nepoznam predlohu bol by to fajn serial, no kratke hodnietnie - spravili to iste ako so Zaklinacom druhou seriou.

Dufal som, ze dostanem pre bezneho cloveka lahsie stravitelnu formu velmi dobreho diela, ktory by som mohol odporucit znamim, zial to sa nestalo. V tejto adaptacii sci-fi akosi zabudli na to sci.

Dolhsie hodnotenie, ktore obsahuje aj kusky deja:
Spoiler
Videl som cinsku adaptaciu a cital druhu a cast tretej knihy.

Co mozem pochvalit:
- CGI a efekty boli na vysokej urovni
- Taktiez vyprava a dobre sa na to pozera
- Prvy vsetup do virtualnej reality na mna spravil dojem

Co nemozem pochvalit:
- Serial ma 8 casti, ale z toho len 4 adaptuju prvu knihu - a tu cinsky serial adaptoval 30timi castami.
- Zvysne 4 casti su zaciatkami druhej a tretej knihy, takze polku serialu minuly na to, keby je nahodou pokracovanie.
- Odstranili vsetko to, co robilo tuto seriu zamujimavou a jedinecou, nie je tam takmer ziadna veda a ziadna filozofia a ked tak len velmi mierne naznacena
- Brutalny spoiler v uvodnych titulkach prvej casti
- Pribeh a motivacie Jie Wen-ťie boli odbyte doslova za 3 minuty v prvej casti (a to ide o jedneho z hlavnych antagonistov)
- Vypustili vsetky informacie o PTO a jeho vnutornom konflikte
- Uplne zmenili hlavne postavy a ich vztahy (particka kamaratov, kde kazdy ide zachranit svet osobytne a vdaka zhode okolnosti)
- Tie sci-fi veci nahradili pubertalnami vztahmi (hlavne jedna oduvajuca sa postava)
- Tym, ze totalne pomenili vztahy a postavi, tak su velmi nekonzisttne - raz su genialne a potom su uplne blbe
- V prvych castiach ma dost otravovali reci o Bohu
- Cervene pobrezie bolo tiez v podstate vynechane a bolo naznacene, ze mimozemstanov snazia kontaktovat komnistickou cinstinou
- Na to, ze ide o problem troch telies a co maju robit vo virtualnej relite jedna z hlavnych hrdiniek prisla len tak, takze aj to postupne objavovanie pozadia a motivacii Trisolanov je fuc
- Neviem ako to bolo v knihe, ale sofon vo forme samirajky mi bol proti srsti, takisto to co dokazali, hrali sa na mysteriozne dielo
- Vedeli, akeho vedca potrebuju este pred tym ako vedeli o co ide a o cast dalej sa z astrofyzicky stala letecka inzinierka

Celkovo sa mi viac pacila Cinska adaptacia, hoci to bolo hrozne roztahane, horsie CGI a bolo citit maly rozpocet. No tejto od Netflixu uplne chybala hlbka, unikatnost a tie dobre veci. Za mna to dopadlo ako adaptacia druhej serie Zaklinaca (tiez tam bol zaklinac, bol tam aj Nilfgard aj elfovia, ale to ostatne...).
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Spoiler
v Deaths End bol sofon japonská zena. V poslednej časti keď ľudstvo žilo v Austrálii, bol sofon vojak.
4 časti in, je to 3x preverene vrecúško čaju, bez náznaku chuti. Netflix už neverím, že dokáže spraviť dobry seriál z vynikajúcej predlohy.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Typický 6/10 netflix. Nechytilo ma to extra. Posledné 3 časti som preklikal.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

begbeee:
Spoiler
Ak si dobre pametam, tak na konci Tmeneho lesa sa sophon pred Luo Ji-im (hlavna postava) zhmotnil v tvare (striebornej?) gule. Pre to som zo samurajky nie som tak nadseny.
A este taka klasika vec dnesnej tvorby - vsetky tie wau momenty boli uz v traileri.
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Spoiler
A ja si pamätám, ako pili čaj , servírovali ho a bol ako japonská zena. Podľa mňa z toho čerpali inšpiráciu.
No hlavne to podľa mňa ani nedáva zmysel ak ste nečítali knihy. Vybrali si z toho iba najpovrechnejsiu dejovú linku.

Btw, aby som nehanil, "hra" je podľa mňa spravená skvelo a takmer 100% matchuje s mojimi predstavami keď som to čítal. Čo je nateraz jedine pozitívum.
tuti
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa tuti »

Ja som cez vikend pozeral life after life. 4x50min ktore celkom rychlo ubehli. Vsetky diely boli super. Za mna najlepsia bola tretia cast. Hlavnu postavu hra Thomasin McKenzie z Jojo Rabbit.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Dnes na Prime Video pridali seriál Fallout. Je tam 8 epizód a nejaké ďalšie bonusy. Dnes som pozrel prvé dve epizódy a za mňa, dobrý seriál. Hru som nehral, takže neviem posúdiť, nakoľko sa seriál drží hry.

A mimochodom, je tam český dabing a tiež aj titulky, ak by to chcel niekto pozerať v inom jazyku.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Dopozeral som 3 Body Problem, najviac mi vadil koniec poslednej časti, žiaden cliffhanger alebo aspoň niečo, len 'koniec, vidíme sa niekedy nabudúce, ak vôbec'
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Fallout - bolo to dobre, dej nebol blby (aj ked klasicky hracsky), estetika mala ten spravny smrnc, hudba tiez k tomu sadla. Hodnotim to kladne, ale je to neskutocny fanservis. Vramci Fallout univerza to davalo zmyslel (no nemam ani zdaleka vsetko precitane ani nahrane, hral som len 3 a 4).

Paradoxne na mna najviac nostalgicky podobil kryvajuci Michael Emerson v spolocnosti belgickeho ovciaka.
Spoiler
Cast finalneho odhalenia je, ze Vault Tec chcel stvorit armadu super manazerov. Osobne len dufam, ze k tomu vyrvaraju aj armadu super-HR. :D

Tiez mi pride divny ten dejovy obluk - komunizmus vlastne dobry. A to ako sa vrchna komunistka dostala do buducnosti.
Tiez mi je divne v com zlepsi studena fuzia zivot v pustine, energia tam nie je problem, stale maju plnu prdel funcknych jadrovych generatovo a ovladaju technologiu normalnej fuzie (fuzne jadra).
Co ma na svete Falloutu fascinuje hadam najviac je to, ze sto rokov po vojne ludia stale ziju v bordeli a troskach, ze ziju viac menej z predvojnovych zasob a stale je co kradnut.
dasti555
Professional
Professional

Príspevok od používateľa dasti555 »

Sugar na ATV+ mi príde ako fajn detektívka. Trochu taký Max Payne vibe z rozprávania príbehu z toho mám. Baví ma to.
danodrevo
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa danodrevo »

myslím, že posledné obdobie nám seriálovo praje. Práve Apple teraz seká celkom zaujímavé veci - či je to už Sugar, Constellation, Nadácia, Franklin, Po Atentáte, alebo staršie Silo či For All Mankind. A to som spomenul len zlomok. Skvelý je aktuálne Shogun na Disney a tiež 3 Body Problem myslím na Hbo ?
deszka3
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa deszka3 »

Z terajsich serialov som najviac nadchnuty zo serialu Shogun na Disney Plus, neskutocna atmosfera, super sfilmovanie a super herci, urcite 10/10 za mna.

3 Body Problem zacal velmi dobre, no cim dalej sej dej, tym viac sa absurdne komplikoval, taky typicky netflixovsky serial, ktory sa da pozriet raz a stacilo. Na zaciatku by som dal kludne aj 8/10, ale ku koncu uz iba 5,5-6/10.

Fallout je zatial tiez taky nadpriemer by som povedal, este som ho nedopozeral, ale zatial solidnych 8,5/10 za mna.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Včera som dopozeral Fallout. Až do posledného dielu, som veľa z toho deju nechápal, respektíve som nevidel niektoré dôležité súvislosti. Na konci som ale pochopil celej pointe a musím povedať, že to všetko dávalo zmysel. Ja osobne tomu seriálu dám 9/10 a teším sa, ak bude ďalšia séria. Ten seriál má potenciál aj na ďalšie série.

Aktuálne mám v hľadáčiku seriály Muž z vysokého zámku, Médium a Prstene Moci.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Noobsz DJ napísal: 14 apr 2024, 18:37 Včera som dopozeral Fallout. Až do posledného dielu, som veľa z toho deju nechápal, respektíve som nevidel niektoré dôležité súvislosti. Na konci som ale pochopil celej pointe a musím povedať, že to všetko dávalo zmysel. Ja osobne tomu seriálu dám 9/10 a teším sa, ak bude ďalšia séria. Ten seriál má potenciál aj na ďalšie série.
Je to pre teba uplne novy svet? Alebo ho poznas z hier?
Noobsz DJ napísal: 14 apr 2024, 18:37 Aktuálne mám v hľadáčiku seriály Muž z vysokého zámku, Médium a Prstene Moci.
Muž z vysokého zámku - odporucam, vie to byt hodne krute, no neodpozeral som vsetko.
Noobsz DJ
Guru
Guru

Hry Fallout som nikdy nehral, takže je to pre mňa nový svet.

Tak isto som to mal aj pri Halo. Hry som nehral, seriál sa mi celkom páčil. Aj keď, čo sa kvality týka, tak Fallout bol o 2 triedy lepší, ako Halo.

Inak ak som to tu nespomínal, tak seriál Reacher je fakt skvelý.
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Ja som Halo tiez nepoznal, ako ani prva seria nebola nic moc, ale nemalo to vela casti a ten svet ma zaujal. No druha seria bola o dost horsia, tam boli zaujimave tak tri casti.
retkvic
Addict
Addict

Príspevok od používateľa retkvic »

deszka3 napísal: 14 apr 2024, 17:55 Z terajsich serialov som najviac nadchnuty zo serialu Shogun na Disney Plus, neskutocna atmosfera, super sfilmovanie a super herci, urcite 10/10 za mna.
Tiez pozeram, atmosfera je top aj so vsetkymi tymi obleckami co na sebe maju.
Spoiler
Uvidime ci nieco bude medzi tym anglickym kapitanom a tou japonskou tlmocnickou :)
harrison314
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Trosku ina tema, ale myslite, ze hodnotenie serialov je ovplivnene streamovacimi platformami? Myslim to tak, ze tieto platformy chrlia neskutocne vela lahko pristupnych primernych az podpriemernych serialov. A teda ked sa objavi nieco halko nadprimerne, co ma realne tak 6/10 tak to dostane 9/10, lebo takych serialov je uz malo?
Napísať odpoveď