CCA C12 BT alternativa

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
Googler1
Star
Star

CCA C12 BT alternativa

Príspevok od používateľa Googler1 »

Caute,
cca pred rokom som tu mal temu o alternative pre earpods a dostal som odporucanie kupit CCA C12. Celkom som si na ne zvykol co sa tyka zvuku ale teraz by som chcel "k nim dokupit" BT moduly. V tej povodnej teme bola spomenuta znacka TRN - je to stale dobra alternativa z hladiska kvality (resp. podobnosti zvuku C12) a ceny? Pripadne aky konkretny model odporucate?

Naposledy som s BT sluchadlami tronsmart slapol dost vedla - nehrali vobec dobre a basy boli doprevadzane vyrazne rusivim "škvrčaním" Jedine co mi trochu vadi na C12 je ze na kabli (pouzivam original) nie je ovladanie hlasitosti, takze by som privital aby hlasitost na BT moduloch bola ovladana dotykom na prave sluchadlo (s tym, ze zmena sa prejavi aj v lavom samozrejme). Ovladanie hlasitosti dotykom ale nie je nutna podmienka.
Ryan Giggs
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Re: CCA C12 BT alternativa

Príspevok od používateľa Ryan Giggs »

Absencia ovladania hlasitosti (u kablovych sluchadiel) je pochopiteľna. Je to zbytočne kurv****.

TRN kable aj moduly su stale ok. Pri takomto riešeni ale nečakaj ovladanie dotykom, to je na tlačitka, zaleži či je to kabel alebo tie moduly (haky za ucho). Dotykove ovladanie možno len na nejakych drahych kabloch. Pri vybere si je treba ošefovať piny.
Googler1
Star
Star

Neviem, mne to ovladanie na kabli dost chyba - asistenta nepouzivam, takze musim pre regulaciu hlasitosti vzdy brat mobil. Mal si moznost pocut nejake TRN BT moduly? Ktore?
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Mam BT20S a spokojnost.
Ryan Giggs
VIP
VIP

Googler1 napísal: 21 nov 2021, 14:42 Neviem, mne to ovladanie na kabli dost chyba - asistenta nepouzivam, takze musim pre regulaciu hlasitosti vzdy brat mobil. Mal si moznost pocut nejake TRN BT moduly? Ktore?
Iba kabel BT3s. To ma kvalitny chip burr brown, takže zvuk je tam ok. Ale netušim či tie moduly maju rovnaku architekturu. Som to nikdy neskumal.
Googler1
Star
Star

wladas napísal: 21 nov 2021, 14:49 Mam BT20S a spokojnost.
tiez som nad nimi uvazoval ale nenasiel som na ne ziadne normalne recenzie (myslim okrem klasickych nakupnych) a po minulych skusenostiach by som nerad isiel do niecoho co nemam aspon ako tak overene - ty tam nepocujes nic rusive pri basach?
Googler1
Star
Star

caute je to uz trochu off topic ale nechcem zbytocne zakladat novu temu - rozdelenie necham na zvazeni adminov.
Da sa v nejakom SK/CZ eshope kupit klasicky standardne dodavany kabel k CCA C12? Pripadne moze byt aj EU sklad zahranicneho eshopu.

Diky za info
Ryan Giggs
VIP
VIP

Pasuje tam akykolvek C pin kabel. Da sa njst aj u nas, napr. tam kde predavaju KZ sluchadla.
A na takom ali su toho aj z EU skladov mraky.
Googler1
Star
Star

aha ok, pozriem to, nevedel som, ze c pin je vseobecny pojem, myslel som oznacenia A B C su "len tak" a kazdy pod tym moze mysliet iny konektor.
Ja som uz ciny sice objednal ale mam pocit ze B (ono sa to dost zle rozoznava od seba), takze ked mi pride mozem ho rovno vyhodit.
Ryan Giggs
VIP
VIP

KZ a CCA (co su defacto identicke sluchadla) pouziva 2 druhy kablov a to 0,75 a 0,78 mm. B, C je 0,75 len ma rozdielne dlhe piny. Takze ak si objednal B, tak teoreticky by len stacilo skratit a mal by pasovat tiez, ak je tam rovnaka roztec pinov. Cize kym ho vyhodis, skus najprv upravit.

Vsetko co pasuje na KZ ZS10 Pro, ZSN Pro, ZSX, AS16 atd. pasuje aj na C12.

Napr. tu: https://www.bezdrotovesluchadla.sk/kabl ... zsx-1-25m/

Je tam aj foto kde vidno rozdiel B a C.
Googler1
Star
Star

@Ryan Giggs: Cau, este som sa nedostal ku kupe BT sluchadiel, ale teraz sa k tomu uz asi dokopem (znicil som dalsie CCA C12), len sa chcem spytat, ak by som okrem hudobnej zlozky BT sluchadiel (ktora je PRIORITNA) chcel s tymi sluchadlami obcas pozriet aj nejaky film, cize potrebujem, aby mali nizku latenciu, bolo by tvoje odporucanie ine oproti poslednemu?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Neviem co konkretne znamena ze si znicil C12. Ak len kabel, tak plati stale to, ze ak mas funkcne musle, tak je lepsie kupit nejaky BT kabel/modul, ako kupovat nove BT sluchadla.
Ak nove sluchadla, tak neviem rozpocet. Ale za malo penazi vela muziky, stale plati aj pre BT sluchadla KZ/CCA.
Googler1
Star
Star

mne sa pravidelne stava na C12 ze ked lezim a pocuvam tak proste nejako blbo otocim hlavu a zalomia sa mi piny v konektore (aj konektor sa poskodi).
Ryan Giggs
VIP
VIP

Aha, ale tak to nečudo. Tak si kup bezdrat.
Googler1
Star
Star

stale som nerozhodny ohladom tych BT sluchadiel - obavam sa, ze mi nebude sediet zvuk (a za take prachy by ma "porazilo"), ale aj ta vydrz baterky je relativne nizka. Tak mi napadlo ci nahodou nevies o nejakych kablovych sluchadlach co maju dobry zvuk (aspon ako C12), ale zaroven nehrozi zalomenie pinov resp. poskodenie konektora, ked lezim a omylom sa pootocim na bok a "zalahnem" ich hlavou?
Ryan Giggs
VIP
VIP

Napr. niečo s mmcx konektorom.
Napísať odpoveď