Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
gogo956
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa gogo956 »

jackb

ukrajinské zdroje potvrdili že v Udačne boli zabití traja železničiari. Tiež potvrdila útok na zeleznicnu stanic v Balakliji. Tým pádom je vysoko pravdepodobné že bola poškodená aj nejaká železničná infraštruktúra. Už len toto je z hladiska prepravy vojenského materiálu v danej oblasti problém. Ukrajina samozrejme nemôže priznať či bol zasiahnutý aj vlak so zapadnymi dodávkami. V každom pripade treba ratat s tým že Rusko zosilní útoky na ukrajinsku železničnú sieť, čo už aj avizovalo. Toto nebezpečie je značné, pretože Ua nemá dostatok protivzdusnych systemov, resp municie do nej.

Autoeditácia príspevku po 20 min 42 sek:
Tomáš Řepa: Válka neskončí nejméně další dva roky. Rusové přitom ztrácejí budoucnost - YouTube
jackb
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa jackb »

Ak by boli ako zdroj ukrajinske noviny, nepisem ani znak. Sktuocnost, ze je to odvolavka na bludweb je to dolezite.

Nad Odesou poletoval dron. Vzdusne sily ZSU nasadili cvicne lietadlo, ktore vyzera ako by malo cez 80 rokov, ale vraj je z roku 1975
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

Začala tu nejaká súťaž o to kto postne najvačšiu sprostosť? :D
Challenge accepted, na fronte lietal ukrajinský dron, ruský pešiak nasadil mech krumpél
(áno, áno, čerstvo nakopaných z ukrajinskej zeme, mech vraj mal z domu)
M142
Addict
Addict

Príspevok od používateľa M142 »

ha a to sa na zaciatku invazie vravelo, ze rusi nevedia, co robia. pritom som sa docital, ze: The Russian Agricultural Ministry has officially announced the increase of potato cultivation area by 6.7% in 2022. takze anti dronove systemy boli vo velkom kultivovane uz od zaciatku :D
gogo956
Redeemer
Redeemer

ANALÝZA: Americká ani evropská pomoc neumožní Ukrajině převzít na bojišti iniciativu – WN24.cz – World News 24
https://www.wn24.cz/analyza-americka-an ... d=28336385
Situace je natolik špatná, že obránci museli nepřítele v některých případech zastrašovat kouřovými granáty, napsal list The Guardian.
Autoeditácia príspevku po 15 min 22 sek:
velitel Syrsky, strojovy preklad:
Ja som zasa informoval poslancov koalície o zložitej operatívnej a strategickej situácii, ktorá má tendenciu sa zhoršovať; špecifiká náletov nepriateľa na zariadenia energetickej infraštruktúry; o našich naliehavých potrebách rakiet, munície, zbraní, vojenského vybavenia a kľúčovej úlohe ich včasného príchodu.
https://t.me/osirskiy/667
jackb
Redeemer
Redeemer

udajne ATACAMS poslal do haja S400 na Kryme

v Tatarstane laskou k vlasti zahorela tovaren na nakladiaky KAMAZ
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

Lenže pre Tatárov je vlasť nie Krym alebo Kazaň, ale oblasť Mongolska, na Krym,Kazaň prišli ako prisťahovalci.
Dobrá vôla Ukrajincov aj Rusov, že im tam dovolili žiť po tých svinstvách ktoré na nich Tatári páchali ked prišli.
jackb
Redeemer
Redeemer

Podla zdrojov sa juznom fronte ZSU dari
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

RFU sa mi ukazuje ako velmi nespolahlivy zdroj. Napr. tu tvrdia ze maju zabery na 9xAA, 3xEW znicene za posledny mesiac pri Robotine. Ked ale pozriem Geoconfirmed, tak tam viem na tom mieste a tom case naratat nanajvys 3x AA zasahy. Neviem ako sa im podarilo naratat tie zvysne systemy. A teda dokonca spominaju ze pri Robotine znicili nejaku S400, co mi pride tiez dost nepravdepodobne ze by tam taky system mali. Celkovo dost z vody uvarene video, intenzita bojov pri Robotine je dost nizka, aj ked Rusi sa uz par mesiacov pokusaju o nejake vypady - zatial neuspesne - ale uz par tyzdnov tam je v podstate ticho. Neviem preco sa teda rozhodli prave tu urobit video, ked momentalne najvacsie boje prebiehaju v Donetskej oblasti.
Frco
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Frco »

K tym AA neviem, ale celkovo to RFU treba brat s rezervou. Ked sa UA na nejakom useku dari, vyzdvihoval to. Ked sa im nedari, tak zvacsa dany usek nespominal. Poslednu dobu mam ale praveze pocit ze uz hovori aj o UA neuspechoch - bodaj by nie, ked ich rusi tlačia vsade. To uz by bolo dost smutne keby to nepriznaval.
je to taky clickbaitovy kanal, ale niekedy ma dobre info a posledne tyzdne aj dobre spracovane mapky.
jackb
Redeemer
Redeemer

ale "Geoconfirmed" mame odskusany ako nespolahlivy prorusky zdroj, ktory potvrdzuje kazdu jedno propagandisticku hlupost, ktora sa napriklad vylucuje s reportmi RUSI - ako to bolo dokazane porovanim map. celkovo z tych nekvalitnych ruskych videi "geolokalizovat" je velke varenie z vody.
eMPiko
Addict
Addict

Ty uz hovoris o sebe v kralovskom plurali? GeoConfirmed je dobrovolnicka organizacia s ktorou spolupracuju prozapadne organizacie, napr. Bellingcat. To ze realita na zemi ktoru oni zaznamenavaju nesuhlasi s tvojimi halucinaciami nie je problem na ich strane. Problem je niekde inde, napr. v tvojej neschopnosti pracovat s mapami a s faktami.

Ale teda pokojne mozes dat nejake tebou approved data o tom ci naozaj v okoli Robotina padlo 9xAA a 3xEW. Mozno naozaj kvalita dat na GC isla dole a budem rad ak sa o tom dozviem.
jackb
Redeemer
Redeemer

Ano, ja som ten, ktory nedokaze pracovat s mapami :) Internet je skvele miesto - dozvies sa o seba co si netusil. Problemy su len dva: tvoja bezhranicna rusofilia, ktoru odmietas vysvetlit a fanatizmus, ktory ti zabranuje sa ospravednovat za tie rusofiolne blbosti, ktorymi tu obtazujes
Minule si ironicky vysvetloval ako pouzit Oryx, no do dnesneho dna si nedokazal to mnozstvo znicenych MaxxPro dohladat. Naopak, GC ich ma stale na mape, aj ked podla studie, na ktorej pracoval Kofman, na ktoreho sa rad odovolavas tam znicene byt nemohli a nemohli si ich tam fotit Svinčúchovia a Pegofovia. Takze bude podla teb klame Kofman, alebo GC podporuje ruske propagandisticke lzi, vratane ruskych stran na juznom fronte a tym padom je prave GC "velmi nespolahlivy" zdroj.

O "spolahlivosti" GC hovori aj to, ako si bez stipky hanby daju ako zdroje ucty, ktore zdielaju rovnake proruske propagandisticke bludy. Ziadna snaha kriticke myslenie, len fanaticke preberanie od toho najubohejsieho odpadu. Tak ako ty. Preto ti to je tak velmi sympaticke.

\\Radu Hossu o "uspechoch" nepriatela a moznostiach vyvoja
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

eMPiko napísal: 29 apr 2024, 18:47 Ale teda pokojne mozes dat nejake tebou approved data o tom ci naozaj v okoli Robotina padlo 9xAA a 3xEW.
jackb napísal: 29 apr 2024, 21:38 Ziadna snaha kriticke myslenie, len fanaticke preberanie od toho najubohejsieho odpadu.
nemám čo dodať :D
eMPiko
Addict
Addict

jackb, Uprimne, netusim ci mam tvoj post vobec lustit, netusim co znamena polovica viet. Ak chces nejake vysledky GC vyvratit, daj nieco konkretne. Ak si myslis ze nemaju data, ukaz co im chyba. Inak je to zasa len to tvoje typicke: "Kazdy kto so mnou nesuhlasi je rusofil". To ze GC pouziva ako zdroj Bellingcat, ISW a ine zapadne organizacie ti vobec neprekaza. Ty si si zmysel ze nejake video neexistuje (alebo vlastne ani neviem co si si zasa zmyslel, lebo vyjadrit suvislu myslienku popri prskani nedokazes) a kazdy kto sa tvojej halucinacie nezucastnuje je podozrivy Putinov agent :D
jackb
Redeemer
Redeemer

Ja si nemyslim, ze kazdy kto so mou nesuhlasi je rusofil. Rusofil je ten, kto zdiela (pro)ruske lzi a odmieta priznat, ze to lzi su. Napriklad, ze Cherson nepadne, ze Ukrajinci su rasisticke karikatury Aziatov, ze ZSU dokazu odrazat utoky Rusov, ze Kachovku znicili ZSU, ze britska municia s DU zabije vsetkych v Europe, ze uz pred Vianocami neboli v Krynkach ziadni Ukrajinci, ze ziadni Ukrajinci sa z Avdijivky nestiahli a cele ZSU sa tam vzdali, ze Zirkony nepouzivaju proti bytovkam "lebo ich ma jedina lod, ktora ale nemoze plavat; rakety sa nedaju prevazat po susi",...
GC ma byt relevatny zdroj. No "zdroje" pouzite GC su propagandisticke kanaly zdielajuce ruske klamstva a oslavujuce zlociny protu ukrajinskym civilom. Napriklad, tie ktore chvalili "utoky na letisko a SAM system" vcera chvalili zavrazdenie civilov v Odese clustrovou municiou za bieleho dna. Za dalsie, kvalita tych dokola zdielanych videii je tak mizerna, ze prave ich geolokalizacia je varanie z vody. Zdielat to ako pravdu je proti kritickemu mysleniu.
Vcera som si pozrel, ze na GC je stale "geolokalizacia" videa, ktore si ty zdielal ako "dokaz zaciatku ofenzivy". Uz som ti raz ukazal, ze aj podla Kofmana sa tam stat nemohlo. GC si to neopravili. A ty si ich nenasiel na Oryxe, aj ked si sa tu chvalil ako expertneho ho vies pouzivat.
Aj preto to nie je mozne GC povazovat za relevatny zdroj.
Mozes ukazat po jednej odvolavke Bellincatu, ISW a skutocneho zapadneho media na GC. Dakujem.

Co sa tyka "Putinovho agenta", to tu na mna pred takmer rokom stekal daky trubiroh len pre to, ze som pred 9-10 rokmi linkoval cesku dobronicku na obranu, ktora hovorila o tom, ako su europski clenovia NATO zle pripraveni na konvecnu vojnu s Ruskom. A este preto, lebo mi bolo teplejsie v natelniku so stitkom v azbuke ako v tom britskej vyroby. Tak zdielanie a potvrdzovanie ruskej propagandy je skutocne na "Putinovho agenta".
gogo956
Redeemer
Redeemer

Ukraine's forces fall back west of Berdychi, Semenivka and Novomykhailivka | Ukrainska Pravda
https://www.pravda.com.ua/eng/news/2024 ... -internetu

Autoeditácia príspevku po 37 min 5 sek:
Komentář: Putin chtěl s plynem vyškolit Evropu, teď ho školí silný soupeř z Číny | Hrot
https://www.hrot24.cz/clanek/komentar-p ... d=28398431
eMPiko
Addict
Addict

jackb, Zasa si sa tu vyplakal, ale stale si nedal nejaku konkretnu ukazku co i len jedneho videa z GC ktore je zle lokalizovane. No vsak vravis stale ze mas nejake uzasne dokazy, ved tak daj to tu. Daj sem nejaky "zasah" z GC a potom vybuduj svoj case ze naozaj tento zasah nie je dobre lokalizovany. Alebo teda ked vravis ze tam chybaju data (napr. teraz z Robotina, kde sa zacala debata), tak nech sa paci - ukaz tie videa co tam chybaju. A naozaj netreba zasa odseky plackania okolo toho, to sme tu uz vsetci 100x citali.

Ak chces odvolavky, no prezradim ti ze na strankach mas casto taku funkcionality ze vyhladavanie - castokrat je to ikonka lupy. Takto to vyzera: 🔎 S touto funkciou potom vies na strankach najst rozny obsah. Spolupracu s Bellingcatom ma Geoconfirmed spomenutu aj v profile na Twitter. Na ISW to naslo uctyhodnych 437 hitov. Takze americkym spravodajcom to staci, ale hej, ty mas vacsie naroky a hned si to prekukol zasa raz - hotovy Svejk :D

https://www.bellingcat.com/?s=geoconfirmed
https://www.understandingwar.org/search ... oconfirmed
jackb
Redeemer
Redeemer

Ked si taky vtipnucky s tym vyhladavanim, nasiel si uz tie desiatky znicenych MaxxPro zo 4. juna? Ja na ne stale cakam. A presne ten blud, ktory stale podporujes a rozobral ti ho aj Kofman ma na webe GC. Z toho je jasne, ze ked GC protireci Kofmanovi, tak je GC maximalne nespolahlivy zdroj :)

Ty si namietal to, ze ta volam rusofilom, tak som si dovolil napisat, preco nim si. Stale odmietas vysvetlit v com je zaklad tvojej rusofilie.

Ak da nabuduce linky, aspon si pozri ci potvrdzuju tvoju "verziu pravdy". Ked som na bellincate isiel zospodu, tak sa na tych strankach "geoconfirmed" nevyskytuje vobec. Prvykrat pri tom zinscenovanom videu s unosom zeny. Dalej len, ze je to open source. Co vidiet na mnozstve ruskych lzi "potvrdenych" z kavoveho logru.
ISW, ktory si predtym disoval sice GC spomina, ale nie ako pismo svate. aj to len potvrdzovanie ruskych stran, nie na potvrdzovanie ruskych lzi, ako to robis ty :)
eMPiko
Addict
Addict

Ja (a tipujem ze ani nikto iny tu) netusim o akych MaxxPro hovoris ani neviem co mal aky Kofman vyvratit. Musis pochopit ze ako normalny clovek nemam obsesivnu poruchu a neriesim tu mesiace stare posty a nehladam v nich bohvieco v nich ty hladas. Ak ma GC nejaku chybu, po X-ty krat ta vyzyvam. Daj sem konkretne dokazy, nie tieto tvoje bludy. Teda nejaky link na ich prispevok a dokazy, ktore ten prispevok vyvracaju. Ale je mi jasne ze to ani na X-ty krat neurobis, lebo ako vzdy len tak trepes do vetra a ked mas svoje tvrdenia podlozit tak si uplne impotentny :D

Prepac s tym Bellingcatom, zabudol som ti ako cloveku co je ocividne pocitacovo silne negramotny vysvetlit ze ked sa na Webe pouziva vyhladavanie, tak tie najviac relevantne vysledky su vacsinou na vrchu. Vidis, ked sa ti snazim vysvetlit ako funguje Web tak sa urazas, ale ocividne mas medzery :) A teda povodne si si pytal po jednom prispevku, teraz ti je 400+ malo, co sa stalo? :D
Napísať odpoveď