Vojna na Ukrajine

Diskusie na politické témy...
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Re: Vojna na Ukrajine

Príspevok od používateľa javatar »

Blastbit napísal: 08 máj 2024, 11:57Nie, ja som naznačoval to, že moslimovia ktorí sú spriaznení s Krelemským režimom majú v úmysle vyhladiť Ukrajincov, obsadiť im uzemie.
Ano a teraz si uvedom, ze ta podstatna cast je spriaznenost s Kremelskym rezimom pretoze im plynu z toho nejake vyhody (ci uz chcu obsadzovat alebo nie) a sam si uvedomis, ze to s islamom nema spolocne totalne nic.
starysomar
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa starysomar »

Treba niečo vysvetľovať?
gogo956
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa gogo956 »

Objemy obchodu mezi Ruskem na jedné straně a Tureckem s Čínou na druhé klesají. Je to způsobeno stále vyšším tlakem amerického ministerstva financí na banky, které obchodují s Rusy.
https://www.hrot24.cz/clanek/americane- ... d=28702163
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Blastbit »

javatar napísal: 08 máj 2024, 12:22 Ano a teraz si uvedom, ze ta podstatna cast je spriaznenost s Kremelskym rezimom pretoze im plynu z toho nejake vyhody (ci uz chcu obsadzovat alebo nie) a sam si uvedomis, ze to s islamom nema spolocne totalne nic.
Ako mi potom vysvetlíš to, ked to podla teba nesúvisí s Islamom, že mudžahedíni pôsobiaci v RF písali slovenským školám,bankám,firmám do mailov vyhrážky. Adresa ru. to už polícia zistila a text o Allahovi a smrti neveriacim. Lebo táto debata z mojej strany začala člankom co sa včera dialo, akej hrozbe SR čelí a odkial ide. Následne som zopakoval kto pôsobí v Rusku na jeho územii a tá debata s beardiem a podobne.
gogo956
Redeemer
Redeemer

No to zatial sa nevie kto to realne poslal.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

" Podľa slov Hájeka policajti okamžite prijali potrebné opatrenia tak, aby zabránili následkom uvedeným v mailoch, ktoré boli školám doručené. Vyhrážky adresované školám, prišli z ruskej mailovej adresy s koncovkou .ru." toto je z článku, tak nič iné ako to že sa jedná o radikálov posobiacich v Rusku pod taktovkou Kremla mi nevychádza. Ako účasť hybridnej vojny a čo ma štve voči deťom. :smt098
Noobsz DJ
Guru
Guru

Príspevok od používateľa Noobsz DJ »

Mail založený na akejkoľvek ruskej stránke s koncovkou .ru , si môže spraviť ktokoľvek. Dokonca si ho tam viem založiť aj ja a následne z toho mailu poslať akúkoľvek vyhrážku komukoľvek. Dokonca existujú aj jednorazové e-mailové adresy s ľubovoľnou koncovkou.

Začni ty už konečne používať rozum predtým, ako napíšeš blbosť. Napríklad, že mail .ru s nejakou vyhrážkou, je automaticky poslaný od nejakého islamistu z Ruska 🤦‍♂️

Lebo už takmer všade kde prispievaš, napíšeš zbytočný nezmysel.
gogo956
Redeemer
Redeemer

Blastbit
za prve, moze to byt spoofing. Za druhe, aj keby to prislo z ruskeho emailu, tak to nic nehovori o tom, kto to realne poslal.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Okej potom si povieme ked sa to 100% zistí a až potom sa o tom pobavíme ked ja teda nepoužívam rozum, hoci sa vie kto má vplyv v RF.
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Je uplne jedno kto to poslal pretoze:

1. Ak to bolo na povel Kremla, nebolo to kvoli nabozenskemu presvedceniu ale len vyuzitie Islamu. Kremelsky vodci si pod seba ludi ktori by si vazili Alaha viac ako ich jedoducho nezobrali. Ako nemoslimska autorita totiz nemoze mat pod sebou moslimov ktory uznavaju vlastne presvedcenie viac ako Kremel - bola by to casovana bomba kedze casom by chceli vladnut sami pod Alahom, nie pod Vladom.
2. Ak to bolo z presvedcenia, nemusel o tom Kremel vobec vediet(vid bod 1)
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

Aj zo včerajšieho linku ten počet moslimských oligarchov napojených na Kremel ukazuje niečo iné, ale okej vec nazoru, uvidíme čo bude dalej.
beardie
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa beardie »

Blastbit napísal: 08 máj 2024, 11:17 Vieš o tom, že som písal že Sojgu a Nabiullina majú moslimský pôvod, ale praktizujú pravoslávne vyznanie kresťanstva? Takže 2 z top10.
ak praktizujú pravoslávne kresťanstvo, tak nemôžu vyznávať islam
Neviem teda, ako si na tie 2 kusy prišiel
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

beardie napísal: 08 máj 2024, 17:24 ak praktizujú pravoslávne kresťanstvo, tak nemôžu vyznávať islam
Neviem teda, ako si na tie 2 kusy prišiel
Ty - OK, koľko z tých top10 sú moslimovia?
Ja - dvaja, S.Shojgu a E.Nabiullina, ale vyznávajú pravoslávne kresťanstvo
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Vidim, ze tu mame problem s pojmami:
Definuj moslima prosim ta.
eMPiko
Addict
Addict

Príspevok od používateľa eMPiko »

gogo956 napísal: 07 máj 2024, 14:56 Odhalili pokus o atentat
https://www.novinky.cz/clanek/zahranicn ... .seznam.cz
Toto je dost divna sprava. Ak sa naozaj Rusom podarilo zverbovat 2 plk tak to je celkom ulovok a viem si predstavit ze paranoja na ukrajinskej strane pojde poriadne hore. Celkom by ma ale zaujimalo ci za tym nebude nieco ine, napr. nejake vnutorne rozbroje. Nedava mi zmysel ze Rusi dokazali diskretne ziskat plukovnikov (co je dost dobry zdroj informacii) a potom ich riskovali a nechali ich prevazat drony a granaty. Cakal by som ze na taku spinavu robotu nebudu pouzivat tak exponovane osoby. Cele mi to trochu nesedi.
Blastbit
Hardcore addict
Hardcore addict

javatar napísal: 08 máj 2024, 18:14 Vidim, ze tu mame problem s pojmami:
Definuj moslima prosim ta.
Vyznávač Islamu = moslim. Moslimské etnikum v kontexte k menovaným osobám som uvádzal Sojgu = Tuvinec, Nabiullina = Tatárka.
Takže vo svojej podstate sú moslimovia ako etnická skupina alebo z angličtiny ethnicity, to som tiež uvádzal = Tuvinci, Tatári.
Edit - napr. aj tu je písané o moslimských národoch. https://www.e-islam.cz/muslimske-narody ... ury-sveta/
ArkanoviTigrovi
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa ArkanoviTigrovi »

Dovolim si trosicku suhlasit s Blastbitom, pre mna neni ziadny extrem ak by sa rodeny moslim tvaril, ze je pravoslavny "lebo je to takto politicky korektnejsie".
Trosku OT priklad, v SFRJ, konkretne v Bosne cca pred 50 rokmi vznikol pojem/narod "Muslimani" (Bosniaci), paradoxom je, ze nakolko tam bolo medzi politikmi "v mode" byt ateistom, tak niektori politici boli "ateisticki Muslimani".
javatar
Hardcore addict
Hardcore addict

Blastbit napísal: 08 máj 2024, 18:21Vyznávač Islamu = moslim. Moslimské etnikum...
Moslimov ako etnicitu som nikdy v zivote nepocul. A ohladom vyznavaca islamu - pokial je pravoslavny tak uz Islam nevyznava. Ako etnicita mi to vobec nedava zmysel kedze moslimov je z vela roznych oblasti takze o jednej etnicite sa mi tazko hovori. Napr. vela perzanov ma problemy s arabmi a to mozu byt obaja moslimovia.

V kazdom pripade moj argument stoji. Putin/Kremel nie je moslimska autorita a nenecha sa dobrovolne ohrozit moslimami.
gogo956
Redeemer
Redeemer

eMPiko napísal: 08 máj 2024, 18:15 Toto je dost divna sprava. Ak sa naozaj Rusom podarilo zverbovat 2 plk tak to je celkom ulovok a viem si predstavit ze paranoja na ukrajinskej strane pojde poriadne hore. Celkom by ma ale zaujimalo ci za tym nebude nieco ine, napr. nejake vnutorne rozbroje. Nedava mi zmysel ze Rusi dokazali diskretne ziskat plukovnikov (co je dost dobry zdroj informacii) a potom ich riskovali a nechali ich prevazat drony a granaty. Cakal by som ze na taku spinavu robotu nebudu pouzivat tak exponovane osoby. Cele mi to trochu nesedi.
ak by boli ti plukovnici "čistí" prečo by sa ich Zelensky vzdal resp odstavil od funkcii? Práve teraz v situácii, keď má Ua velke problemy na fronte a strata dvoch vysokych šarží sa vôbec nehodí?
Je celkom realne že ti plukovnici pre Rusko pracovali a tie drony/granaty na nich už len dodatočne našili aby to bolo jednoznačne.
Prave včera vypukol škandál že polsky sudca ktorý mal pristup aj k tajnym informaciam utiekol do Bieloruska.
Je vysoko pravdepodobne ze ruskej tajne sluzby sa snazia uplatit čo najviac dolezitych ludi aby oslabili proti rusku, resp pro ukrajinsku koaliciu.
https://www.aktuality.sk/clanok/Vf6jPEl ... nald-tusk/
Putin urobi skoro cokolvek aby nemusel priznat nakoniec porážku a niekoho v zahranici podplatit nie je pre ruske tajne sluzby najmensi problem.
Zelensky assassination plot: Ukraine arrests two officials for treason over alleged Russian plot | CNN
https://edition.cnn.com/2024/05/07/euro ... index.html

Autoeditácia príspevku po 12 min 9 sek:
preraďuje sa zjavne na vyššiu "rýchlosť":

Zmrazená ruská aktiva půjdou Ukrajině. Na bezprecedentním kroku se shodli evropští politici v Bruselu - Echo24.cz
https://echo24.cz/a/HiXxA/zpravy-svet-z ... hp.context

**
Lithuania Ready to Send Troops to Ukraine, PM Says - The Moscow Times
https://www.themoscowtimes.com/2024/05/ ... ays-a85063

Autoeditácia príspevku po 4 min 28 sek:
La Reppublica: NATO by mohlo na Ukrajinu poslat 100 000 lidí | iROZHLAS - spolehlivé zprávy
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/nat ... d=28723415
wladas
Redeemer
Redeemer

Príspevok od používateľa wladas »

Nesledujem to tu hlavne kvoli Blastbitovmu spamu a zbytocnych reakcii nanho.
Riesili ste tu nastavenie RF na vojensku eknomiku? 400k novych pracovnych pozicii v zbrojarstve, atd...
Nazory?
Napísať odpoveď